Gość: ape IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.10, 10:24 "Czarno " to widzę. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awitold US Open. Tenis ciągle rasistowski? 06.09.10, 10:46 Ośrodki tenisowe tylko dla czarnych. Białym wstęp mazbroniony! Jak to będzie po niemiecku? Nur fur Schwarze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasista A i proszę bardzo! Niech zakładają! IP: *.range86-133.btcentralplus.com 06.09.10, 15:33 Będzie można tam dostać tanio dragi, przypalić haszu a i białego (sic!) bałwana zlepić... A tacie Wiliamsowi coś się popier.....liło, niech sprawdzi najpierw ilu jest czarnych zawodników w dyscyplinach technicznych, tam gdzie trzeba MYŚLEĆ! Wśród kierowców: jeden przepychany niemalże na siłę mieszaniec Hamilton, w rajdach? Nie ma! Pływanie, wioślarstwo... czekam na przykłady! Żeglarstwo? No bez jaj! Golf? Jeden Tiger "jebaka" Woods, who's next? Nie piszę o szachach czy brydżu, tam trzeba naprawdę myśleć! Albo o sportach zimowych... No co czarnuszków nie stać na narty czy łyżwy? Weźmy jeszcze lekką atletykę: ilu znacie czarnych skoczków o tyczce (niestety to najbardziej techniczna dyscyplina "królowej sportu"), ilu dyskoboli, oszczepników (na światowym poziomie). Zwarzywszy że, czarnych jest mniej więcej tyle co białych ich reprezentacja w dyscyplinach technicznych jest mizerna. Dlaczego? Może jednak Pan Sarrazin i inni mają rację i jesteśmy z jednego lądu, ale od różnych małp. Odpowiedz Link Zgłoś
thauramarth Re: A i proszę bardzo! Niech zakładają! 06.09.10, 18:00 Tiger Woods jest murzynem tylko w 25%! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... nie ma czegos takiego jak 25% murzyn...jak gowno IP: *.hsd1.fl.comcast.net 06.09.10, 18:03 wystarczy ze kropla gowna wpadnie i juz jest gowno, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happy Papa Williams i Michelle Obama = najwieksi rasisci IP: *.hsd1.fl.comcast.net 06.09.10, 17:58 Murzyni robia co chca w Ameryce, nic im nie mozna zrobic bo jest takie prawo ze zle sie spojrzy i skarza o rasizm, a u nich jad nienawisci 10 razy wiekszy niz u bialych. Kazdy ma swoje miejsce w szeregu, powinni sie cieszyc ze nie zdechaja w Afryce, tylko siedza w domu, zra i baki zbijaja w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: US Open. Tenis ciągle rasistowski? IP: *.as.kn.pl 06.09.10, 11:55 Czarny rasista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trew US Open. Tenis ciągle rasistowski? IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.10, 12:04 To się Ameryka o 180 stopni zmieniła. Ten rasizm był wydoczny już od jakiegoś czasu gdy poprzez tzw. Affirmative Action, specjakne ustawy pozwalające czarnym dostawać się na uniwersytety, to jeszcze od Kennediego. Był ustalony procent czarnych i nie ważne, że wielu białych miało lepsze wyniki to i tak ten procent czarnych dostawał się na uczelnie. I teraz jest efekt. Rasizm w najczystrzej postaci. Wkrotce będą wieszali bialych na gałezi, a Meczety wybudują w miejsce kosciolow, bo czarni masowo przechodza na islam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... kontynuacja, jestem czarny to mi sie niby nalezy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 06.09.10, 22:57 Butnosc murzynow w USA przekracza juz wszystkie granice dawaj i dawaj bo ja czarny i mi sie nalezy. powinni dawac kopa w dupe i na statek do afryki glodowac z reszta leniwych tam, tam nie ma wolania i dostawanie wszystkiego za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiu US Open. Tenis ciągle rasistowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 13:21 Dopiero wprowadzenie klubów tenisowych dla czarnych będzie rasizmem. To, że na kilkudziesięciu zawodników z USA 3, czy 4 jest czarnych to nie kwestia rasizmu. Może są zwyczajnie słabsi. Jakoś biali nie kłócą się, że w Meczu Gwiazd NBA jest 16-18 czarnych, kilku białych i nieraz jeszcze Yao Ming jako przedstawiciel rasy żółtej. To w takim razie też jest rasizm. Tym bardziej, że wszystkie gwiazdy NBA są czarne. Wyjątków jest niewiele - Nowitzki, Nash, Kidd, Lee, Bogut, Gasol, a reszta to Murzyni - James, Bryant, Wade, Bosh, O'Neal, Garnett, Duncan, Stoudamire i wielu innych. Tam też wprowadźmy równowagę między rasami, mimo że biali w kosza są słabsi (a przynajmniej jest tak na ogół). Skoro czarni są w tenisie słabsi to niech nie płaczą, że ich mało w US Open. Niech nie płaczą, że nikt ich nie chce, a niech się wezmą za siebie i trening. Odpowiedz Link Zgłoś
thauramarth Re: US Open. Tenis ciągle rasistowski? 06.09.10, 18:13 Kidd nie zalicza sie do bialych Odpowiedz Link Zgłoś
barabarasz US Open. Tenis ciągle rasistowski? 06.09.10, 13:56 Udział czarnoskórych w USA - 13% Udział czarnoskórych w US Open - 11,5% Udział czarnoskórych w US Open + Serena Williams, którą zmogła kontuzja - 13% Jak dla mnie, parytet pełną gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iuris US Open. Tenis ciągle rasistowski? IP: *.icpnet.pl 06.09.10, 14:46 Afroamerykanie mają wszystko czego mogą sobie zażyczyć-wolność, perspektywy, pieniądze itd. -a nadal jest im źle. To proponuje spakować się i wyjechać do Afryki i tam budować potęgę afrykańskiego tenisa- z pewnością mają sporo talentów. I nie jestem poprawny politycznie- w ogóle śmieszy mnie poprawność polityczna Polaków, którzy inne rasy w swoim kraju widzą raz na rok, albo pomieszkali rok za granicą i są kosmopolitami. Tak w ogóle to jaki jest wkład murzynów w rozwój sztuki i cywilizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka US Open. Tenis ciągle rasistowski? 06.09.10, 14:47 Poprawność polityczna zniszczy Stany kiedyś. Po prostu Murzyni mają predyspozycje do trochę innych sportów niż Biali i to nie jest żaden rasizm. To tylko nakoksowani ludzie radzieccy mieli predyspozycje do wszystkich sportów. W koszykówce są prawie sami czarni, w pływaniu w zasadzie sami biali. W biegach znów prawie sami czarni, w narciarstwie prawie ich nie ma, i możnaby przewrotnie powiedzieć że tak jak są oddzielne konkurencje dla mężczyzn i kobiet, tak też powinny w wielu dyscyplinach być oddzielne dla czarnych i białych. Tatuś sióstr Williams lepiej by sobie dał na wstrzymanie. Jak by zakładać kluby tenisowe dla samych białych lub żółtych to pierwszy by krzyczał o rasizmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vega Re: US Open. Tenis ciągle rasistowski? IP: *.cust.telenor.se 06.09.10, 15:00 Wiesz mowi jedna siostra W.do drugiej,od czasu jak biore te nowe tabletki ,rosna mi szybko wlosy...tak,a gdzie?pyta druga siostra ,na jajach odpowiada pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddupa poczytaj najpierw trochę o genetyce matołku, IP: 217.116.98.* 06.09.10, 17:02 potem dopiero wygłaszaj takie sądy, a nie ma na świecie badziej rasistowskich władz jak władze w USA, tam segregacja nadal panuje, tylko nieoficjalnie, dosłownie wszędzie i świetnie to widać na południu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm jaka segregacja, o czym ty idioto mowisz? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 06.09.10, 18:00 czarni siedza w domu, ogladaja tv i graja w kosza lub cwicza rap... to jest dyskryminacja?? sumy jakie ida na utrzymywanie murzynow w USA sa bajonskie. widac ze we Francji sie w koncu obudzili. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: poczytaj najpierw trochę o genetyce matołku, 06.09.10, 19:37 Zanim coś napiszesz na temat rasizmu zamieszkaj w czarnej dzielnicy w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maax Czarni zawsz pretensjonalni..... IP: *.chello.pl 06.09.10, 14:57 Zawsze winia caly swiat za swoje niepowodzenia , i doszukuja sie teori spiskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Obstawia ktos US Open? IP: 85.222.99.* 06.09.10, 14:58 kursy Sportingbet: Williams, V v Schiavone, F : 1.333 - 3.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafir Panu Wiliamsowi prezentującemu się IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 06.09.10, 15:19 jako człowiek prosty, pewnie rzuciły się na rozum pieniądze wygrywane przez córeczki. Tenis nazwano "białym sportem" ze względu na stroje grających, które dawniej były powszechne. Dzisiaj jak widać ten kanon nie obowiązuje, potoczna nazwa została, a właśnie córeczka pana Wiliamsa zaczęła rewolucyjnie pokazywać swój czarny tyłek widzom, co kiedyś było całkiem nie do pomyślenia, jednak za nią pójdą chyba inne tenisistki bez różnicy koloru skóry... Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.wolak US Open. Tenis ciągle rasistowski? 06.09.10, 15:21 Ja tak naprawdę nie wiem czy faktycznie sytuacja ma miejsce, czy też jest to jawne wykorzystywanie poprawności politycznej USA. Zamiast się cieszyć, że ma tak fantastyczne córki to marudzi - zresztą co stoi na przeszkodzie aby za grubą kasę ,która dysponuje nie mógł otworzyć własnego ośrodka szkoleniowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni US Open. Tenis ciągle rasistowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 15:27 Stary Williams ma całkowitą rację. Gdyby czarnoskórzy zawodnicy zaczęli masowo uprawiać ten sport to tenis wyglądałby jak finał biegu na 100 m, gdzie białych sprinterów praktycznie nie ma. Czarnoskórzy sportowcy maja inną budowę włókien mięśniowych i są przez to bardziej predysponowani do większości dyscyplin sportowych. Zupełnie inaczej jest w nauce, kulturze i sztuce. Tam czarnoskórych Mozartów raczej nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawie "siostry Williams" to faceci IP: *.154-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.09.10, 15:27 czy te 2 baby powinny grac z facetami ? oto jest pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: med08 Re: US Open. Tenis ciągle rasistowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 15:50 Jak można brać na poważnie słowa człowieka, który jeszcze nie dawno w wywiadach otwarcie przyznawał, że nienawidzi białych. Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b US Open. Tenis ciągle rasistowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 15:53 papa małpiszon bredzi :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jacek990 US Open. Tenis ciągle rasistowski? 06.09.10, 16:05 Chyba będę musiał być przykry. Ale najpierw w kwestii artykułu:). No cóż, spójrzmy na koszykówkę, lekkoatletykę (na przykład biegi). Czy tam przypadkiem nie dominuje jakaś rasa? Tyle, że ja do dnia dzisiejszego nie zwracałem na to uwagi:). A w kwestii "przykrości": od dawna uważam, że siostry Wiliams mają.. hm...za mało kobiecych hormonów i w zasadzie powinnym być przebadane jak znana biegaczka. Przyjrzyjmy się ich sylwetkom, muskulaturom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polakgrzy Re: US Open. Tenis ciągle rasistowski? IP: 92.24.202.* 06.09.10, 17:57 W artykule wspominają, że jest tylko 4 czarnoskórych tenisistów na 34 w finale i to świadczyć o dyskryminacji czarnych. Tylko, że w Ameryce jest około 8 procent czarnych, czyli statystycznie czarni są niereprezentowani w tenisie. Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek HAHA, w/g taty dyskryminacja czarnych w tenisie ? 06.09.10, 16:09 W miedzyczasie jego corki , dzieki swojej pracy, talencie i wynikom, osiegnely szczyty slawy i bogactwa. W innym kraju bylo by im duzo trudniej osiagnac takie sukcesy. Oczywiscie sa to popluczyny rasistowskiej przeszlosci w USA. Tak samo jak universytety dla czarnych, konkursy piosenki dla czarnych, czasopisma dla czarnych, itp. Wahadlo odbilo sie za daleko w druga strone. Byc moze w przeszlosci to mialo sens, zeby dac dyskryminowanym czarnym mozliwosc nadgonienia; teraz to juz nie jest potrzebne i tylko pobudza wzajemne uprzedzenia miedzy bialymi i czarnymi. Argument , ze ktos sie boi, ze tenis zostanie "czarnym" sportem jest bzdura. Nawet w sporcie zupelnie zdominowanym przez czarnych, ze wzgledu na ich genetyczne predyspozycje, jak np. koszykowka czy sprint, zawsze beda biali, ktorzy beda lepsi od wielu czarnych i wybija sie dzieki swoim wynikom. Tak samo jest w tenisie, lepsi sie wybija. Po za tym w tenisie predyspozycje czarnych moga byc mniej oczywiste niz w sprincie, bo dochodzi jeszcze wytrzymalosc (wsrod dlugodystansowcow czarnych i bialych jest pol na pol, itd itd Zupelnie innym problemem jest to ze utalentowane dzieci z biednych rodzin, czarnych czy bialych beda mialy duzo trudniej sie wybic. Odpowiedz Link Zgłoś
crossopterygii US Open. Tenis ciągle rasistowski? 06.09.10, 16:14 A ja zapytam: - dlaczego wśód dziesięciu najwybitniejszych dzieł malarstwa nie ma ani jednego autorstwa czarnoskórej postaci? A ja zapytam: - dlaczego wśród dziesięciu najwybitniejszych oper nie ma ani jednej autorstwa czarnoskórej postaci? A ja zapytam: - dlaczego wśród dziesięciu wynalazków, które wywarły największy wpływ na rozwój ludzkości, nie ma pomysłów autorstwa czarnoskórej postaci? A ja zapytam: - dlaczego w drugiej połowie XVI wieku czarnoskórzy łowcy niewolników nie podpłynęli do wybrzeży Portugalii by pojmać ludzi, których mogliby sprzedać jako siłę roboczą na plantacjach Ameryce Płd A ja zapytam: - dlaczego w latach 90-tych w USA, kiedy planowano ogólnokrajowy test dla nauczycieli, czarnoskórzy sprzeciwili się temu, gdyż miało to dyskryminować ich rasę? A ja zapytam: - dlaczego do dziś Afryka jest nazywana "kontynentem bez mostów", czy prawdą jest że obecnie funkcjonujące pzeprawy mostowe wybudowane zostały przez "wstrętnych" białych, a tubylcy nie skonstruowali ani jednego mostu? A ja zapytam: takich pytań mogę mieć dziesiątki, czy znajdę kiedyś na nie odpowiedź? niech wreszcie jakiś czarnoskóry osiągnie cokolwiek w dziedzinie, w której nie ma przewagi swej fizyczności, może za pływnie któryś się chwyci, choć ilość potu, którą zawodnik musi wylać na treningach raczej dyskryminuje czarnych, znów ten rasizm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GlosSumienia Skąd to wzięłaś/wziąłeś? Przecież to IP: *.range86-133.btcentralplus.com 06.09.10, 17:14 jest moja autorska teoria!!! Kiedyś dawno, dawno temu, kiedy ludzkość zeszła z drzewa, a było to w Afryce i nikt temu nie zaprzeczy, część ludzi poszła na północ, część na wschód a część na zachód. A część została na miejscu, bo było im dobrze. Co spowodowało (niewolnictwo, proszę nie pieprzyć głupot pojawiło się później i było wynikiem, nie POWODEM) że, ludy afrykańskie nie zbudowały okrętów, nie najechały Europy i teraz biali by czyścili kible w Nairobii, np? Co spowodowało że, w Europie powstawały miasta, biblioteki, uniwersytety... organizacje państwowe, społeczne? Dlaczego nie w Afryce? Wojny? No, bez jaj, czarni wyrzynali się między sobą nie gorzej niż europejczycy! Więc CO? Odpowiedź jest prosta: INTELEKT, KREATYWNOŚĆ, ZDOLNOŚĆ UCZENIA. Gdyby nie islam, to Arabowie rządziliby światem. Islam, jak każda religia, doprowadził nację arabską do regresu intelektualnego i to samo grozi europejczykom. Właściwie groziło, bo z wyjątkiem zapyziałej Polski, katolicyzm jest w odwrocie. Nie jest to jednakrze dobry sygnał, gdyż zastepująca go tzw. "poprawność polityczna" poczyni znacznie większe spustoszenia, niż islam wśród wysoko rozwiniętych kultur arabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Skąd to wzięłaś/wziąłeś? Przecież to 06.09.10, 20:21 Madzre piszesz, tzw. poprawność polityczna jest już swego rodzaju religią. Odpowiedz Link Zgłoś
crossopterygii Re: Skąd to wzięłaś/wziąłeś? Przecież to 06.09.10, 20:28 szanowny głosie sumienia, czy jak tam się określasz: - po pierwsze: używam daty - połowa XVI wieku, ponieważ wtedy pierwsze portugalskie statki przybiły do zachodnich wybrzeży Afryki i od tego czasu datuje się niewolnictwo. Pytanie swoje doprecyzuję: jakaż to siła działała przed wiekiem XVI, która zabroniła rdzennym Afrykanom budowy statków i wypraw na kontynent europejski aby to oni stali się beneficjentami okresu niewolnictwa? Pieprzenie głupot można zarzucać wówczas gdy samemu ma się coś mądrzejszego do powiedzenia. Gdyby kolega był bardziej na bieżąco z paleoantropologią, wiedziałby, ze odkrycie Ardipitecus ramidus skłania niektórych do twierdzenia, że to raczej małpy uciekły na drzewa niż my z nich zeszliśmy. No cóż, do tego trzeba mieć trochę wiedzy, nie jedynie polit-poprawność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GłosSumienia Już wiem! jesteś kobietą i nie słuchasz/czytasz IP: *.range86-149.btcentralplus.com 07.09.10, 11:44 tego co komentujesz. A może jeszcze jesteś przed okresem i gotujesz wodę w pięciu garnkach... Dlaczego? BO TAAAAAAAAAAAAAAAAAK! Zapisz w Ulubionych, przeczytaj raz jeszcze jak "okres" minie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek twoja lista pytan odzwierciedla twoj rasizm 06.09.10, 17:18 Czyli twoje przekonanie o wyzszosci jednej rasy nad druga. "ani jednego czarnego malarza nie ma"- ha, ha , sprawdziles ? nie ma napewno ? www.askart.com/askart/interest/black_american_artists_1.aspx?id=33 Opera , HAHA http://www.google.com/images?oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&q=Jessye+Norman&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=0fyETLOgD8H78AbCqaD7AQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=8&ved=0CFwQsAQwBw&biw=1920&bih=884 Slyszales kiedys o jazzie ? Duzo bialych nauczycieli jest leniwych , w Polsce tez. Twoja lista jest tak glupia, ze juz rezygnuje z dalszych odpowiedzi. Juz nawet nie chce mi sie wyliczac czarnych naukowcow, rektorow uniwersytetow, slawnych lekarzy , politykow, itd, itd http://www.cedars-sinai.edu/Patients/Programs-and-Services/Brain-Tumor-Center/Expert-Team/Keith-L-Black-MD.aspx?9gtype=content&9gkw=brain%20surgeon&9gad=5597269277.1&9gag=1527281807&gclid=CLDE9aKG86MCFZJd5Qod4kIJ3A http://www.google.com/images?hl=en&client=firefox-a&hs=O7I&rls=org.mozilla:en-US:official&q=ben+carson+brain+surgeon&revid=950123553&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=_ACFTOTMOIOC8gbDuOSNAQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CDMQsAQwAw&biw=1920&bih=884 DR. Carson jest nr 1. neurochirurgiem na swiecie, specjalizujacym sie w rozczepianiu blizniakow syjamskich. Oczywiscie to nie dowodzi , ze biali neurochirurdzy sa gorsi, tylko przeczy twoim rasistowskim pogladom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iuris Re: twoja lista pytan odzwierciedla twoj rasizm IP: *.icpnet.pl 06.09.10, 17:53 Mam Ci wymienić listę znanych białych artystów, lekarzy itd? poz tym zgadzam się z muzyką :) Miles Davies, Jimmy Hendrix ahh i wielu innych, za to jesteśmy im wdzięczni. Zgadzam się, że jest wielu czarnych artystów, lekarzy(np.Foreman) itd., którzy są wybitni. Co nie zmienia faktu, że jak to rzekł wybitny genetyk Watson(sprawdź sobie kto to był) że polityka społeczna w tej kwestii opiera się na przekonaniu, iż przedstawiciele rasy czarnej dorównują inteligencją przedstawicielom rasy białej. Tymczasem badania pokazują, że jest inaczej. Powiedział prawdę i choć zdarzają się wyjątki, to w większości murzyni umieją tylko rapować i pobierać socjal. Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek Re: twoja lista pytan odzwierciedla twoj rasizm 06.09.10, 20:20 Twoj wpis , niestety , jest kwintesencja polskiego rasizmu. Ja nie jestem "wdzieczny" czarnym za jazz czy bialym za opere. Jestem wdzieczny muzykom, malarzom, pisarzom bez wzgledu na rase. Jesli "murzyni potrafia tylko rapowac i brac socjal" (polacy tez rapuja i biora socjal na potege) to "wiekszosc Polakow" jest niedomyta i smierdzi w autobusie, pije wodke na sniadanie, jest glupia, zawistna i ciagle narzeka. Oczywiscie to sa stereotypy, ktore ludzie uprzedzeni do Polakow beda chetnie uzywac. Jakiekolwiek "badania naukowe" , ktore maja udowodnic wyzszosc jednej rasy nad druga, sa bardzo podejrzane. Szkoda , ze tego nie widzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
crossopterygii Re: twoja lista pytan odzwierciedla twoj rasizm 06.09.10, 20:12 szanowny Wojtku z portkami lub bez: racz zwrócić uwagę, że ja żadnego przekonania nie wyraziłem, jedynie pozwoliłem sobie na zadanie kiliku pytań. Co tak rozsierdza obrońców czarnej rasy? zadawanie pytań? czy może niemożność udzielenia odpowiedzi, bo wybacz, ale Joshua Johnstonowi to do Leonarda trochę brakuje, można nim epatować miłośników Nikifora, bo już lubiących szkołę flamandzką, zdwcydowanie nie. Nigdzie nie twierdziłem, że czarny ląd nie wydał malarzy, ale na temat poziomu ich sztuki można dyskutować, choć z pewnością do czołówki zaliczyć się ich nie da. A ja znów zapytam: dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek Re: twoja lista pytan odzwierciedla twoj rasizm 06.09.10, 21:42 OK, wybaczam ci, nawet twoje inwektywy ("obronca czarnej rasy" nb. byla to ulubiona inwektywa bialych z poludnia wobec bialych z polnocy, ktorzy protestowali przeciwko rasismowi) Twoja lista pytan jest zaklamana i naladowana rasizmem, odpowiadasz sobie sam , w domysle "biali sa madrzejsza i wyszsza rasa" Nie da sie na takie "loaded questions" odpowiadac. To tak jakby odpowiadac np. na pytanie : "Dlaczego ukradles mi 100 zl ? " Nie moge odpowiedziec na pytanie "Dlaczego ?", poniewaz ich nie ukradlem. Odpowiedz Link Zgłoś
crossopterygii Re: twoja lista pytan odzwierciedla twoj rasizm 06.09.10, 23:18 najwyraźniej admini są równie jak Ty politycznie poprawni i mojej odpowiedzi nie puszczą.. wobec tego w skrócie: - niektórzy z nazwania obrońcami czarnej rasy są dumni, jedynie mało rozumiejący sens wypowiedzi traktują ten zwrot jak inwektywę. - lista pytań nie może byc zakłamana i naładowana rasizmem, to przeczyłoby logice, natomiast odpowiedzi których chcesz udzielić (choć boisz się wyrazić) takie zabarwienie mogą mieć, jednak pamiętaj: odpowiedzi są Twoje, moje są tylko pytania Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek Re: twoja lista pytan odzwierciedla twoj rasizm 07.09.10, 01:34 Oczywiscie jest to inwektywa, bo zadna rasa ," obroncow rasy" nie potrzebuje. Jak mozna bronic rudych albo niebieskookich. Kazde pytanie z twojej listy zaczyna sie od prezentacji nizszosci czarnych po czym pytasz , dlaczego ? (czarni sa glupsi niz biali) Twoje pytania tak naprawde nie sa pytaniami bo zawieraja juz "jedynie sluszna odpowiedz." Dokladnie ten sam zabieg wykonuja czarni rasisci wobec bialych. Twoje poglady odzwierciedlaja poglady amerykanskich rasistow sprzed powiedzmy , 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: twoja lista pytan odzwierciedla twoj rasizm IP: *.hstntx.fios.verizon.net 07.09.10, 06:39 Jak znam wywiady z tym panem to sens jego wypowiedzi zostal przekrecony; on nie chcial parytetow tylko szkol tenisowych dla czarnych dzieci (np. w dzielnicach z ich przewaga). Pomyslcie (a jesli to zbyt duzy wysilek, to uwierzcie) do jakiej szkoly sportowej wysle swoje dziecko; koszykowki (min placa w NBA 7K rocznie), basebola (srednia placa 1.3 mln rocznie), futbolu amerykanskiego (ktory tutaj jest tak samo popularny jak pilka nozna w Polsce) czy ostatecznie lekkoatletyka. Nawet jakby ta matka wyslala swoje dzieci do szkolki tenisowej gdzie trzeba odbijac pilke po 5 godzin dziennie wsrod dzeci z europy wschodniej to dlugo by tam nie wytrzymaly. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: twoja lista pytan odzwierciedla twoj rasizm 06.09.10, 20:18 No dobrze, a teraz podaj statystyki ukończenia szkoły średniej wśród czarnych i białych Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: twoja lista pytan odzwierciedla twoj rasizm IP: 41.146.50.* 06.09.10, 21:34 @ voytexbezportek 06.09.10, 17:18 Odpowiedz Jesli chodzi o jazz to powstal on dlatego, ze murzyni probowali nasladowac muzyke Bialych. Dlatego nie powstal w Afryce, lecz tam gdzie murzyni byli wsrod Bialych. To samo z bluesem. Murzyn uslyszal arie chcial powtorzyc i wyszedl mu blues. Murzynow nie mozna nauczyc tylko wytresowac. Nie wszystkich, tylko podtatnych na tresure osobnikow. Z tej przyczyny murzyni nie sa w stanie przekazac wiedzy z pokolenia na pokolenie. Podobnie jak z innymi tresowanymi zwierzetami. Murzyn to nieewoulujacy sie hominid, tak jak szympans, tylko ze gadajacy dzieki genowi FOX ilestam. Murzyn nie jest w stanie wymyslec niczego, bo ma niedorozwinety przedni plat mozgowy i nie potrafi myslec abstrakcyjnie. Murzyni maja czarne wysuniete ryje, bo grawitacja im je wyciagnela, Obrzydliwe wywiniete na wierzch murzynskie wary to dlatego, ze jak poruszali sie na czterech to zarli polzgnily spad z drzew. Ciekawa lektura: guywhite.wordpress.com/2009/01/29/testosterone-race-and-crime/ BTW. Rasa to synonim "podgatunku" (sub-species)pl.wikipedia.org/wiki/Podgatunek Odpowiedz Link Zgłoś
voytexbezportek Re: twoja lista pytan odzwierciedla twoj rasizm 06.09.10, 21:56 Swietne ! Calkowicie sie zgadzam ! Szczegolnie z tymi "ryjami" . Stral w dziesiatke ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek US Open. Tenis ciągle rasistowski? IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 06.09.10, 16:29 mieszkam w stanach i widze ze czarni sa duzo wiekszymi rasistami niz biali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 US Open. Tenis ciągle rasistowski? IP: *.132.rev.vline.pl 06.09.10, 16:30 OJCIEC SIÓSTR WILLIAMS CHYBA JEST RASIATĄ ?! Odpowiedz Link Zgłoś
aetj US Open. Tenis ciągle rasistowski? 06.09.10, 16:31 Jakiś kretyn p..li jak potłuczony kartofel i sensacja na czołówkę strony... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Wiem co jest w U.K : Rasizm "odwrócony" 06.09.10, 16:36 Ciemnoskórzy są tu roszczeniowi i bezczelni. Czarna dentystka traktuje mnie jak g.. Czarna farmaceutka każe na siebie czekać pół godziny. Czarni posługacze robią jakieś miny i udają, że coś robią. Nikt nie podskoczy, bo od razu : -RASIZM !!!. To dotyczy mniej więcej połowy czarnych w Anglii. Wiem co mówie. Siedzą pokoleniami na zasiłkach i są nie do ruszenia. Złości mnie to z jednej strony ale z drugiej myślę sobię : Angole, lenie, chcieliście mieć tanią siłę roboczą, niewolników i pół swiata to teraz płaćcie sukinsyny. Czarni chyba też tak myślą. Trzeba 10 pokoleń aby USA, Francja, Anglia, Belgia.... zmazały to szambo przeszłości ze swoich rąk . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 US Open. Tenis ciągle rasistowski? 06.09.10, 16:37 Za to w więzieniach czarni są w znacznej większości. I z tego niech będą dumni. Odpowiedz Link Zgłoś