Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pierwsze wrażenia

03.06.10, 18:01
    Pozytywem jest to iż pojawiły się w końcu jakieś przyzwoite ramy ilościowe
    ograniczające megahurt zabijający sens gry i nawet jak ktoś zmobilizuje całe
    rodziny to mimo wszystko każdy będzie mógł nawiązać grę bo jedna lub kilka
    drużyn w stosunku nawet do kilkudziesięciu kogoś to nie to samo jak do
    człowieka mającego ich kilkaset. W grze znalazło się postulowane wielokrotnie
    ograniczenie liczby piłkarzy z państwa co mam nadzieję będzie dalej
    kontynuowane w WL itd. Dało się też dodać flagi obok wybranego zawodnika i mam
    nadzieję że znaki klubowe tez będą w kolejnych grach gazety. Na wiosnę
    obiecywano na forum że pula nagród będzie jak kiedyś no a jest zdecydowanie
    mniejsza ale jako że poradzono sobie bez smsów od nas w trakcie rozgrywek to
    można ten fakt wybaczyć:) No i korona z głowy wam spadła organizatorzy? można
    było zrobić coś co znowu pozwala wszystkim się cieszyć z gry a świat nie stoi
    na hurcie jak to już pewni "znawcy" trąbili. Teraz to nawet można i wziąć
    udział w dodatkowych formach zabawy jak puchary itp bo znowu powtórzę każdy ma
    mniej więcej równe szanse. Płatna forma dodatkowych gier, a nawet odpłatność
    przy założeniu każdej kolejnej poza pierwszą drużyny też mogła by być w
    ligowych rozgrywkach jakby to miało utrzymać sensowne nagrody i satysfakcję z
    kilkudziesięciu gadżetów w różnych formach konkurowania. Mam nadzieję, że to
    co wprowadziliście w Wygraj Mundial znajdzie kontynuację w WL i WLM oraz że
    doczekamy sie m.in. ruchomych cen zawodników, zastępcy kapitana itp.
    Zapraszam do komentowania.

B A D C O M P A N Y
    BLACK EDITION
    kod:147605573
    Zapraszamy do wspólnej zabawy!!! Wojownicy futbolu łączcie się !!!
    Obserwuj wątek
      • prezes-33 Re: pierwsze wrażenia 03.06.10, 19:36
        Mam nieco inne odczucia. Co do ograniczenia ilości drużyn, to ja raczej byłbym
        skłonny wiązać to z tym, że sponsor wziął na swoje barki nagrody, a także
        sfinansowanie kosztów prowadzenia gry. Skoro organizatorzy nie potrzebują od nas
        pieniążków, to Kowal - bardzo słusznie zresztą - postanowił zrobić to co pewnie
        chciał od dawna, czyli wprowadzić w miarę równe szanse dla wszystkich. Bo nie
        zgodzę się z tym, że większość wpływów nie pochodziła od graczy którzy mieli
        wiele drużyn. Otóż z dużym prawdopodobieństwem pochodziła. A przecież nikt za
        darmo prowadził takiego przedsięwzięcia nie będzie(poza Prezesem Clapkiem
        oczywiście ale on robił to na mniejszą skalę i chyba bez nagród :)). Druga
        sprawa wiąże się poniekąd z poprzednim wątkiem. Otóż skoro już jest ograniczenie
        ilości drużyn i gra jest w swej głównej części za darmo, to liczę że Kowal
        "gorącym żelazem" wypali wszelkie próby obejścia tego warunku. Nie dla
        "cfaniaczków"! I żeby była jasność - sam miałem bardzo dużą ilość drużyn w
        ostatniej edycji WL. Z tym, że tam było to dozwolone i zdecydowałem się na to,
        żeby mieć jakiekolwiek szanse na rywalizacje z innymi. Udało się tylko w
        Pucharze Sponsora. Dla mnie równe szanse oznaczają tylko i wyłącznie
        przestrzeganie regulaminu. Jeśli będzie ograniczenie ilości drużyn i będzie
        zakładanie zespołów na "dowód babci" to w takim konkursie na pewno w przyszłości
        nie wezmę udziału. Chyba że będzie tak jak teraz za free. Od czegoś takiego wolę
        już wolnoamerykankę jak dotychczas. Natomiast tutaj, w Wygraj Mundial liczę na
        rywalizację fair ze strony wszystkich. Bardzo chciałbym, aby takie zasady
        obowiązywały także w następnych zabawach z serii Wygraj ... - tu jestem takiego
        samego zdania. Ale póki co w to nie wierzę. Będzie mi bardzo miło, jeśli się
        mylę. Naprawdę. I oby tak było. No i oczywiście popieram wprowadzenie funkcji
        "zastępca kapitana". Z postulatów dotyczących samej gry ten wydaje mi się
        najważniejszy. Ograniczenie ilości piłkarzy z jednego państwa to też krok we
        właściwą stronę. Może poza Hiszpanami, bo myślę że tutaj to każdy ma spory ból
        głowy :)
        • p_kozak Re: pierwsze wrażenia 03.06.10, 22:08
          ok skoro tym razem nagrody funduje sponsor a kiedy indziej nie byłoby takiej
          możliwości to sądzę że każdy by się zgodził dla tego celu na odpłatność gry.
          Mimo wszystko jakieś większe nagrody dodają emocji. Jednak więcej zyskają na
          smsach gdy wszyscy by do końca zarządzali swoimi wszystkimi składami i mieli je
          w różnych rozgrywkach typu puchary itp. Mając x prezesów razy przynajmniej 5
          drużyn a wiemy że i tak większość będzie miała więcej, mając dane rodzinki:)
          tacy gracze będą zarządzać cały sezon i można więcej zyskać niż mając te
          800-1000 prezesów jak obecnie którzy angażują sie do pewnego momentu a tylko
          kilka procent megahurtu gra do końca bo tylko ci ostatni się liczą. Mam nadzieje
          ze organizatorzy wyciągną wnioski z tego mundialu i zobaczą co może dać zmiana
          na korzyść ogółu graczy.
          Przykład: 1000graczy x dajmy na to 5 druzyn to daje 5000 aktywnych drużyn a
          takich megaprezesów jest np. 50, każdy z nich ma kilkaset składów a i tak nie
          zarządzają nimi wszystkimi tylko niewielka częścią to ile to może dać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka