Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KIBICOM WISŁY DO MYŚLENIA

IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 12:34
    kibicom wisły oraz tym wszystkim, którzy jak by na to nie patrzeć porażkę
    wisełki traktują jako największy sukces polskiego futbolu ostatnich lat
    proponuję aby przeczytali tekst zbigniewa bońka w dzisiejszym "tempie"
    i "przegladzie sportowym".
    przeczytajcie, przemyślcie i zastanówcie się czy to co zaprezentowała wisła
    rzeczywiście was zadawala?
    Obserwuj wątek
      • pc Re: KIBICOM WISŁY DO MYŚLENIA 10.08.01, 12:57
        w jednym się zgodzę z Bońkiem. Wisła zamiast narzekać na "twardy styl gry
        Polonii" powinna w środę zaprezentować podobny (w grze obronnej) w meczu z
        Barcą. A tak - cztery bramki w plecy.

ps: Mam nadzieję że Boniek nie będzie równał w dół do swoich
        kolegów "felietonistów" bo stracę do niego szacunek
        • Gość: Sędzia Re: KIBICOM WISŁY DO MYŚLENIA IP: *.chello.pl 10.08.01, 13:56
          Hej, kolego. Zastanów się na czym polega piłka nożna i czy na pewno na graniu
          tak, aby rywal odniósł kontuzję. Najsilniejsze są ligi, w których się gra
          technicznie. A twardy styl Poloni wziął się stąd, że jest dużo gorsza technicznie
          od Wisły, i nie miała szans inaczej z Wisłą pograć. Może gdyby Szymkowiak złamał
          nogę Rivaldo wygralibyśmy 3:1 ale nie oto chodzi w piłce. Gdyby Polonia skosiła
          Kosowskiego, to kolejny talent byłby zmarnowany, niestety po ciężkiej kontuzji
          rzadko się wraca do formy. Nie mów więc, że Wisła powinna grać w ten sposób, bo
          jej się należą brawa właśnie za to że tak nie grała, ze próbowała pograć z Barcą
          i coś z tego meczu wyniosła. A Polonia jak przyjedzie za jakiś czas do Krakowa to
          znowu będzie szukać okazji do złamania komuś nogi. Pomyśl na czym polega gra w
          piłkę nożną zanim zaczniesz wypisywać brednie na temat Polonii.
          PS. Ja nawet, nie wiem czemu, lubię Polonię (chociaż jestem Wiślakiem), ale
          ostatnio prezentowany sposób gry Warszawian jest nie do przyjęcia. Już wolę żeby
          Wisła oddała mecze z nimi walkowerem niż żeby grała z takimi wyrobnikami, którzy
          nie potrafiąc zatrzymać np. Kosowskiego grają tak, aby złamać mu nogę (Oby ktoś
          połamał Polonistom nogi, dwóm, trzem, może zrozumieją że tak się nie gra)
          • Gość: Cynio Re: KIBICOM WISŁY DO MYŚLENIA IP: *.waw-mec.leased-e.ids.pl 10.08.01, 14:09
            Boniek jak zwykle "przegina", zgadzam sie w pełni że nie ma nad czym piać bo
            porażka to porażka. Wisełka pograła tak jak umiała, ale pieprzenie że nie grali
            twardo i nogi nie złamali rivaldo to jest poniżej pasa. jeżeli dla bońka o
            zaangażowaniu w grę mają świadczyć kartki, to niech się lepiej rozpedzi i z
            baranka wyjedzie w ciepła dupe listkiewicza. Co mają kartki do zaangażowania???
            Wynika z tego że polonia to w każdym meczu zajebiście się angażuje w grę....
            ręce opadają...
            • Gość: wojtek Re: do sędziego i cynia IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 14:46
              ręce opadają.
              wczytajcie się osły w to co napisał zibi.
              jemu nie chodziło o łamanie nóg rivaldo. ta kwestia może najmniej istotna w tym
              co chciał on wyrazić została przez osła redaktora wydania postawiona na 1-szej
              stronie i wy to łykacie. cały wic polega na tym, i o to zibiemu chodzi, że tak
              na prawdę to wisła nie myślała jak wygrać z barcą tylko jak się nie
              skompromitować. gdyby chcieli na prawdę wygrać to gryźliby trawę, a co robili w
              drugiej połowie. twierdzenie że w drugiej nie mieliu już siły dyskwAlifikuje
              wisłę - wszak to początek sezonu!!!!!!!!!!!!!!
              • pc Re: do sędziego i cynia 10.08.01, 14:51
                a ja akurat pisałem o jego ostatnim zdaniu. Czy jeśli założysz bezsensowny
                wątek w którym nie wyjaśnisz o co ci chodzi to masz później prawo nazywać kogoś
                osłem bo pisze o czymś innym niż Ty chcesz?

ps: nie znam twojego adresu mail bo niby skąd??? Natomiast wiem skąd się
                łączysz i to akurat wcale nie jest trudne się dowiedzieć. Pomyśl trochę
          • pc Re: KIBICOM WISŁY DO MYŚLENIA 10.08.01, 14:48
            nie popadajmy w skrajności. Wisła nie musiała grać aż tak jak Polonia, ale
            grała za mało kontaktową piłkę. Rivaldo i Kluivert nawet nie grający na 100%
            możliwości robili z nią (obroną Wisły), co chcieli. Boniek miał rację (on nie
            pisał żeby komuś od razu łamać nogę) a ja nie potrzebnie podałem przykład
            Polonii, bo tam oprócz walczaków pojawiają się też takie typy jak Pawlak.

Pozdro
            • Gość: Sędzia Re: KIBICOM WISŁY DO MYŚLENIA IP: *.chello.pl 10.08.01, 19:25
              racja, mogli trochę bardziej pogryźć trawę. Wg mnie zagrali trochę źle
              taktycznie, bo Barca by się w 1 poł nie wysilała do końca, a Wisła wtedy straciła
              dużo sił. Gdyby po pierwszej połowie było 0:0 a w drugiej grali tak jak w
              pierwszej byłby chyba lepszy wynik
      • Gość: Valdor Re: KIBICOM WISŁY DO MYŚLENIA IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 21:29
        Gdyby Wisła miałą taką obronę jak atak, to by praktycznie świętowała awans do
        LM.
        • Gość: zbyszko Re: KIBICOM WISŁY DO MYŚLENIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 22:50
          Gość portalu: Valdor napisał(a):

> Gdyby Wisła miałą taką obronę jak atak, to by praktycznie świętowała awans do
          > LM.

gdyby miała jakąkolwiek obronę...

bo nie miała obrony

ps;
          najlepszy komentarz jest w dzisiejszej gazecie sport, ten beresia i skoczylasa;
          http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=387244&dzial=010419
          ... po prostu barca była pod wrażeniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka