Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Piotr Trochowski

IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.04, 10:39
    Jak podaje "Kicker" Tropchowski chce w 2005 roku podstawowym zawodnikiem
    Bayernu byc i w przyszlosci w kadrze Niemiec grac.

www.kicker.de/content/news/artikel.asp?folder=3100&object=293781&liga=1&saison=2003/04&spieltag=18&gruppe=8697
    Obserwuj wątek
      • Gość: Razorfan Wkurza mnie juz ta cala podnieta polakami z zagran IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.04, 11:36
        Nie rozumiem tego calego szumu i podniety spowodowanych tym ze gdzies w
        juniorach jakiegos niemieckiego lub norweskiego klubu jest jakis chlopak o
        polsko brzmiacym nazwisku. JA sie tym zupelnie nie pasjonuje i nie rozumiem
        podniety wielu kibicow i dziennikarzy. Jednego dnia mamy Podolski swietnie mowi
        po polsku, drugiego Lukas nie Łukasz. Istny cyrk. Jasnie ze jak gdzies jest
        jakis Polak ktory dobrze kopie to chcialbym zeby gral dla Polski. Jednak
        podkreslam to musi byc Polak, ktory sam tego chce a nie dziennikarze, PZPN i
        inni go to prosza i przekonuja. Wiem ze to w cale nie jest takie proste
        wychowac dzieciaka za granica zeby sie czul Polakiem i jak sie komus nie udalo
        to trudno wiec jesli jest taka sytuacja to dajmy spokoj i tyle. Niech te
        dzieciaki same zdecyduja jestem Niemcem czy Polakiem a caly ten cyrk to
        paranoja. JAk ktos jest Polakiem i chce grac w reprezentacji to niech dryndie
        do PZPN i poprosi zeby mu pomogli zalatwic wszelkie formalnosci i tyle.
        Dla mnie cala ta histeria to temat zastepczy. Nie potrafimy wyszkolic pilkarzy
        w Polsce to chcemy zaimportowac. JA nie chce wcale miec reprezentacji zlozonej
        w 100% z pilkarzy urodzonych za granica. Ja bym chcial zebysmy w Polsce
        zbudowali system szkolenia mlodziezy i boiska na kazdym podworku. Ewentualni
        stranieri moga byc ale to nie powinnien byc glowny sposob na podniesienie
        poziomu naszego pilkarstwa. JAk widac genetycznie do futbolu skazeni nie
        jestesmy tylko do k... nedzy postawmy wreszcie na sport w tym kraju!
        Koncze patetycznie ale sie wkurzylem :)
        • Gość: miki Amen Razorfan IP: 131.91.215.* 28.01.04, 23:19
          Nic dodac nic ujac
          • fle_xx Re: Amen Razorfan 29.01.04, 09:55
            No nie wiem, Turcy to się jakoś nie przejmuja że "ich ludzie" w Niemczech, z
            Basturkiem i Altintopami na czele, nie zostali przez nich wyszkoleni, tylko
            namawiają ich (skutecznie, co ważne) do gry w reprezentacji kraju
            swoich "korzeni"
            • Gość: Cyfra Re: Amen Razorfan IP: *.dip.t-dialin.net 29.01.04, 10:49
              Zeby byc Polakiem niekoniecznie trzeba mieszkac ,urodzic sie i wychowac w
              Polsce....
              • Gość: Razorfan Re: Amen Razorfan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 17:32
                Ja nigdzie nie napisalem ze trzeba byc Polakiem urodzonym w Polsce. Przeciwnie
                jesli ktos mimo to iz wychowywal sie w innej kulturze czuje sie Polakiem to
                chwala mu za to. Po prostu niech sie zglosi do PZPN zeby powiedzieli trenerowi
                ze jest gotowy stawic sie na powolanie i tyle. A cala ta ekstaza zajmuje
                miejsce powaznej dyskusji o problemach naszej pilki.
        • Gość: m04 Re: Wkurza mnie juz ta cala podnieta polakami z z IP: *.lublin.mm.pl 29.01.04, 15:16
          Mnie smieszy, jak czytam ze nagle rodzi sie na peczki telantów polskich w
          Budneslidze i kazdy juz za chwile ma byc najwieksza gwiazda w tym kraju.
          Oczywiscie w opinii promujacego go trenera albo polskich dziennikarzy
          (niestety, ostatnio "polski dziennikarz" staje sie synonimem glupoty).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka