Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę trenować

09.09.10, 17:42
    Maja, odpocznij sobie przez kilka dni, nalezy Ci sie!
    I trzymaj diete ;)
    Obserwuj wątek
      • Gość: peterjk Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę trenować IP: *.dslgb.com 09.09.10, 17:46
        Moje gratulacje za upragnione mistrzostwo. Szkoda, ze innym polskim sportowcom brakuje takiej sportowej charyzmy jak Maji. Teraz juz tylko Londyn do zdobycia. Wielki brawa!!!
        • Gość: noe Starość nie radość IP: *.bc2.unibas.ch 09.09.10, 18:03
          Starość nie radość...
          Włókna mięsiowe się zrywają, powoli zaczyna brakować komórek macierzystych do naprawy...
          • pawelekok Re: Starość nie radość 09.09.10, 18:43
            Mówisz z własnego doświadczenia?
        • Gość: reniek Re: Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę tren IP: 195.88.28.* 09.09.10, 18:06
          niszczy sobie dziewczyna zdrowie, wszystko to wyjdzie na stare lata
          • pawelekok Re: Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę tren 09.09.10, 18:46
            Jej sprawa. Ale ma za to niesamowitą frajdę i przygodę, poczucie wielkiego sukcesu dzięki pracy i walce. Ty pewnie nigdy nie przeżyjesz czegoś takiego.

A poza tym daje nam, Polakom, trochę radości w tych ciężkich czasach.

Dziękuję Pani Maju:)
          • Gość: spiacy James Re: Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę tren IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 09.09.10, 18:55
            Zeby to bylo klarstwo szosowe to bylby dobry wynik. Te przelaje to pic na wode. Kto to oglada ? Dwie galezie i kamien.
            • pawelekok Re: Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę tren 09.09.10, 19:19
              Jednak oglądasz, czytasz i komentujesz. Po co to robisz, skoro w ogóle się dla ciebie nie liczy? Poza tym nie masz racji, kolarstwo górskie robi się coraz popularniejsze. Jest trudne, w urozmaiconym terenie, trudno tu dobrać i stosować koks ze względu na zmienne warunki trasy. Na pewno jest o wiele mniej skoksowane od szosowego, gdzie chyba już nikt normalny nie jeździ a tylko jeżdżące fabryki chemiczne. Dlatego coraz więcej ludzi ogląda kolarstwo górskie, bo wierzy, że tu wyniki osiąga się pracą i walką. A czy wiesz np. że w kolarstwie górskim kolarz ma prawo, jak turysta w górach, wybrać niektóre odcinki trasy: albo bardzo trudny stromy i niebezpieczny, albo łatwiejszy ale dłuższy?
              • Gość: fiut-fiut Re: Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę tren IP: *.chello.pl 09.09.10, 21:06
                > trudno tu dobrać i stosować koks ze względu na zmienne warunki trasy.

kolega młody i naiwny... dużo mniej kasy niż na szosie to i nie ma się
                za co koksować...

Marek chciała jechać na chińskim EPO ale daleko
                nie zajechała...
      • pawelekok Re: Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę tren 09.09.10, 18:54
        Dlaczego na forum widzę tylko swoje najbardziej zlośliwe komentarze (do przedmówców, notabene usprawiedliwione), a nie ma tego, w którym się ciepło wyrażałem o Pani Maji (oprócz złosliwości do przedmówcy)?
        • Gość: pionier630 Re: Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę tren IP: *.city-connect.pl 09.09.10, 20:17
          Imię Maja w dopełniaczu liczby pojedynczej brzmi - Mai a nie Maji
      • Gość: ben_nabrotzky Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę trenować IP: *.icpnet.pl 09.09.10, 18:59
        Maja! rządzisz i jesteś najlepsza na świecie. NAJLEPSZA.

• Gość: franek Re: Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę tren IP: 94.254.225.* 09.09.10, 19:49
          Jest najlepsza, ale przy tym jaka to ładna dziewczyna!!!
      • Gość: midżu Olimpiada osób niepełnosprawnych intelektualnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 19:15

Jakby ktoś się zastanawiał jak to wygląda, to tutaj macie skróty takiej imprezy:
        www.youtube.com/watch?v=sRBkgshj8Cw&feature=related
        • Gość: frito dobre, podobne do reklam Alior Banku IP: *.chello.pl 09.09.10, 19:52
          makaron 5463
        • Gość: Spokojy Re: Olimpiada osób niepełnosprawnych intelektualn IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 20:08
          Skecz MP jak zawsze genialny; jednak to że powiązałeś go z Olimpiadą Niepełnosprawnych - w kontekście art. - żałosne. Gdyby polscy "sportowcy" - piłkarze kopani - mięli choć połowę motywacji sportowców niepełnosprawnych - bylibyśmy potęgą...
      • wupe77 Gratulacje za mistrzostwo 09.09.10, 19:20
        jest najlepsza!!!
        • flissy Re: Gratulacje za mistrzostwo 09.09.10, 19:43
          Maja wrócisz do formy,,,dzięki za złotko :)
      • xolaptop Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę trenować 09.09.10, 20:25
        Precyzyjnie, szybko, na medal, złoty medal. Brawo.
        • xolaptop Re: Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę tren 09.09.10, 20:30
          Tak poważnie, lepiej niech Pani się nie stara zwalczać tego bólu. Znacznie bezpieczniej jest zacząć znowu jeździć na rowerze za nie mniej niż 2 miesiące, a do tego czasu jakieś lekkie ćwiczenia, odpowiednio dobrane do schorzenia, które jest sygnalizowane przez ból. A potem jazda po kolejny medal :).
      • spector1 Re: Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę tren 09.09.10, 20:30
        Byłem pewien, że Maja zdobędzie złoto, gdy nie przytrafi się jej wywrotka czy awaria sprzętu.
        Nogi mogą boleć nawet 7-10 dni. Gdy wydobrzeją będą silne jak nigdy.
        Wyobrażam sobie jak nadal cierpią pokonane zawodniczki.

Maja przewyższa inteligencją wszystkie zawodniczki zawodowego MTB, nie wspominając o
        pałętających się tutaj "ekspertach" takich jak "noe" ,"reniek" "midżu",czy "James z Greenpointu"
        Nic więc dziwnego ,że Maja wygrała.
        Shut your soup cooler ," experts ". Can ya dig ?

Gratulacje dla Mai i jej mamy, która wychowała taki diament.
        Trener Piątek tylko go oszlifował.

Spector
      • Gość: gr Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę trenować IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.10, 20:42
        UWIELBIAM JĄ!!!
      • Gość: A1 Dobrze obliczone EPO, skończyło działać równo z kr IP: *.chello.pl 09.09.10, 21:02
        eską... brawa dla lekarza

a pani udaje naiwną
      • Gość: gosc Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę trenować IP: 178.235.78.* 09.09.10, 22:50
        Mocno musiała przekroczyć próg mleczanowy.

Fizjoterapeuta jest od tego żeby doprowadzić przemęczony organizm do porządku :)
        • spector1 Re: Włoszczowska: To dla mnie szok. Nie mogę tren 10.09.10, 15:16
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> Mocno musiała przekroczyć próg mleczanowy.
          >
          > Fizjoterapeuta jest od tego żeby doprowadzić przemęczony organizm do porządku :
          > )

Fizjoterapeuta jest potrzebny jedynie gdy zawodniczka dochodzi do siebie po grożnej
          kontuzji(złamania, zerwane więzadła czy ścięgna) lub gdy są symptomy jej początku.
          Przemęczony organizm najlepiej leczy czas.

Na jakim poziomie jest twój próg mleczanowy? Sądzę,że ok 40% Hrmax?
          Takie mistrzynie jak Maja mają go na poziomie 95% Hrmax.

Spector
      • untrue1982 Z tego wynika, że nie znała trasy ? 10.09.10, 06:40
        Jak można przygotowywać się nie biegając ? Przecież trzeba trenować wszystkie partie mięśni...
        • spector1 Re: Z tego wynika, że nie znała trasy ? 10.09.10, 15:03
          untrue1982 napisał:

> Jak można przygotowywać się nie biegając ? Przecież trzeba trenować wszystkie p
          > artie mięśni...

Następny "ekspert" się odezwał.
          Kolarstwo MTB to nie triathlon. Gdzie ty takie bzdury wyczytałeś.
          Nie znasz abecadła a udajesz,że przeczytałeś elementarz.
          Pokraki (tzw. triathloniści) które biegają i pływają są beznadziejni w jeżdzie na rowerze.
          Gdy ofermy takie próbują przestawić się na MTB czy szosę powodują one masę kraks,
          narażając innych na grożne kontuzje -nie potrafią po prostu jeżdzić.

Dobry zawodnik MTB to nie biegająca pokraka - po przejściu na szosę często
          zostaje najlepszym na świecie.
          Inni zdobywają nawet medale na olimpiadze zimowej w jeżdzie szybkiej na lodzie.

Maja znała położenie każdego kamienia.
          Dlaczego o mało nie upadła w rock garden nigdy nie zrozumiesz.
          Tutaj wymagana jest znajomość fizjologii .
          Gdybyś potrafił generować moc 350W przez 80min przy 55 kG wadze ciała
          to nie powtarzałbyś takich wyleniałych sloganów.
          Nie wytykaj Mai braku logiki.Nie zapominaj, że Maja skończyła matematykę stosowaną (to nie to samo co uniwersytecka matematyka)- a ty jak widać ,nawet na maturze nie zdawałeś matematyki.

Spector

• Gość: dP tekst o fair play w sporcie wymiata... IP: 195.85.249.* 10.09.10, 09:51
        W kontekście wypowiedzi Majki o sportowcach niepełnosprawnych i ich postawie fair ("gdy jeden upada, drugi go podnosi - tego już nie ma w sporcie zawodowym") można się zastanawiać "filozoficznie", czy coś takiego jak idea sportu jeszcze istnieje
        Patrząc na to można powiedzieć, że ci niepełnosprawni sportowcy są umysłowo sprawniejsi od zawodowców - notorycznych oszustów (doping w kolarstwie, udawane faule w piłce, nieprzyznawanie się do gry blokiem w siatkówce - i wymieniać można by baaaardzo długo...). Potwierdza się, że kasa rządzi światem, a w olimpiadach specjalnych - gdzie cashu niewiele - można obejrzeć prawdziwie sportową rywalizację.
        Ot kawałek prawdy przemycony przy zupełnie innej okazji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka