Dodaj do ulubionych

ESPOL internet - opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 13:35
Jestem bardzo ciekawy waszych sugesti na temat firmy espol i ich dostępu do
internetu. Czy ktoś zwas kożysta z usług tej firmy? Napiszcie jak wam to
wszystko chodzi. Proszę także o opinie ludzi którzy coś słyszeli o firmie
espol. Z tego co się dowiedziałem To szefowa tej firmy uwielbia odbierać
telefony podnosząc suchawkę na kilka sekund i nia opuszczając. Koleś
kupujący w ich sklepie to zauwarzył. Na trzy dzwioniące telefony tzw.
danusia nie odebrała żadnego tylko się głupio uśmiechała. Nie wiem czy to
jest prawdą. Czy naprawde firma ESPOL zlewa ludzi?
Obserwuj wątek
    • sen_c Re: ESPOL internet - opinie 30.01.03, 13:55
      łacz dis:
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=70&w=4309924
    • Gość: xxx Re: ESPOL internet - opinie IP: *.tr5-nat03.espol.com.pl 10.04.13, 10:22
      firma espol nie ma sklepu, tylko biuro,jakie telefony??? i kto??
    • Gość: PAWEŁ Re: ESPOL internet - opinie IP: 185.5.218.* 21.07.13, 14:29
      korzystam z usług tej firmy od kilku lat w centrum szczecina i stanowczo odradzam. Przynajmniej raz na dwa tygodnie jest problem. Wielki problem aby zgłosić awarię bo zawsze zajęty numer. ODRADZAM
      • Gość: Klabowski Re: ESPOL internet - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 07:43
        Jest taka reguła na rynku : dużo kredytów, dużo usterek.
        • anika31 Re: ESPOL internet - opinie 23.07.13, 10:20
          Jakość sygnału jest dobra, identyfikacja sprzętowa doprowadza do szału. Pogodno
    • Gość: Bujkowe Re: ESPOL internet - opinie IP: *.static.espol.com.pl 14.08.13, 18:38
      powiem ci tak mam neta od nich i jestem załamany po 1 dlatego ze np oglądam filmik nagle ciach przerwany net i wyskakuje zaległe opłaty a po 2 opłacam regularnie neta 70zł miesięcznie daje tymcw...ą i chyba sie tam przejade zrobic dym jestem z bukowego kazdy tu narzeka na ESPOL przykład mało co nie obiłem kolesia co przyjechał coś grzebac z espola zaciągnełem go do domu pokazałem problem on nawet nie widział jak to zrobic i do dzis siedze na yt np. i wyskakuje po chwili zaległe opłaty gdzie płace tym kurwą !!!!!!!!!!!!!!!
      • andrzejk742 Re: ESPOL internet - opinie 25.08.13, 14:47
        nie zgadzam się z toba informacja o zaległych opłatach wyskakuj ci tylko wtedy jesli naprawdę zalegasz z opłatami ja korzystam z internetu ESPOL już kilka lat i zawsze opłacałem na czas a ostatnio nie zapłaciłem na czas i właśnie przy korzystaniu z internetu pojawiła się informacja że zalegam z opłatami tylko nie wiem czemu tak szalejesz płać co miesiąc na czas to nie bedzie pojawiała ci sie ta informacja. Proste!!!
    • tajemnicapanstwowa Re: ESPOL internet - opinie 19.08.13, 01:05
      wszystko zależy od lokalizacji.
      Na Kaliny np. wystarczył lekki deszczyk i internetu nie było.
      Teraz ponoć to zmieniono, ale nie wiem czy na lepsze, bo po kilku latach słuchania, że już niebawem będzie lepiej zmieniliśmy dostawcę.

Znamienne dla Espolu było to, że np. od 4 lat mają prędkości ok. 10-20mbit za akceptowalne pieniądze, a na Kaliny 4 lata temu mogli zaoferować max. 2mbit z upustem 5zł względem 10mbit, a 2 lata temu 6mbit beż żadnego upustu, bo "u Państwa nie ma odpowiedniej infrastrukury". Cóż - od przejęcia naszego osiedla przez Espol będzie z 10 lat. Dopiero po 8 latach stwierdzili, że wartoby było zmodernizować sieć...

O wiele lepiej powinno być na nowych osiedlach, które podłączali np. te budowane przez Polnord (choć nie wiem czy SMSNet nie będzie lepszą ofertą).

Dodzwonienie się na partyline techniczne często kończy się 2 godzinnym słuchaniem muzyczki z komunikatem, że wszyscy konsultanci są zajęci. Najgorsze w tym jest ta muzyczka, bo automat odbiera odrazu połączenie i płacisz za jej słuchanie... To już lepiej, żeby ciągle był sygnał zajętości.

Mają też problemy z systemem billingowym - abonament wynosił u nas 49,90zł i systematycznie robiliśmy nadpłaty o te 10gr. Po 19 miesiącach uzbierało się tego na 1,9zł więc przelaliśmy 48zł. O ile system nadpłaty przepuszczał, to gdy zanotował wpływ 48zł zamiast 49,9zł automatycznie co godzinę rozłączali internet i w oknie przeglądarki przez 1-2 minuty wyświetlał się ich komunikat o zaległościach w płatnościach mimo tego, że wszystko było uregulowane.
      2,5h wiszenia na słuchawce w tej sprawie to był rekord.

Podpisując z nimi umowę poproś też o cennik standardowy. Dlaczego? Bo u mnie w umowie wpisali karę umowną (przyznane ulgi) z sufitu (2x wyższe abonamenty niż w promocji) na podstawie cennika standardowego, którego nikt nigdy nie dał do wglądu, a który okazał się ostatecznie taki sam jak cennik promocyjny, a jedyna przyznana ulga to była ta na aktywację promocji (tak tak! przedłużając umowę płacisz za aktywację promocji). Oczywiście państwo w BOKu uparcie twierdzili, że takie ulgi przyznali.
      • tajemnicapanstwowa Re: ESPOL internet - opinie 19.08.13, 01:22
        swoją drogą ktoś niezłego kotleta odgrzał...
        • Gość: kudłaty Re: Chciałem to kupić dobrze że się opamiętałem IP: *.szczecin.mm.pl 22.08.13, 22:46
          czytałem opinie ludzi korzystających z usług firmy ESPOL, brak opinii pozytywnych każdy
          narzekał. To chyba mówi wszystko ...............
    • andrzejk742 Re: ESPOL internet - opinie 25.08.13, 14:40
      Ja korzystam z internetu firmy ESPOL już od 5 lat i jestem zadowolony w ciągu tych pieciu lat były może 2-3 usterki a tak to bez zarzutu mieszkam w okolicy stoczni. Polecam jak najbardziej. Z tego co słyszałem od znajomych to UPC ma czesciej jakieś usterki dlatego wybrałem ESPOL-a kilka lat temu i jest ok!
      • plies3 Re: ESPOL internet - opinie 26.08.13, 12:01
        ja korzystam z upc. 60mb/s i jestem akurat zadowolony. porownywales wszystkie oferty? ja zmienialem az dwa razy operatora. i skonczylem przy upc necie bo przynajmniej mi sie nie zawiesza czy działa jak ślimak co miałem np z netem vectry.
    • Gość: SromotnikBezwstydn Re: ESPOL internet. Fatalna obsługa ! IP: *.static.espol.com.pl 26.08.13, 12:21
      Od lat korzystam z kabla ESPOL na Prawobrzeżu.
      Gdy mieli siedzibę w SM DĄB - przy każdym deszczu były problemy z dostawą sygnału.
      Po rzeniesieniu się na ul. Piłsudskiego - i ułożeniu nowych kabli sygnał poprawił się .
      Natomiastr w biurze obsługi klienta siedzą młode osoby totalnie olewające klientów.Bufonowate ,wręcz ordynarne. Przez telefon nie można praktycznie nic załatwić.
      Zapłata przellewem internetowym na wskazane przez nich konto szła do nich z mBanku - 9 dni !!!
      Okazało się że mają swoje firmowe konto w gminnym "Banku " Spóldzielczym w BARLINKU !
      Totalna wiocha! Na czas trwania przelewu - 9 dni- wyswietlali co kwadrans wezwanie do zapłaty ,przerywając dostawę sygnału.
      Wypowiedzenie umowy trwa u nich przeciętnie pół roku.
      Gdy wypowiedziałem umowę na dostawę sygnału TV z pakietu , okazało się niemożliwe przejście na sam internet , musiałem im jeszcze przez 4 m-ce płacić 100,- za ich fatalny zestaw stacji tv (które w międzyczasie dowolnie zmieniali).
      Gdy wreszcie ta umowa wygasła, dali mi 7 dni na zemontowanie dekodera, kabli i całej ich aparatury (pod grożbą duzej kary!) mimo ,że montował to ich fachowiec . Demontaż tego szajsu ciążył na mnie.
      Gdy przeniesli się teraz na ul. Potulicką- pojechałem do nich zapłacić gotówką.
      Niestety , o godz 8.30 wszystko było pozamykane a na bramie wisiał łańcuch taki do czepiania byków (pewnie z GS -Barlinek!) i kłódka wielkości dwu dłoni!
      Na szczęście jakaś EPOL'owa dama przrzyszła parzyć kawę na parapecie uchylonego okna .Wyjrzała po moich nawoływaniach i poinformował ,że wejście przez bramę ! Powiedziałem, że nie mam drabiny nie mogę przez nią wejść przez tą bramę bo zdrowie i wiek juz nie ten.
      Powiedziała żebym czekał , usiadłem na krawężniku i czekałem . Po pewnym czasie przyszedł pracownik firmy i pyta czemu sie tak pieklę ,jego wysłali kosić trawę , więc bramy nie otwierał a narazie innego wejścia nie ma...
      Jesli chodzi o dostawę sygnału , to kazdego dnia jest inaczej.
      W sumie firmy nie polecam , mimo że w samej obsłudze techniczne chyba maja jednego czy dwu niezłych informatyków. Jeden mi pomógł na odległość, gdy zmieniałem w domu komputery i instalowałem ruter. Tylko na straży połączenia z nimi stoi fatalna obsługa administracyjna.

• Gość: Mer Re: ESPOL internet. Fatalna obsługa ! IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.13, 17:54
        nie korzystalem z espolu ale korzystam z upc i uwazam ze mają jakościowo najlepszy internet moim zdaniem. Mialem rowniez przyjemnosc z vectrą obcować i nasz związek niewypalił.. akurat upc co by o nim nie mówic internetowo jest najlepszy.
      • Gość: Kurdewniczyn Re: ESPOL internet. Fatalna obsługa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 06:14
        Niezły cyrk :-)
      • Gość: mają w du.. kilent Re: ESPOL internet. Fatalna obsługa ! IP: 185.5.216.* 10.06.14, 14:02
        I po tylu latach nic się nie zmieniło. Chamstwo i bufonada w obsłudze klienta. By połączyć się z biurem technicznym trzeba wisieć na telefonie od rana do wieczora. Na same połaczenia straciłem wiecej niż przyznano mi rękompensaty za słabo działający internet w ciągu kilku miesięcy w wysokości 3zł!
        • Gość: Observer Re: ESPOL internet. Fatalna obsługa ! IP: *.static.espol.com.pl 11.06.14, 19:50
          Czyli to co napisali:
          -"tajemnicapaństwowa" i
          -"SromotnikBezwstydny"
          N i e z m i e n i ł o s i ę !!! :-((((
    • Gość: kk Re: ESPOL internet - opinie IP: *.static.espol.com.pl 28.07.14, 17:02
      umówiłem się z nimi na montaż ,wziąłem dzień urlopu i ...nawet nie zadzwonili ,oczywiście nie pojawili się.dzwonią następnego dnia znowu umowa na termin i znowu zero reakcji...mam ich dość.
      • Gość: gość Re: ESPOL internet - opinie IP: *.static.espol.com.pl 06.09.16, 10:09
        Miałam podobne zdarzenie. Umówiłam się z panem na konfigurację routera i nikt nie przyjechał, nawet nie zadzwonili, że nie przyjdą a infolinia wciąż zajęta... i jeszcze chcieli 50 zł za usługę żenada
    • ryszardm1954 Re: ESPOL internet - opinie 30.07.14, 17:29
      to są dziady złożyłem wymówienie nie chcę mieć z tą firmą nic typowa chamska firma złapać klienta i trzymac go do usranej śmierci nic nie oferują jakosć kiepska mieszkam w Gryfinie może w Szczecinie jest lepiej nie polecam
      • Gość: danuta2014 Re: ESPOL internet - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.14, 17:48
        Przeczytałam wszystkie opinie o Espolu i zgodnie z większością opinii zgadzam się w 100% z ryszardem1954 dziadowska firma aby tylko naciągnąć klienta. Dziś zwracałam sprzęt który jest ich własnością bo rozwiązałam umowę po 4 latach użytkowania.Klapka od pilota nie trzymała się pewnie jakaś drobina odpadła co wydaje mi się rzeczą normalną przy użytkowaniu więc każą zapłacić za pilota 75 zł. Paranoja!!!! Obsługa w BOK chamska kiedy poprosiłam, że chcę rozmawiać z kimś z szefostwa przyszła jakaś kobieta nie przedstawiła się a krzykiem zaczęła,że muszę oddać pilot sprawny bo on pójdzie do następnego klienta co mnie jeszcze bardziej zszokowało, albo mam odkupić identyczny zamarłam z wrażenia. Uciekajcie z tej firmy kto może dziadostwo!!!!!
        • Gość: klient Re: ESPOL internet - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.14, 06:07
          To reguła. Wszelkie firmy dotowane ze środków Unii Europejskiej, finansowane przez banki państwowe BGK oraz powiązane z POlitykami takie już są. Po prostu nie są konkurencyjne wbrew zamiarom ...tych funduszy UE itd. kółko się zamyka.
    • m1r4640 Re: ESPOL internet - opinie 04.10.14, 14:41
      ile wam placą za tak durne wpisy. ESPOL mam od dobrych 10 lat i jestem zadowolony
      • Gość: danuta2014 Re: ESPOL internet - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.14, 16:16
        do m1r4640 to masz szczęscie, że jesteś zadowolony może tobie płacą za te mądre wpisy!!!!!!
    • 4niezadowolona Re: ESPOL internet - opinie 08.12.14, 20:03
      Najgorsza firma jaka istnieje na rynku !!!
      NIE POLECAM ,ODRADZAM KAŻDEMU
    • Gość: pw Re: ESPOL internet - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.14, 21:39
      byłem z tą firmą kilka lat stanowczo odradzam, na każdym kroku problem !!!!!!!!!!!! ODRADZAM
    • Gość: Anna Re: ESPOL internet - opinie IP: *.static.espol.com.pl 26.03.15, 15:56
      Jestem w Espolu od 2000r. najpierw był internet, teraz jest 3 w 1, tj,internet, telefon i tv.
      Jeśli chodzi o internet to jest bez zastrzeżeń, nie ma zakłóceń oraz nie ma ograniczeń. Natomiast odbiór tv pozostawia dużo do życzenia. Często obraz zanika, pojawiają się zakłócenia. Nie ma dnia żeby coś się nie działo z odbiorem.Jeśli chodzi o odbiór telefonu przez pracownika, to raz mi się zdarzyło, że nikt nie odebrał ponieważ czas przacy się kończył za 20min. a dyżurny operator pewnie obawiał się, że będzie musiał zostać po godzinach. W sumie jestem zadowolona gdyby nie telewizja. Mam nadzieję, że z czasem to się poprawi.
