Gość: gregory summer IP: *.chello.pl 04.01.10, 15:35 A ja kibicuję Justynie. I jak na razie ze skutkiem. Pędź Justyna, pędź. Po złoto olimpijskie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 15:38 Większych bzdur nie słyszałem. Zgodnie z logiką tego pana, to Małysz zawsze powinien być mistrzem, a jeśli tak nie jest, to problem leży w gaciach. Nawet skacząc na golasa nic nie wygra. Już jeden dupek ( ekspert ), powiedział kiedyś jak jeszcze Małysz zwyciężał, że opór powietrza jest najważniejszy i w związku z tym, że Małysz ma bardzo długi i spiczasty nos, pozwala mu to znacznie zmniejszać opór i dlatego wygrywa. Widzę, że ten obłęd jest już wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezo 04.01.10, 16:12 Poważnie? Już nie wiatr tylko strój mu przeszkadza? To z pretensjami powinien się zgłosić do kurtkowego kolesia. Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach 04.01.10, 15:39 "Kombinezony - to najważniejszy i największy problem Adama Małysza, uważa szkoleniowiec Hannu Lepistoe." Pewnie Adasiowi sie zamarzyla... zamarzajaca kurtka Justyny Kowalczyk. Oj, Adas chlopie, zlej baletnicy to i rabek od spodnicy problemem, dobremu tancerzowi to i brak muzyki nie przeszkadza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowa panienka 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.10, 15:42 Problem Małysza to nie kombinezon, tylko sztab ludzi, którzy wiecznie szukają winy wszędzie, tylko nie w sobie. Małysz słabo skoczył- miał słabe warunki, ma zły kombinezon, etc. Inni skoczyli dobrze- mieli farta, mieli świetne warunki, mają lewe kombinezony, sprzyjają im sędziowie. Litości. Największym problemem Małysza jest jego sztab szkoleniowy i pan "Pozjadałem wszystkie rozumy" Prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
witamina.1 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach 04.01.10, 15:48 ha ha teraz małysz patrzy co jadają inni!!!bułka z bananem a możo coś lepszego ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt Całkiem niedawno Małysz krytykował Kowalczyk IP: *.chello.pl 04.01.10, 15:51 że ta narzeka na kombinezon. Teraz sam narzeka. Pora na Tajnera :). Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Problem Małysza to jego wiek i związane z tym 04.01.10, 16:00 możliwości psychomotoryczne i może wreszcie warto to sobie uświadomić. Ten człowiek zrbił już dla naszych skoków więcej niż wszyscy jego poprzednicy łącznie i może wreszcie przestaniemy wymagac od niego cudów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wario Re: Problem Małysza to jego wiek i związane z tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 16:24 Święte słowa człowieku święte słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 16:03 Problem Małysza to wiek i lotki nie te a do tego prymitywizm i pazerność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oldas Re: Szacunek dla Mistrza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 16:09 A ja mam coraz większy szacunek dla p.Adama i tak jak już byłem w pewnym momencie znudzony jego wygranymi, tak teraz widzę, że tylko on i Ahonen to wielcy mistrzowie ( ze starej gwardii ). Jestem pewny , że inni kombinują ze strojami, a naszego Małysza lekuchno olewają , bo im medialnie na nim nie zależy. Pamiętam także , że dobrze skaczący w 4 skoczniach nie odgrywali głównych ról na największych zawodach sezonu. No p.Adamie , proszę pofrunąć! Pozdrawiam Kibic z nizin Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Kombinezon? To juz nie pogoda i sedziowie? 