Gość: Orzech Fortuna za Skupnia?! IP: 217.153.51.* 11.02.02, 08:08 Jak donosi nasz specjalny wysłannik z Salt Lake City, od wczorajszego konkursu trwają intensywne negocjacje pomiędzy trenerem Apoloniuszem Tajnerem, a Wojciechem Fortuną w sprawie jego ewentualnego startu na dużej skoczni. Fortuna miałby zastąpić Wojtka Skupnia. Wbrew zapowiedziom trenera, u Wojtka nie wystąpiło zjawisko "głodu skakania", co dla wszystkich jest ogromną niespodzianką. Jednak nie można powiedzieć, że start był nieudany. Po występie Wojtka posypały się liczne zaproszenia na zawody nie objęte Pucharem Świata. Naszego skoczka obejrzeć będzie można min. na V Międzynarodowych Mistrzostwach Tadżykistanu, Zawodach Pucharu Azji Mniejszej oraz zawodach cyklu Grand Prix Wschodniego Wybrzeża Afryki, gdzie rywalami naszego skoczka będą min. skoczkowie z Kenii, Mozambiku oraz doskonale wyszkoleni technicznie skoczkowie z Zanzibaru. Informacja o zakulisowych konsultacjach Wojciecha Fortuny poruszyła środowisko sportowe. Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie swoją gotowość do startu deklarują inne "dinozaury" polskiego sportu. Jest wśród nich niezatapialna Erwina Ryś-Ferenc, która miałaby zastąpić naszą panczenistkę Katarzynę Wójcicką oraz nieco eksperymantalna nowa-stara para sportowa: słodki Grześ Filipowski wraz z Barbarą Kossowską (jego byłą trenerką) w miejsce pary Siudek-Siudek. Bardzo jesteśmy ciekawi efektu tych roszad w polskiej reprezentacji olimpijskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
campo Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! 11.02.02, 08:18 Browo Adam! Wreszcie, po tylu latach Polak na podium ZIO, super! Teraz czekamy na równie dobry,(a może i lepszy!) występ w konkursie na k-120. Dzięki i powodzenia w środe! PS O reszcie naszych skoczków szkoda pisać... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aussie Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.gerling.com 11.02.02, 08:52 i tak hani byl lepszy od malysza wy glupie polaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.02, 08:56 oni tego nie widza....samogon byl znowu niedobry i na oczy sie rzucil *hihi* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankuz Nie samogon tylko Sobieski (Belvedere)!!!!!!!! IP: *.ondraszek.ds.polsl.gliwice.pl 12.02.02, 12:37 Gość portalu: sven napisał(a): > oni tego nie widza....samogon byl znowu niedobry i na oczy sie rzucil *hihi* Moze takie male nieoscwiecone sveny nie wiedza ale w Polsce produkuje sie jedne z najlepszych wodek na swiecie i jako wesoly narod lubimy swietowac zwyciestwa a jak sie szlachta bawi to pospolstwo truchleje wiec bacz jegomosc jak do nas przyjedziesz abys szabla w morde nie zarobil za takie zniewagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aKySZ Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.um.wroc.pl 11.02.02, 08:54 Ani Finowie, ani Austriacy, ale nasz Polak - Małysz!!! Tyle przygotowań Finów, tylu dobrych skoczków z Austrii, tak dobre skoki Ahonena i nic... Medale dla innych, w tym dla Polaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troy Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.02, 09:14 Bravo Amman? Co za hipokryzja. To,ze A.M zdobyl Braz jest okay. Ale to demonstracyjne gratulowanie Simonowi,buehehe. Juz to widze co by bylo gdyby Hanka skoczyl po Gold,znowu by sie go posadzilo o prochy i enerdowski kombinat produkcji zadodnikow,co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZEF_m Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.sierakowice.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 09:35 Nie jest super ale nie także źle. Trzymajmy kciuki. W środę będzie lepiej, ludzie miejmy nadzieję wywrzą mnejszą presję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.02.02, 10:11 3 miejsce Małysza jest dla mnie miłym zaskoczeniem. Obawiałem się, że wróci bez medalu. Fanom Małysza radzę się cieszyć, bo dalej może być gorzej, przecież ostatnio Hanawald prezentował wyższą i bardziej stabilną formę. Choćby Małysz dalej nic nie zdobył, to moim zdaniem nie ma już powodów do zmartwień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: 217.153.10.* 11.02.02, 10:19 Wow!!! To cudownie! Polska ma swój wymarzony medal po 3o latach!!! Hani jest trochę zawiedziony, bo w końcu dla Niego (jak mówił jego trener Hess - ten człowiek dałby się zabić za zwycięstwo) to nie wygrane srebro, a przegrane złoto! No i niesamowity Simi! Zawsze w Niego wierzyłam, no i pokazał na co go stać . Dzieki Simi, dzięki Adasiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flis Re: Jakie 30 lat???!!! IP: *.bbnplanet.com 11.02.02, 10:25 Wszystko pięknie i niech nam żyje Mistrz, tylko co z tymi 30 latami od poprzedniego medalu na igrzyskach zimowych? Przecież był złoty medalista Józef Łuszczek, w biegu przełajowym czy jak to się tam nazywa. Może było to w Lahti, a może gdzie indziej, ale na pewno nie było to 30 lat temu. Czy ktoś mógłby mnie oświecić w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Jakie 30 lat???!!! IP: 172.16.99.* 11.02.02, 10:38 To były mistrzostwa świata nie olimpiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.02, 10:31 Ciesze sie, ze sa ludzie na tym forum ktorzy gratuluja medali pozostalym zawodnikom. Adam Malysz powinien powstrzymac sie od takich komentarzy jak "kibice sa szczesliwi bo Niemiec nie wygral". Najpierw plama z reklama "bulka z bananem" a teraz takie wypowiedzi w oficjalnym wywiadzie, ktory pewnie bedzie cytowany nie tylko w Polsce. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 11.02.02, 10:53 Zbyt surowo oceniasz Małysza. Posłużył się skrótem myślowym. Przecież to naturalne, że kibiece się cieszą jeśli nie wygrywa główny konkurent zawodnika, któremu kibicują. Wtedy bibice potrafią się również bardziej cieszyć z 3 miejsca i nie ma w tym nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mewa Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.*.*.* 11.02.02, 11:07 No, Małysz to specjalistą od public relations nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maf Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 11:17 Gość portalu: Magda napisał(a): > Ciesze sie, ze sa ludzie na tym forum ktorzy gratuluja medali pozostalym > zawodnikom. Adam Malysz powinien powstrzymac sie od takich komentarzy > jak "kibice sa szczesliwi bo Niemiec nie wygral". Najpierw plama z > reklama "bulka z bananem" a teraz takie wypowiedzi w oficjalnym wywiadzie, > ktory pewnie bedzie cytowany nie tylko w Polsce. Wstyd. Jaka plama z bananem???!!!Gdyby Niemcy zrobili taka reklame o Malyszu wszystko byloby napewno okej z ich strony.Ale do nas poprostu lubia sie przyczepic a my zawsze przepraszamy za wszystko i to my jestesmy winni.Ja jestem szczesliwy ze Malysz ma medal i gratuluje Ammanowi zlota ale Svena nie lubie i ciesze sie ze nie wygral Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.dip.t-dialin.net 11.02.02, 11:25 Gość portalu: Maf napisał(a): > Gość portalu: Magda napisał(a): > > > Ciesze sie, ze sa ludzie na tym forum ktorzy gratuluja medali pozostalym > > zawodnikom. Adam Malysz powinien powstrzymac sie od takich komentarzy > > jak "kibice sa szczesliwi bo Niemiec nie wygral". Najpierw plama z > > reklama "bulka z bananem" a teraz takie wypowiedzi w oficjalnym wywiadzie, > > > ktory pewnie bedzie cytowany nie tylko w Polsce. Wstyd. > > > Jaka plama z bananem???!!!Gdyby Niemcy zrobili taka reklame o Malyszu wszystko > byloby napewno okej z ich strony.Ale do nas poprostu lubia sie przyczepic a my > zawsze przepraszamy za wszystko i to my jestesmy winni.Ja jestem szczesliwy ze > Malysz ma medal i gratuluje Ammanowi zlota ale Svena nie lubie i ciesze sie ze > nie wygral No wlasnie :"gdyby zrobili...", ale nie zrobili chociaz moze i mieli na to ochote . I to jest wlasnie ta roznica. Mozesz nie lubic Svena , nie ma w tym nic zlego - nikt nie kaze kochac ci wszystkich startujacych. Mnie chodz tylko o wypowiedzi, ktore beda pozniej cytowane nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quandt Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.pp.com.pl 11.02.02, 13:21 Ależ on powiedział prawdę! Nic się nie stało - Szwajcarzy też się cieszą, że nie wygrał Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiona Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.02, 11:13 Ja osobiście ciesze sie ,że Sven nie wygrał.Nie wiem dlaczego ale go po prostu nie "trawie".On za złoto dałby sie zabic,a w sporcie chyba nie o to chodzi.Jestem dumna z osiągnięc Adama.Tak dalej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N. Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.abb.de 11.02.02, 11:25 To o co chodzi w sporcie, jesli nie o medal? Moze o to: 'Jestem dumna z osiągniec Adama.Tak dalej'?:-) N. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! 11.02.02, 11:58 Niniejsza dyskusja wspaniale ilustruje stopień zmanipulowania społeczeństwa przez media. Dziwaczna konkurencja w której najważniejsze jest wytresowanie odruchów bezwarunkowych - subiektywny system sędziowania, zupełnie jak w idiotycznej jeździe figurowej na lodzie - wszystko to powoduje, że piękno sportu zostało kompletnie wynaturzone. Dziennikarze sportowi nadmuchują balon, wmawiają wszystkim złoto i supremację Polski a kiedy nic się nie dzieje (bo w tym sporcie jest zbyt wiele czynników przypadkowych vide siła wiatru, smarowanie etc.) - wmawiają wszystkim, że sukces mamy i tak. Gdyby był 8 to też jakoś trzeba byłoby to uzasadnić. nasz skoczek nie jest gorszy ani lepszy od innych. Każdy ma słabsze i lepsze dni. Kombinezony o regulowanej przepuszczalności powietrza?!! Paranoja. Nie szukajcie sztucznych podniet, życie jest intersujące bez tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: 192.168.0.* 11.02.02, 12:25 a moim zdaniem polacy niepotrzebnie sie podniecaja adasiem. to swiadczy zle o nich samych. maja komplesksy, bo nigdy nie wygrywaja. ja jestem polka i kibicuje Hanawaldowi, chcby z tego powodu, ze na niego mozna patrzec, w przeciwienstwie do adasia(obrzydliwosc). polacy sami udowadniaja jak niski poziom prezentuja, a ta jego skromnosc i te inne to wytwor mediow. ja tak uwazam, zapraszam do dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trubadur Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.pp.com.pl 11.02.02, 12:55 Słuchaj, ja. Nie mieszaj do wszystkiego polskich kompleksów - w ten sposób niewiele da sie wytłumaczyć. Tym bardziej, że te kompleksy to też w dużej mierze wymysł mediów. Faktem jest, że mamy mało sukcesów w sporcie i - zwłaszcza - w innych dziedzinach. Myślę, że 99% ludzi w Polsce potrafi odróżnić sukces Małysza w skokach od sukcesu Niemców w produkcji np. samochodów. Z Małyszem jest tak, ze należy do najlepszych zawodników na świecie w tej kategorii sportu (w zeszłym roku był bezwzględnie najlepszy). Chcemy, żeby wygrywał. Wszyscy lubią, jak ich reprezentant wygrywa. To nie ma nic wspólnego z jakimiś kompleksami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N. Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.abb.de 11.02.02, 13:00 Gość portalu: trubadur napisał(a): > Słuchaj, ja. Nie mieszaj do wszystkiego polskich kompleksów - w ten sposób niew > iele da sie > wytłumaczyć. Tym bardziej, że te kompleksy to też w dużej mierze wymysł mediów. > Faktem jest, że > mamy mało sukcesów w sporcie i - zwłaszcza - w innych dziedzinach. Myślę, że 9 > 9% ludzi w Polsce > potrafi odróżnić sukces Małysza w skokach od sukcesu Niemców w produkcji np. sa > mochodów. Z > Małyszem jest tak, ze należy do najlepszych zawodników na świecie w tej kategor > ii sportu (w zeszłym > roku był bezwzględnie najlepszy). Chcemy, żeby wygrywał. Wszyscy lubią, jak ich > reprezentant > wygrywa. To nie ma nic wspólnego z jakimiś kompleksami. Moze wszyscy lubia, ale sporo czesc podkresla, ze jest dumna. To wlasnie jest ten kompleks. N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trubadur Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.pp.com.pl 11.02.02, 13:13 Zgoda, N. Dumny ze swoich sukcesów może być tylko Adam Małysz. Jest jednak taki uniwersalny psychologiczny mechanizm - nazywa sie "identyfikacja z idolem". Ten idol to może być aktor, aktorka, sportowiec, polityk itp. Jeśli ta identyfikacja wystęuje, to czujemy się tak, jakbyśmy to my sami wygrywali. Stąd to poczucie (niezasłużonej osobiście) dumy. Nie chodzi tu o kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N. Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.abb.de 11.02.02, 13:46 Tylko jesli najmniejszym wspolnym czynnikiem 'identyfikacji' stanowi narodowosc, to jest to wlasnie kompleks. Taka duma jest wlasnie najtansza, bo wszystkim na to stac. A jesli sie chce cos miec, na co wszyscy moga sobie pozwolic, to tylko kompleks moze byc przyczynna:-) N. PS: Ja jako Niemka jestem dumna, ze Adas wygral..No i co?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trubadur Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.pp.com.pl 15.02.02, 14:20 Wracam do tej kwestii - czy chcesz powiedziec, że identyfikacja narodowa i uzytek jaki z niej jest czyniony jakoś specjalnie wyróznia akurat Polaków spośród innych nacji? Otóż jesteś w głębokim błędzie. Identyfikacje narodowe działają wszędzie w ten sam sposób. Niemcy są tak samo dumni z tego, że wygrywa ich reprezentant, jak Rosjanie czy Polacy. Takie sa po prostu prawa psychologii społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez.ja Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.tnt9.b2.uunet.de 11.02.02, 14:38 Nareszcie ktos zauwazyl,ze Hannawald jest przystojny,wysoki i bogaty.Co wazniejsze,takze wyksztalcony i na tyle inteligentny,zeby nie wpasc w wieku 20 lat, jak Adas.Ale Adas nie ma nic do powiedzenia,wyglada jak poltora nieszczescia,no i ma rownych sobie kibicow.Miernota.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankuz zostan stara panna bedziesz myslala ze masz IQ210 IP: *.ondraszek.ds.polsl.gliwice.pl 12.02.02, 12:58 tez.ja napisał(a): > Nareszcie ktos zauwazyl,ze Hannawald jest przystojny,wysoki i bogaty.Co > wazniejsze,takze wyksztalcony i na tyle inteligentny,zeby nie wpasc w > wieku 20 lat, jak Adas.Ale Adas nie ma nic do powiedzenia,wyglada jak poltora > nieszczescia,no i ma rownych sobie kibicow.Miernota.... Zastanow sie kim jestes skoro na pierwszym miejscu w sporcie stawiasz kase i wyglad ? Pomylilas miejsca ale to nie forum ofert towarzyskich.Kreci cie kasa i wzrost ? to idz na dyskoteke moze zarwiesz takiego i pamietaj zebys czasem nie wpadla !! (bo przeciez to po tym oceniasz ludzi:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tez ja Re: zostan stara panna bedziesz myslala ze masz IQ210 IP: *.tnt6.b2.uunet.de 12.02.02, 13:44 Gość portalu: Ankuz napisał(a): > tez.ja napisał(a): > > > Nareszcie ktos zauwazyl,ze Hannawald jest przystojny,wysoki i bogaty.Co > > wazniejsze,takze wyksztalcony i na tyle inteligentny,zeby nie wpasc w > > wieku 20 lat, jak Adas.Ale Adas nie ma nic do powiedzenia,wyglada jak polt > ora > > nieszczescia,no i ma rownych sobie kibicow.Miernota.... > > Zastanow sie kim jestes skoro na pierwszym miejscu w sporcie stawiasz kase i > wyglad ? Pomylilas miejsca ale to nie forum ofert towarzyskich.Kreci cie kasa i > > wzrost ? to idz na dyskoteke moze zarwiesz takiego i pamietaj zebys czasem nie > wpadla !! (bo przeciez to po tym oceniasz ludzi:)))))) > A co, mamy male kompleksy? No pewnie, ze wyglad i wzrost sie liczy.Jak o tym nie wiesz,to cie uswiadamiam. Adam jest tak malo lotny, ze zapomina prezentowac swoich sponsorow.A jego wypowiedzi sa na poziomie osmoklasisty z Koziej Wolki. I takiego macie w Polsce idola!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankuz Niereformowalna IP: *.ondraszek.ds.polsl.gliwice.pl 12.02.02, 17:20 Kobito obudz sie!! czytac nie potrafisz czy nie pamietasz co przed chwila czytalas? Owszem kasa , wzrost i wyglad to stare afrodyzjaki na glupie kociaki ( i o mnie sie nie martw na tym polu , ja sie juz ustawilem :) ... ale tu sie mowi o SPORCIE i OSIAGNIECIACH a nie pierdolach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tez ja Re: Niereformowalna IP: *.tnt7.b2.uunet.de 13.02.02, 14:04 Gość portalu: Ankuz napisał(a): > Kobito obudz sie!! czytac nie potrafisz czy nie pamietasz co przed chwila > czytalas? Owszem kasa , wzrost i wyglad to stare afrodyzjaki na glupie kociaki > ( i o mnie sie nie martw na tym polu , ja sie juz ustawilem :) ... ale tu > sie mowi o SPORCIE i OSIAGNIECIACH a nie pierdolach !!! Jesli chodzi o osiagniecia,to Sven jest jedynym w historii skoczkiem, ktory wygral wszystkie cztery turnieje zaliczane do turnieju czterech skoczni. I takiego Mistrza Polaczki powinni byli przyjac z szacunkiem w Zakopcu.Co do kasy i wygladu, to osobiscie wole inteligentnych,a dobry wyglad tez nie zaszkodzi.U Adama najbardziej razi jego niegramotnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: message Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.pp.com.pl 11.02.02, 12:45 Fiona, masz rację. Dziś wszyscy jesteśmy karmieni taką odmóżdżoną i bardzo tanią ideologią "bądź najlepszy". Sven jest jej ofiarą. Sam mówi, jak bardzo źle znosi porażki. Warto jednak pomiętać o tym, że to nie Sven jest najgorszy - najgorsze jest uleganie kretyńskim hasłom do wszechobecnego konkurowania, bycia najlepszym (nawet za wszelką cenę), bo przecież drugi czy trzeci to już nie to. Radość ze zwycięstwa znika. Zamiast tego pojawia sie uczucie mściwej satysfakcji, że komuś "dołożyłem". Przekonuje mnie o tym wyraz gęby trenera niemieckiego na konkursie w Zakopanem. To właśnie jest chore. Konkurencja winna być etyczna, zwycięscy powinni zachowywać się GODNIE. Wygrywający w konkurencji powinien być MISTRZEM, a nie miernotą czy też - na koniec kariery - psychicznym wrakiem. Dotyczy to nie tylko sportu. Konkurujmy ze sobą wszędzie, ale tak, by zachować godność włąsną i pokonanego przeciewnika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: 192.168.30.* 11.02.02, 12:54 Wszystkich tych, którzy są oburzeni, że ludzie gratulują tylko Ammanowi i Małyszowi, pomijając Hanniego, chciałabym poinformować, że sprawdziłam dzisiaj strony RTL-u, ARD i „Bild”-a i TYLKO RTL podał informację, że brązowy medal zdobył Adam Małysz i jakie osiągnął odległości. ARD i Bild zupełnie zignorowały fakt, że brązowy medal w ogóle przyznano, nie mówiąc o tym, że obie stacje i gazeta uważają, że cały konkurs to była tylko walka Hanniego i Simona, i że Hanniemu przypadkiem zabrakło 0,5 metra. A to, że Adam skoczył tyle samo co Amman to oczywiście nieistotne (choć po konkursie w Zakopanem dziennikarze niemieccy uważali, że Hanni został pokrzywdzony drugim miejscem, bo skoczył łącznie więcej niż Adam). Reasumując – jeśli (w jakimś stopniu kształtujące opinię publiczną) niemieckie media zupełnie olewają Adama i najwyraźniej zapominają, kto jest liderem PŚ, to dlaczego Polacy MUSZĄ gratulować Hanniemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trubadur Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.pp.com.pl 11.02.02, 13:04 Otóż to! Niemcom takie zachowanie uchodzi; nie mają z tego tytułu poczucia najmniejszej winy. Od nas wymaga się, byśmy się katowali bez przerwy jakimiś bzdurami. Pewne jest, że jeśli Niemcy będą mieli jakąkolwiek okazję zdyskredytowania Polaków, na pewno bezwzględnie z niej skorzystają. To jest cała brutalna prawda. Zamiast biadolić, trzeba robić to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N. Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.abb.de 11.02.02, 13:47 Dobrze, ze sie nie chce byc lepiej od 'BILD':-) Co do ARD, to mozna przeczytac o tym tu: olympia.br-online.de/news/meldungen/71677.shtml i tu: www.ard.de/sport/ i tu: www.sportschau.de/news/wintersport/71691.phtml i tu: www.sportschau.de/news/wintersport/71691.phtml wszystko ARD:-) i jeszcze mamy ZDF: www.zdf.de/sport/olympia2002/skispringen/58844/index.html i 'Spiegel': www.spiegel.de/sport/sonst/0,1518,181739,00.html Tak to wyglada, jesli niemieckie media olewaja Malysza:-) N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: 172.17.15.* 11.02.02, 14:07 Gość portalu: Jolka napisał(a): > Wszystkich tych, którzy są oburzeni, że ludzie gratulują tylko Ammanowi i > Małyszowi, pomijając Hanniego, chciałabym poinformować, że sprawdziłam dzisiaj > strony RTL-u, ARD i „Bild”-a i TYLKO RTL podał informację, że brązo > wy medal > zdobył Adam Małysz i jakie osiągnął odległości. ARD i Bild zupełnie zignorowały > > fakt, że brązowy medal w ogóle przyznano, nie mówiąc o tym, że obie stacje i > gazeta uważają, że cały konkurs to była tylko walka Hanniego i Simona, i że > Hanniemu przypadkiem zabrakło 0,5 metra. A to, że Adam skoczył tyle samo co > Amman to oczywiście nieistotne (choć po konkursie w Zakopanem dziennikarze > niemieccy uważali, że Hanni został pokrzywdzony drugim miejscem, bo skoczył > łącznie więcej niż Adam). > Reasumując – jeśli (w jakimś stopniu kształtujące opinię publiczną) niemi > eckie > media zupełnie olewają Adama i najwyraźniej zapominają, kto jest liderem PŚ, to > > dlaczego Polacy MUSZĄ gratulować Hanniemu ? ale co to za przyjemnosc zycia wedlug zasady "swiat zly to i ja "skoro nie podoba sie Wam podejscie niemieckich mediow do Polaka to znaczy ze zauwazacie w tym postepowaniu blad. Powielanie go jest malo rozwijajace i powodow do dumy mnie akurat nie przynosi. ps. my nic NIE MUSIMY po prostu wypada(dla wlasnego samopoczucia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: 192.168.30.* 11.02.02, 14:45 Ach, nie o to mi chodziło, być może napisałam niejasno. Ja po prostu uważam, że skoro żyjemy w wolnym kraju, to możemy gratulować komu nam się podoba i jest to wyłącznie indywidualna sprawa każdego człowieka. Brak gratulacji dla Hanniego to nie to samo co gwizdy w Zakopanem. Hanni był wczoraj lepszy od Adama, zasłużył na srebro, ale to nie powód, by potępiać tych, którzy nie chcą się z tego cieszyć. Dlaczego mają udawać, że się cieszą – bo może to Hanni przeczytać ? To nie forum dyplomatyczne, tylko forum stworzone dla kibiców, którzy chcą się cieszyć z sukcesu Adama. Więcej luzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: 172.17.15.* 11.02.02, 20:53 100% zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniusia Małysz, Simon, Sven IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 14:22 Uważam, że powinniśmy być zadowoleni. Brąz to też coś! Tylko, że Adama stać na więcej... Ale widać było, że jest stremowany. W środę następne skoki i myślę, że tym razem Małysz będzie królował, tylko trzeba w niego wierzyć!!!! Więc nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góral Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! bravo Grego! IP: 213.76.16.* 11.02.02, 14:48 Gość portalu: grego napisał(a): > Bravo Adasiu, dzieki za wszystko. Teraz spokojnie bedzie Adam mogł skakac w > środę na duzej skoczni. Cieszę sie ze wspanialego sukcesu przesympatycznego > Ammanna. I gratuluje srebra Svenowi Hannawaldowi. Ale najważniejsze , ze po 30 > latach znowu Polska wśród medalistów Igrzysk Olimpijskich. Bravo Grego! Zacząłeś wątek w bardzo dobrym pozytywnym stylu, co się na forum bardzo żadko zdarza. Góral z Beskidów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatality Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! bravo Grego! IP: *.pkp.wroc.pl 11.02.02, 15:08 Wspaniale,a w środę będzie cudowne!!! :-)))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: 80.48.46.* 11.02.02, 15:16 Dzięki Adam!!! Trzymam dalej kciuki! Nie przejmuj się niektórymi, którzy są rozczarowani, tylko ja niewiem czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.net.bialystok.pl 11.02.02, 15:27 Szkoda, że to nie złoto, ale i tak się cieszę. Adaś był cudowny, zresztą cały pojedynek pomiędzy główną trójką był świetny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniot na dechach do poczty IP: 213.122.124.* 11.02.02, 16:23 Dlaczego ten tak prowincjonalny sport stal sie tak bardzo popularny w Polsce? Odpowiedz jest bardzo prosta: mamy kogos kto jes w tym dobry. Latwo z niego zrobic szyld reklamowy i bohatera narodowego. Przestanmy sie wreszcie zachwycac Malyszem, zacznijmy myslec o rzeczach waznych , np. o tym co sie dzieje wokol nas. To przeciez wazniejsze i bardziej interesujace niz kilka sekund w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Re: na dechach do poczty IP: 172.17.15.* 11.02.02, 21:21 Gość portalu: gniot napisał(a): > Dlaczego ten tak prowincjonalny sport stal sie tak bardzo popularny w Polsce? > Odpowiedz jest bardzo prosta: mamy kogos kto jes w tym dobry. Latwo z niego > zrobic szyld reklamowy i bohatera narodowego. Przestanmy sie wreszcie zachwycac > > Malyszem, zacznijmy myslec o rzeczach waznych , np. o tym co sie dzieje wokol > nas. To przeciez wazniejsze i bardziej interesujace niz kilka sekund w > powietrzu. Odmienne tematy są gdzie indziej(łatwo znaleźć a jak nie to prosze sobie stworzyć ,tez b.łatwo) to jest akurat o skokach wiec proszę nie robić bałaganu.Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Wielki Ammann! IP: 195.205.25.* 11.02.02, 17:51 Oczywiscie gratuluje Adamowi zdobycia brazowego medalu. Ale najbardziej ciesze sie ze zwyciestwa Simona Ammanna, ktoremu kibicuje juz od ponad 4 lat (tak to nie jest pomylka od czterech lat). Ciekawe czy ktos z was o nim wtedy slyszal? Dla zainteresowanych kilka szczegolow. Simi urodził się 25.06.1981 w Grabs. Obecnie mieszka w Unterwaser. Ciekaw jestem, czy ktos z was wie, gdzie sa te miejscowosci. Simon jest studentem ekonomi. Skacze od 1992 roku, a swoj debiut zanotował w wieku 16 lat w Obersdorfie (Turniej Czterech Skoczni). Był wtedy jeszcze strasznie mały, może ze 150 cm wzrostu (właściwie to i teraz jest on raczej niskim zawodnikiem). Tak naprawdę to ciezko mi było znalezc w internecie jakas szersza wzmianke o debiucie Szwajcara. Brak jest jakiejs strony fan klubu. Jezeli ktos z was dysponuje takim adresem odpiszczie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Wielki Ammann! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 18:32 Też mam taki nick sorry! Ja lubię Ammana od mniej więcej 3 miesięcy : ). Dzięki za informacyjki! Może my założymy fanklub Ammana! Odpowiedz Link Zgłoś
hi-hi Re: Wielki Ammann! 11.02.02, 18:35 Gość portalu: Matti napisał(a): > Też mam taki nick sorry! > Ja lubię Ammana od mniej więcej 3 miesięcy : ). > Dzięki za informacyjki! > Może my założymy fanklub Ammana! ------------- zmiencie ksywe z matti na simon ;-))) hi-hi pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 12.02.02, 16:44 aman de best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Bravo Adam, Bravo Ammann! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 20:38 zapsiz sie do fanklubu MALYCH SKOCZKÓW ( AMMANN< MAŁYSZ< GOLDI> Odpowiedz Link Zgłoś