Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tyson znokautował fotografa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 07:45
    I dobrze gnojowi. Pan Tyson dobrze zrobił.
    Obserwuj wątek
      • maz-46 Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 07:48
        Miał rację, że mu prz-ypie...ł! Niedługo ci paparazzi zaczną włazić ludziom
        w dupę.
        Mam nadzieję, że ten dupek więcej się nie odważy kogoś fotografować bez
        wyrażenia na to zgody...
        • Gość: L. nie drażnić zwierząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 09:36
          jasne, powinien mu jeszcze odryźć ucho. biedny napastowany Tysonek musiał sie
          bronić przed jakimś pokurczem.

• michalng Re: Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 10:38
          Głupi jesteś jak Tyson ;)
          Kazdy ma prawo robić zdjęcia w miejscach publicznych. Kazdy może zrobić zdjęcie
          Tysonowi na lotnisku. Bezmózg zapłaci za ten cios pewnie ponad bańkę zielonych
          :) I będzie sie musiał niezle nagimnastykować zeby do pierdla nie wrócić. Więc
          jest kilka baniek dolarów w plecy. A sam fotograf zgarnie poza odszkodowaniem
          jeszcze troszkę z okazji szumu medialnego który ten cios wywoła i pewnie zdjęcia
          Tysona też dobrze sprzeda :) Tak czy siak finansowo wyjdzie na tym całkiem
          dobrze :)
          • Gość: Pio Otóż nie. Nikt nie ma prawa robić zdjęć IP: *.toya.net.pl 12.11.09, 11:03
            bez zgody właściciela. Radzę się doszkolić.

Nie wiem czy wiesz, ale jak robisz zdjęcia zabytkowej kamienicy i zobaczy to
            właściciel, to może Ci aparat rozwalić w drobny mak, zapłacić odszkodowanie za
            sprzęt i tyle.

A i jest taka piosenka śpiewana przez przeze mnie nie lubianą Lady Gaga -
            Paparazzi radzę posłuchać. Trafia w sedno.
            • Gość: As Re: Otóż nie. Nikt nie ma prawa robić zdjęć IP: *.wroclaw.mm.pl 12.11.09, 11:40
              Skoro ma płacić za rozwalenie aparatu to nie może mu rozbić, bo jakby mógł, to
              by nie musiał płacić. Sam sobie zaprzeczasz. Logika na poziomie dziecka z
              przedszkola, żałosne. Po pierwsze Tyson nie jest anonimowym, nic nie znaczącym
              pio czy innym adasiem, lecz podlega pod kategorię "osoba publiczna". Reguluje to
              prawo i pozwala robić zdjęcia bez zasłaniania twarzy, tak jak to trzeba robić
              tzw. "zwykłym obywatelom". Po drugie oczywiście jest to miejsce publiczne. Więc
              nie wprowadzaj ludzi w błąd.
            • Gość: michalng Re: Otóż nie. Nikt nie ma prawa robić zdjęć IP: *.amend.com.pl 12.11.09, 12:50
              > bez zgody właściciela. Radzę się doszkolić.

Właściciela czego ? Wydaje mi się ze pan Tyson nie ma właściciela (niewolnictwo
              w USA zostało zniesione :))

> Nie wiem czy wiesz, ale jak robisz zdjęcia zabytkowej kamienicy i zobaczy to
              > właściciel, to może Ci aparat rozwalić w drobny mak, zapłacić odszkodowanie za
              > sprzęt i tyle.

Większej głupoty dawno nie słyszałem. Nie ma prawa mi nic rozwalić. Równie
              dobrze byś mógł napisać ze ja mogę mu rozwalić kamienice albo samochód i tylko
              muszę odszkodowanie zapłacić. :) Pomijam kwestie ze żeby mi odebrać aparat to
              musi na mnie napaść bo przecież mu aparatu nie oddam a za to ma zarzut karny :)
      • maz-46 Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 08:02
        Popieram opinię poprzednika. Ci paparazzi na zbyt dużo sobie pozwalają.
        Jeśli chodzi zarzut rozboju z użyciem niebezpiecznego narzędzia, to
        chyba jest jakiś absurd. To, że Tyson jest bokserem, to co? Nie ma prawa się
        bronić? Zwykły człowiek może komuś przywalić, gdy ten nadepnie mu na odcisk, a
        bokser nie?
        Przecież ostatecznie go nie zabił, dał mu tylko nauczkę, jak każdy normalny
        obywatel w takiej sytuacji...
        • Gość: Pz Re: Tyson znokautował fotografa IP: *.icpnet.pl 12.11.09, 09:17
          Zwykły człowiek nie może komuś przywalić, gdy ten nadepnie mu na odcisk.
        • Gość: Just Me Re: Tyson znokautował fotografa IP: 77.222.244.* 12.11.09, 09:53
          Piesci kazdego boksera, zawodnika K1, Krav Magi itd, sa traktowane jako
          niebezpieczne narzedzie. Moim zdaniem slusznie, bo Mike gdyby chcial moglby
          zabic jednym ciosem.
        • michalng Re: Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 10:52
          Zwykły człowiek może komuś przywalić, gdy ten nadepnie mu na odcisk, a
          > bokser nie?

Nie może przywalić ani zwykły człowiek ani bokser. Zwykły odpowiada za zwykłe
          pobicie a bokser za użycie niebezpiecznego narzędzia.(Podobnie jak zwykły
          człowiek jak kogoś zacznie okładać gazrurką :P)

> Przecież ostatecznie go nie zabił, dał mu tylko nauczkę, jak każdy normalny
          > obywatel w takiej sytuacji...

Jakich znasz normalnych obywateli którzy biją ludzi na lotniskach ?
          • maz-46 Re: Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 17:38
            Posłuchajcie wszyscy.
            Era nadstawiania policzków minęła bezpowrotnie. Dziś co niektórzy nadstawiają
            jeszcze dupy, ale ja nie pozwoliłbym sobie, by robił mi zdjęcia jakiś kutas, bez
            mojej zgody.
            W innym artykule przeczytałem, że Tyson najpierw grzecznie poprosił tego dupka,
            by przestał, usunął film, czy wykasował zdjęcie, ale ten nie posłuchał. Doszło
            do szarpaniny, ale zanim Mike użył "niebezpiecznego narzędzia" trochę trwały
            "negocjacje".
            Poza tym obaj trafili do aresztu...
            • Gość: michalng Re: Tyson znokautował fotografa IP: *.amend.com.pl 13.11.09, 08:29
              > Posłuchajcie wszyscy.
              > Era nadstawiania policzków minęła bezpowrotnie. Dziś co niektórzy nadstawiają
              > jeszcze dupy, ale ja nie pozwoliłbym sobie, by robił mi zdjęcia jakiś kutas, be
              > z
              > mojej zgody.

Prawo w tym wypadku jest jednoznaczne. Nie masz możliwości nie pozwolić zrobić
              komuś zdjęcia w miejscu publicznym. Jeżeli nie jesteś osobą publiczną możesz
              jedynie nie wyrazić zgody na publikacje twojego wizerunku. Jeżeli jesteś osobą
              powszechnie znaną (jak Tyson) nie masz nawet tego prawa.

> W innym artykule przeczytałem, że Tyson najpierw grzecznie poprosił tego dupka,
              > by przestał, usunął film, czy wykasował zdjęcie, ale ten nie posłuchał. Doszło
              > do szarpaniny, ale zanim Mike użył "niebezpiecznego narzędzia" trochę trwały
              > "negocjacje".
              > Poza tym obaj trafili do aresztu...

To ze kogoś grzecznie prosisz o coś nie upoważnia cie do pobicia go w razie
              odmowy.:) Obaj trafili bo taka jest procedura. Niemniej raczej nikt przy
              zdrowych zmysłach nie zakłada ze to fotograf pobił boksera ;) Więc po ustaleniu
              faktów i przesłuchaniu świadków zapewne Tyson będzie odpowiadał przed sadem a
              nie fotograf.
        • Gość: As Bronić??? IP: *.wroclaw.mm.pl 12.11.09, 11:45
          Ale co, fotograf go uderzał aparatem, czy o co chodzi?Jak niby "bronić"?Prawo
          jest w tej kwestii jasne podobnie w USA jak i w Polsce, osoby ćwiczące sporty
          walki, ale także komandosi itp. ze względu na swoje umiejętności są szczególnie
          ostro traktowani w razie takich zajść. Nie będę odsyłał do kodeksów, obejrzyj
          sobie jakiś film:)np. "lot skazańców" gdzie jest właśnie ten motyw (i dziesiątki
          innych filmów)komandos dostaje szczególnie wysoką karę, bo jako taki nie
          powinien był wykorzystywać swoich umiejętności "na ulicy". Umiejętności Tysona
          tworzą z niego zabójcza broń dla zwykłego człowieka i w tym sensie jego atak
          musi byc traktowany ostrzej, bo gdyby myślał to wiedziałby,że jednym ciosem może
          nawet człowieka zabić. I nie ma znaczenia czy lubimy gościa czy nie, takie jest
          prawo ale oczywiście w Polsce ludzie myślą "sąd sądem a sprawiedliwość musi być
          po naszej stronie", do cywilizacji nam daleko jeszcze....
      • Gość: Herman Tyson znokautował fotografa IP: *.kompus.3s.pl 12.11.09, 08:18
        Dobrze zrobił, paparazzich trzeba lać.
      • Gość: Adamraj Tyson znokautował fotografa IP: 193.238.64.* 12.11.09, 08:24
        He's still got it!
        • Gość: maciuch Re: Tyson znokautował fotografa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 08:43
          prawie dobrze "HE still got it"
          • Gość: Filip Re: Tyson znokautował fotografa IP: 217.149.44.* 12.11.09, 08:57
            Można pisać i tak i tak.
      • Gość: Taki_jeden Tyson znokautował fotografa IP: 195.47.201.* 12.11.09, 08:52
        Nie mają umiaru w zaburzaniu prywatności... dobrze, że mu walnął...
        Chamy pchają się z butami wszędzie, obrywają a potem wielce
        poszkodowanych udają i wyłudzają dodatkowe pieniądze "za napaść" :/
        Lać takich i już :P
        • ziggyskydive tak... lac i placic 12.11.09, 09:25
          Tyson zarobił kasę na niskich instynktach gawiedzi, która sama nie może, ale
          chętnie zobaczy jak kogoś leja po mordzie. Tamten zarabia na tym samym - może
          trochę inna grupa docelowa. nie zal mi ani jednego ani drugiego. a żeby zrobić
          coś produktywnego to potrzeba polskiego czy meksykańskiego imigranta - najlepiej
          na nielegalu, bo nie stawia warunków.
      • Gość: R@F@Ł Tyson znokautował fotografa IP: *.skarzysko.vectranet.pl 12.11.09, 09:15
        MYŚLĘ, ŻE ZOSTAŁ SPROWOKOWANY. ZRESZTĄ DZIENNIKARZOM SIĘ NALEŻY
      • Gość: ja Re: Tyson znokautował fotografa IP: *.chello.pl 12.11.09, 09:40
        Glupie Stany... Uzyl piesci, niebezpiecznego narzedzia. To moze powinien
        wystapic o "pozwolenie na piesc", cos takiego jak "pozwolenie na bron" ktore
        jest wymagane (chociaz w USA bron wydaje sie 95% obywateli skladajacych wniosek)?
        Obama go ulaskawi, czarni bracia musza sie trzymac razem :)
        • michalng Re: Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 10:42
          Nie sadze żeby Obana odczuwał jakieś braterstwo w stosunku do bezmózgiego osiłka
          ;) Tak czy sieka Tyson będzie kilka baniek zielonych biedniejszy a fotograf
          bogatszy :)
        • rydzyk_fizyk Re: Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 10:57
          W Polsce podobnie traktuje się użycie przemocy przez boksera - patrz
          zarzuty postawione kiedyś Gołocie.

Niebezpieczne narzędzie <nie równa> się broni.
          Na siekierę czy nóż czy nie potrzebujesz posiadać pozwolenia.
      • Gość: ddd Tyson znokautował fotografa IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.09, 09:57
        Brawo Mike!
      • Gość: qczy Tyson znokautował fotografa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 10:28
        Redaktorze poligloto, mistrzu gramatyki: jeśli jeden fotoreporter, to
        paparazzo.
      • Gość: rei Tyson znokautował fotografa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 10:29
        paparazzi to liczba mnoga, więc w tym kontekście powinno się napisac
        paparazzo. Czy jak geniusze dziennikarze zdecydują się użyć jakiegoś słowa, to
        nie mogliby chociaż sprawdzic co ono oznacza?
      • Gość: As Fotograf miał prawo, Tyson będzie płacił.... IP: *.wroclaw.mm.pl 12.11.09, 11:36
        Miejsce publiczne.
        • yanfhowah Re: Fotograf miał prawo, Tyson będzie płacił.... 13.11.09, 23:10
          TAK MIAL PRAWO DOSTAC W RYJA I DOSTAL,,
      • Gość: sceptyk Tyson znokautował fotografa IP: *.net.zeork.com.pl 12.11.09, 12:27
        Cóż, Tyson tym razem zachował się właściwie. A pojedyńczy osobnik z aparatem to paparazzo, proszę Redaktora.
      • janjanx1 Tyson znokautował fotografa 12.11.09, 12:50
        Powinien go zakatrupic.Wystarczy spojrzć na nasz sejm,wszystkich
        posłów dawno zdjęcia maja to jeszcze im mało.Kto to widział aby
        poseł w swoim "zakładzie pracy" nie mógł przejśc korytarzem,to już
        jest szczyt głupoty,bezczelności,albo sprawa Marcinkiewicza
        lub "Dody".Same pierdoły piszecie a później macie pretensje że was
        ktoś po łbie wali! I mają rację!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: fan1 Tyson znokautował fotografa IP: *.centertel.pl 12.11.09, 18:54
        brawo mike, jak głupki paparazzi nic nie szanują to ch.... z nimi
      • Gość: ttttt Tyson znokautował fotografa IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.11.09, 20:31
        i dobrze zrobił..lać tych gnoi
      • Gość: tysonfan.jaco001 Tyson znokautował fotografa IP: 89.19.72.* 13.11.09, 17:31
        Widziałem kiedyś taki program o papparazzi'h. Zaraz po tym jak księżna Diana
        zgineła (nic dodać, nic ująć).
        Mógłbym podać kilka przykładów ale jedno zdarzenie szczególnie utkwiło mi w
        pamięci. Jeden z papparazzi filmował jak drugi podszedł do Willa Smitha -
        który wychodził TYLNYMI drzwiami z hotelu i bezczelnie NAPLUŁ mu w twarz!
        Chodziło im o sprowokowanie Smitha i nakręcenie materiału, oczywiście w którym
        pokazany zostałby tylko moment w którym Smithowi puszczają nerwy. Na szczęście
        nie udało im się bo Will przewidując bieg wydarzeń, wytrzymał i spokojnie wyszedł.
        Jak mogą oni nisko zejść, wiecie teraz sami.
        Wyobrazcie sobie teraz jak zachowują się oni chodząc za Tysonem, który znany
        jest w tym środowisku z tego że łatwo jest go sprowokować i ciężko mu się
        powstrzymać wtakich sytuacjach.
        Po prostu staje się łatwym kąskiem dla tych PADLINOŻERCÓW!
        Szukając taniej sensacji, nie powstrzymają się przed niczym!
        Mam tylko nadzieję że, nie posadzą Mike'a za to i skończy się na odszkodowaniu.
        RESPECT 4 MIKE TYSON!
        • Gość: Karramba Re: Tyson znokautował fotografa IP: 85.222.87.* 13.11.09, 18:51
          Tym, co opowiadają się za samosądami życzę by nie raz dostali w_pier_dol na
          ulicy od jakichś karków aż im się klawiatura posypie, będą na pewno wiedzieli za
          co im się należało.
          • yanfhowah Re: Tyson znokautował fotografa 13.11.09, 23:14
            TO nie samosad to czesto reakcjia odruchowa (obronna)na chamskie
            wlazenie w zycie prywatne przez paparrazi,szukajacych sensacji oni
            czesto we dwujke dzialaja jeden prowokuje drugi robi zdjecia i
            pozniej jak w tym wypadku z Tayson zadaja odszkodowania,,to zwykle
            kanalie
      • yanfhowah Tyson znokautował 13.11.09, 23:07
        paparazzi sie prosza dostac w pysk i dostal pamietacie jak
        zginela Diana,,tez paparrazi gonili za nia na motorach czy ktorys z
        nich chociaz przepraszam powiedzial,,gnoje skonczone BRAWO MIKE,,,
      • Gość: Kibic Re: Tyson znokautował fotografa IP: *.68.75.129.debica75.tnp.pl 24.11.09, 21:02
        Ja tez popieram. Siedzieć nie pujdzie bo ma za duzo kasy a jak sie paparazzi wszędzie wciskają to mają :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka