Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nowe hasło Szpakowskiego

IP: 212.244.27.* 09.08.01, 19:41
    "Dr Machowski popatrzył Majewskiemu głęboko w oczy czy nie ma tam wstrząśnienia
    mózgu"
    Obserwuj wątek
      • Gość: macias Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 19:55
        Czepiasz sie, a nie bardzo wiesz czego.
        Nie powiedzial "spojrzal w oczy, czy nie ma _tam_ wstrzasnienia mozgu"
        tylko "spojrzal w oczy, czy nie ma wstrzasnienia mozgu". Tak bardzo niecierpisz
        Szpaka, ze bedziesz sie teraz czepial kazdego jego zdania, chociazby nawet nic
        smiesznegow nim nie bylo?

Wyluzuj... :)
        • Gość: rudy Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: 212.244.27.* 09.08.01, 23:12
          Otóż, Macias, spojrzenie w oczy w celu diagnozy wstrząśnienia mózgu to tak
          jakby zaglądać w dupę przy zapaleniu gardła.
          Pozdr.
          • Gość: macias Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.08.01, 23:28
            Otoz, moj drogi, jeszcze wiele nauki przed Toba.
            Ale coz - zgrywaj medyka w swoich kregach, mnie to nie przeszkadza.
            Smieszy mnie natomiast, ze na podstawie swoich domyslow postanawiasz czepiac
            sie czlowieka, ktory jednak okazal sie od Ciebie - w tym temacie - madrzejszy.

A konczac temat - patrzac w oczy sprawdza sie m.in. zdolnosc koncentracji,
            skupienie lub rozproszenie, wielkosc zrenic, poczucie swiadomosci. Sprawdzenie
            tych czynnikow moze pomoc w wiele, wiele szybszej diagnozie wstrzasnienia mozgu
            niz czekanie na wymioty, itp.
            • Gość: rudy Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: 212.244.27.* 09.08.01, 23:33
              Otóż, Macias, nie ma wstrząśnienia mózgu bez, choćby krótkotrwałej utraty
              przytomności.
              P.S. Jeśli możesz odpowiedz mi na pytanie co to jest "POCZUCIE ŚWIADOMOŚCI"?,
              • Gość: wojtek Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 07:21
                rudy czep się lepiej swojej kobiety, nie masz racji
                • Gość: Ć Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: 134.65.157.* 10.08.01, 09:29
                  SZPAKOWSKI POWIEDZIAŁ "POPATRZYŁ MU GŁĘBOKO W OCZY, CZY NIE MA "TAM" WSTRZĄSU
                  MUZGU....
                  • Gość: macias Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 09:32
                    Bzdura.
              • Gość: macias Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 09:34
                Nie utraty przytomnosci (ktora tez czesto sie zdarza), a utraty swiadomosci, co
                mialem oczywiscie na mysli. Krotko mowiac - czlowiek nie musi zemdlec, zeby
                miec wstrzas mozgu, moze byc przytomny, ale utracic na moment (czasem dluzszy)
                swiadomosc...
                • Gość: aimarek Re: Nowe hasło Szpakowskiego IP: *.rubikon.zgierz.pl 10.08.01, 18:10
                  A pamiętacie jak kiedyś w czasie meczu Polska- Czechy Trzeciak trafił piłką w
                  jaja Martina Ciżka? Szpakowski chciał go później reanimować. Cytuję: "To
                  bolesne uderzenie, po którym Ciżek musi być reanimowany"
                  • Gość: fazi Re: Nowe has?o Szpakowskiego IP: *.tht.net 10.08.01, 18:46
                    Ja podziwiam zdolnosci lingwistyczne Szpaka. W jakim kraju by nie byl, zawsze
                    zaczyna relacje: "Przeczytalem w tutejszj prasie..."
                    • Gość: dankton Re: Miałem wstrząśnienie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.08.01, 04:52
                      Wracając do meritum oczy-wstrząśnienie mózg:
                      1. Co innego wstrząśnienie, co innego wsrząs mózgowia.
                      2. Przy tym pierwszym zwykle nie mdleje się.
                      3. Miałem to.
                      4. Widziałem fajne migotliwe kolorki.
                      5. I dużo szumu.
                      6. Chciało się rzygać, a potem spać.
                      i wreszcie 7. Lekarz od razu zajrzał mi w oczy, gdy do niego dotarłem.
                      • Gość: Aurorix Re: Miałem wstrząśnienie IP: 195.187.93.* 11.08.01, 07:36
                        Lekarz słusznie zajrzał w oczy pacjentowi. Po urazie moze pojawic sie np.
                        anizokoria i klienta trzeba ciupasem na CT. Ale pamietajmy, że każdy Polak to
                        lekarz i polityk - i nie ma co się dziwić Szpakowskiemu, że się na medycynie
                        zna.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka