Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kryterium Asów bez Gollobów ?

IP: *.zetosa.com.pl 13.02.04, 22:15
    Jak napisała kilka dni temu na lokalnych stronach gazeta "Tempo" bracia
    Gollobowie mają zadebiutować w barwach Unii w towarzyskich meczach z WTS
    Wrocław (20,21 marca). Jeśli będą chcieli wystąpić w meczu rewanżowym (w
    Tarnowie) to będą musieli zrezygnować z udziału w tradycyjnie otwierającym
    sezon Kryterium Asów w Bydgoszczy. Tomasz dotychczas kilkanaście razy wygrywał
    ten prestiżowy turniej tak więc straciłby szanse na kolejne zwycięstwo (odkąd
    ukończył 18 lat chyba tylko bodajże raz nie wygrał tego turnieju).
    Unia pierwsze sparingi rozegra z Lublinem (14,16 marzec), ale w tych meczach
    nie jest przewidziany start Gollobów.
    Obserwuj wątek
      • zinekk Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? 14.02.04, 00:39
        Wszystko sie moze zdarzyc.Tomasz nie odebrał nagrody tygodnika zuzlowego.Ale
        mysle ze przyjedzie na Kryterium,jego nieobecnosc byłaby groteskowa i
        niezrozumiała.
        • ivica Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? 14.02.04, 09:24
          Jesli Tomek G. nie wystapi w Kryterium Asów to bedzie przejaw zupelnego zlania kibicow z Bydgoszczy. Gdy sie posunie do czegos takiego to strace reszty szacunku do niego jako do czlowieka.
          • m0nk Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? 14.02.04, 10:28
            opuszczenie ka mialoby sie nijak do zapewnien szacunku wobec bydgoskich
            kibicow - nie sadze zeby to byla prawda ale jezeli nie chce przyjechac to jego
            sprawa
      • Gość: Stalker Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.hipernet.ras.pl 14.02.04, 10:53
        No cóż, płakać z tego powodu nie będę:)
      • Gość: Adrian Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.telsten.com / *.telsten.com 14.02.04, 12:09
        To pokazuje, ze Golloby mają gdzies kibiców z Bydgoszczy.W cholerę z nimi
        • m0nk Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? 14.02.04, 12:42
          oczywiscie jezeli to jest prawda
          • zinekk Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? 14.02.04, 12:48
            Spokojnie,to tylko sparringi Unii.Nie przesadzajmy,pewnie Gollob bedzie na
            kryterium.Jesli nie to powtarzam,byłoby to niezrozumiałe i dziwne.Jakis dziwny
            temat nam wyrósł... <lol>
            • Gość: Łysy Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: 62.244.137.* 14.02.04, 20:39
              To moze wygra nasz nowy lider Andy Smith albo Darek Fijalkowski :)
              • Gość: symon41 Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.alfa.pl 15.02.04, 09:07
                Tak szczerze to MONk mnie wkurza...(powoli)...Oczywiście,że wytęp Golloba
                (Gollobów) są ich osobistą sprawą...ale dla lepiej,żeby zniknęli,ale jest pewna
                grupa ludzi,dla których są idolami to nie można ich "oszczać".Facet jest
                gnidą,a jego brat gnidą do kwadratu...Bydgoszczan zasrany
                • Gość: kris Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.zetosa.com.pl 17.02.04, 16:49
                  Oto wypowiedź prezesa Unii S.Bukowskiego:
                  "Nasi nowi zawodnicy przygotowują się, podobnie zresztą jak Szwed Tony
                  Rickardsson do nowego sezonu indywidualnie. Po raz pierwszy w Tarnowie mają
                  pojawić się na sparingowym meczu z WTS Wrocław w niedzielę 21 marca. Bracia są
                  profesjonalistami w pełnym tego słowa znaczeniu, dlatego też o ich formę jestem
                  spokojny"
                  • Gość: igrek Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.02.04, 16:54
                    Znaczy się nie pojadą w Kryterium tak? ich sprawa. Za takie pieniądze jakby
                    prezes kazał mi jechać na pokazowy mecz do Burundi też bym pojechał.
                    • Gość: kris Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.zetosa.com.pl 17.02.04, 17:02
                      A nie byłoby Wam trochę szkoda gdyby Kryterium odbyło się rzeczywiście bez
                      udziału Gollobów?
                      Kryterium bez Gollobów, to coś nie tak.
                      • Gość: igrek Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.02.04, 17:04
                        Pewnie że nie tak. Ale klonowanie nie jest jeszcze na takim poziomie, choć
                        Koreańczycy są już blisko.
                        • Gość: kris Unia ma priorytet IP: *.zetosa.com.pl 19.02.04, 15:34
                          A o to co Tomasz Gollob sądzi na ten temat- fragment wywiadu "Unia ma priorytet"
                          z dzisiejszego numeru gazety "Tempo" :

-Na 21 marca w Tarnowie zaplanowany jest mecz kontrolny z Atlasem Wrocław.Czy
                          wystartuje pan w nim ?
                          -Oczywiście! Chcę jak najlepiej przygotować się do pierwszego meczu ligowego z
                          Włókniarzem Częstochowa. Będzie to bardzo trudny pojedynek, dlatego każdy dzień
                          spędzony przed tym meczem na tarnowskim torze z pewnością będzie póżniej
                          procentował.
                          -Oznacza to, że rezygnuje pan z udziału w bydgoskim "Kryterium Asów"...
                          - Nie da się wszędzie startować. Wybrałem Tarnów, bo chcę jak najwięcej spędzać
                          czasu z drużyną, w której będę jaździł w tym roku. Nie bez znaczenia jest także
                          kontakt, jaki od pewnego czasu mam ze sponsorem strategicznym Unii- Rafinerią
                          Trzebinia.Nasza współpraca na razie układa się doskonale.
                          • ivica Re: Unia ma priorytet 19.02.04, 16:14
                            czyli jednak Gnida olala bydgoskich kibicow. Nie moge uwierzyc , po tylu latach

......
                            • Gość: ales Re: Unia ma priorytet IP: 217.154.133.* 19.02.04, 18:22
                              IVICA po tej wypowiedzi na Twoim miejscu stracilbym reszte szacunku do siebie!!!
                              • Gość: symon41 Re: Unia ma priorytet IP: *.alfa.pl 19.02.04, 19:13
                                Ivica,nie przejmuj sie...mój szacunek dla Ciebie musi Ci wystarczyć..Powiem
                                jeszcze raz Gnida i gnida do kwadratu(Ja Jacek).Zrobił w chciałem napisać w...
                                nas,ale my tego mu nie zapomnimy...
                                • ivica Re: Unia ma priorytet 20.02.04, 11:08
                                  thx.
                            • Gość: iks Re: Unia ma priorytet IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 21:36
                              Mam nadzieje, ze teraz nikt juz nie bedzie mial zludzen co do faktycznych
                              intencji i wartosci "G". Mimo ze polski jezyk jest przebogaty w okreslenia, na
                              ile sposobow mozna pisac o gownie?
                              • zinekk Re: Unia ma priorytet 19.02.04, 22:41
                                Pozdrawiam wszystkich forumowiczów których cenie,pozdrawiam tez tych których
                                posty jeszcze moje oczy nie czytały.Czyli co,mamy rozszyfrowanie inicjałów
                                T.G...? No chyba tak.
                                • Gość: kris Re: Unia ma priorytet IP: *.zetosa.com.pl 19.02.04, 23:00
                                  Jest zrozumiałe że Golloby przed sezonem muszą potrenować na tarnowskim torze i
                                  dziwne byłoby gdyby nie wystąpili w żadnym meczu sparingowym rozgrywanym w
                                  Tarnowie. Natomiast uważam, że sparingi mogły być tak rozplanowane by Golloby, a
                                  także Kołodziej jeśliby dostał zaproszenie (a powinien dostać za efektowną i
                                  skuteczną jazdę) wystąpili w bydgoskim kryterium. W końcu te zawody przez
                                  ostatnie kilkanaście lat wywoływały od razu skojarzenia z Gollobem. Dodam
                                  jeszcze że Tomasz powiedział że w Tarnowie na treningach jeśli będzie pogoda
                                  pojawi się 15 marca, a do Krsko gdzie będzie trenować drużyna Unii nie jedzie.
                                  • Gość: iks Re: Unia ma priorytet IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 09:01
                                    Wszystko w zyciu ma swoj kres. Odwaga Gollobow tez.
                                • ivica Re: Unia ma priorytet 20.02.04, 11:05
                                  taaa

To Gnida :)
      • Gość: Adrian Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.telsten.com / *.telsten.com 20.02.04, 16:44
        Przegląd Sportowy podaje, ze jednak braci gollobów (celowo z małej litery) nie
        będzie na Kryterium Asów. Oto jak golloby pokazują takiego wala kibicom, ktorzy
        zbierali na nich pieniądze. Czy tacy ludzie są czegoś warci?
      • Gość: km Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.escom.net.pl 20.02.04, 21:37
        zuzel.interia.pl/news?inf=474057
        dla mnie wiadomość szokująca.pzdr z Warszawy,tu nawet nie ma już żużla...
        • Gość: Coolek Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 22:57
          Kurde, no nie moge, jak czytam te wszytskie posty. I kto tu ma krotka pamiec?
          Golloby, czy wy, "wspaniali" kibice? Jak to jest, ze jeszcze pol roku temu nikt
          by tu sie odwazyl obrazac Braci, co wiecej, kazdy by ich bronil, gdyby jakis
          oszolom ich obrazal, a dzisiaj od gnid wyzywacie.

Sorry, ale gardze tymi wszystkimi pseudokibicami, ktorzy, zdaje sie, zyja
          zgodnie z zasadami Kalego z "W Pustyni...". I co Tomcio Wam zrobil? Odszedl z
          klubu, dla ktorego jak nikt inny sie poswiecil? Czy bydgoszczanie nie potrafia
          uszanowac jego zaslug? DLACZEGO u nas docenia sie swiatowej klasy zawodnikow,
          tylko wtedy, gdy jezdza w Polonii?

No i co, ze nie pojedzie w Kryterium? No do kur...y nedzy, zawodnikiem jakiego
          klubu on teraz jest? Unii T. i ma na pewno wobec niej jakies powinnosci do
          spelnienia. Nie widze nic zlego w tym, ze stara sie zgrac z nowym zespolem.

Naprawde wstyd mi jest, ze za wiekszosc naszych kibicow. Najpierw Pepe a teraz
          symbol klubu - Tomek G., dla ktorego przychodzily tlumy kibicow na chociazby GP
          sa tak lzeni.

Idzcie sie wszyscy... do dupy z takimi kibicami.

nie pozdrawiam

kibic Polonii

Coolek
          • Gość: Radik24_bydzia_ Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.iweb.pl 20.02.04, 23:39
            Coolek-wiesz..TY jesteś żenujący!większego pa....a od Ciebie chyba nie ma.Szkoda
            mi Twojego wpisu komentować lecz powiem coś:Gollob chciał przejąć Polonię na
            własność(50,01%udziałów w BTŻ),działacze mu płacili za każde pożyczenie
            motocykla zawodnikom z klubu(niedługo szczegóły ukażą się w mediach),styl jego
            odejscia była żenujacy a teraz brak w "Kryterium Asów"to zwykły strach przed
            bydgoskimi fanami!Niech sie nie tłumaczy,ze chce sie zintegrować z zespołem
            itp..wiadomo o co chodzi.Gdzie to poszanowanie bydgoskich-rzekomo najlepszych
            fanów na świecie według T.G.???On ma wszystkich w dupie(tych,którzy zbiearali na
            niego kasę i całą resztę).Teraz się wypiera nas i startu w turnieju,który był
            dla nas symbolem Golloba i rekordu,który cały czas mógł pobijac!Żal mi tego
            człowieka-lecz czy on jest tego wart?Trochę z pewnoscią tak lecz po ostatnich
            miesiącach straciłem szacunek do niego jako człowieka a nie wielkiej klasy
            sportowca!Tomasz nie kocha Bydgoszczy i Polonii lecz jej pieniążki.Tak samo jak
            Protas-toruńskie manko(bo niech nie pierdoli głupot,ze jest krzyżakiem!!).On
            jest tylko pracownikiem klubu apator i tylko dla tego tam jezdzi-na pewno nie z
            miłosci do Kopernika!!
            • zinekk Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? 21.02.04, 00:41
              No własnie. Fajnie ze cos napisałes Radik,bo nie chciało mi sie po raz
              MILIARDOWY wpisywac to samo od 2 miesięcy..
              • Gość: symon41 Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: 212.122.214.* 21.02.04, 11:10
                "Uwielbiam" takich facetów...piszą,że rok temu nosiliśmy T.G. na rękach,ale kto
                podpisal najprędzej kontrakt..Pan "kawał gnoja" z imienia i nazwiska Tomasz
                Gollob...Był nazwiskiem naszego miasta,a odwrócil sie jak świnia...czy tego nie
                można tak prosto zrozumieć..."ŻÓŁĆ" wylewa się z wątroby...napisałbym jeszcze
                ciut wiecej,ale szkoda mi czasu.Przez pewien czas myślałem,że facet
                zaczął "kumać"...zaczął..mysleć o kasie...MISTRZEM ŚWITA TO TY NIGDY NIE
                BĘDZIESZ..teraz wiem dlaczego.
                • Gość: Coolek Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 14:00
                  Drogi Szymonie, Ty z wszystkich tu obecnych (poza Adrianem, ktorego nikt nie
                  przebije) jestes osoba, ktora najbardziej mnie bawi. Zdaje sie, ze wczesniej
                  naspisales, ze nie zapomnisz Gollobowi tego, ze nie przyjedzie na KA. Nie no,
                  wspaniale, ale co w takim razie z pietnastoma sezonami jazdy Tomasza w
                  bydgoskim klubie? Z ratowaniem zwyciestw w ostatnich biegach (i calych meczach -
                  pozyczanie motorow), ratowaniem ekstraligi i jazda z kontuzjami (np.: mecz o
                  braz - czyli w zasadzie o nic - z Wybrzezem, czy jazda Jacka ze zlamanym
                  obojczykiem w polfinalach w 1997 - to tylko przyklady)? Tego tez mu nie
                  zapomnisz?

Nie no, ja nie mowie, ze Gollob jest nie wiadomo kim. Ma swoje zasadnicze wady,
                  za co nie lubi go pol Polski. Ja go szanuje nie za to jakim jest czlowiekiem, a
                  za to jakim byl i jest sportowcem, dlatego nigdy na meczu nie bede na niego
                  gwizdal, tak samo jak nie gwizdze ( i nie obrazam) Hampela, Ulamka,
                  Cegielskiego...

Poza tym kim wy jestescie, zeby mowic mi co mysli Gollob? Ja mam to w dupie,
                  niech sobie mysli, co chce - dla mnie licza sie fakty, a te wygladaja tak, ze
                  dla bydgoskiego zuzla ten czlowiek zrobil duzo.

Ale dla takich jak wy, to jest zupelnie nieistotne, bo przeciez on juz zarobil
                  tyle, ze moze jezdzic za darmo (tekst Adrianka). HEHEHEHEHEH!!! Ja wiem, ze
                  kazdy z was jezdzilby za darmo, bo to przeciez normalne, ze jezdzi sie za darmo
                  w klubie, ktorego jest sie wychowankiem, prawda? Alez bydgoscy zawodnicy musza
                  sie glupio czuc. Dzisiaj ulubiencem stal sie Robacki, ktory moze za rok gdzies
                  odejsc (przeciez takie rzeczy w dzisiejszych czasch to normalka) i stanie sie
                  obiektem wyzwisk. Dla takich kibicow to niewarto nawet w drugiej lidze jezdzic.

nie pozdrawiam
                  • Gość: symon41 Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: 212.122.214.* 21.02.04, 14:25
                    I nie potrzebujesz(pozdrawiać)nawet nie umiesz przeczytac mojego loginu,a
                    chcesz się bawić w prawienie morałów....też mam w dupie co myśli Gollob,a co
                    zrobił...?na prawdę niewyobrażlnie dużo,ale caly czas mówimy jak teraz traktuję
                    bydgoskich fanów...to niestety bardzo nie fair...Cólek
                    • Gość: Łysy Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.wszib.poznan.pl 21.02.04, 15:49
                      A co on takiego zrobil ???
                      Odszedl z klubu ??? Tez byscie odeszli jakby ktos wam placil o wiele wiecej
                      Ze nie pojedzie w Kryterium ??? Skoro ma kontrakt z pracodawca to w pierwszej
                      kolejnosci wypelnia zobowiazania wynikajace z tego kontraktu. Ciekawe co by
                      powiedzial wasz pracodawca (jesli pracujecie) jesli powiedzielibyscie mu ze nie
                      przyjdziecie do pracy bo idziecie sobie obejrzec mecz!!!
                      Oczywiscie tez chcialbym obejrzec Tomka w Kryterium Asow i szczegolnie w
                      barwach Polonii w tym sezonie, ale jesli to jest niemozliwe to trudno. A na
                      pewno nie jest to powod do wyzywania, obrazania czy gwizdania na zawodnika
                      ktory przez 15 lat narazal dla nas kibicow swoje zdrowie czy zycie startujac po
                      ciezkich upadkach (do tych ktore wypisal wyzej Coolek trzeba dopisac start w
                      meczu z Unia Leszno w 1994 po ciezkim wypadku w Vojens i nocnym powrocie do
                      Bydgoszczy, w meczu ktory ratowal nas przed spadkiem do nizszej ligi).
                      Pamietajmy ze dzieki Tomkowi i Jackowi przezywalismy mnostwo niesamowitych
                      emocji i wzruszen. Trzeba im za to podziekowac a nie ich wyzywac!!!
                      JA DZIEKUJE I NA PEWNO JAK POJAWIA SIE W BYDGOSZCZY NA MECZU BEDE IM KLASKAL A
                      CO ZROBI RESZTA OSZOLOMOW TO JUZ NIE MOJA SPRAWa
                      • Gość: igrek Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 23.02.04, 07:44
                        Spór toczy się dalej. Klaskać nie klaskać, a może gołą dupę mu pokazać? Gollob
                        jest człowiekiem i o nim świadczy całokształt postępowania. Kilkakrotnie
                        przyczynił sie dla Polonii pozytywnie, uratował nas przed spadkiem-prawda.
                        Pożyczał motocykle w czasie meczów innym zawodnikom -prawda (oczywiście
                        odpłatnie- nigdy nie był altruistą). Ale sposób jego odejścia był po prostu
                        żenujący, ohydny, denny, niegodny mistrza za jakiego chciał uchodzić. On sam w
                        Bydgoszczy miał mieć to samo co gdzie indziej. Jesli chciał wziąć na swoje
                        plecy brata z ojcem to juz jego problem. Sam wybrał. Pewnie są oni jedynymi
                        ludźmi którym ufa. Nie ma oparcia w swojej rodzinie (żona), to zostali mu już
                        tylko oni. Wybrał tak jak wybrał, tego się już zmienić nie da. Jednak sposób,
                        zwodzenie działaczy, kibiców to po prostu szczyt perfidii. Myślę jednak, że i w
                        tym przypadku był tylko marionetką. Nie mam szacunku dla ludzi dających się
                        sterować. O sobie trzeba umieć decydować, iść swoją drogą. Niestety Gollob
                        sterowany przez niewłaściwych ludzi za daleko już niezajedzie. Już chyba we
                        wszystkich klubach żużlowych Polski boją się pana W., mając go za wybitnego
                        wichrzyciela, mieszadło totalne. Najprawdopodobniej jeśli pan W. znajdzie na
                        nowym miejscu ludzi, którzy skutecznie dadzą opór jego głupocie, cały klan za
                        długo tam nie zagrzeje.
                        • Gość: kris Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.zetosa.com.pl 23.02.04, 11:50
                          Zanosi się na dużą frekwencje na sparingu z Wrockiem.
                          Dla przypomnienia wyniki ubiegłorocznego Kryterium:
                          1. T. Gollob
                          2. W. Jaguś
                          3. J. Gollob
                          ...
                          6. J.Krzyżaniak
                          11. M.Kowalik
                          15. M.Robacki
                          • Gość: maks Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 25.02.04, 14:32
                            Proscie Golloba to was wyslucha, w koncu on jak mowil kocha Bydgoszcz. Albo
                            lepiej pozbierajcie pieniadze na jego wystep
                  • Gość: BKS Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.hipernet.ras.pl 25.02.04, 21:48
                    Coolek zgadzam sie w 100% z Twoimi postami reszta to frajerzy "kibice" Astorii.
                    Kiedys na nia nie chodzili teraz chodza, bo to 1 liga.
                    • zinekk Do BKS 28.02.04, 05:19
                      BKS !! Swietnie ze masz poglady,swietnie ze jestes jakis,ze masz własny
                      charakterystyczny styl wypowiedzi.Ale wyluzuj troszeczke.Nie wszyscy tak
                      zatwardziali w swych pogladach jak Ty od razu musza byc kibicami Astorii, czy
                      innego klubu niezuzlowego.Ja ze sportu chodze tylko na zuzel.I wypraszam sobie
                      insynuacje w rodzaju frajera.Wiesz w ogóle CO TO OKRESLENIE znaczy???? Zastanów
                      sie chłopie.Pozdrawiam ,bos kibic Polonii.Tak samo jak ja.I spróbuj byc
                      odrobine człowieczy na tym forum.
                      • Gość: BKS Re: Do BKS IP: *.hipernet.ras.pl 28.02.04, 19:02
                        Jesli nie chodzisz na astorie ten tekst nie byl do Ciebie, jesli go tak
                        odebrales to sorry. Rowniez pozdrawiam.
                        ----------------------------------
                        Wiele nas dzieli jedno nas łączy POLONIA BYDGOSZCZ
                        • zinekk Re: Do BKS 28.02.04, 20:03
                          No fajnie,ja tez pozdrawiam.Odezwała sie we mnie nutka łagodzaca wszelkie
                          spory,jak tylko ktos sie kłóci , to wkraczam jak negocjator:)
      • Gość: madej Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 16:51
        W wywiadzie w "Super Express" potwierdzilze nie wystartuje w kryterium, ciekawe
        kto jeszcze z czołówki opusci te zawody
        • Gość: dosadny_jestem Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.tvgawex.pl 28.02.04, 23:43
          Gdy idzie "Polonia" z Bydgoszczy,
          To w każdym podnosi się duch.
          Gdy przyjedzie z wrogami się zmierzyć
          Poznacie "Polonię"-czym jest.
          Gdy będzie zębiska śmierć szczerzyć,
          Rycerski pokażem jej gest.
          Bo tęgo potrafi uderzyć,
          Kto w życiu sportowy wziął chrzest
          Gdy przyjdzie z wrogiem się zmierzyć,
          "Polonia" pokaże, czym jest.
          • Gość: myslacy Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.telia.com 01.03.04, 23:46
            Do zabrania glosu w dyskusji sklonily mnie dwie przyczyny: wypowiedz "igreka"
            i"lysego" a takze dzisiejsza rozmowa Ewy Drzyzgi z "nadopiekunczymi matkami".
            My mamy chyba tutaj problem z nadopiekunczym ojcem, panem W. Bracia G. w swych
            wypowiedziach podkreslaja, ze ojcu zawdzieczaja swe osiagniecia, ze od samego
            poczatku ich kariery byli przez niego wspierani pod kazdym wzgledem,
            niejednokrotnie w nieprzebierajacy w srodkach sposob.W konsekwencji popadli w
            uzaleznienie od dominujacego ojca.Bardzo trudno jest odciac te pepowine! Chce
            sie zyc wlasnym zyciem, podejmowac samemu decyzje, dobre lub zle ale wlasne,
            niejednokrotnie przeciwne rodzicowi. Do tego potrzeba b.duzo sily wewnetrznej
            (to pojecie potoczne a nie termin psychologiczny). To polaczenie odpornosci i
            elastycznosci, b.potrzebne gdy ma sie sprzeczne pragnienia. I tu wkracz rodzic
            ze swym: "tyle dla ciebie zrobilem, poswiecilem ci wszystko, a ty...jak mozesz
            mi to robic..." Shakespeare powiedzial kiedys, ze wiekszy bol od ukaszenia weza
            sprawia niewdziecznosc dziecka. Pan W. byc moze nie zdaje sobie sprawy, ze stal
            sie uciazliwa kotwica, ktora ciagna za soba dryfujacy synowie.Proby
            usamodzielnienia sie synow traktuje jak niewdziecznosc (tyle dla nich zrobil a
            oni..) A moze nie chce dopuscic do siebie tej mysli; gdyby odpuscil synom, jego
            wlasne zycie staloby sie puste wiec ciagnie sie za nimi.
            A co do Kryterium Asow, to pragne zwrocic uwage, Golobowie sa zwiazani z nowym
            klubem kontraktem, ktory d e t a l i c z n i e okresla co im wolno a czego
            nie i musza sie podporzadkowac jesli nie chca popasc w kolizje juz na poczatku
            swej kariery w nowym klubie (byc moze w Bydgoszczy mogli sobie pozwolic na
            troche dowolne interpretowanie kontraktu, ale tutaj...)a niedostosowanie sie do
            niego w jakiejkolwiek postaci powoduje wyciagniecie konsekwencji. To nazywa sie
            poczuciem zwiazkow przyczynowych. Kazda rzecz ma w zyciu swoje nastepstwa a
            czas ciaglosc.
            "Czlowiek urodzil sie wolnym, a wszedzie jest w okowach"(Rousseau). Pozdrawiam.
            • zinekk Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? 02.03.04, 00:04
              TAK.Fajny post.Pozdrawiam.
      • Gość: kris Re: Kryterium Asów bez Gollobów . IP: *.zetosa.com.pl 03.03.04, 10:18

Gazeta.pl > Bydgoszcz > Sport

Teraz już oficjalnie wiadomo - ani Tomasz, ani Jacek Gollobowie nie wystartują
        za prawie trzy tygodnie w Kryterium Asów i turniej, w którym niemal tradycyjnie
        młodszy z braci zwyciężał na początku sezonu (w sumie 13 wygranych) odbędzie się
        bez najlepszego polskiego żużlowca. To pierwszy taki przypadek od 14 lat.

Unia Tarnów, zespół, w którym od tego sezonu startują bracia, pojedzie w tym
        czasie w sparingu z Atlasem Wrocław. Działacze z Wrocławia i Tarnowa umówili się
        na kontrolny dwumecz. Pierwszy odbędzie się w sobotę 20 marca w stolicy Dolnego
        Śląska, rewanż nazajutrz w Tarnowie. Tego samego dnia na torze Polonii odbędzie
        się XXIII Kryterium.

Bydgoski klub już 24 lutego rozesłał zaproszenia do czołowych zawodników, w tym
        i do braci Gollobów. - Klub z Tarnowa przysłał odmowę co do ich startu -
        informuje kierownik BTŻ Polonia Andrzej Polkowski.

Sam Gollob nie protestował przeciwko odmowie swego nowego klubu. - Chcę jak
        najlepiej przygotować się do pierwszego meczu ligowego z Włókniarzem
        Częstochowa. Będzie to bardzo trudny pojedynek, dlatego każdy dzień spędzony
        przed tym meczem na tarnowskim torze z pewnością będzie później procentował. Nie
        da się wszędzie startować. Wybrałem Tarnów, bo chcę jak najwięcej spędzać czasu
        z drużyną, w której będę jeździł w tym roku - komentuje sprawę swej nieobecności
        w kryterium.

Jednak termin inauguracji sezonu w Bydgoszczy był już znany od jesieni ubiegłego
        roku i działacze Unii oraz Atlasu mogli dostosować do niego swoje plany -
        Żałujemy, że bracia nie pojadą, bo to oczywiste, że impreza straci na
        atrakcyjności. Tak bywa przy okazji towarzyskich imprez, że ich terminy się
        pokrywają. Ale z innej strony patrząc, to przecież Kryterium Asów - mówi Polkowski.

Organizatorzy z Bydgoszczy do 5 marca czekają na potwierdzenia przyjazdu od
        innych zawodników. Na razie uczynili to Piotr Protasiewicz, Wiesław Jaguś,
        Tomasz Bajerski (Apator/Adriana Toruń), Robert Sawina (Kunter/GTŻ Grudziądz),
        Tomasz Chrzanowski (Wybrzeże Gdańsk) i Tomasz Jędrzejak (KM Ostrów Wlkp.).
        Gospodarzy mają reprezentować Michał Robacki, Jacek Krzyżaniak i Mirosław
        Kowalik. Ponadto zaproszeni do udziału w zawodach zostali jeszcze Sebastian
        Ułamek i Rune Holta (Włókniarz Częstochowa), Rafał Kurmański (ZKŻ Zielona Góra),
        Krzysztof Kasprzak i Rafał Dobrucki (Unia Leszno) oraz Jarosław Hampel. Jednak
        ten ostatni, tak jak Gollobowie, pojedzie pewnie w Tarnowie, bo reprezentuje
        wrocławski Atlas.
        • Gość: Tomek Maleski Re: Kryterium Asów bez Gollobów . IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 09:24
          Jak czytam te wypociny na temat TG to zastanawiam się, kto mu kibicował w
          zeszłym sezonie. Wszyscy nagle odwrócili się od najlepszego polskiego
          zawodnika, Bydgoszczanina, który niestety, a o tym nie piszą gazety, został
          wręcz zmuszony do odejścia z Bydgoszczy, bo nasz klub BTŻ wcale nie chciał
          zatrzymać braci G w Bydgoszczy, wiem to z bardzo dobrego źródła. Wszystkie
          rozmowy i negocjacje to była wielka ściema. To że braci G nie zobaczymy na KA
          to nie jest brak szacunku, lecz zobowiązania wobec nowego klubu. Ja na ich
          miejscu jakbym poczytał te wszystkie posty o tym jak kibice z
          Bydgoszczy "kochają" Gollobów to wcale nie miałbym chęci się tu pokazywać, bo i
          po co? dla kogo miałbym jeździć dla bandy "kibiców", którzy czychaliby tylko na
          to żeby we mnie czymś rzucić. Zastanówcie się byli kibice Gollobów, co zrobicie
          jeśli w przyszłym sezonie sytuacja w naszym klubie pozwoli na ta aby Gollobowie
          wrócili, co zrobicie?. Dla mnie brak Gollobów na KA to wiadomość nie wesoła,
          lecz na żużel chodze nie tylko po to aby oglądać Gollobów lecz dla sportu który
          kocham od lat wielu. Mam nadzieje, że wszyscy ci którzy tak na Gollobów
          wyzywają przemyślą wszystko i będą na to patrzeć w inny sposób.
          Pozdrawiam wszystkich a w szczególności tych dla których liczy się ŻUŻEL
          • ivica Re: Kryterium Asów bez Gollobów . 04.03.04, 10:24
            ale ładna nawijka propagandowa panie Waldku....
          • Gość: iks Re: Kryterium Asów bez Gollobów . IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 10:53
            Generalnie trudno sie nie zgodzic z tym co napisal Tomek Maleski. Z jednym
            Tomku zastrzezeniem: zaden normalny kibic zuzla nie odmawia Gollobom ich
            sportowego dorobku. Ale wybacz, nie naklaniaj nas do tego, abysmy zapatrzeni w
            dokonania na torze przymkneli oko na to, w jaki sposob Gollobowie olali
            Bydgoszcz i "swoich" kibicow. Nie znam i nie chce znac twojego zrodla
            informacji, ale wypowiedz ze dzialacze BTZ "nie chcieli" dogadac sie z
            Gollobami to paranoja, zeby nie okreslic tego mocniej. No, chyba ze pod
            pojeciem "nie chcieli" masz na mysli: NIE ZAMIERZALI ZGODZIC SIE NA WYGOROWANE
            ZADANIA MISTRZA I WSPOLPRACUJACEGO Z NIM /czytaj: zerujacego na nim/ WARSZTATU
            SLUSARSKIEGO.
            W tym co napisales jest wiele rozsadku, ale takze ZERO obiektywizmu. Pozdrawiam
            • Gość: igrek Re: Kryterium Asów bez Gollobów . IP: *.atr.bydgoszcz.pl 04.03.04, 17:32
              Jeżeli Tomek Maleski ma pewne informacje, to działaczom należałoby natychmiast
              dokopać do dupy. Jeżeli nie chcieli podpisywać z Gollobami, to po co przedłużali
              te pseudorozmowy w nieskończoność. Przecież w ten sposób sami wymierzali sobie
              wyrok. Dlatego też słowa TM wydają mi się zdrowo przesadzone, chyba że mamy
              działaczy sprawnych inaczej. Tak naprawdę to już nie wiem, bo po decyzji
              dotyczącej cen można o działaczach myśleć naprawdę różnie. Pozdro.
              • wchodzi Re: Kryterium Asów bez Gollobów . 04.03.04, 17:59
                Też zaczyna mnie to wszystko martwić.
                Prawie w każdym klubie kibice wiedzą jaką w przybliżeniu gotówka klub dysponuje.Mają informację na temat wartości sprzedanych karnetów,pełna jawność.U nas cisza , nikt nic niewie,"czeski film".
                • Gość: iks Re: Kryterium Asów bez Gollobów . IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 23:15
                  Zamiast wylewac pomyje na glowy naszych dzialaczy, powinnismy chyba zastanowic
                  sie jak dokopac w dupy GKZTowi za to, ze tak dlugo trzymal klub w niepewnosci.
                  Co tam klub... Potencjalnych sponsorow takze. Kutafony pozalatwialy sobie
                  kontrakty z telewizjami, sponsorow, a nas na trawke chcieli wysadzic. A zeby
                  bylo wiecej oficjalne sparingo sobie dogaduja w dniu, kiedy nasz klub moglby
                  zarobic 1sze pieniadze na Kryterium. Na kurestwo nie ma chyba rady, no moze
                  azotox...
      • Gość: Adrian Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.telsten.com / *.telsten.com 05.03.04, 12:44
        Jesli jest prawdą to co pisze pan Maleski to znaczy, że albo dzialacze są
        kompletnymi ignorantami, albo sa pewni siły obecnej drużyny, ale pan Maleski
        pisze bzdury
      • Gość: koralka Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.ipt.aol.com 06.03.04, 10:34
        Nie jestem zbytnim fanem Gollobow, ale tym razem mysle, ze nie warto ich
        oczerniac. Oni sa zawodowcami i jada mecz, nawet sparingowy, ale to mecz. Sa
        placeni przez ich nowy klub i jemu musza teraz byc wierni. Uwaga, na meczach
        przeciwko Bydgoszvczy beda jezdzic tez dla Unii,i dopiero beda wyzywani! W
        lidze zawodowej nie ma sentymenyow, tu licza sie pieniadzei uwazam, ze to
        normalne. Taki Zidan nie opusci Realu, zeby przyjechac na mecz do Marsylii i
        nikt go za to nie traktuje za zdrajce itp. Pozdrawiam wszystkich fanow zuzla!
        Koralka
      • Gość: kris Re: Kryterium Asów bez Gollobów ? IP: *.zetosa.com.pl 06.03.04, 22:54
        Lista zawodników, którzy wystąpią w KA:

Piotr Protasiewicz (Toruń)
        Tomasz Bajerski (Toruń)
        Wiesław Jaguś (Toruń)
        Robert Sawina (Grudziądz)
        Tomasz Chrzanowski (Gdańsk)
        Grzegorz Walasek (Częstochowa)
        Rune Holta (Częstochowa)
        Sebastian Ułamek (Częstochowa)
        Tomasz Jędrzejak (Ostrów)
        Rafał Dobrucki (Leszno)
        Krzysztof Kasprzak (Leszno)