Gość: Dyb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 07:45 I dobrze gnojowi. Pan Tyson dobrze zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maz-46 Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 07:48 Miał rację, że mu prz-ypie...ł! Niedługo ci paparazzi zaczną włazić ludziom w dupę. Mam nadzieję, że ten dupek więcej się nie odważy kogoś fotografować bez wyrażenia na to zgody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. nie drażnić zwierząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 09:36 jasne, powinien mu jeszcze odryźć ucho. biedny napastowany Tysonek musiał sie bronić przed jakimś pokurczem. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 10:38 Głupi jesteś jak Tyson ;) Kazdy ma prawo robić zdjęcia w miejscach publicznych. Kazdy może zrobić zdjęcie Tysonowi na lotnisku. Bezmózg zapłaci za ten cios pewnie ponad bańkę zielonych :) I będzie sie musiał niezle nagimnastykować zeby do pierdla nie wrócić. Więc jest kilka baniek dolarów w plecy. A sam fotograf zgarnie poza odszkodowaniem jeszcze troszkę z okazji szumu medialnego który ten cios wywoła i pewnie zdjęcia Tysona też dobrze sprzeda :) Tak czy siak finansowo wyjdzie na tym całkiem dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Otóż nie. Nikt nie ma prawa robić zdjęć IP: *.toya.net.pl 12.11.09, 11:03 bez zgody właściciela. Radzę się doszkolić. Nie wiem czy wiesz, ale jak robisz zdjęcia zabytkowej kamienicy i zobaczy to właściciel, to może Ci aparat rozwalić w drobny mak, zapłacić odszkodowanie za sprzęt i tyle. A i jest taka piosenka śpiewana przez przeze mnie nie lubianą Lady Gaga - Paparazzi radzę posłuchać. Trafia w sedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Otóż nie. Nikt nie ma prawa robić zdjęć IP: *.wroclaw.mm.pl 12.11.09, 11:40 Skoro ma płacić za rozwalenie aparatu to nie może mu rozbić, bo jakby mógł, to by nie musiał płacić. Sam sobie zaprzeczasz. Logika na poziomie dziecka z przedszkola, żałosne. Po pierwsze Tyson nie jest anonimowym, nic nie znaczącym pio czy innym adasiem, lecz podlega pod kategorię "osoba publiczna". Reguluje to prawo i pozwala robić zdjęcia bez zasłaniania twarzy, tak jak to trzeba robić tzw. "zwykłym obywatelom". Po drugie oczywiście jest to miejsce publiczne. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalng Re: Otóż nie. Nikt nie ma prawa robić zdjęć IP: *.amend.com.pl 12.11.09, 12:50 > bez zgody właściciela. Radzę się doszkolić. Właściciela czego ? Wydaje mi się ze pan Tyson nie ma właściciela (niewolnictwo w USA zostało zniesione :)) > Nie wiem czy wiesz, ale jak robisz zdjęcia zabytkowej kamienicy i zobaczy to > właściciel, to może Ci aparat rozwalić w drobny mak, zapłacić odszkodowanie za > sprzęt i tyle. Większej głupoty dawno nie słyszałem. Nie ma prawa mi nic rozwalić. Równie dobrze byś mógł napisać ze ja mogę mu rozwalić kamienice albo samochód i tylko muszę odszkodowanie zapłacić. :) Pomijam kwestie ze żeby mi odebrać aparat to musi na mnie napaść bo przecież mu aparatu nie oddam a za to ma zarzut karny :) Odpowiedz Link Zgłoś
maz-46 Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 08:02 Popieram opinię poprzednika. Ci paparazzi na zbyt dużo sobie pozwalają. Jeśli chodzi zarzut rozboju z użyciem niebezpiecznego narzędzia, to chyba jest jakiś absurd. To, że Tyson jest bokserem, to co? Nie ma prawa się bronić? Zwykły człowiek może komuś przywalić, gdy ten nadepnie mu na odcisk, a bokser nie? Przecież ostatecznie go nie zabił, dał mu tylko nauczkę, jak każdy normalny obywatel w takiej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pz Re: Tyson znokautował fotografa IP: *.icpnet.pl 12.11.09, 09:17 Zwykły człowiek nie może komuś przywalić, gdy ten nadepnie mu na odcisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Just Me Re: Tyson znokautował fotografa IP: 77.222.244.* 12.11.09, 09:53 Piesci kazdego boksera, zawodnika K1, Krav Magi itd, sa traktowane jako niebezpieczne narzedzie. Moim zdaniem slusznie, bo Mike gdyby chcial moglby zabic jednym ciosem. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 10:52 Zwykły człowiek może komuś przywalić, gdy ten nadepnie mu na odcisk, a > bokser nie? Nie może przywalić ani zwykły człowiek ani bokser. Zwykły odpowiada za zwykłe pobicie a bokser za użycie niebezpiecznego narzędzia.(Podobnie jak zwykły człowiek jak kogoś zacznie okładać gazrurką :P) > Przecież ostatecznie go nie zabił, dał mu tylko nauczkę, jak każdy normalny > obywatel w takiej sytuacji... Jakich znasz normalnych obywateli którzy biją ludzi na lotniskach ? Odpowiedz Link Zgłoś
maz-46 Re: Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 17:38 Posłuchajcie wszyscy. Era nadstawiania policzków minęła bezpowrotnie. Dziś co niektórzy nadstawiają jeszcze dupy, ale ja nie pozwoliłbym sobie, by robił mi zdjęcia jakiś kutas, bez mojej zgody. W innym artykule przeczytałem, że Tyson najpierw grzecznie poprosił tego dupka, by przestał, usunął film, czy wykasował zdjęcie, ale ten nie posłuchał. Doszło do szarpaniny, ale zanim Mike użył "niebezpiecznego narzędzia" trochę trwały "negocjacje". Poza tym obaj trafili do aresztu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalng Re: Tyson znokautował fotografa IP: *.amend.com.pl 13.11.09, 08:29 > Posłuchajcie wszyscy. > Era nadstawiania policzków minęła bezpowrotnie. Dziś co niektórzy nadstawiają > jeszcze dupy, ale ja nie pozwoliłbym sobie, by robił mi zdjęcia jakiś kutas, be > z > mojej zgody. Prawo w tym wypadku jest jednoznaczne. Nie masz możliwości nie pozwolić zrobić komuś zdjęcia w miejscu publicznym. Jeżeli nie jesteś osobą publiczną możesz jedynie nie wyrazić zgody na publikacje twojego wizerunku. Jeżeli jesteś osobą powszechnie znaną (jak Tyson) nie masz nawet tego prawa. > W innym artykule przeczytałem, że Tyson najpierw grzecznie poprosił tego dupka, > by przestał, usunął film, czy wykasował zdjęcie, ale ten nie posłuchał. Doszło > do szarpaniny, ale zanim Mike użył "niebezpiecznego narzędzia" trochę trwały > "negocjacje". > Poza tym obaj trafili do aresztu... To ze kogoś grzecznie prosisz o coś nie upoważnia cie do pobicia go w razie odmowy.:) Obaj trafili bo taka jest procedura. Niemniej raczej nikt przy zdrowych zmysłach nie zakłada ze to fotograf pobił boksera ;) Więc po ustaleniu faktów i przesłuchaniu świadków zapewne Tyson będzie odpowiadał przed sadem a nie fotograf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Bronić??? IP: *.wroclaw.mm.pl 12.11.09, 11:45 Ale co, fotograf go uderzał aparatem, czy o co chodzi?Jak niby "bronić"?Prawo jest w tej kwestii jasne podobnie w USA jak i w Polsce, osoby ćwiczące sporty walki, ale także komandosi itp. ze względu na swoje umiejętności są szczególnie ostro traktowani w razie takich zajść. Nie będę odsyłał do kodeksów, obejrzyj sobie jakiś film:)np. "lot skazańców" gdzie jest właśnie ten motyw (i dziesiątki innych filmów)komandos dostaje szczególnie wysoką karę, bo jako taki nie powinien był wykorzystywać swoich umiejętności "na ulicy". Umiejętności Tysona tworzą z niego zabójcza broń dla zwykłego człowieka i w tym sensie jego atak musi byc traktowany ostrzej, bo gdyby myślał to wiedziałby,że jednym ciosem może nawet człowieka zabić. I nie ma znaczenia czy lubimy gościa czy nie, takie jest prawo ale oczywiście w Polsce ludzie myślą "sąd sądem a sprawiedliwość musi być po naszej stronie", do cywilizacji nam daleko jeszcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Tyson znokautował fotografa IP: *.kompus.3s.pl 12.11.09, 08:18 Dobrze zrobił, paparazzich trzeba lać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamraj Tyson znokautował fotografa IP: 193.238.64.* 12.11.09, 08:24 He's still got it! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuch Re: Tyson znokautował fotografa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 08:43 prawie dobrze "HE still got it" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Tyson znokautował fotografa IP: 217.149.44.* 12.11.09, 08:57 Można pisać i tak i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki_jeden Tyson znokautował fotografa IP: 195.47.201.* 12.11.09, 08:52 Nie mają umiaru w zaburzaniu prywatności... dobrze, że mu walnął... Chamy pchają się z butami wszędzie, obrywają a potem wielce poszkodowanych udają i wyłudzają dodatkowe pieniądze "za napaść" :/ Lać takich i już :P Odpowiedz Link Zgłoś
ziggyskydive tak... lac i placic 12.11.09, 09:25 Tyson zarobił kasę na niskich instynktach gawiedzi, która sama nie może, ale chętnie zobaczy jak kogoś leja po mordzie. Tamten zarabia na tym samym - może trochę inna grupa docelowa. nie zal mi ani jednego ani drugiego. a żeby zrobić coś produktywnego to potrzeba polskiego czy meksykańskiego imigranta - najlepiej na nielegalu, bo nie stawia warunków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R@F@Ł Tyson znokautował fotografa IP: *.skarzysko.vectranet.pl 12.11.09, 09:15 MYŚLĘ, ŻE ZOSTAŁ SPROWOKOWANY. ZRESZTĄ DZIENNIKARZOM SIĘ NALEŻY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tyson znokautował fotografa IP: *.chello.pl 12.11.09, 09:40 Glupie Stany... Uzyl piesci, niebezpiecznego narzedzia. To moze powinien wystapic o "pozwolenie na piesc", cos takiego jak "pozwolenie na bron" ktore jest wymagane (chociaz w USA bron wydaje sie 95% obywateli skladajacych wniosek)? Obama go ulaskawi, czarni bracia musza sie trzymac razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 10:42 Nie sadze żeby Obana odczuwał jakieś braterstwo w stosunku do bezmózgiego osiłka ;) Tak czy sieka Tyson będzie kilka baniek zielonych biedniejszy a fotograf bogatszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 10:57 W Polsce podobnie traktuje się użycie przemocy przez boksera - patrz zarzuty postawione kiedyś Gołocie. Niebezpieczne narzędzie <nie równa> się broni. Na siekierę czy nóż czy nie potrzebujesz posiadać pozwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Tyson znokautował fotografa IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.09, 09:57 Brawo Mike! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qczy Tyson znokautował fotografa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 10:28 Redaktorze poligloto, mistrzu gramatyki: jeśli jeden fotoreporter, to paparazzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rei Tyson znokautował fotografa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 10:29 paparazzi to liczba mnoga, więc w tym kontekście powinno się napisac paparazzo. Czy jak geniusze dziennikarze zdecydują się użyć jakiegoś słowa, to nie mogliby chociaż sprawdzic co ono oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Fotograf miał prawo, Tyson będzie płacił.... IP: *.wroclaw.mm.pl 12.11.09, 11:36 Miejsce publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Fotograf miał prawo, Tyson będzie płacił.... 13.11.09, 23:10 TAK MIAL PRAWO DOSTAC W RYJA I DOSTAL,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Tyson znokautował fotografa IP: *.net.zeork.com.pl 12.11.09, 12:27 Cóż, Tyson tym razem zachował się właściwie. A pojedyńczy osobnik z aparatem to paparazzo, proszę Redaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
janjanx1 Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 12:50 Powinien go zakatrupic.Wystarczy spojrzć na nasz sejm,wszystkich posłów dawno zdjęcia maja to jeszcze im mało.Kto to widział aby poseł w swoim "zakładzie pracy" nie mógł przejśc korytarzem,to już jest szczyt głupoty,bezczelności,albo sprawa Marcinkiewicza lub "Dody".Same pierdoły piszecie a później macie pretensje że was ktoś po łbie wali! I mają rację!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan1 Tyson znokautował fotografa IP: *.centertel.pl 12.11.09, 18:54 brawo mike, jak głupki paparazzi nic nie szanują to ch.... z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttttt Tyson znokautował fotografa IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.11.09, 20:31 i dobrze zrobił..lać tych gnoi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tysonfan.jaco001 Tyson znokautował fotografa IP: 89.19.72.* 13.11.09, 17:31 Widziałem kiedyś taki program o papparazzi'h. Zaraz po tym jak księżna Diana zgineła (nic dodać, nic ująć). Mógłbym podać kilka przykładów ale jedno zdarzenie szczególnie utkwiło mi w pamięci. Jeden z papparazzi filmował jak drugi podszedł do Willa Smitha - który wychodził TYLNYMI drzwiami z hotelu i bezczelnie NAPLUŁ mu w twarz! Chodziło im o sprowokowanie Smitha i nakręcenie materiału, oczywiście w którym pokazany zostałby tylko moment w którym Smithowi puszczają nerwy. Na szczęście nie udało im się bo Will przewidując bieg wydarzeń, wytrzymał i spokojnie wyszedł. Jak mogą oni nisko zejść, wiecie teraz sami. Wyobrazcie sobie teraz jak zachowują się oni chodząc za Tysonem, który znany jest w tym środowisku z tego że łatwo jest go sprowokować i ciężko mu się powstrzymać wtakich sytuacjach. Po prostu staje się łatwym kąskiem dla tych PADLINOŻERCÓW! Szukając taniej sensacji, nie powstrzymają się przed niczym! Mam tylko nadzieję że, nie posadzą Mike'a za to i skończy się na odszkodowaniu. RESPECT 4 MIKE TYSON! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karramba Re: Tyson znokautował fotografa IP: 85.222.87.* 13.11.09, 18:51 Tym, co opowiadają się za samosądami życzę by nie raz dostali w_pier_dol na ulicy od jakichś karków aż im się klawiatura posypie, będą na pewno wiedzieli za co im się należało. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Tyson znokautował fotografa 13.11.09, 23:14 TO nie samosad to czesto reakcjia odruchowa (obronna)na chamskie wlazenie w zycie prywatne przez paparrazi,szukajacych sensacji oni czesto we dwujke dzialaja jeden prowokuje drugi robi zdjecia i pozniej jak w tym wypadku z Tayson zadaja odszkodowania,,to zwykle kanalie Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Tyson znokautował 13.11.09, 23:07 paparazzi sie prosza dostac w pysk i dostal pamietacie jak zginela Diana,,tez paparrazi gonili za nia na motorach czy ktorys z nich chociaz przepraszam powiedzial,,gnoje skonczone BRAWO MIKE,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Tyson znokautował fotografa IP: *.68.75.129.debica75.tnp.pl 24.11.09, 21:02 Ja tez popieram. Siedzieć nie pujdzie bo ma za duzo kasy a jak sie paparazzi wszędzie wciskają to mają :) Odpowiedz Link Zgłoś