Gość: gość IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.10, 15:52 mateja miał najwyraźniej słabe życie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxweber3 Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... 20.03.10, 15:58 "Pan Grawitacja" wie co mówi, w końcu u niego prawie wszystkie dni były słabsze (Planica 2004 - 85 metrów, chyba rekord świata). Odpowiedz Link Zgłoś
datnigga Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... 20.03.10, 16:25 "nie wiem co się stało" - no rzeczywiście rozbrajająco szczera wypowiedź, niewielu zdobyłoby się na taką ostrą ocenę tego konkursu. Odpowiedz Link Zgłoś
p.wlodziu Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... 20.03.10, 16:27 Jednakowe warunki atmosferyczne, Zbliżona prędkość wiatru, Zbliżona waga ciała, kostiumy i sprzęt prawie taki sam, jak nie taki sam, jednakowa prędkość na progu technika lotu poprawna i co 25 metrów różnicy do Ammana - no 3-5 metrów różnicy jest Ok. Ale aż tyle? coś jest nie tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Robert Mateja najwyraźniej miał słaby dzień... 20.03.10, 16:28 ...jak zwykle zreszta. U Mateji takie słabe dni zdarzały sie bardzo często, więc mysli że i u innych też tak bywa. Ciekawe co by powiedział o slabych dniach Ammana. A mnie sie wydaje że Małysza spętała świadomość że może wyprzedzić Ammana (po pierwszym dniu) a później obawa przed spadnięciem z podium. Wszyscy konkurenci skakali fantastycznie. Brak mu bylo wcześniejszego olimpijskiego luzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Robert Mateja najwyraźniej miał słaby dzień.. IP: 94.72.124.* 20.03.10, 16:56 www.youtube.com/watch?v=9P_bskWXTrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blofeld Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... IP: 85.222.87.* 20.03.10, 17:00 Nie wiem, co się stało - to stały tekst Matei. Zawsze tak mówił po swoich skokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej mi IP: 94.72.124.* 20.03.10, 17:05 www.youtube.com/watch?v=9P_bskWXTrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... IP: 94.72.124.* 20.03.10, 17:08 jak sam skakał to też nigdy nie wiedział www.youtube.com/watch?v=9P_bskWXTrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszon Nie wiem, co się stało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.10, 17:15 Zaskoczony chyba nikt nie jest taką wypowiedzią - Nie wiem, co się stało - zawsze tak mówił, jak on słabo skoczył. Trudno żeby teraz jako "trener" zaczął wiedzieć. I jak on może kogokolwiek nauczyć, jak nie wie gdzie są błędy? Chyba wyżebrał tę posadę, bo innej nie umiał znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
zijoo Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... 20.03.10, 17:16 I po co trener, który nie wie co się dzieje. Od czego on tam jest, od noszenia nart??? Ważne, że fucha jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis07 Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.03.10, 17:29 "Sepy i Hieny sa zawsze glodne i jest to zupelnie naturalne". Bez przesady - wsrod piszacych i komentujacych nie ma chyba ani jednego sportowca... . Czwarte miejsce to jest bardzo dobry wynik - czlowiek to nie maszyna!!! Jak ktos ma watpliwosci to zapraszam na prog skoczni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej mi IP: *.chello.pl 21.03.10, 08:13 Ciekawe,że ta "maszyna" Amman, jakoś nigdy się nie psuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis07 Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.03.10, 17:45 ...a panu Robertowi goraco polecam (absolutnie nie przez cynizm) lektury z zakresu psychologii i filozofii dotyczace sukcesu, motywacji, programowania (NCP), gospodarowania energia, itd... . Jako pomocnik trenera niech pan bedzie faktycznie pomocny - kiedy potrzeba, a potrzeba w trudnych sytuacjch (stres przed zawodami, depresja po przegranej, itd.). Przegranie wiecej uczy niz wygranie. Wiele osob nie sa sportowcami, bo nie potrafia przegrywac (i jest tak nie tylko w sporcie). Zobaczy pan panie Robercie jak sie zmieni pans swiatopoglad juz po pierwszych paru ksiazkach. (jak pan nie ma czasu na czytanie to moze pan kupic prawie kazda ksiazke na CD {adio- book}). Powodzenia. "Wiedza to POTEGI klucz"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyndalski_ Moim zdaniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 17:47 Nie ulega wątpliwości, że Małysz dzis musiał uznać wyższość innych... Mnie jednak zastanawia jedno - czy ten system punktowania jest rzeczywiście sprawiedliwy? Wczoraj np. tuż przed skaokami Małysza obniżono belkę startową... Dziś Hajek skoczył pięknie, 236 metrów przy sprzyjającym wietrze... Potem belkę obniżono, wiatr też osłabł i wyszła dupa... Dają wprawdzie jakies punkty z obniżoną belkę, ale czy to rekompensuje stratę wynikającą z obnozonego startu? Chyba NIE... Moim zdaniem powinno się więcej doliczać punktów za obniżenie belki i w wiekszym stopniu uwzględniać siłę wiatru... Myślę, że FIS dojdzie do podobnych wniosków i w nowym sezonie zrobi korekty oprogramowania. Poza tym, uważam, że obligatoryjnie powinno się obniżać belkę o 2 w dół co 10 zawodników, np. 21-30 - 20 belka, 11-20 - 18 belka, 1-10 - 16 belka.... bez względu na wiatr. Zmiany na zasadzie, że jeden skoczył daleko, to następnemu obniża sie rozbieg jest krzywdzące... A co do Małysza - czwarte miejsce to miejsce wqurzające... ale cóż - taki jest sport... każdy chce wygrać - inni też się przygotowują i chcą wygrywać... Chciałbym, aby inni nasi sportowcy dostarczali nam tylu emocji... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 mateja nie wie co się stało, zapewne fachowcy też 20.03.10, 18:14 nie wiedzą, ale wyzłośliwiające się na tym forum buractwo wie doskonale. No ale przecież dlatego jest tylko buractwem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rx Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 18:38 "Nie wiem co się stało" - ale odkrywcza wypowiedź. A czy w ciągu całej swojej "kariery" pan Mateja kiedyś coś wiedział. Jego skoki wyglądały tak, jakby nagle przyciąganie ziemskie zwiększyło się kilkakrotnie. I kto go w ogóle zrobił asystentem. Ten PZN to jakieś kółko kolesi, gdzie robotę daje się z przydziału znajomym. Jak człowiek który nie ma pojęcia o skakaniu ma teraz doradzać Adamowi. Haha. Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... 20.03.10, 18:45 Mateja zawsze mial slabe dni,az dziw ze jeszcze paleta sie przy skokach.Takimi wypowiedziami napewno zmobilizowal Malysza i innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -?- Re: Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej mi IP: *.proxy.aol.com 20.03.10, 19:02 Przeciez juz od dawna wiadomo co jest. Malysz dobrze reprezentuje sie na skokach treningowych, ale jak przyjdzie skoki w zawodach to jego psychika wysiada. O czym tu wogole jest dyskusja. Odkrycie nagle na nowo Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej mi IP: *.tvgawex.pl 20.03.10, 22:50 Co ty za głupoty pierd*******?Znawca skoków się znalazł, co obejrzał 2 konkursy i myśli że pozjadał wszystkie rozumy. Tak, te 40 zwycięstw w pucharze świata i 4 złote moedale to wina jego słabej psychiki. Myslę, że bardziej niż Małyszowi psycholog, a właściwie psychiatra tobie by się przydał Odpowiedz Link Zgłoś
exexpat Re: Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej mi 21.03.10, 18:20 Rzeczywiscie, Pan R. Mateja ma duze doswiadczenie w przegrywaniu. Nadal gleboko i konstruktywnie analizuje skoki narciarskie. Teraz juz sztabie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.03.10, 18:58 Tak to juz jest w tym sporcie.Wiatr zawieje,wytraci z rownowagi i po dobrym skoku.Nie to jest najwazniesze ale to ze Adam prezentowal bardzo dobra forme,wyniki przez caly czas.Ot,mial malego pecha dzisiaj ale chcial walczyc i pokazal ze jest mistrzem i tak i tak Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej mi 20.03.10, 19:18 Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć Adaaaaaaaaaaaaaaam Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeć!!!® Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 19:28 trener kadry skoczków to figurant no ale to rozumiem,tajnerowi potrzebny jest taki kruczek,ale mateja asystent to już smiech na sali , jaki skoczek takie wypowiedzi,żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweru01 MAMEJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 19:49 pan MAMEJA niech lepiej milczy nie zawsze mgła ukryje jego lądowanie na pocztku BULI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tweety fachowiec się znalazł !!! IP: 94.254.195.* 20.03.10, 20:34 po co tekiego fachowca jak Mateja pytają o zdanie? niech osiągnie 50% tego co adam dopiero zabera głos, Panie robercie - narty nosić mistrzowi !!!! a nie zabierać głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... IP: *.tvgawex.pl 20.03.10, 22:53 Oczywiście zgadzam się z wami, że Mateja skoczkiem był lekko mówiąc nie najlepszym. Ale sam Małysz, chwali go jako trenera. Wiele było przypadków choćby w futbolu, że kiepski zawodnik był potem wybitnym trenerem. Może będzie i tak tym razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... IP: 77.79.255.* 21.03.10, 00:30 tyle pudeł w tym sezonie,walka z Ammanem na wysokich obrotach,że ma prawo być zmęczony,tym bardziej że Planicajest skocznią bardzo męczącą nogi.Adam to skarb,czy doczekamy drugiego takiego skoczka,wątpię,bo to drugi skoczekwszech czasów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opar Absurdu Mam nadzieję, że to chwilowa obniżka formy IP: *.aster.pl 21.03.10, 00:37 Adam może jeszcze latać dłuuugo i baaaaaaaaardzo daleko. Szkoda szansy. Będą następne :):):). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polskie drogi Robert Mateja o Małyszu: Adam najwyraźniej miał... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.10, 00:40 Sa, jakie sa. Cenilem Ciebie Adam za upor w walce i osiagniecia. Jednak sakramencko glupio wypowiedziales opinie o polskich drogowcach (wywolales lawine zlosliwych komentarzy za granica) i ani slowa o odpowiedzialnych za przygotowanie rozbiegu. Nigdy wiecej nie gadaj tego co Ci slina na jezyk przyniesie, bo kara przychodzi sama. Zapytaj swojego proboszcza, czy to prawda, na pewno potwierdzi. Zyj dlugo i szczesliwie, a bledow szukaj u siebie. O.K. ? Odpowiedz Link Zgłoś