Gość: docent IP: 80.54.41.* 07.02.10, 06:44 ciężko się to czyta- tyle posklejanych słów - przeczytaj autorze i popraw się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doctor Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.pools.arcor-ip.net 07.02.10, 07:23 Ja zrozumiałem że Adamek lawirował na ringu i uciekał przeciwnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bokser Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.echostar.pl 07.02.10, 07:49 Tylko kto to Estrada. Specjalnie dobrali mu kurdupla, żeby Adamek mógł coś zrobić. Myślałem,że jego przeciwnik będzie potężny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 08:31 > Tylko kto to Estrada. Specjalnie dobrali mu kurdupla, żeby Adamek > mógł coś zrobić. Myślałem,że jego przeciwnik będzie potężny. jakby ci ten kurdupel przy... prosto miedzy oczy to byś od nowa musiał poznawać się z mamusią i tatusiem po wybudzeniu. Inna sprawa jest taka że jeśłi Tomasz zaprezentował w tej walce to czym ma zamiar zawojowac światowe ringi to może lepiej niech nie zawraca ani nam ani sobie głowy bo to nie był boks na mistrzowski tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę 07.02.10, 11:03 Gość portalu: er napisał(a): > Inna sprawa jest taka że jeśłi Tomasz > zaprezentował w tej walce to czym ma zamiar zawojowac światowe ringi to może > lepiej niech nie zawraca ani nam ani sobie głowy bo to nie był boks na > mistrzowski tytuł. ER; A słyszał Ty o prawidłowym, stopniowym rozwoju/ Wątpliwe. Ty od razu na całosc, nieważne czym się to skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę 07.02.10, 10:59 Gość portalu: bokser napisał(a): > Tylko kto to Estrada. Specjalnie dobrali mu kurdupla, żeby Adamek > mógł coś zrobić. Myślałem,że jego przeciwnik będzie potężny. Twoja dewiza; Śmierć albo zwycięstwo? Niedaleko zajdziesz jako "bokser" Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę 07.02.10, 10:57 Gość portalu: Doctor napisał(a): > Ja zrozumiałem że Adamek lawirował na ringu i uciekał przeciwnikowi. # Słusznie piszesz:"Ja zrozumiałem" bo nie masz pojęcia na czym boks polega. Tu nie jest najważniejsdze mordobicie. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 P. Estrada pobił (!) rekord, z 16 walk wygrał 13 ! 07.02.10, 07:24 "Cztery lata młodszy Estrada legitymuje się rekordem 16-3." Nie sprawdzałem czy gość z GW dodał ostatni wynik do swoich "statystyk". Nie w tym rzecz. Ale gościowi myli się "rekord" z tzw. "kontem" czy osiągnięciem... On już myśli po angielsku... (angielski należy do języków germańskich). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet Re: P. Estrada pobił (!) rekord, z 16 walk wygrał 07.02.10, 09:54 A tobie chłopie myli się G z gazetą GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.dclient.hispeed.ch 07.02.10, 07:35 Dzieki, Tomasz! Swietnie robisz to, co umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jantar15 Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę 07.02.10, 07:44 Masz rację...A ja jeszcze nie wiem, co znaczy, (kopiuję)" Odchodząc do tytułu obniżaj pozycję... ", pewnie miało być "do tyłu", ale może wówczas Adamek by musiał cofać się do tyłu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inter77 Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.multi-play.net.pl 07.02.10, 08:36 ale może wówczas Adamek by > musiał cofać się do tyłu.... A może cofałby się do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewyspany Adamek pokonał Estradę,ale .... IP: *.euronet.net.pl 07.02.10, 08:00 Póki co jest za cienki na poważniejszych przeciwników.Szkoda było zarwać noc. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Adamek pokonał Estradę,ale .... 07.02.10, 11:07 Gość portalu: niewyspany napisał(a): > Póki co jest za cienki na poważniejszych przeciwników.Szkoda było zarwać noc. Dawni mistrzowie jak długo szli do przodu by być najlepszymi. Nie zarywaj więc nocy bo jesteś miernotą. Odpowiedz Link Zgłoś
muminos1975 Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę 07.02.10, 08:08 krav maga jest znacznie skuteczniejsza od boksu boks to amerykańskie show dla milionerów i starszych panów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.238.64.27.ip.abpl.pl 07.02.10, 08:25 Nudny jesteś z tą krawmagą- równie dobrze jak nią mógłbym sie posiłkować Uzi lub kałaszem- krawmaga to nic innego tylko mma dla słabeuszy , bo w krawmadze można wszystko a mma ma swoje reguły więc to żaden styl walki tylko cwaniactwo- zresztą żyd który ją wymyślił był czechem i jak pamiętam ćwiczył min boks i zapasy- jedno jest pewne zaden adept kraw magi na ringu nie ma szans ani z judoką ani z zawodnikiem trenującym lata boks a już na pewno nie z tajem trenującym kickboksing lub np z sambystą bo tamci znają ciosy o jakich w kraw madze nie myslano bo to jest samobrona dla ubogich Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 krav maga.? a nie sztacheta wyrwana z płotu.? 07.02.10, 08:33 ...trenowałem sporty walki przede wszystkim kickboxing - miałem okazję spotkać mistrza jiujitsu , który po jednym mocniejszym prostym nie tylko nie wiedział przez chwilę że jest mistrzem ,ale nawet jak sie nazywa..krav maga .? jiu jitsu.? boks.? stawiam na pistolet,albo wspomnianą sztachetę - wystarczy dobrze trafić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca [...] IP: *.chello.pl 07.02.10, 09:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: 87.239.192.* 07.02.10, 09:06 A testowałeś to kiedykolwiek z bokserem, albo lepiej kickboxerem? Obawiam, się że dostałbyś wpie... Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 lol ..trenowałem kickboxing i ani w ringu.. 07.02.10, 09:50 ..ani na ulicy wpi...dol nie dostałem...gdybanie o kravmadze jest równie mądre i merytoryczne jak gdybanie kto lepszy : Bruce Lee vs. Steven Seagal, Chuck Norris vs. Nastula...ot, gdybanie..możesz sobie być mistrzem kravmagi albo championem boksu - zawsze jest tak samo - pasy i tytuły mozesz sobie ,,wsadzić'' jeśli cię ktoś raz dobrze trafi w ryło..koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serl Re: lol ..trenowałem kickboxing i ani w ringu.. IP: *.e-wro.net.pl 07.02.10, 10:28 znam takich baranów. kupią sobie książkę "krav maga 230 technik" lub "krav maga izraelski system walki" i myślą,że są "miszczami" dobrze,że przynajmniej potrafią przeczytac literki i pooglądać obrazki. żenujące.. Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 Re:serI otóż to właśnie..,,miszczowie''.... 07.02.10, 10:46 ...poznałem osobiście kilku prawdziwych - Piotrowskiego , Siegoczyńskiego(kickboxing) , Pajewskiego(taekwondo) - w czasach gdy trenowałem ...ciekawe , ilu mistrzów poznali ,,miszcze'' z forum. a w walce jest,jak napisałem - widziałem na własne oczy posiadacza czarnego pasa w kyokushinie,jak rozpłakał się po jednym sierpowym w starciu z moim kumplem z sekcji ,oczywiście jak już oprzytomniał - styl nieważny jesli ktoś cię dobrze trafi... kravmaga , czy inne jeet kune do ,wszystko jedno...byłem w ringu w przeciwieństwie do ,,miszczów'' z forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca iron1410 ale co TY osiagnales? leszczu kanapowy IP: *.chello.pl 07.02.10, 11:24 bo ja znam takich kozakow co potrenowali dwa lata, widzieli na wlasne oczy jakiegos wicemistrza a teraz zapuszczaja brzuch od piwa i sapią po wyjsciu na drugie pietro byles w ringu i co? kim jestes teraz smieciu ? jestes zwyczajna p*zda a nie wojwownik Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 ,,rycerz'' Adamek nietęgą miał minę... 07.02.10, 08:08 ...po walce ..,,rycerz'' bo Adamek ciekawie uwzniośla boks - on nie wychodzi do ringu ,tylko idzie w bój..warto było wstać nad ranem,żeby zobaczyć ,jak ,,górolicek'' męczy się z Estradą - okazało się ,że to nie ,,dziadek''jak Gołota - ,,pan''Adamek niestety nie odniósł zbyt wyrażnego zwycięstwa ,poza finansowym..mniejsza o kasę - walczyć nie może za darmo...pytanie tylko czy pozostanie mu ta pewność siebie i buńczuczne komentarze,że o boskiej pomocy nie wspomnę - dla mnie nie było to zdecydowane zwycięstwo i śmieszne są ,w kontekście walki z Estradą, te zapędy w stronę Kliczków - dla Kliczków Adamek jest nadal leszczem ,choćby dopompował jeszcze pięć kilo nadwagi..jeśli ta walka nie sprowadziła go choć trochę na ziemię , to chyba czas na ciężki nokaut - oby ,,pan'' ,,górolicek - katolicek ''wyszedł z niego bez większego uszczerbku na zdrowiu ...modlitwy już wkrótce rzeczywiście się przydadzą..a pan Kostyra .? powinien jednak występować z Kulejem - we dwóch ,,robią '' bardziej fachowy komentarz - Kostyra sam jest zwyczajnie żałośnie śmieszny z tymi głupkowatymi ,,metaforami'' , a Kulej bez Kostyry okazuje się być jąkałą .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (po)ruta [...] IP: *.chello.pl 07.02.10, 09:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: ,,rycerz'' Adamek nietęgą miał minę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 11:18 Niestety Iron ma w dużej części rację. Adamek wyglądał bardzo źle podczas walki. Był zdecydowanie wolniejszy i zdecydowanie mniej ciosów wyprowadzał niż dotychczas; nie wspominając już o dłuższych kombinacjach, które niegdyś rozbijały przeciwnika. Przekroczenie wagi 100 kg odbiło się jednak na szybkości (ciosy nadal są szybkie, ale nie jest w stanie wyprowadzić ich już tak dużo jak np. z Banksem), a przede wszytskim znacznie podupadła dynamika w poruszaniu się po ringu. Widać było zmęczenie Adamka już od pierwszych rund. To wielki błąd, że - ja sam wspomniał - nie musi już wykonywać podczas treningów "tych morderczych biegów". Radzę, aby jednak powrócił do tego typu treningu, bo zatraca element dynamiki, szybkości, a nade wszystko wytrzymałości. Nie porusza się już po ringu tak, jak np w walce z Banksem i choćby Gołotą. Powinien zdecydowanie zejść jednak do wagi 96 kg ona będzie wagą wystarczającą. Na Arreolę trzeba się przygotować pod względem szybkościowym i wytrzymałościowym, bo tylko tak będzie można zaskoczyć rywala. Liczenie na własną siłę ciosu jest błędem, bo ta siła wcale tak bardzo nie urosła. U Adamka zawsze liczyła się kombinacja, która rozbijała przeciwnika (patrz: U.S. S., Banks) Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: ,,rycerz'' Adamek nietęgą miał minę... 07.02.10, 11:32 John; A słyszałeś, żzzzzze Adamek przybiera na wadze ostrożnie by jk najmniej strcić na szybkości/ Coś za coś. Góra mięcha musi być wolna. Przykłady widać na ringu, choćby "rosyjski goryl", Wałujew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi KM Re: ,,rycerz'' Adamek nietęgą miał minę... IP: 212.160.234.* 07.02.10, 12:08 Człowieku zrozum że jeśli w wadze CIĘŻKIEJ nie będziesz wystarczająco CIEŻKI to choćbyś miał niesamowitą szybkość zostaniesz zniszczony. Szybkość jest, dynamika odnośnie której była tyle gadania jest dalej. Przecież Estrada bił powietrze w 3/4 ciosów jakie zadawał. Adamek wygląda dobrze i jest w formie. Jedyne czego mu brakuje to troche obycia się w ciężkiej. Jak troche powalczy to kto wie. Na Kliczke nie ma boksera taka moja opinia. Ale widze Adamka z Hayem. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: ,,rycerz'' Adamek nietęgą miał minę... 07.02.10, 11:24 iron1410; jesteś zwykły dupek. Po co Ci taki szumny nck? Po odrzuceniu tych cyferek pozostaje wstawić ZERO. Odpowiedz Link Zgłoś
iron1410 szkoda na was mojego czasu, ,,miszczowie''... 07.02.10, 12:13 ....adamek i tak szybko dostanie po łbie - chciałbym,żeby od ,,ruskich'',jak to nazwał Kulej,,komentator''- łojciec najmanowych sukcesów..cóż, marne leszcze , nic dodać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hee? deb.l z ciebie IP: *.chello.pl 07.02.10, 12:28 ty już dostałes ale chooojem od starego w ten zawszony pusty łeb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tego frajera Re: ,,rycerz'' Adamek nietęgą miał minę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 12:59 A tyt leszczu tylko krytykować potrafisz, zamiast sięcieszyć, że POLAK wygrał. jesteś cepem jakich mało, wiesz?? zawistna świnio!! masz jakiś problem, to idź do psychologa ty debilu. pozdro frajerze zawistny. możesz najwyżej possać adamkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Boks. Tomasz Adamek 07.02.10, 08:21 WYGRAL i to sie niewatpiwie liczy,ale zapedy na braci Kliczko radze zostawic w sferze marzen,Uwowmy sie ze to byl prawdziwy debiut w super ciezkiej ,bo walka z Golota nie moze tu byc zaliczona inaczej jak sparing ze "starszym" kolega... Raz jeszcze gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
wszczebrzeszyn Bardzo dobrze, że nie szedł w prawo 07.02.10, 10:21 Na boksie się specjalnie nie znam, ale czy nie wydaje wam się, że łatwiej uniknąć prawego sierpowego idąc w LEWO, a nie w prawo? Moim zdaniem Gmitrukowi pomyliły się kierunki (mówił jeśli już z własnej perspektywy a nie Adamka). Jeśli chodzi o samą walkę Adamek pokazał klasę, wygrał zdecydowanie i rzeczywiście dominował na ringu (choć jakieś szczególnej przewagi nie osiągnął). Tym nie mniej nie pokazał ani jednego mocnego ciosu (mocnego jak na ciężką kategorię) i obawiam się, że na mocniejszych jest jeszcze stanowczo za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valandil Re: Bardzo dobrze, że nie szedł w prawo IP: *.trzebinia.mm.pl 07.02.10, 10:49 Idąc w LEWO idzie W KIERUNKU prawej ręki przeciwnika, natomiast idąc w prawo (swoje prawo) oddala się od niej. Kiedy łatwiej jest oberwać: idąc w kierunku zagrożenia, czy oddalając się od niego? A Estrada ma rzeczywiście twardą szczękę. Nic dziwnego, że jeszcze nigdy w swojej karierze nie leżał na deskach. Powietkinowi też nie udało się go powalić... Odpowiedz Link Zgłoś
wszczebrzeszyn Re: Bardzo dobrze, że nie szedł w prawo 07.02.10, 11:11 Sierpowy prawą ręką idzie w lewo, a nie prawo AFAIK. Jeśli ktoś ucieka w swoje prawo to ma szansę zarobić bombę, a jak pójdzie w lewo to prawa ręka go nie sięgnie (a przynajmniej nie sierpowy). Prawą ręką można łatwo atakować obiekty z lewej strony, z prawej nie bardzo, bo staw łokciowy zgina się tylko w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Bardzo dobrze, że nie szedł w prawo 07.02.10, 11:37 wszczebrzeszyn napisał: > > . > Tym nie mniej nie pokazał ani jednego mocnego ciosu (mocnego jak na ciężką > kategorię) i obawiam się, że na mocniejszych jest jeszcze stanowczo za wcześnie > . ####### Masz rascję, ale dlatego stopniują Adamkowi przeciwników by stopniowo był coraz wyżej. Nie od razu Krakow zbudowano. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Walczył jak Pietrzykowski 07.02.10, 08:30 Problemem fajterów jest umiejętność walczenia w póldystansie i dystansie. Adamek jest fajterem dystansu, jak dawny Pietrzykowski. Nie umie natomiast jak Kulej - w półdystansie. Ja uważam, że nawet do Pietrzykowskiego Adamek ma coś do zrobienia w technice. Natomiast uważam jednocześnie, że nic nie stoi na przesZkodzie, aby Adamek trenował technikę półdystansu Kuleja. Pan Gmitruk powinien coś z tym zrobić, jak papa Stamm. A może pan Kulej powinien coś w tym robić? Chyba dobrze by było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtsk1 Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę. IP: *.lightspeed.sntcca.sbcglobal.net 07.02.10, 08:39 Ogladalem walke i przyznam,ze punktowa przewaga, nie byla wcale tak przekonywujaca na ringu. Po zakonczeniu 12 rundy nie bylem wcale przekonany, ze Adamek wygral walke. Owszem zaczal dobrze i po wyrownanych trzech rundach wygral kilka kolejnych , ale od dziewiatej rundy Estrada wzial sie do roboty i Adamek byl wyraznej defensywie przegrywajac zdecydowanie dwie kolejne rundy.Ta defensywa trwala do konca spotkania dlatego niepewnosc, czy lepsza koncowka Estrady nie wyrownala poczatkowej przewagi Adamka. Obawiam sie, ze Adamkowi trudno bedzie sprostac, lepszemu, dysponujacemu silniejszym ciosem przeciwnikowi. Nie oszukujmy sie i nie tworzmy nierealnych oczekiwan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mityczny Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę. IP: *.adsl.alicedsl.de 07.02.10, 11:03 no zawsze bedzie mozna powiedziec ze nie sprosta mocniejszemu zawodnikowi,ale dopoki nie sprawdzi to nie bedzie wiedzial,mowisz ze wygral pierwsze rundy a przeciwnik 3 ostatnie no wiec albo nie umiesz liczyc albo malkontencisz12-3 rowna sie dziewiec tak czy nie,za kazda wygrana runde 1 punkt za nokaut w danej rundzie jeden dodatkowy nie bylo nokautow wiec dodatkowych punktow tez nie -teraz popatrz na punktacje sedziowi juz wiesz wszystko,na dodatek wygral naprawde przkonywujaco bo zdarzaja sie dosyc czesto walki gdzie o wyniku decyduje 1 gora dwa punkty 114-115,114-116a tu miazdzaca przewaga po za tym boks to tez sztuka uniku a nie lanie sie jak wiejskiej dyskotece,gdyby tak bylo to chlopki byliby mistrzami Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę. 07.02.10, 11:42 mityczny; właśnie mówisz mity, nokaut kończy walkę a położenie przeciwnika na deski to nockdown (nokdaun). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.pia.abpl.pl 07.02.10, 09:09 Widziałem walkę na żywo. Były to bokserskie szachy w wykonaniu Adamka. Wyrachowanie i słuchanie rad trenera - a nie walka na żywioł - to co się podoba nam - kibicom. Wygrał od 8 rundy cofając się. Zawsze w takich momentach zastanawiam się, jak by to było - jak by im zdjąć rękawice i bez sędziego pod blokiem się spotkali. Faktem jest, że Estrada szukał - i nie zrobił Adamkowi krzywdy, więc wygrał zasłużenie - ale ciężko i większą ilością ciosów - nie konieniecznie silniejszych od przeciwnika. Sporo ma do zrobienia jeszcze aby z top czołówką powalczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę 07.02.10, 11:48 ##don; i adamek trenerem temu nie zaprzeczają. Wręcz twierdzą, że na szczyt czeka ich stopniowa i ciężka długa spokojna praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 09:10 Następna walka z egurollą tym od tańca Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Cala Polska przebudzila sie do naszej walki 07.02.10, 09:12 powiedzial debil udajacy komentatora sportowego w Polsacie.Zaloze sie o moja pensje,ze walke o czwartej rano ogladalo gora milion,w porywach,dwa,kibicow Adamka.Przez cala walke debil-komentator ani razu sie nie zajaknal,ze Estrada jest poza pierwsza dwudziestka w wadze ciezkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot Re: Cala Polska przebudzila sie do naszej walki IP: *.flashnet.pl 07.02.10, 10:41 Taki Sosnowski jest 20, wiec miejsce nie do konca oddaje co kto umie. Estrada jest bardzo niewygodny, bardao szybki jak na swoje gabaryty i z mocna szczeka. Powietkin tez sie z nim meczyl. Moim zdaniem Tomek ladnie zaboksowal, choc myslalem, ze roznica w silach pod koniec walki bedzie wieksza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.tktelekom.pl 07.02.10, 09:17 Fajnie że wygrał ale Estrada to szczyt jego możliwości. Niech wraca do swojej wagi i już nie błaznuje,pieniądze to nie wszystko,zdrowie jest ważniejsze.Niech pomyśli o swojej żonie i zapyta się jej czy woli zdrowego męża z trochę mniejszą kasą czy trochę bogatszego kalekę? Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę 07.02.10, 11:51 ###sas; idiotę z Siebie robisz, czy już nim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Samo Zło Zobaczymy w kwietniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 09:17 Wtedy Adamek będzie walczył z Aureolą - gościem z górnej półki. Estrada to solidny zawodnik, ale żadna rewelacja i na jego tle Adamek nie zachwycił, chociaż wygrał zasłużenie. Co do Kliczków, to nigdy nie widziałem porywającej walki z ich udziałem i żaden z nich nie ma tego czegoś co mieli dawniejsi mistrzowie. Adamek chcąc pokonać któregoś z braci "Słabych" musi jeszcze dużo trenować, ale wieże że jest to w jego zasięgu. Trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mtsk1 Re: Zobaczymy w kwietniu. 07.02.10, 09:39 To prawda, ze ma duzo pracy przed soba, zeby walczyc w ciezkiej. Ale nie jestem pewny, ze on to rozumie. Po walce zapowiedzial miesiac !!! odpoczynku zanim zabierze sie do przygotowan do kwietniowej walki. Jezeli tak, to "good luck". Zal mi Cie Goralu!! Odpowiedz Link Zgłoś
qast wierzę , że miało być tak: 07.02.10, 15:56 Adamek chcąc pokonać któregoś z braci Kliczków musi jeszcze dużo trenować, ale wierzę ,że te wieże są w jego zasięgu. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty77pn Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę 07.02.10, 09:36 Atmosfera na hali robi wrażenie lublin.com.pl/artykuly/pokaz/4707/tomasz,adamek,wygral,na,punkty,pokunujac,jasona,estrade,%28video%29/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duuude Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.xdsl.centertel.pl 07.02.10, 09:56 Adamek nie oddal pasa Polsatu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak ilu kelnerów jeszcze podadzą temu frajerowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 10:15 tak się zastanawiam ile to potrwa jeszcze? czy będzie jak z niejakim tigerem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mityczny Re: ilu kelnerów jeszcze podadzą temu frajerowi? IP: *.adsl.alicedsl.de 07.02.10, 11:07 frajer to ty jestes i do tego debil ktory nigdy nic nie osiagnol i nigdy nie osiagnie Odpowiedz Link Zgłoś
wszczebrzeszyn Re: Bardzo dobrze, że nie szedł w prawo 07.02.10, 10:32 Na boksie się specjalnie nie znam, ale czy nie wydaje wam się, że łatwiej uniknąć prawego sierpowego idąc w LEWO, a nie w prawo? Moim zdaniem Gmitrukowi pomyliły się kierunki (mówił jeśli już z własnej perspektywy a nie Adamka). Jeśli chodzi o samą walkę Adamek pokazał klasę, wygrał zdecydowanie i rzeczywiście dominował na ringu (choć jakieś szczególnej przewagi nie osiągnął). Tym nie mniej nie pokazał ani jednego mocnego ciosu (mocnego jak na ciężką kategorię) i obawiam się, że na mocniejszych jest jeszcze stanowczo za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xd2000 Re: Bardzo dobrze, że nie szedł w prawo IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.10, 10:58 srutututu jak by adamek poszedl w lewop tak jak sadzisz to by sie nadział na tego prawego Odpowiedz Link Zgłoś
swiatowy_kryzys Re: Bardzo dobrze, że nie szedł w prawo 07.02.10, 11:06 jeśli jest dwóch zawodników praworęcznych, czyli walczących z lewą ręką wysuniętą do przodu to aby uniknąć prawego sierpowego przeciwnik musi iść w swoją prawą stronę aby odchodzić od ciosu prawego sierpowego przeciwnika, jednocześnie zasłaniając się lewą ręką Odpowiedz Link Zgłoś
wszczebrzeszyn Re: Re: Bardzo dobrze, że nie szedł w prawo 07.02.10, 11:14 Sierpowy prawą ręką idzie w lewo, a nie prawo AFAIK. Jeśli ktoś ucieka w swoje prawo to ma szansę zarobić bombę, a jak pójdzie w lewo to prawa ręka go nie sięgnie (a przynajmniej nie sierpowy). Prawą ręką można łatwo atakować obiekty z lewej strony, z prawej nie bardzo, bo staw łokciowy zgina się tylko w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadams Re: Re: Bardzo dobrze, że nie szedł w prawo IP: *.chello.pl 07.02.10, 11:30 weź sie chłopie palnij prawą we własne czółko, przemyj się zimną wodą, zanim z uporem maniaka będziesz powtarzał bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
swiatowy_kryzys a ty dalej swoje 07.02.10, 12:30 ja pie....e xD jesli koleś będzie chciał Cię trafić swoim prawym sierpowym to wyobraź sobie że uciekając w swoje prawo przemieszczasz się w tym samym kierunku co cios i jest szansa ze przeciwnik przestrzeli, a jesli już cie nawet trafi cios nie będzie miał takiej siły. A jeśli pójdziesz w swoją lewą stronę tak jak się upierasz, a koleś wystrzeli prawy sierpowy i w ten sposób nadziejesz się prosto na ten cios, a nie daj Boże żebyś był dodatkowo niezasłonięty swoją lewą ręką to już po tobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadams Re: a ty dalej swoje IP: *.chello.pl 07.02.10, 13:42 to jest proste, ale nie dla niego ;) Zaraz pewnie znowu wystrzeli z teoria typu: żeby skręcić autem w lewo musisz kierownicą w prawo obracać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszczebrzeszyn Re: a ty dalej swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.10, 17:43 Widzę, że niektórzy mają problemy z myśleniem. Przy odpowiednim dystansie i przemieszczaniu w kierunku zgodnym do ruchu wskazówek zegara nie miałby jak się nadziać bokser na prawego sierpowego. Oczywiście,że jeśli zacząłby się przemieszczać po tym jak zostałby wyprowadzony cios skleiłby bombę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Za Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.acx.pl 07.02.10, 10:34 Przepraszam,wyborcza,możecie dać do pisania o boksie kogoś kto się chociaż trochę na tym zna. Przecież tego gówna się nie da czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 11:12 > Przepraszam, wyborcza... Ogarnij się, bo nawet nie wiesz co czytasz. To nie jest Wyborcza. Nie myl portalu "gazeta.pl" z gazetą Wyborczą. To dwa inne byty, inne redakcje inni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.10, 10:37 Me vino bien mi etapa en el Real Madrid: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j <a href="http://f12010.blog.onet.pl/" target="_blank">f12010.b IP: 87.239.196.* 07.02.10, 10:42 f12010.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zei. Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.02.10, 10:46 Polacy potrafią bić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 11:09 Ale tylko tych słabszych. Odpowiedz Link Zgłoś
lambarene Boks. Tomasz Adamek pokonał Jasona Estradę 07.02.10, 11:10 Wiele lat temu ogladalem walke Pietrzykowskiego z Walaskiem,piekny,techniczny boks.Dzisiaj Adamek zaczyna przypominać epoke boksu Papy Sztama,prawdziwego boksu,szermierki na pięści.Dzieki Tomaszu,za inteligentne widowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
qast boks za czasów Papy Stamma 07.02.10, 16:03 ,,, niestety źle mi się kojarzy Papa Stamm... zniszczył wspaniały samorodny, instynktowny talent -Leszka Drogosza był tylko twardym katem-rzemieslnikiem, ale myślał za mało a w wielkim boksie myśleć trzeba Odpowiedz Link Zgłoś