Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

US Open. Robert Radwański dla "Gazety": Wszystk...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 20:14
    I tak jestem dumny z sióstr Radwańskich,które przysparzają prawdziwym kibicom tego pięknego sportu
    wiele radości.
    To autentycznie nasze "skarby narodowe".
    Obserwuj wątek
      • syweryk US Open. Robert Radwański dla "Gazety": Wszystk... 05.09.10, 21:33
        Gratulacje dla dziewczyn, zwłaszcza dla Uli, która pokazała" pazór" i chęć walki. Pozdr.
        • Gość: kmb Re: US Open. Robert Radwański dla "Gazety": Wszys IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 22:13
          Duzo racji ma Radwański w tym co mówi. Bez względu na to na którym miejscu
          byłaby Agnieszka, i tak nasi kochani dziennikarze będą w kółko rozstrząsać jakie
          to błędy popełnia, czemuż to gra tak źle, i ze w ogole to powinna być nr 1 na
          swiecie, a skoro nie jest to jest to tylko wina jej i jej ojca.
          • robertw18 Bardzo lubię rodzinę pp. Radwańskich... 06.09.10, 19:50
            Podoba mi się postawa wobec "pośredników", poniżających polską zawodniczkę układów w Warszawie itd. Również szczerość p. Radwańskiego, z którym prawie się zgadzam. Ostatnio, rzeczywiście, drugi service był niezły... Być może p. Radwański powinien jednak bardziej dokładnie przygotowywać się do rozgrywek tzn. rozpatrywać, jak przeciwniczki będą grać przeciwko jego córce i jak mogą zmieniać sposób gry, gdy nie będzie im wychodziło. Może trzeba bardzie przypatrywać się rozgrywkom nagranym na video? Może za bardzo p. Radwański chce robić wszystko w rodzinie?
            Jego oceny też są w zasadzie słuszne: widać to, że p. Agnieszka jest bardzo ostrożna, choć niekiedy trzeba się ośmielić i zagrać trudno. Po prostu im więcej się tak gra, tym lepiej to wychodzi...
            Nie wygląda to teraz najlepiej, ale pocieszające też, że p. Agnieszka nie ma szczególnych trudności zdrowotnych. Podzielam też pogląd, że lepiej nie przesadzać z dodatkowymi sposobami wzmacniania jej siły. P. Henin wygląda mi na taką zrobioną "sposobami"... ale właściwie to tylko powierzchowne wrażenie.
            Pozdrawiam... i życzę Rodzinie wszelkiego powodzenia

Pozdr.
          • amelie2 Re: US Open. Robert Radwański dla "Gazety": Wszys 07.09.10, 12:50
            Dziennikarze maja rację. Radwański niszczy talent swoich córek.
      • ivrp US Open. Robert Radwański dla "Gazety": Wszystk... 05.09.10, 22:17
        Dobra diagnoza - Agnieszka gra tchórzliwie, w najważnieszych momentach byle przed siebie. Tylko
        Fibak widzi to inaczej, nawet zarzucał zbyt ryzykowną grę. Może trzeba innego mentora.
        • Gość: jacuncao Re: US Open. Robert Radwański dla "Gazety": Wszys IP: *.slubice.vectranet.pl 06.09.10, 16:56
          Radwański dobrze gada - a skoro tak, to chyba logiczną odpowiedzią na jego słowa powinno być zatrudnienie psychologa, czyż nie?
      • Gość: eklews US Open. Robert Radwański dla "Gazety": Wszystk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:19
        Nie można już oglądać słabych serwisów i wolnej gry Agnieszki.
        Jest za delikatna, za wolna. Bez serwisu powyżej 175 km/h proaktycznie będzie przegrywać z
        rywalkami nawet z drugiej setki. One mają silne serwisy i mocno i z urozmaivceniem uderzają
        w trakcie gry. Agnieszka stała się bojaźliwą, asekurancką (prawie wcale nie ryzykuje) stroi na korcie
        fochy. W waż nych meczach i gemach nie potrafi się zmobilizować - dawniej potrafiła. Z taką grą
        trudno będzie utrzymać się w 10-tce - szybko może znaleźć się nawet poza 20-tką.
        Życzę Jej jak najlepiej ale czarno to widzę. Nie można zauważyć postępów w grze. Raczej gra coraz
        gorzej. Bardziej podoba mi się gra Urszuli ale potrzebuje ogrania a zatem i czasu.
      • Gość: trela US Open. Robert Radwański dla "Gazety": Wszystk... IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 23:57
        Podoba mi się analityczne podejście do zagadnienia. Prawdziwe spojrzenie
        trenerskie, nie ojcowski. Moze takiego właśnie podejścia więcej w ich układzie
        i będzie sukces.
        Aga widać wie o swoich minach, ale to wyraźnie jest silniejsze od niej w
        sytuacjach podbramkowych. Sądze ze poradzi sobie z tym stresem. Troche czasu i
        doświadczenie no i jakies porady od psychologa.
        Będzie dobrze. a że nie ojciec nie pozwala za szybko napakować, to tylko
        bedzie mu wdzięczna bo jej organizm wytrzyma wiele sezonów i mniej dozna
        kontuzji.
        Powodzenia dla Radwanskich.
        • Gość: kibic tenisa Warsaw Open. Pamietamy. IP: *.chello.pl 06.09.10, 11:23
          Kazda dziewczyna z pierwszej dwudziestki i 3/4 z pierwszej pęćdziesiatki gra lepiej od Agnisi. Idę o zakład, że reprezentantka Krakowa nei wygra już w tym roku więcej niż czterech singli.
          • Gość: trew Re: Warsaw Open. Pamietajcie sobie IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.10, 12:13
            Aleś się popisał. Czy taka ilość jadu w organizmie nie szkodzi na umysł?
            No i co, ulżyło ci?
            Odnieś się do treści artykułu, dokonaj swojej oceny i własnej analizy, nie tylko opluć i złożeczyć.
            Współczuję.
            • Gość: etlen Re: Warsaw Open. Pamietajcie sobie IP: *.amazon.com 06.09.10, 16:24
              A Tobie ulzylo? Fakt jest taki, ze bez trenera daleko sie nie zajedzie ale tatus grosze nie wyda wiec wiele sie nie zmieni. Zreszta ona nie ma talentu na miare szlema. Kazdy gracz z czolowki musi sie liczyc, ze dziennikarze bede duzo pisac ale wlasnie jedna z cech tych najlepszych jest to, ze daja sobie rade z presja nie tylko na korcie ale i poza nim. Radwanska tej slabosci pokonac nie umie i daleko nie zajdzie jesli tego nie zmieni - tu wlasnie powinien wkroczyc zawodowy trener a nie tatus. A gadki typu, ze potrzeba trzeba troche czasu itp tu nic nie pomoga bo za troche czasu to bedzie po karierze. To wlasnie dziewczyny w jej wieku odnosza najwieksze sukcesy. Dlaczego Agnisia nie pokazala duzo po kilku latach kariery? Bo nie jest w stanie pokazac wiecej, jest srednia tenisistka.
      • Gość: trew US Open. Robert Radwański dla "Gazety": Wszystk... IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.10, 12:19
        Doskonale rozumiem Fibaka. Jechał tam jak każdy kibic licząc i słusznie na jakieś sukcesy, no powiedzmy umiarkowane w stosunku do panów, ale wszyscy liczylismy na więcej od Agnieszki no i rozczarowanie ogramne. Ale ta Chinka naprawdę dała z siebi 120% no i trzeba przyznać ze miała sporo szczęscia, bo po liniach cały czas.
        Natomiast, Aga oddała sen nr 2 i to był klucz. Gdyby przycisnęła już w drugim, jak mówi terener Radwanski, i nawet go przedgrała, ale po ciężkim 5-7, to kontuzja Chinki ujawniła by się już w trzecim, a nie następnego dnia gdzie oddała walkowerem nestępną rundę dla Petkovic.
        Trzeba walczyć o każdy punkt. To bardzo droga lekcja dla Agnieszki, mam nadzieję , że wyciągnie z tego wnioski, bo rzeczywiście miała szansę zajść daleko.
        Ale nie ma co płakać, tylko brać się do roboty i grać dalej.
        Powodzienia mogę tylko powiedzieć. :)
      • Gość: leon Jaki mądry tatuś taka i córeczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 15:47
        to może niech zacznie grać w szachy,tam odwaga nie jest potrzebna!
        • Gość: napływ z Grójca Re: Jaki mądry tatuś taka i córeczka IP: *.aster.pl 06.09.10, 16:15
          Co za bzdura, poczytaj historię pojedynków o mistrzostwo świata w szachach.
      • Gość: adas ktora wygra US open? IP: 85.222.99.* 06.09.10, 16:13
        kursy na Sportingbet:
        Clijsters, Kim 2.875
        Sharapova, Maria 6.00
        Williams, Venus 6.00
        Wozniacki, Carolina 6.00
      • jacek990 US Open. Robert Radwański dla Sport.pl: Wszystk... 06.09.10, 16:16
        Szanowni Państwo,
        Nadeszła ta chwila, kiedy trzeba odważnie powiedzieć Panu Radwańskiemu, że jego misja jest zakończona (przynajmniej w przypadku Agnieszki). Zrobił wiele, naprawdę ma zasługi nie do przecenienia, ale teraz potrzebny jest trener z najwyższej półki, a przede wszystkim pozbawiony rodzinnych emocji. Proszę to zrobić jak najszybciej dla dobra polskiego sportu!
        Żeby rozładować tę ciężką atmosferę chciałbym zwrócić się do Agnieszki z...radą. Aby jednak przygotowując się do meczu nie malowała paznokci na intensywny kolor z grupy czerwieni, ponieważ wygląda to trochę prowincjonalnie. No chyba, że wygrywa - wtedy uznam to za prawo mistrzyni, ale, kiedy odpada się w II rundzie....to lepiej nie.
        • Gość: pepe Re: zmiana trenera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 07:21
          A co ty masz do apelowania ? To jest family buisness i nic ci do tego. Ja jestem dumny że jest tak wysoko, wygeanych z Venus, Cwietą i wieloma innymi. Innymi słowy Agnieszka wiele razy tysiącom ludzi sprawiła przyjemność. W przeciwieństwie do twojego ględzenia. Typowe polskie mieszanie się do czyichś spraw. Żadnemu duńczykowi nie przyjdzie do głowy taka myśl w stosunku do Caroline i jej teamu.
      • Gość: andrew ilie Re: US Open. Robert Radwański dla "Gazety": Wszys IP: *.compower.pl 06.09.10, 16:16
        Nie byłem nigdy jakimś wielkim fanem Graf, ale, kurczę, jak patrzę na to, jakie dziury maja w grze niektore zawodniczki pierwszej 50-tki, a nawet 30-tki, a nawet DZIESIĄTKI, to naprawde nie wiem, skad sie wzial ten, nawet jesli wyolbrzymiony, komentarz o szansach Graf w dzisiejszym tenisie.
      • Gość: 123 US Open. Robert Radwański dla Sport.pl: Wszystk... IP: *.132.rev.vline.pl 06.09.10, 16:26
        JEST DOBRZE A BEDZIE JESZCZE LEPIEJ !!! TO TYLKO KWESTIA CZASU !!!
      • Gość: acc333 US Open. Robert Radwański dla Sport.pl: Wszystk... IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.10, 16:43
        Nie mowmy jako trenerzy tyle o odwadze lecz o tym ze chodzi o calosc: o solidnosc, otoczenie i brawura, a moze kliknie... Brawury trzeba uczyc sie od Amerykanek, Rosjanek..
      • Gość: raf4 oj to wina chyba Tatusia.... IP: 83.238.100.* 06.09.10, 16:58
        ....ktory nie chce wypuscic wladzy z raczek ;(
        Wozniacka startowala rownoczesnie i juz jest 1 a Agnieszka stanela w miejscu....Tatus Wozniacki lepiej umie poprowadzic kariere corki.... Radwanski go kiedys pouczal ;)
      • kloceklego US Open. Robert Radwański dla Sport.pl: Wszystk... 06.09.10, 17:12
        biedny żałosny robert radwański - trenero-ojciec. pluj świni w oczy a ona myśli, że deszcz pada. zawsze to ktos inny jest temu winien. nie biedna agnieszka, nie wysokiej klasy trener tylko media. tak trzymac sieroty. w życiu niczego nie wygraliscie i nie wygracie z takim podejsciem. za kazdym razem kto inny bedzie ponosic winę za niepowodzenie "najlepszej polskiej tenisistki" i jej najlepszego trenera
      • Gość: herman Zmienic trenera! IP: *.static.kompus.3s.pl 06.09.10, 17:16
        a tatuś niech zajmie się młodszą córkę Isi juz niczego nie nauczy . Szkoda czasu czas na zmiany.
      • Gość: jd Radwański jak Kaczyński IP: *.chello.pl 06.09.10, 17:30
        - wszystkiemu winni są dziennikarze! Cholery jedne się uwzięli i cisną najmądrzejszego, wszechwiedzącego, znające wszelkie tajniki fachowca! Bezczelność! Ręce... tzn. mikrofony precz od (sportowego) ojca (narodu)!
      • Gość: Nobody US Open. Robert Radwański dla Sport.pl: Wszystk... IP: *.nycmny.east.verizon.net 06.09.10, 17:33
        Agnieszka jest niestety średnią tenisistką wśród równie średnich. Kobiecy tenis jest słaby i dlatego dziś Agnieszka może się utrzymywać w pierwszej 10. Dla mnie, Panie Robercie nie jest miarą sukcesu obecność Agnieszki w pierwszej 10, ale ciągłe parcie do przodu. Jeśli mówi Pan, ok jesteśmy nieźli, bo już trzeci rok jesteśmy w pierwszej dziesiątce i nie czepiajcie się nas, to ja wiem, że jest źle. Nie wiem czy Agnieszka mogłaby być numer 1., ale wiem, że powinna być zła, że nie jest. I zaliczanie trzecich, czwartych rund w turniejach wielkoszlemowych nie jest sukcesem. Półfinał, finał tak. Zwycięstwo, tak! Wygrywanie z lepszymi od siebie, tak. Nie, nie będzie tragedii, jak się to nie stanie, ale z drugiej strony proszę nie nadmuchiwać tego balonu, z Agnieszką. Zarabiajcie pieniądze, ale nie wpierajcie nam, że Agnieszka to jakaś wyjątkowa tenisistka. Niestety, po tym wywiadzie wiem, że ona nic nie w tenisie już nie osiągnie. Trudno. Typowy polski przykład, jak zmarnować, coś co można by wycisnąć na maksa.
      • eastsider US Open. Robert Radwański - falszywy prorok 06.09.10, 17:50
        Panie Radwanski Robercie, troche to wszystko przez Agi nerwy, troche przez media, ktore
        in advance kreowaly ja na zwyciezczynie US Open 2010. Ale glownie to wina rzadzacej partii PO,
        oraz premiera Tuska osobiscie. Kiedy juz na Tuska narzekac przestaniemy, to Agnieszka zacznie wygrywac. Chociaz, moze nie; ona wowczas bedzie miala okolo czterdziestki...
      • boshary US Open. Robert Radwański dla Sport.pl: Wszystk... 06.09.10, 18:28
        Panie Radwański ukłon za już ale jak wiadomo czas coś zmienić to tak jak ja chcę pojechać szybciej przesiadam się do samochodu który posiada takie możliwości.
      • Gość: Józek US Open. Robert Radwański dla Sport.pl: Wszystk... IP: *.trans.net.pl 06.09.10, 20:38
        Aguś, trzeba się przenieść do konkurencji bierki podwodne, tam nie ma mediów, presji no i kibiców nie ma. I budżety turniejowe mniejsze... Cudów nie ma, ile dorosła kobieta może trenować z Tatusiem? Ten ranking to i tak jest cud mniemany - tak 2 lata Aga straciła oszczędzając kasę na trenera, psychologa itd. Pozdrowioenia dla Tatusia.
      • Gość: dd US Open. Robert Radwański dla Sport.pl: Wszystk... IP: *.hsd1.pa.comcast.net 07.09.10, 02:20
        Tekst Radwanskiego o tym ze pani redaktor powinna miec wymiary 90-60-90 mowi mi o malej inteligencji tego pana. No chyba ze ta radaktorka startuje w wyborach miss polski ,wtydy zwracam honor.
      • amelie2 US Open. Robert Radwański dla Sport.pl: Wszystk... 07.09.10, 12:45
        Chytry, skąpy i niekompetentny "tatuś" psuje kariery obu swoich córek, które mają talent i dostarczają Polakom, entuzjastom tenisa, dużo radości. Czas najwyższy zatrudnić dla obu dziewcząt profesjonalny sztab: trenera, psychologa, analityka i kogo jeszcze trzeba. Natomiast tatuś na trybunę, albo jeszcze lepiej przed telewizor, aby Isi lub Uli nie denerwował swoją obecnością i kwaśną miną. I oczywiście jak najdalej od Fibaka, chyba ze chcą kupić jakiś obraz albo nieruchomość. Rezygnacja Radwańskiego z pośrednika przy kontraktach reklamowych jest już wystarczającym powodem, aby go zwolnić z funkcji menadżera córek. Przecież każdy, kto choć trochę jest wprowadzony w biznes wie, że ŻADNA firma nie przyjdzie bezpośrednio do Radwańskiego, nawet jeśli Isia byłaby nr 1 na świecie. W ten sposób pozbawił dziewczyny milionowych dochodów i kisi się z nimi w Krakowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka