Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ...

IP: *.chello.pl 16.03.10, 13:36
    Bardzo ładna dziewczyna !
    Obserwuj wątek
      • Gość: jacek226315 Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 13:38
        jesli jest corka J.Luszczka to czemu nosi nazwisko matki?
        • Gość: pupin Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.tktelekom.pl 16.03.10, 14:03
          Pan Józek za kołnierz nie wylewał
      • anders76 Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ... 16.03.10, 13:40
        Ten parametr jest bzdura, sa ludzie majacy zawsze wysoki poziom hemoglobiny,
        poza tym wlasciwe odzywianie i treningi tez go podnosza.
        Popelnila blad przed kontrola, trzeba sie bylo opic woda mineralna i na chwile
        byla by rozcienczona.
        Natomast ciekawym byloby tez ja przetestowac na EPO, no i gdzie sa wyniki
        probki "B" Korneli Marek ?
        • Gość: fooxtom Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: 212.33.76.* 16.03.10, 14:17
          Zbyt wysoki poziom hemoglobiny nie należy do normy, a jesli już to predysponuje
          do choroby (czerwienica). Picie wody na nic sie nie zda poniewaz hemoglobina w
          głównej mierze zawarta jest w erytrocytach (krwinkach), a ich nie rozcienczysz.
          Przyjrzy sie wynikom - na ogól wysoki poziom hemoglobiny skorelowany jest z duża
          zawartoscia krwinek czerwonych
          • Gość: jackk3 Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.ptr.terago.net 16.03.10, 14:47
            Jasne, dawala w zyle i tyle (tylko jeszcze nie wiadomo co,
            prawdopodobnie EPO), ciekawe ile Kowalczyk miala? zaloze sie ze max
            dowolna ilosc. Wszyscy o tych lekach na astme. Wiadomo ze to sciema
            ale porownujac dzialanie w/w z np. nawet zwyklym EPO to jak porownac
            Poloneza z BMW.
            • Gość: Bartek banieluki Waść gadasz i tyle IP: 195.190.143.* 16.03.10, 15:02
              jak miałem 18 lat kilka razy miałem przekroczony max. określony
              normą poziom homoglobiny, i to nawet bez zawodowego uprawiania
              sportu (o niedozwolonych środkach nawet nie będę wspominał)

a tak w ogóle - że wam te wszystkie gówna którymi obsmarowujecie
              ludzi tak gładko przechodzą przez gardło...
              • Gość: kasia z orange.pl Re: banieluki Waść gadasz i tyle IP: *.acn.waw.pl 16.03.10, 15:08
                sam gadasz banialuki chłopcze.
                skąd wiesz jakie są widełki dla sportowców?
          • Gość: doc Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 15:32
            Zaprzeczasz sam sobie. Skoro "wysoki poziom hgb skorelowany jest z dużą
            zawartością krwinek czerwonych" to pijąc płyny zmniejszysz ilość
            krwinek w danej objętości a tym samym ilość hgb.
            Oczywiście poziom hemoglobniny bada się w całej krwi(czyli objętości
            krwinek + osocza)a nie w samych krwinkach.
            Parametrem stężenia hgb w samej objętości krwinek jest MCH.
        • Gość: Leszek Woda zmniejsza hemoglobinę? IP: 195.47.201.* 16.03.10, 15:51
          Mam blisko 40 lat wypiłem w dobę ponad 3 litry (równiez nocą i
          rano), nie uprawiam intensywnie sportu (pływam umiarkowanie -
          rekreacyjnie), a przy kontroli krwi (przed oddaniem) miałem 15,8. To
          ile miałbym gdybym nie pił?
        • Gość: qwa Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 17:26
          chcialbym tez dorzucic kilka slow Dziwi mnie jak latwo wszyscy potepili i
          zmieszali z blotem p.Marek. Pragne zwrocic uwage na przypadek niemieckiej
          lyzwiarki szybkiej(Cornrlia Pechstein) ktora zostala zdyskwalifikowana na 2 lata
          jeszcze przed olimpiada rowniez za stosowanie niedozwolonych srodkow. Owolala
          sie ale wszyscy jej pomagaja wyjasnic te historie z lekarzami i fachowcami
          autorytetami uznajac jej racje co zrobia wladze w Zurichu to sie okaze.
      • Gość: wdr ja mam podwyższoną hemoglobinę IP: *.emea.ibm.com 16.03.10, 13:50
        a ze sportu to mnie głównie brydż interesuje, czy to mnie dyskwalifikuje?
        • maklakiewicz Re: ja mam podwyższoną hemoglobinę 16.03.10, 14:08
          mnie wczoraj w szachach zdjęli z turnieju, ponoć za przekroczenie normy
          koncentracji, nieświadomie zjadłem ponoć jakąś lecytynę do parówkowej w bufecie,
          ale tłumaczenia nie pomogły! nic - 6lat rozbrat ze sportem... ciężko będzie się
          teraz w gminie pokazać, po takim wyroku! do wtorku jeszcze mogę odśnieżać schody
          w ratuszu, potem idę na bruk, dla dopingowców nie ma zmiłuj, tak mi powiedziano...
      • Gość: thx Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.chello.pl 16.03.10, 14:23
        Widzem ze pętla wokół pyskatej Jusi się zacieśnia
        najpierw powolutku "powpadają" kolezanki a pozniej bum i sie okaze ze królowa
        nart tez jechala na dopalaczach
        bylo trzymac jezor za zebami
        • Gość: Teges Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.man.bydgoszcz.pl 16.03.10, 14:32
          Stary, widze że dedukcją dorównujesz co najmniej Sherlockowi. Idąc Twoim tokiem
          rozumowania, jeżeli ktoś z Twoich kolegów dokona przykładowo kradzieży to
          najwidoczniej i Ty jesteś złodziejem ?
          • Gość: thx Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.chello.pl 16.03.10, 18:40
            Gość portalu: Teges napisał(a):

> Stary, widze że dedukcją dorównujesz co najmniej Sherlockowi. Idąc Twoim tokiem
            > rozumowania, jeżeli ktoś z Twoich kolegów dokona przykładowo kradzieży to
            > najwidoczniej i Ty jesteś złodziejem ?

za to ty na watsona sie chlopie nie nadajesz:P
            nie przyszlo do glowki, ze nie musisz byc zlodziejem, zeby isc siedziec za kradziez
            • Gość: tede Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 12:00
              weź się do nauki debilu i odejdź od kompa bo bredzisz
      • Gość: ba Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ... IP: *.igc.gulbenkian.pt 16.03.10, 14:29
        To co sie dzieje w ekipie polskich narciarek stawia w bardzo
        nieciekawym swietle wczesniejsze aroganckie wypowiedzi Kowalczyk na
        temat dopingu. Nie oszukujmy sie, czymkolwiek nie sa leki na astme,
        POlki biora tradycyjny doping i do tego daly sie zlapac jako jedyne
        na Igrzyskach. Szopka i wstyd.
        • Gość: Johann Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 14:47
          Cpunki takie a na czele koza z Kasinkijakiejstam.Oj ,wyjszie szydlo
          z tego polskiego dopingowego wora.Profilaktycznie wszystkie
          ZDYSKWALIFIKOWAC.
          • Gość: beti Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: 83.2.24.* 16.03.10, 15:01
            Johann zainteresuj sie twoja Pechstein.badz patriota...
          • Gość: heniu Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.chelmnet.pl 16.03.10, 16:54
            palant
        • Gość: syntoniusz Ja rozumiem wkurwienie Justyny na oficjalny doping IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.10, 14:50
          astmatyczek. Marek tez powinna pomyśleć o astmie a nie o chamskim EPO.
        • maz-47 Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin 16.03.10, 14:53
          Niestety, masz rację.
          Jest więcej niż pewne, że tę wiadomość podchwycą zagraniczne media, w tym
          norweskie i od domysłów i plotek aż będzie huczeć.
          Nawet jeśli Maciuszek niczego nie brała, to i tak wieść rozejdzie się po świecie
          i nikt nie będzie wnikał, czy to jej naturalne skłonności, czy nie. Od razu
          skojarzą że u Kornelii Marek wykryto EPO, więc padną oskarżenia na całą ekipę
          biegaczek z Justyną Kowalczyk włącznie.
          Obawiam się, że to nie koniec "rewelacji" w tym temacie i oby nie otworzyła się
          prawdziwa puszka pandory...
          • Gość: pupin Zwłaszcza żeKowalczyk już raz wpadła na stosowaniu IP: *.tktelekom.pl 16.03.10, 15:05
            niedozwolonych środków i była zdyskwalifikowana na pół roku bo złagodzono jej karę
            • maz-47 Re: Zwłaszcza żeKowalczyk już raz wpadła na stoso 16.03.10, 15:23
              Dokładne tak i nic tu nie zmieni fakt, że wzięła pół tabletki z zakazaną
              substancją i nie zgłosiła tego lekarzom.
              Świat nie będzie w to wnikał, tylko od razu przywali z "grubej rury"...
          • Gość: ko Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.czeladz.vectranet.pl 16.03.10, 15:54
            Wycofywanie biegaczy narciarskich przed startem z powodu za wysokiego
            poziomu hemoglobiny to nic nowego pod słońcem,to nie żadna
            sensacja,to się często zdarza.Wiele było o tym komunikatów na
            igrzyskach w Vancouver,musieli wtedy tacy zawodnicy,o ile się nie
            mylę,odpuścić sobie starty na pięć dni,a później mogli spokojnie
            wrócić do rywalizacji.
        • Gość: tomcio Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.ip.netia.com.pl 16.03.10, 14:54
          Internauci-fachowcy zaczynają interesować się sportem. Strach się bać.
        • Gość: la. Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: 87.204.10.* 16.03.10, 15:17
          To że zostały złapane (została złapana - i to nie na 100%) świadczy o słabości
          polskiego narciarstwa, a nie o tym, że inni nie biorą. W sporcie nie bierze
          tylko ryba :-) Wszyscy inni biorą tylko mają więcej pieniędzy i robią to "po
          enerdowsku" - systemowo. Nie jak nasze łebki kolarskie, co nawet o próbkę B nie
          poprosili...
          Dobra - skoczkowie narciarscy nie bardzo mają czym się szprycować.
        • Gość: a Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: 95.108.36.* 16.03.10, 17:27
          spiskowa teoria dziejów mówi, że wyniki badań marek to ostrzeżenie za
          podskakiwanie kowalczykowej.
        • Gość: ja Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:05
          A niby dlaczego Kowalczyk ma odpowiadać za to co robi kadra miks-
          mają innych trenerów ,lekarza ,masażystę i serwismenow.A tak na
          marginesie-po każdych zawodach najlepsza czwórka idzie na badanie
          antydopingowe,pozostali losowo.A więc Justyna w tym roku po każdych
          zawodach PŚ jest badana.
      • v.butulescu Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ... 16.03.10, 15:01
        No,no!
        Nasze koksownie
        calkowicie nie poupadaly.
        A my,
        ciagle o astmie Marit...
      • Gość: CZESIO Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ... IP: *.nowinynet.pl 16.03.10, 15:02
        One na olimpiadzie też chciały zrobić dobry wynik.Żeby je też zauważono.Żeby
        były stypendia.A Apoloniusz i jego związek po świętach Bożego Narodzenia przez
        dwa tygodnie nie umożliwili im ani treningów,ani startów.Inaczej niż
        Kowalczyk.Może wtedy przyszedł do głów koszmarny pomysł...Bardzo to wszystko
        przykre.Sukcesy Małysza, Kowalczyk i panczenistek spowodowały,że leśne dziady
        z PZN pozostaną na stanowiskach na następną kadencję.A tam dzieje się źle!
        • Gość: ko Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.czeladz.vectranet.pl 16.03.10, 16:02
          EPO to się chyba bierze na co najmniej pół roku przed igrzyskami,aby
          w tym czasie ta substancja całkowicie została wydalona z organizmu i
          nie pozostało po niej śladu.
        • Gość: ja Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 16:14
          Jeśli coś się pisze to należy sprawdzić.Panienkom się nie chciało
          startować w TOUR DE SKI ,więc ich trenerzy nie uwzględnili tych
          treningów.Ponadto sponsorzy Kowalczyk dofinansowali jej dwa dni po
          świętach pobytu w Niemczech-zawody rozpoczęły się 31 grudnia.Należy
          pracować a nie zwalać winę na wszystkich wokoło.PZN płaci równo
          zawodniczkom ,a poza tym Kowalczyk dopłaca FIS za wyniki.
          • Gość: Cz Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.nowinynet.pl 16.03.10, 16:52
            A kto na tych zawodach miał im smarować narty? Jeden serwismen czy same?
            Rzeczywiście,coś należy wiedzieć zanim się napisze.
            • Gość: prawda Re: Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:16
              Zaznaczam,że Wierietielny w początkowym okresie pracy z kadrą sam
              bez serwismenów, masażystów,lekarza[to wszystko ma kadra miks]
              Przygotowywał narty swoim zawodnikom.Wtej chwili ksporo osób pracuje
              na kadrę miks.
        • jkredman a co mają panczenistki do PZN 16.03.10, 17:06
      • Gość: EPO Astmatyczki wcinają EPO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 15:18
        Ponieważ biorą leki "antyastmatyczne" nie da się u nich EPO wykryć!!!
        Dlatego jest taka awantura o astmę! Leki astmatyczne maskują doping
        krwi, czyli obecność EPO!
      • jkredman nadmierne wytwarzanie erytropoetyny spotyka się 16.03.10, 17:04
        m.in. w zwyrodnieniu wielotorbielowatym nerek, spadek produkcji
        erytropoetyny następuje w przebiegu przewlekłej mocznicy,

erytropoetyna jest stosowana jako lek u pacjentów chorujących na niewydolność
        nerek, w hematologii, a także jako lek pomocniczy w onkologii
      • Gość: sid45 Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ... IP: *.interkonekt.pl 16.03.10, 17:20
        To nic dziwnego-ja w wieku 20 -30 lat zawsze miałem 99% hemoglobiny.
        Po prostu niektórzy tak mają.
      • Gość: EPO taaa.... kiedy pozostałe dziewczyny ? IP: 195.205.193.* 16.03.10, 17:58
        kiedy pozostałe dziewczyny też będą miały "coś" podwyższonego? a może po
        sezonie "udać się" już wszystko wypłukać?
      • Gość: jack Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ... IP: *.chello.pl 16.03.10, 19:02
        A koksiary norweskie spokojne tzw. wladze narciarske sie do nich nie
        przyczepia tylko likwiduja konkurentki, a jak chore to teraz maja
        swe igrzyska.
      • Gość: axel No i z medalów Justyny dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:21
        Jak panie Tajner mam racje ?
      • Gość: qq Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ... IP: *.mielec253.tnp.pl 16.03.10, 19:32
        To wina trenerów.Kuja kase na zyciu zawodniczek.Polska hanba
      • saxo_live Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ... 16.03.10, 20:36
        nie chcieli kolejnej kompromitacji i tyle.
      • Gość: Socyał Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ... IP: *.dawid.uni.wroc.pl 17.03.10, 16:09
        Jeśli sam fakt zbyt wysokiego poziomu hemoglobiny może być powodem
        wykluczenia z zawodów to dlaczego dopuszcza się do rozgrywek
        koszykarzy,którzy mają 220 cm wzrostu? To też jest "pond normę".
        Norma to kwestia statystyki, zazwyczaj średnia w populacji i zakres
        jednego odchylenia standardowego w takim przedziale normy mieści się
        66% populacji pozostałe 33% jest poza normą (16.5 poniżej i 16.5
        powyżej normy). Jeśli "norma" (jej przekroczenie) ma być kryterium
        wykluczenia z zawodów to całe rozumowanie zawiera błąd logiczny.
        Szybkość z jaką biegają na nartach zawodniczki jest z całą
        pewnością "powyżej normy" czy takie wyniki można osiągnąć przy
        (ogólnie) "normalnej" fizjologii?? Oczywiście, że nie. A więc
        dlaczego wolno mieć ponad normę: pojemność życiową płuc
        (długodystansowcy), obwód uda (ciężarowcy), wzrost (koszykarze,
        siatkarze)a nie wolno testosteronu, hemoglobiny, hematokrytu itp.
        Pewnie tylko dlatego, że są obiektywne testy, które pozwalają
        rozstrzygnąć czy "ponadnormalne" udo lub biceps
        wypracowano "naturalnie" czy sterydowo a nie ma jednoznacznych
        testów pozwalających na rozpoznanie czy "ponadnormalna" hemoglobina
        ma genezę "naturalną" (taki się urodził) czy sztuczną. Na wszelki
        niejako wypadek wyklucza się wszystkich, którzy są "ponadnormalni"
        pod tym względem. Ale to może być, podkreślam może, nie musi,
        niesprawiedliwe w odniesieniu do niektórych sportowców, którzy po
        prostu mają taką fizjologię i to ona właśnie predysponuje ich do
        uzyskiwania "ponadnormalnych" wyników.Co i raz słyszy się, że jakiś
        sportowy mistrz to fenomen, który rodzi się jeden na kilka,
        kilkanaście milionów. Żeby tak szybko (i długo) biegać na nartach,
        jak to robią nawet "przeciętne" zawodniczki nie można
        mieć "normalnej" hemoglobiny, trzeba być "rzadkim fenomenem" (z
        podwyższoną) ale wychodzi, że nie można być "za rzadkim fenomenem".
        Żeby dobrze grać w kosza/siatkówkę trzeba być "fenomenem wzrostowym"
        ("przeciętny" ok 2 metrowy koszykarz należy do ok. 5% lub mniejszej,
        mniejszości) dlaczego tu wolno być nawet "za rzadkim fenomenem" a "w
        hemoiglobinie" nie?
      • Gość: As Popatrzcie na to z innej strony, one mają problem! IP: 109.243.68.* 17.03.10, 17:07
        Jak to Polscy sporstmeni, wszystko mają w d...e, zajmują regularnie 30, czasem
        50 miejsce na różnych zawodach, z uśmiechem na ustach w tyle świata. Ale na
        olimpiady i mistrzostwa zawsze jeżdżą, bo pomagają im działacze, którzy dzięki
        temu mogą ciągnąć swoje rodziny i przyjaciół na wycieczki za państwową kasę. I
        jakoś się kręci, a gdy ktoś zapyta to przecież się nie da, bo góry za małe, nie
        ma tras nie ma tego czy tamtego, w Polsce się nie da. A tu nagle pojawia się
        taki Adam Małysz czy Justyna Kowalczyk i jest dramat. Bo nagle okazuje się,że
        się da, nawet tu!Że ciężka pracą i talentem można nie tylko być w pierwszej
        dziesiątce, ale nawet wygrywać olimpiadę!No i nagle system się wali, już nie
        można tłumaczyć się jak zawsze, bo skoro koleżanka może być najlepsza w świecie
        to jak to ja zajmuję 47 miejsce z uśmiechem na twarzy?I nagle trzeba iść na
        skróty,żeby chociaż spróbować przybliżyć się do najlepszych,żeby nie było takiej
        przepaści. A chętni do "pomocy" zawsze się znajdą...
      • Gość: czak Za wysoki poziom hemoglobiny wykluczył Paulinę ... IP: *.elpos.net 17.03.10, 22:21
        a jak sie czuje trzecia zawodniczka ze sztafety olimpijskiej?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka