Gość: Aga IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 07:01 Jak wychodziłam do pracy o 6, to trwała 3 tercja i było 2:1 dla Kanady. A jak się skończyło? P.S. TVP dała to na żywo! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Kto wygrał 4 ćwierćfinał Kanada czy Finlandia? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 07:27 Wynik już poznałam. A półfinał to: Kanada-Białrouś Rosja-USA Będzie bardzo ciekawie: bogata Ameryka Pn kontra biedny blok wschodni.Powrót do "zimnej wojny":) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Dokladnie! IP: *.ic.ru 21.02.02, 09:48 Gość portalu: Aga napisał(a): > Wynik już poznałam. > A półfinał to: Kanada-Białrouś > Rosja-USA > Będzie bardzo ciekawie: bogata Ameryka Pn kontra biedny blok wschodni.Powrót > do "zimnej wojny":) Sowiecka szkola kontra Kanadyjska (bo USA uczyla sie od Kanady ;-)) Bialorusiny chyba juz zrobili program maximum, ale mam nadzieje ze stana do walki z Kanada rownie dobrze jak ze Szwedami... A my to pindosow musimy naciagnac ;-)) To dopiwro bedzie mecz (przedwczesny final!) Pozdrawiam Misza P.S. KOmu bedziesz kibicowala ? ;) > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Może Białoruś? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 10:11 Gość portalu: Misza napisał(a): > P.S. KOmu bedziesz kibicowala ? ;) Nie wiem. Moim cichym faworytem byli Czesi i Szwedzi, ale jak wiemy ich juz nie ma w finałowej 4. Chciałabym, aby wygrali Białurusini, żeby utarli nosa tym wszystkim wielkim, którzy uważają że wygranie Pucharu Stanleya w NHL to mistrzostwo świata. Jakie mistrzostwo, skoro w zwycięskiej drużynie grają zawodnicy z różnych krajów. To jakiej nacji należy przyznać złoto. Słysze, że Amerykanie występ na igrzyskach traktują niezbyt serio, bo dla nich najważniejsze jest wygranie ligi. Nie wiem jaki stosunek do tego mają Kandayjczycy i Rosjanie, ale myśle że podobny. Przecież sporo ich gra w NHL. A wygranie olimpiady przez hokeistów z Białorusi byłoby dla nich wielkim zaskoczeniem i sensacją, a z drugiej strony porażka USA, Kanady czy też Rosji pokazałaby, że nie wszyscy bogaci i utytuowani zawsze mają zwyciężać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Może Białoruś? Dlaczego nie ;-)) IP: *.ic.ru 21.02.02, 10:52 Gość portalu: Aga napisał(a): > Chciałabym, aby wygrali Białurusini, żeby utarli nosa tym wszystkim wielkim, > którzy uważają że wygranie Pucharu Stanleya w NHL to mistrzostwo świata. Wlasnie! A propos: 90% reprezentacji Bialorusi gra w Rosyjskich klubach... Wiec to rowniez nasza pobieda ;-)) > Jakie > mistrzostwo, skoro w zwycięskiej drużynie grają zawodnicy z różnych krajów. To > jakiej nacji należy przyznać złoto. Kiedy Detroit Rad Wings wygral 2 Stamnleya to mozna bylo powiedziec ze to wygrali Rosjanie, bo glowna piatka byla z Rosji ( w tym Fetisow i Fedorow...) ;- )) > Słysze, że Amerykanie występ na igrzyskach > traktują niezbyt serio, bo dla nich najważniejsze jest wygranie ligi. Nie wiem > jaki stosunek do tego mają Kandayjczycy Gratzky powiedzial ze to jest mazenie jego zycia... i Rosjanie, ale myśle że podobny. Nieeee kolezanko, dla nas Olimpijskie zloto jest 1000 razy wiecej warte niz jakis tam brzydki puchar ;-)) Kiedy paru naszym zawodnikom lekarze sbornej powiedzieli ze nie moga zagrac, to w ich oczach stali lzy... > Przecież sporo ich gra w NHL. A wygranie olimpiady przez hokeistów z Białorusi > byłoby dla nich wielkim zaskoczeniem i sensacją, a z drugiej strony porażka USA > , > Kanady czy też Rosji pokazałaby Z naszymi nie wygrali by, bo nie jest to mozliwie ( z roznych p. widzenia ;-))) > , że nie wszyscy bogaci i utytuowani zawsze mają > zwyciężać. Nie sadze... Na tych igrzyskach Rosjan tyle razy dyskriminowano, ze juz nie wiem czy sa te igrzyska dla sportu czy juz tylko dla mediow iforsy... :( Pozdrawiam Misza > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Może Białoruś? Dlaczego nie ;-)) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 11:17 Piszesz, że kiedy Detroit Red Wings wygrali Puchar Stanleya to przede wszystkim grała główna piątka z Rosji, ale to jeszcze nie znaczy że cała drużyna składa się z Rosjan. Nie znam składu personalnego tej drużyny, ale jestem pewna że znajdzie się tam jeszcze kilka osób nie pochodzących z Rosji. Więc nie można powiedzieć że cała drużyna to Rosjanie i im należy przyznać złoto. Co do W.Gretzky'ego, że występ na igrzyskach to marzenie jego życia to prawda, bo chyba bliski jest już końca swej kariery, ale nie wszyscy Kanadyjczycy mogliby tak powiedzieć. Co do dyskriminacji Rosjan na tych igrzyskach (chodzi ci zapewne o pary sportowe w łyżwiarstwie figurowym), to osobiście bardziej mi sie podobał występ Kanadyjczyków. Muzyka do której tańczyli Rosjanie nie przypadła mi za bardzo do gustu, a po za tym Elena miała nie czysto wykonany skok, jej partner również. kanadyjczycy pojechali czysto, ale program był chyba z ub. roku z mistrzostw świata z Kanady. A czy igrzyska są dla sportu czy dla pieniędzy, to uważam że w obecnych czasach forsa coraz większą rolę będzie odgrywała w sporcie, igrzyska są za bardzo skomercjalizowane, a podstawowy cel olimpiady czyli "sport" zejdzie a może już zszedł na boczy tor. Przykre to ale prawdziwe. A dodatkowo: sport w USA rządzi się swoimi prawami, ogromny, bogaty kraj, który może bardzo dużo. Osobiście uważam, że najlepsze jak dotąd zimowe igrzyska odbyły sie 1994r. w Norwegii w Lillehamer i nikt tego nie pobije. Słyszałam również podobne głosy do moich od osób, które są wysoko postawione w MKOL (mówili w magazynach olimpijskich na Eurosporcie). Pozdrawiam - Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter Re: Może Białoruś? Dlaczego nie ;-)) IP: *.astercity.net / 10.128.138.* 21.02.02, 22:16 "Co do W.Gretzky'ego, że występ na igrzyskach to marzenie jego życia to prawda, bo chyba bliski jest już końca swej kariery, ale nie wszyscy Kanadyjczycy mogliby tak powiedzieć." Gretzky zakończył już swoją karierę jakiś czas temu, na igrzyskach nie gra, jest tylko dyrektorem reprezentacji... Odpowiedz Link Zgłoś
mluxus Niestety, ale Kanada... 21.02.02, 22:41 Ogladalem na zywo 3 z 4 cwiercfinalow (nie widzialem tylko pogromu Niemcow przez Amerykanow 5:0)... Wiec o kazdym pare slow: Bialorus - Szwecja Mecz niesamowity, od poczatku kibicowalem Bialorusi - skakalem z radosci po kolejnych golach zaciekle kontratakujacych Bialorusinow, zeby za chwile znow obgryzac pankocie, gdy Szwedzi wyrownywali. Jednak to chyba mimo wszystko Szwedzi znizyli sie do poziomu Bialorusinow niz odwrotnie. Dwie rzeczy sie nalozyly - fenomenalny dzien Bial. (szczegolnie bramkarza) i niesamowicie slaby wczesniej swietnie spisujacej sie Szwecji (w tym 2 kardynalne bledy bramkarza). Bardzo chialbym zebym sie mylil, ale czwarte miejsce to szczyt ich mozliwosci... Czechy - Rosja Mogl na dobra sprawe byc kazdy wynik... Gdyby powtorzyc teraz mecz mogloby sie np okazac, ze Czesi wygraliby roznica 4 bramek. Nie umiejszajac wspanialych mozliwosci i fenomenalnej dyspozycji Chabibulina, jednak Czechom zabraklo troche szczescia... wolalbym jesli mieli by juz odpasc to po dogrywce... tak pozostal pewien niedosyt. Szkoda Haska, ktory zapowiedzial, ze konczy kariere reprezentacyjna :( Finlandia - Kanada Przez wiekszosc meczu Finowie nie istnieli - zaszyci pod swoja bramke czaili sie na kontrataki. Tymczasem wspaniale dla oczu akcje przeprowadzali jedna po drugiej Kanadyjczycy - pelno strzalow na bramke, duzo pecha. Wynik chyba nie odzwierciedlil roznicy pomiedzy Kanada a Suomi. Raz czy dwa Kanada trafila w poprzeczke, pare razy tez w slupki. Wynik powinien byc wiekszy. Za Kanada przemawia fakt, ze grali bardzo ostro kilkakrotnie wrecz knock out'ujac przeciwnikow, a sedziowie na tych Igrzyskach sa bardzo poblazliwi. Pod koniec meczu dopiero Finowie nauczyli sie grac rownie agresywnie, ale okazalo sie, ze bylo troszke za pozno. Podsumowujac stawiam na final USA - Kanda... USA bo gra u siebie, a Kanada bo sa naprawde najlepsi i mysle, ze wlasnie tym drugim przypadnie Olimpisjkie zloto. Trzecie miejsce Rosja, jednak bo bardzo ciezkim meczu z Bialorusia znajaca od podszewki hokej rosyjski. Sorry za przydlugi text... Mlux Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mluxus Re: Niestety, ale Kanada... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 19:36 mluxus napisał: [...ciach...] > Podsumowujac stawiam na final USA - Kanda... USA bo gra u siebie, a Kanada bo > sa naprawde najlepsi i mysle, ze wlasnie tym drugim przypadnie Olimpisjkie > zloto. Trzecie miejsce Rosja, jednak bo bardzo ciezkim meczu z Bialorusia > znajaca od podszewki hokej rosyjski. Nie trafilem tylko tego, ze Ros - Bial bedzie ciezkim i trudnym meczem dla Rosji... Cholera, moglem pofatygowac sie i poobstawiac w STSie... :> Uzdrawiam / Mluxus Odpowiedz Link Zgłoś