04.01.10, 16:09 A kiedy wygrywal to - rozumiem - z kombinezonem kombinowano? Ech, polacka mentalnosc zaraza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unknown 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach IP: *.chello.pl 04.01.10, 16:19 Niech skacze w swojej "ciepłej" kurteczce skoro nagle jego strój jest błeeee ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breżniew 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 16:23 ..z małysza na siłę się robi..w zasadzie ciul wie kogo..PRAWDA JEST JEDNA:..małysz JUŻ JEST SPORTOWYM DZIADKIEM..A TAKIE ROBIENIE NA SIŁĘ adasia mistrzem, JEDYNIE PRZYSPIESZA JEGO SPORTOWY ZGON... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jano 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 16:33 Przy okazji: właśnie LEpistoe (z akcentem na E i z przegłosem "o" na końcu), a nie jakiś LepIsto, jak to różne ćwierćwykształciuchy go przechrzcili. A od tych poliglotycznych popisów polskich sprawozdawców sportowych można dostać czkawki. To przekręcanie nazw i nazwisk woła o pomstę do nieba. Czy oni nas mają za imbecyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uffo Re: 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezo IP: *.phlapa.east.verizon.net 04.01.10, 17:01 to dziwne ale tez tak sobie pomyslalem patrzac ostatnio na skoki Malysza i innych. Przeciez facet jest w elicie, w pierwszej dziesiatce, a tam moze sie wszystko kazdemu przydarzyc. A zatem to musza byc jakies detale zmniejszajace opor powietrza, ale rowniez byc moze brak mu jakiejs brawury tej mlodziezy ktora go wyprzedza. No i poparcie spoleczne jest co najmniej odrazajace, nawet tu na forum. Zamiast odzywac sie z szacunkiem dla tego co uczynil, i ze ciagle jest wsrod najlepszych, wspierac go pozytywnym mysleniem, szczegolnie w czasie gdy jest to jego ostatni rok wystepow, krytykuje sie go na tak niskim umyslowo poziomie, typowym niestety, dla tego spoleczenstwa. A przeciez decyduja detale, i to w duzej mierze psychiczne. Przedtem niesiony byl na raczkach jak krol, a teraz? Niewdziecznosc. Gdyby Radwanska oscylowala miedzy 10 a siodmym, czsaem trzecim miejscem, bedac bezustannie w pierwszej dziesiatce, to by z niej bylo bozyszcze tlumow, a przeciez robi sie z nieje niewiadomo co, a ona ledwo co dociaga do tej dziesiatki, czyli jest gorsza od Malysza, w swjej dyscyplinie. Co za niewdzieczny i glupi narod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savage Re: 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezo IP: 188.33.86.* 04.01.10, 17:15 Tia, tylko na ta dziesiątke składa się pierwsza SZÓSTKA i reszta, która nie bardzo moze do niej nawiązać walkę...Róznica klasy ! I ja rozumiem, ze Adas zasłuzony, szanuję, ale...umarł Król, niech zyje Król...teraz czas na Justyne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek302 Re: 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezo IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.01.10, 17:26 Niski intelektualnie poziom to Małysz pokazał wypowiadając się na temat Justyny Kowalczyk, tym stracił mój szacunek. I mało mnie interesuje ile wcześniej medali zdobył, mały prostaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prostaczek Re: 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezo IP: *.cdma.centertel.pl 04.01.10, 17:55 W wypowiedzi Adama nie było nic obrażającego kowalczyk, więc nie wiem skąd określenie prostaczek. Wyraził subiektywnie opinię o kombinezonach. Moim zdaniem bardziej prostacko postąpiła Kowalczyk która powinna taktownie wyrazić swoje zdanie, a nie podgrzać atmosferę. Poniżej linki do obu wypowiedzi i sami oceńcie. www.sport.pl/celebrities/1,83529,7374493,Droga_do_Vancouver_2010__Adam_Malysz_nie_rozumie_Justyny.html www.sport.pl/celebrities/1,83529,7379057,Droga_do_Vancouver_2010__Justyna_Kowalczyk_do_Malysza_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadkowy 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 17:02 ..."Drugi skok w konkursie w Innsbrucku, w niedzielę był już bliski ideału..." to co powiedziedzieć o skoku Stocha o pół metra dłuższym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezo IP: *.cdma.centertel.pl 04.01.10, 17:23 uwielbiam ludzi mówiących na temat o którym nie mają pojęcia. Jakbyś nie wiedział o długości skoku decydują także warunki. Przypominasz mi mojego 16-letniego kuzyna, który uważał się za wielkiego znawcę motoryzacji. Gdy pokazałem mu zdjęcie samochodu kolegi powiedziałem, że jak założył "alumy" to samochód ma 40 koni więcej. Uwierzył ;) i jeszcze żeby było tego mało przy obiedzie zaczął pytać ojca dlaczego zdjął alufelgi na zimę, "przecież samochód jest bez nich wolniejszy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molson 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach IP: *.cdma.centertel.pl 04.01.10, 17:10 Widzę tutaj wielu "polskich wiernych" kibiców, którzy jeszcze parę lat temu wychwalali Małysza, uznawali za najlepszego polskiego sportowca bo był najlepszy. Dziś gdy idzie mu gorzej obrażają go, ale cóż mentalności polaka nie zmienimy... Abstrahując od dyskusji na temat kombinezonów (moim zdaniem coś jest na rzeczy. tak jak np. w pływaniu kombinezon ma dużo do powiedzenia jeżeli chodzi o wynik), "zagorzali" kibice powinni oddać adamowi trochę szacunku. Ciekawe jak będą mówić o kowalczyk gdy przestanie wygrywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek302 Re: 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezo IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.01.10, 17:28 Za jego wypowiedź o kurtkach mam go gdzieś, a nie za jego wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach 04.01.10, 17:27 Leeeeeeeeeeeeeeeeeeć Adaaaaaaaaaaaaam Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeć!!!® Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan D. Kanta Kolor skarpetek! IP: 212.180.160.* 04.01.10, 17:29 To bzdura! Adamowi przeszkadza kolor skarpetek! Odpowiedz Link Zgłoś
cinsson Prosze zostawić kontakt na skrzynce 04.01.10, 17:34 rzuce kilka pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
cinsson pisałem do PZN ale nici z odpowiedzi 04.01.10, 17:36 wogole. kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 17:43 no i mamy dugiego Kubice - prawie miszcza , tylko ktos ciagle siusia w te mleko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezo IP: *.cdma.centertel.pl 04.01.10, 18:02 porównanie kubicy do małysza... gratuluję znajomości kariery obydwu zawodników. Kubica w F1 na raziej ugrał 1 zwycięstwo i 4 miejsce w generalce. Adam 2 medale olimpijskie, 4 mistrzostwa świata, 4 kryształowe kule (w tym 3 z rzędu), 38 zwycięstw w pucharze świata. Rzeczywiście Adama nie można nazwać mistrzem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lightcik 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach 04.01.10, 18:15 Wyborcy Platformy=Karly Moralne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew-wos 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach 04.01.10, 18:32 Biednemu i wiatr w oczy wieje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ce 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach IP: *.as.kn.pl 04.01.10, 18:56 Czas wrocić do zasad podobnych jak w pływaniu. Skończyć z latawcami w kroku i na dupie. To wówczas będzie wynik wiarygodny, uzależniony od talentu i treningu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uffo Re: 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezo IP: *.phlapa.east.verizon.net 04.01.10, 20:08 czlowieka ocenia sie po calosci, co przewaza. wiadomo ze nikt nie jest doskonaly i kazdemu zdarzy sie wpadka, i to nie jedna, ale wazne co przewaza. A Malysz to jednak nie Fortuna, to prawdziwy sportowiec, utrzymujacy caly czas stabilny poziom, w okolicach szczytu, tam gdzie najlepsi, i pasjonat, jesli nie geniusz w swoim fachu. A ze ma swoje ale, to trzeba mu wybaczyc i cieszyc sie ze ma sie takiego sportowca. Niestety w Polsce przewaza mentalnosc...katolicka, Bog Jedyny, co przeklada sie w balwochwalstwie wzgledem roznych osiagniec, tworzy sie Bozyszcze, ktorym sie bardziej zazdrosci niz podziwia, czego dowodzi reakcja na ich 'niepowodzenia' czy potkniecia. Dokopac.... Boga! za to ze my jestesmy malczcy, a on smial byc Wielki, a potem mial czelnosc spasc ze szczytu samego. Co za pycha! Najpierw wysysa sie radosc z osiagniec takiego Bozyszcza, a potem odsyla do lamusa. Madre spoleczenstwo potrafi wspierac rowniez w potrzebie, i grafomanow tez.Trzeba umiec tworzyc przyjazne srodowisko dla geniuszy i pasjonatow. Glupie spoleczenstwo, do jakiego polskie niestety sie zalicza, bedzie z wyszczerzona japa oczekiwac az mu geniusze jak gruszki z nieba same w pysk beda wpadac. A zycie to interakcja. Trzeba sobie zasluzyc na te pozniejsze rozkosze i narodowa dume. Obwinia sie politykow o sklonnosci do naduzyc, diabelstwo, manipulacje, niemoralnosc, a samemu co? Uwazam ze Malysz zrobil co mogl ze swojej strony, a spoleczenstwo dalo d...py. I publika dostala to na co sobie zasluzyla. Prawie ze orgazm. Odpowiedz Link Zgłoś
slonx 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach 04.01.10, 20:12 To już pieprzenie o szopenie, byle tylko było o czym pisać. Problem leży w tym, że Adam jest już wypalony, mięśnie, kości, stawy, motoryka zupełnie nie przypominają tych z jego najlepszych sezonów. Gość jest już wypalony. A ci co po nim jadą to po prostu zazdrosne barany, jedna kurtka przekreśla w ich oczach lata kariery. Jak żałosną trzeba być osobą, żeby wymyślić takie tłumaczenie. Brak mi słów. Adam Małysz jest żywą legendą narciarstwa polskiego, myślę, że nie tylko ludzie w Polsce zapamiętają go na lata. Szacunek mu się po prostu należy. Kto jak nie on przyciągał miliony widzów przed telewizor, kto jak nie on był na ustach niemal wszystkich polaków choć trochę zainteresowanych skokami. Kto jak nie on powodował, że przy wielkiej krokwi wzniecała się niesłychana wrzawa? Szacunek dla człowieka, tyle w temacie. Każdy żałosny zazdrośnik niech spojrzy w lustro, przemyśli swoje życie, po czym weźmie rozbieg i z całej siły rąbnie głową o ścianę. Tak będzie najlepiej dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
ador43 58. TCS. Lepistoe: problem leży naciaganiu 04.01.10, 20:22 Kiedys mielismy naturalny talent, Luszczek,poprawiono go hirurgicznie i Luszczek sie skonczyl.Teraz mielismy naturalny talent Malysz i co,zaaplikowano mu trening na wyciaganie wzrostu,kilka (2) cm Malyszowi przybylo ale jego naturalne predyspozycje zaginely.Mysle ze byl to pomysl trenera, ktory rozmyslnie taka metode treningowa wprowadzil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: 58. TCS. Lepistoe: problem leży naciaganiu IP: *.static.dsl.dodo.com.au 05.01.10, 06:00 A co sie stalo z tym mlodziutkim talentem z Zakopanego? Malysz macie racje-wypalony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek 58. TCS. Lepistoe: problem leży w...kombinezonach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 16:39 "Nie pomoze Malysz z Wisly, kiedy spodnie juz obwisly".Kase bedzie tlukl jeszcze dlugo, bo jest lepszy od innych w Polsce, ale medale to marzenia scietej glowy. Interes nakreca tzw.Tonio Tajner i spolka,bo on na tym zarabia miliony. Resztki zakreconych kibicow nie dajcie robic sie w konia spolce "Tonia". Odpowiedz Link Zgłoś