Gość: rudy IP: 212.244.27.* 09.08.01, 19:41 "Dr Machowski popatrzył Majewskiemu głęboko w oczy czy nie ma tam wstrząśnienia mózgu" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: macias Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 19:55 Czepiasz sie, a nie bardzo wiesz czego. Nie powiedzial "spojrzal w oczy, czy nie ma _tam_ wstrzasnienia mozgu" tylko "spojrzal w oczy, czy nie ma wstrzasnienia mozgu". Tak bardzo niecierpisz Szpaka, ze bedziesz sie teraz czepial kazdego jego zdania, chociazby nawet nic smiesznegow nim nie bylo? Wyluzuj... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: 212.244.27.* 09.08.01, 23:12 Otóż, Macias, spojrzenie w oczy w celu diagnozy wstrząśnienia mózgu to tak jakby zaglądać w dupę przy zapaleniu gardła. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 23:28 Otoz, moj drogi, jeszcze wiele nauki przed Toba. Ale coz - zgrywaj medyka w swoich kregach, mnie to nie przeszkadza. Smieszy mnie natomiast, ze na podstawie swoich domyslow postanawiasz czepiac sie czlowieka, ktory jednak okazal sie od Ciebie - w tym temacie - madrzejszy. A konczac temat - patrzac w oczy sprawdza sie m.in. zdolnosc koncentracji, skupienie lub rozproszenie, wielkosc zrenic, poczucie swiadomosci. Sprawdzenie tych czynnikow moze pomoc w wiele, wiele szybszej diagnozie wstrzasnienia mozgu niz czekanie na wymioty, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: 212.244.27.* 09.08.01, 23:33 Otóż, Macias, nie ma wstrząśnienia mózgu bez, choćby krótkotrwałej utraty przytomności. P.S. Jeśli możesz odpowiedz mi na pytanie co to jest "POCZUCIE ŚWIADOMOŚCI"?, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 07:21 rudy czep się lepiej swojej kobiety, nie masz racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ć Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: 134.65.157.* 10.08.01, 09:29 SZPAKOWSKI POWIEDZIAŁ "POPATRZYŁ MU GŁĘBOKO W OCZY, CZY NIE MA "TAM" WSTRZĄSU MUZGU.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 09:32 Bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macias Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 09:34 Nie utraty przytomnosci (ktora tez czesto sie zdarza), a utraty swiadomosci, co mialem oczywiscie na mysli. Krotko mowiac - czlowiek nie musi zemdlec, zeby miec wstrzas mozgu, moze byc przytomny, ale utracic na moment (czasem dluzszy) swiadomosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aimarek Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.rubikon.zgierz.pl 10.08.01, 18:10 A pamiętacie jak kiedyś w czasie meczu Polska- Czechy Trzeciak trafił piłką w jaja Martina Ciżka? Szpakowski chciał go później reanimować. Cytuję: "To bolesne uderzenie, po którym Ciżek musi być reanimowany" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: Nowe has?o Szpakowskiego IP: *.tht.net 10.08.01, 18:46 Ja podziwiam zdolnosci lingwistyczne Szpaka. W jakim kraju by nie byl, zawsze zaczyna relacje: "Przeczytalem w tutejszj prasie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dankton Re: Miałem wstrząśnienie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 04:52 Wracając do meritum oczy-wstrząśnienie mózg: 1. Co innego wstrząśnienie, co innego wsrząs mózgowia. 2. Przy tym pierwszym zwykle nie mdleje się. 3. Miałem to. 4. Widziałem fajne migotliwe kolorki. 5. I dużo szumu. 6. Chciało się rzygać, a potem spać. i wreszcie 7. Lekarz od razu zajrzał mi w oczy, gdy do niego dotarłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aurorix Re: Miałem wstrząśnienie IP: 195.187.93.* 11.08.01, 07:36 Lekarz słusznie zajrzał w oczy pacjentowi. Po urazie moze pojawic sie np. anizokoria i klienta trzeba ciupasem na CT. Ale pamietajmy, że każdy Polak to lekarz i polityk - i nie ma co się dziwić Szpakowskiemu, że się na medycynie zna. Odpowiedz Link Zgłoś