    • fruwacz1974 Re: ESPOL internet - opinie 04.08.15, 08:46
      jeśli ktoś ma wybór to zdecydowanie odradzam, częste awarie to raz ale ignorancja klientów to nawet gorsze. Teraz nie ma internetu od tygodnia i codzienne telefony kończą się "przyjąłem i przekazuję do techników", obietnice, że awaria będzie usunięta na pewno jutro są składane codziennie a nic sie nie zmienia. Nie ma nawet jak przekazać skuteczną reklamację osobom decyzyjnym z kierownictwa... już rzeczywiście lepiej internet mobilny jakiś z ruterem!
    • Gość: Zjdjdj Re: ESPOL internet - opinie IP: *.centertel.pl 10.11.15, 21:56
      Nie polecam najgorsze gowno jakie jest rozlacza jak ch...
      • mlekomleko Re: ESPOL internet - opinie 15.12.18, 19:54
        też słyszałem, że od czasu do czasu są problemy
    • Gość: Zawiedziony Re: ESPOL internet - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.16, 10:31
      Nie wiem jak jest z telefonami,ale uwaga na opłaty . Zapłaciłem omyłkowo da razy abonament,a w międzyczasie złożyłem wypowiedzenie i jak to powinno się robić /płatności drogą alektroniczną/ zwróciłem się o zwrot nadpłaty i cóż mija drugi miesiąc i nic cisza.
    • Gość: Paulina Re: ESPOL internet - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.18, 15:41
      oszusci i naciagacze
    • condo58 Re: ESPOL internet - opinie 07.12.18, 16:47
      Jetem długoletnim użytkownikiem pakietów z firmy Espol- obecnie Espolmedia. Sporadycznie do chodziło do awarii systemu i dało się z tym żyć.Jakość dostarczanego internetu- ocena 3+, filmy z platfom TV często "rwane", szybkość internetu "huśtawka";wyszukiwanie programów telewizyjnych utrudnione, poprzez brak możliwości ustawienia własnej listy. Natomiast serwis firmowy to porażka: aroganci "za słuchawką"; dodzwonienie się do firmy jest niemożliwe; zdarzało się, że po 25 min czekania następuje mechaniczne rozłączenie, a przeważnie połączeń nie ma. Pozostaje wizyta w siedzibie firmy lub wysyłanie maili- które nie są rozpatrywane. Firma bardzo konsekwentnie dba o swoje dochody. Potrafi wysyłać smsy i informacje przez internet o zaległościach- tu nie ma żadnych opóźnień z ich strony. Rozwiązuję umowę z firmą Espolmedia. Kończąc, nie polecam tej firmy, pomimo zachęcających stawek
      • Gość: Sylwestra Re: ESPOL internet - opinie IP: *.static.espol.com.pl 17.03.19, 00:27
        Po długim czasie użytkowania pilota, który wkoncu się wysluzyl poszlam bo dodzwonić się nie da!!! po innego. Pani niezbyt uprzejma powiedziała że za używanego mam zapłacić 80 zł!!!!!!! Żenada. Zaznaczam, że parę lat temu dodali korboxa ale też bez pilota więc należał mi się inny, nowy. Nie dostałam, wkurzylam się i rezygnuje. W Polsacie nie było problemu z wymianą. Jak się zepsuł przyjechali, wymienili i po sprawie. A tu kuźwa problem ze wszystkim.TV wiecznie się ciacha tzw. błąd wyświetlania kanału i codziennie o17. 20 zanikal obraz. Człowiek dzwoni, wisi na lini 30 min.i nikt nie odbiera w dupie mają ludzi. Masakra
    • Gość: wertwer Re: ESPOL internet - opinie IP: *.146.166.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.07.19, 09:09
      Aby podpisać umowę wysyłają sms, kilka razy pukają do drzwi, dzwonią...
      W przypadku awarii nie można się dodzwonić. Na e-mail nie odpisują czy przyjęli zgłoszenie i czy obsłużyli. Napiszecie reklamację, to ich prawnik Wam odpisze, że nic Wam się nie należy.
      Od kilku dni nie mam internetu, a potrzebuję go do pracy.

Życzę Tobie, aby również tak Ciebie zirytowali jak mnie, bo jak nie będą mieli klientów, to w końcu się nauczą szacunku do nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka