Dodaj do ulubionych

stroj kapielowy

25.02.06, 15:10
Szukalam podobnego watku ale nie znalazlam. Pytanie do posiadaczek G, H.
Udalo wam sie kupic stroj dwuczesciowy w Polsce? Ja kilka lat temu kupilam w
krakowskim Rontil ale rozmiar 75E i juz dawno w niego nie wchodze. W tamtym
roku mialam fuksa, bo nie bylo pogody na plaze [wakacje spedzam w Holandii].
Ale mysl o plazowaniu w stroju jednoczesciowym przeraza mnie. Dlatego
zagladnelam do Bravissimo i najtaniej znalazlam te gore:
www.bravissimo.com/bravissimo/images/LargeProductImage/fe40pra_lp.jpg
Nie mam prawie kasy, ale wole wydac na stroj niz na biustnosz bo jako tako
mam zapas bielizny. A stroju nie.
Jak u was wyglada kupowanie strojow. A moze jest w necie sklep gdzie maja
jeszcze taniej stroje?
Obserwuj wątek
    • zazulla Re: stroj kapielowy 25.02.06, 15:12
      Cyyba mnie trafi, w nocy jeszcze byl rozmiar 75H a teraz guzik. Rece opadaja.
      Gdzie ja kupie cos na siebie?
      • achemiczka Re: stroj kapielowy 25.02.06, 15:31
        Zazuluś tutaj masz jeszcze 75 H
        www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FW14&cid=Swimwear_Bikinis&language=en-GB

i tu

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FW13&cid=Swimwear_Bikinis&language=en-GB

a ten jest po prostu prześliczny

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE54&cid=Swimwear_Bikinis&language=en-GB
        sama mam na niego wielgachną ochotę, bo też nie mam stroju kąpielowego a mieć
        muszę w końcu mieszkanie na Mazurach, nieopodal jeziora zobowiązuje :)
        • zazulla Re: stroj kapielowy 25.02.06, 16:01
          Tylko taka mala roznica miedzy moja propozycja a twoja - moja byla za 20 a
          twoja za 40 funtow :) Dla mnie te 20 to jest bardzo bardzo duzo.
          • achemiczka Re: stroj kapielowy 25.02.06, 17:43
            Masz rację Zazuluś, nie wzięłam tego jakże ważnego aspektu pod uwagę... :(
      • zazulla Re: stroj kapielowy 28.02.06, 16:33
        Jest nadzieja. Jeszcze dzisiaj rozmiarowka byla wybrana a teraz pojawil sie
        rozmiar 30F, 34F, 38FF, 38GG. Moze moje 34H sie pojawi :)
        Ma jeszcze pytanie do - jesli dobrze przeczytalam to zwroty sa do 28 dni. Ale
        czy mozna zwrocic tez towar promocyjny? Bo np w Bellissimie np mozna tylko
        wymienic na inny rozmiar.
        Tak w ogole to wczoraj dostalam katalog [papierowy] Bravissimo, ladne te
        szmatki :)
    • madzia1708 Re: stroj kapielowy 25.02.06, 16:10
      ja mam taki:
      www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=lola&nr=2&
      jest ładniejszy na żywo :O)
      szkoda ze juz nie ma
    • butters77 Re: stroj kapielowy 25.02.06, 19:17
      Rzeczywiście - nie było wielu wątków plażowych, bo forum zaczęło istnieć u
      schyłku sezonu:) Ja w zeszłym roku kupiłam stanik firmy Freya - Onyx (kupiłam na
      Avocado, ale dużo więcej modeli Freya jest np. w Bravissimo) - ten:

www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=onyxczarny2005&
      Jest super, ładnie kształtuje dekolt (lubie kostiumy z usztywnianymi miseczkami)
      - zresztą, niedługo wstawię jego zdjęcie w galerii. Tak czy owak, polecam.
      Niestety, na niską cenę chyba bym nie liczyła:( Tzn. jest duża szansa, ale
      dopiero pod koniec sezonu - wtedy na 100% w Bravissimo będą obniżki (tak, jak
      były w tym roku - promocja, o której pisze Zazu, obowiązuje bowiem właśnie od
      schyłku lata - stąd tak przebrana rozmiarówka).

A dla tych, które nie szczędzą kasy - niedawno pojawiły się pierwsze kostiumy z
      tego sezonu w Bellissimie. Np. taki:

bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=752&kategoria=ag
      Z tego, co zauważyłam, to większość staników na razie jest w takim kroku
      (wiązane na szyi) - mi średnio się to podoba. Wolę klasykę - taką, jak tutaj:

bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=737&kategoria=ag#powiekszenie
      Ale sam stanik za 184 zł:/
      Abstrahując od rozterek finansowych - niedługo pojawi się też nowa kolekcja
      kostiumów na Bravissimo (dostałam newsletter) - więc chociaż sobie popodziwiamy
      i pokomentujemy;)
    • cyklop22 Re: stroj kapielowy 25.02.06, 22:57
      www2.victoriassecret.com/category/?cgnbr=OSSWMZZZZZZ Tutaj sa
      przesliczne kostiumy i mozna znaleźć w miare przyzwoite ceny. I najfajniejesz
      jest to, że nie kupuje się kostiumu w całości np. w rozmiarze 40 tylko można
      sobie wybrać stniczek L a majty S, amerykańskie rozmiary są większe niż polskie
      wieć myślę, że ta L będzie dobra na duży biust. Gdybym tylko umiała tam cos
      kupić .... :)
      • charlotta_lotta Re: stroj kapielowy 25.02.06, 23:26
        Mi się udało kupić 2 lata temu w M&S w Anglii kostium 2 czesciowy za 6funtow;-)
        W kolorze malinowym, najprostrzy. Ale jest ok, dobrze trzyma biust.

W zeszłym roku przed wyjazdem na wakacje kupiłam kostium w Calzedoni. Mają pojedyncze modele, sprzedawane oddzielnie. Największy 4. Wiązany z tyłu i sprzodu.
        Jestem zadowolona ;-) fajnie zbiera biust.. sexi jest.

Dziewczyny powiem Wam z doświadczenia. Mam jeden kostium bikini i mogę jedynie w nim ładnie wyglądać i opalać. Boli szyja. Cieniutkie sznurki wzynaja sie w szyje.. boli boli..
        W tym w calzedoni jest ok bo sa grube paseczki :]

ehh...

gorzej z brzuszkiem. duzy ;p trzeba nad nim popracować...
        • drzazga1 Re: stroj kapielowy 01.03.06, 03:11
          Charlotta napisala to co i mnie nurtuje - te cieniutenkie sznureczki sa moze ok
          przy miniaturowym biuscie, ale przy wiekszym, ktory swoje wazy? Jesli stanik
          bielizniany jest swietnie skonstruowany, na fiszbinach to wiadomo, ciezar
          trzyma sie glownie "pod biustem" nie wisi na ramiaczkach, ale ktora widziala
          tak dobrze uszyty stanik od kostiumu? I co sie dzieje po wejsciu do wody, a
          raczej po wyjsciu - bo w wodzie, wiadomo, sila wyporu dziala;)
          • charlotta_lotta Re: stroj kapielowy 02.03.06, 00:18
            No więc własnie.
            Te sznurkasy zabardzo nie działają na naszą korzyść. Ewidentnie nie konfortowe to jest...
            Poza tym one są naciągnięte i sie rozluzniaja, trzeba poprawiać. ;-) Idealnie nadaje się do opalania.
            Mi w wodzie nie przeszkadzał;-) siła wyporu...

W weekend zamieszcze zdjecie w galerii ;-)
      • maith Cyklop22- ale rozmiarówka od A do D. 26.04.06, 21:03
        > www2.victoriassecret...
        Sklepy z kostiumami A-D są wszędzie. A osobno majtki osobno góry sprzedają we
        wszystkich już chyba sklepach internetowych ;-)
        Natomiast tam, gdzie stanik zamiast rozmiarówki bieliźniarskiej ma podane np. L,
        to obawiam się, że to jest taka rozmiarówka, jak opisana ostatnio tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=39945238
        Czyli patrząc na ich zwykłą rozmiarówkę, będzie to raczej 38D.
        W biuście i tak za mało, a pod biustem za szeroko.

Oczywiście korona by im z głowy nie spadła, jakby poszerzyli rozmiarówkę
        bieliźniarską, szczególnie, że z wyglądu ich staniki nie różnią się bardzo od
        propozycji Freya, Fantasie czy Panache. Tylko z naszego punktu widzenia akurat
        Victoriassecret ma jedną, bardzo poważną wadę, która nie pozwala im z
        wymienionymi przed chwilą markami konkurować - o wiele za słabą rozmiarówkę.
    • popea1 Re: stroj kapielowy 27.02.06, 09:10
      Ja kupiłam na allegro za parę złotych (50 chyba), dwuczęscioy, czerwony w
      kwiatki, całkiem ładny, chociaż wygladałam w nim srednio, szczerze mówiąc.
      Sprzedający miał komplety o róznicy 2 rozmiarow, np. biustonosz 40 i majtki 36.
      Biustonosz wiązany na szyi i z tyłu, dlatego ważna była tylko wieklość
      miseczek. Aha, miseczki z fiszbinami. Czasem warto na Allegro zajrzeć.

pozdr.
      popea
      • eva123 Re: stroj kapielowy 27.02.06, 13:16
        witam! polecam model triumpha ze stanikiem minimizer, sprawdzilam go ubieglego
        lata, fajnie podtrzymuje piersi i faktycznie wydaja sie troche mniejsze, ladnie
        sie uklada, nie robia sie buleczki. tylko widze na stronie sklepu, ze
        rozmiarowka nieco przebrana ale moze do lata cos sie ruszy.
        pozdrawiam ewa
        biust.pl/pasaz/foto_duze/stroje_dwu/shape_ztr53212_kolory.htm
      • yaga7 Re: stroj kapielowy 10.03.06, 00:09
        Ja też kupiłam na allegro i chyba u tego samego sprzedawcy, bo też mam różnicę
        wymiarów i też kosztował mniej więcej tyle samo.
        Jestem z niego zadowolona, ponoć wygląda okej, mnie się tak średnio podoba, ale
        w zeszłym roku musiałam szybko kupić i nie miałam czasu.

Ale na ten rok bardzo chętnie kupiłabym coś innego i lepszego.
        Stroje z Bravissimo widzę że są fajne, ale zupełnie nie wiem, jak się tam
        kupuje, czy trzeba mieć kartę kredytową, czy można normalny przelew itp.
        Poczytam forum, może gdzieś tu jest to napisane :)
    • ansil Re: stroj kapielowy 27.02.06, 14:02
      zazulla, zagladaj tu

www.figleaves.com/uk
      teraz co prawda w Twoim rozmiarze nie mozna za bardzo poszalec, ale moze z
      nadejsciem wiosny..

to bedzie nastepny sklep eksplorowany przeze mnie..
      ten mnie zachwyca

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PE-SW0018&mci=&size=36f&colour=
      • nchyb Re: stroj kapielowy 27.02.06, 14:06
        a coś z polskich stron, z polskimi sklepami znacie może?
        • butters77 Re: stroj kapielowy 28.02.06, 13:22
          Nchyb, niestety z tym jest kiepsko. Wszystkie się zgodzimy, że byłoby cudownie
          kupować tanio i w polskich sklepach (najlepiej tradycyjnych, a nie
          internetowych), ale niestety - rzadko się to udaje:( Ja ostatni kostium w
          polskim sklepie kupiłam w liceum, gdy miałam miseczkę D/E (to był Triumph - D).
          Potem zostało mi tylko szperanie po przecenach albo odkładanie kasy dużo
          naprzód. Pocieszam się tym, że kostium kupuję raz na dłuższy czas, a nie tylko
          na jeden sezon.
    • butters77 Aktualne promocje kostiumów - Bellissima 28.02.06, 14:06
      Oto 2 staniczki w promocji Bellissimy (wybrałam te w "przwdziwej" promocji - nie
      te obniżone do 200zł:)
      Oczywiście rozmiarówka już przebrana, ale trochę jeszcze zostało - nie wiem, jak
      Wam, ale mi podoba się ten niebieski, wzorzysty wiązany na szyi:

bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=680&kategoria=
      bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=770&kategoria=
      Tak się zastanawiam, czy go nie kupić i nie nosić z czarnymi szortami z innego
      kostiumu..
      • zazulla Re: Aktualne promocje kostiumów - Bellissima 28.02.06, 16:46
        Ten SW0102? Ja po ogladneciu waszych fotek mam manie, ze pewnie cokolwiek kupie
        bedzie bardzo zabudowane. Nie ma jak skrajnosci :)
    • zazulla Re: stroj kapielowy 28.02.06, 22:55
      Taka strone znalazlam. Tylko do poogladania i pomarzenia.
      www.fantasieswimwear.com/
      • butters77 Re: stroj kapielowy 28.02.06, 23:30
        Aaach.. Niektóre przepiękne.

Podejrzewam, że większość będzie w Bravissimo (te starsze były), ale ceny pewnie
        niebotyczne. Cóż, trzeba sobie upatrzyć i zacierać ręce na promocje w październiku:)
    • butters77 Comexim 28.02.06, 23:26
      Tak mi się przypomniało - w ofercie Comeximu są stroje kąpielowe. Niestety,
      wybór fasonów nieduży - 2 kroje, 3 wzory tkanin. Bardziej wykrojona wersja jest
      do F-G, a bardziej zabudowana (sportowa - jak minimizer) do H. Np:

comexim.pl/sklep_szczegoly2.php?id=25
      a mniej zabudowany:

comexim.pl/sklep_szczegoly2.php?id=22
      • nchyb Re: Comexim 01.03.06, 09:12
        o, ta wersja nawet mi odpowiada, dziękuję :-)
        • butters77 Nie ma sprawy;) n/t 01.03.06, 09:22

• nchyb Re: Nie ma sprawy;) n/t 01.03.06, 09:31
            właśnie o takie mi chodzi i proszę o więcej. Cóż, sówa z groszami za strój to
            łatwiejsze do przeknięcia niż 3-4 stówy...
    • badarka Re: stroj kapielowy 03.03.06, 14:27
      Ja tu nowa :)
      Mam:
      www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=merlot&
      kupiony na wyprzedaży za 200, jednoczęściowy. Jest suuuuuuuper :) kobiecy,
      sexi, świetnie trzyma moje H :)

ten:
      www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=pagodaniebieska&nr=3&
      oddałam, bo mi w nim piersi wisiały po prostu :(

A teraz szukam dwuczęściowego i mam nadzieję, że dzieki Wam znajdę.
      • zazulla Re: stroj kapielowy 03.03.06, 15:44
        badarka napisała:

> Ja tu nowa :)
        > Mam:
        > www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=merlot&
        > kupiony na wyprzedaży za 200, jednoczęściowy. Jest suuuuuuuper :) kobiecy,
        > sexi, świetnie trzyma moje H :)

Cudo. Uwielbiam jak ktorach wymienia Te cudownie symetryczna litere :) Nie
        jestem sama :)
        • joa8 Re: stroj kapielowy 03.03.06, 20:45
          a zobacz te:
          wprawdzie 36(czyli 80) ale są H i HH
          www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE05&cid=Swimwear&sl=1&language=en-GB

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE13&cid=Swimwear&sl=1&language=en-GB

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE48&cid=Swimwear&sl=1&language=en-GB

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE50&cid=Swimwear&sl=1&language=en-GB
          • zazulla Re: stroj kapielowy 03.03.06, 21:05
            joa8 napisała:

> a zobacz te:
            > wprawdzie 36(czyli 80) ale są H i HH
            > www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE05&cid=Swimwear&sl=1&language=en-GB
            >
            > www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE13&cid=Swimwear&sl=1&language=en-GB

Te niestety maja za pstrokaty desen, ale...

> www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE48&cid=Swimwear&sl=1&language=en-GB
            >
            > www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE50&cid=Swimwear&sl=1&language=en-GB
            >
            ...te podobaja mi sie. Nawet te 36=80 jestem w stanie przelknac, szczegolnie ze
            to spowoduje wieksza miseczke niz w 34. Tylko nie jestem kompletnie dobrac
            koloru - na tej modelce pieknie wyglada, ja mam cere bardzo jasna porcelanowa,
            wlosy rude, krotkie. Hm?

Kurcze napalilam sie na ten
            www.bravissimo.com/bravissimo/images/LargeProductImage/fe40pra_lp.jpg
            jak jeszcze byl 34H i zaluje ze nie kupilam, bo w tamtym roku kupilam sobie
            same majteczki do stroju w Hunkemoller w podobny desen. I obecny stroj
            kapielowy [za maly o 3 literki] jest turkusowy.
            • joa8 Re: stroj kapielowy 03.03.06, 22:47
              no to taki pomarańczowy byłby ładny. I teraz very trendy jest mieć "niedobrany"
              kostium, czyli majtki inne, stanik inny :-)
            • zazulla Re: stroj kapielowy 04.03.06, 12:21
              zazulla napisała:

> joa8 napisała:
              > > www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE48&cid=Swimwear&sl=1&language=en-GB
              > >
              > > www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE50&cid=Swimwear&sl=1&language=en-GB
              > >
              > ...te podobaja mi sie. Nawet te 36=80 jestem w stanie przelknac, szczegolnie
              ze
              >
              > to spowoduje wieksza miseczke niz w 34. Tylko nie jestem kompletnie dobrac
              > koloru - na tej modelce pieknie wyglada, ja mam cere bardzo jasna
              porcelanowa,
              > wlosy rude, krotkie. Hm?

Kurde, te tez nie beda pasowac bo to 36HH czyli wg tabeli z bellissima [na
              bravisssimo nie moge znalezc takiej tabelki] to 80HH jest kiedy w biuscie jest
              119! Ja mam 110. Buuuuuu. A z bravissimo napisali mi ze kolejne wyprzedaze
              strojow juz w sierpniu - czyli po frytkach.
              • joa8 Re: stroj kapielowy 04.03.06, 12:54
                jezu, ja już nie wiem, co z tą rozmiarówką! Na kalkulatorze przeliczyło mi ze
                mam 75H (106 w biuście), a na belisimie okazuje się, ze to rozmiar dla 111.5
                cm! czyli zamówiłam za duży. Grrr. No zobaczymy, jak przyjdzie.
                • zazulla Re: stroj kapielowy 04.03.06, 13:28
                  A gdzie taki kalkulator masz? W ogole pytalam sie bellissime jak oni
                  przeliczaja miseczki, czy wg tego przelicznika www.85b.org/bra_conv.php
                  ze 34G to nasze 75H? Czy inaczej, to napisali ze literki zostaja te same czyli
                  u nich 34G to 75G. I badz tu madry.
                  • zazulla Re: stroj kapielowy 04.03.06, 13:29
                    Masakra, na tej stronie co przelicznij jest wlasnie kalkulator i z moim 75/110
                    wyszlo ze mam europejskie 75L !!!!!!
                    • subara Re: stroj kapielowy 04.03.06, 13:47
                      Właśnie, masakra i to niezła. Normalnie mam 75H, ale wolałam zamówić na
                      Bellissimie trochę ciaśniejszy (bo czasem 75 cm jest mi za szerokie), to jest
                      siedemdziesiątkę, czyli -wg tabelki- wyszło mi 70J, oszałamiająca numeracja...
                      W Bellissimie 75H jest równe misce tej od 70J.
                      Ale nie denerwujmy się, zawsze można wymienić ;-)

• zazulla Re: stroj kapielowy 04.03.06, 14:09
                        Ale ogladalam sie wczoraj w lustrze i chyba faktycznie mam rozmiar wiekszy jak
                        H. Bo Nosze biustnosz 80G [bo nie bylo z tego 75] czyli wielkosc miski jak w
                        75H. Ale jak zdejmuje go to stalki zamiast zostawiac slad tuz przy mostku to
                        zostawiaja na piersi tak do 5 cm od mostku. Nie wiem czy rozumiecie? Chyba
                        zrobie fotke.
                        • butters77 Re: stroj kapielowy 04.03.06, 22:57
                          zazulla napisała:

> Ale ogladalam sie wczoraj w lustrze i chyba faktycznie mam rozmiar wiekszy jak
                          > H. Bo Nosze biustnosz 80G [bo nie bylo z tego 75] czyli wielkosc miski jak w
                          > 75H. Ale jak zdejmuje go to stalki zamiast zostawiac slad tuz przy mostku to
                          > zostawiaja na piersi tak do 5 cm od mostku. Nie wiem czy rozumiecie?

Tak, wiadomo, o co chodzi - wiele z nas pewnie mialo to samo, noszac za male
                          staniki. Zazu, kiedy tylko dorwiesz wiekszy stanik, nie wahaj sie - bedzie bez
                          porownania wygodniej. Pozdrawiam!
    • zazulla Re: stroj kapielowy 03.03.06, 22:55
      Znalazlam takie stroje, rozmiar 70 D; DD, 75 D; DD; E
      www.intimoda.avx.pl/sklep/index.php?cPath=25_41_138
    • zazulla czy to jest ten sam model? 04.03.06, 20:35
      Chodzi mi o stroj Panache:

Turquoise Separates - SW0002 w Bellisimie
      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=736&kategoria=ag

PS03 w Bravissimo
      www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=PS03&cid=Swimwear_Bikinis&language=en-GB
      • subara Re: czy to jest ten sam model? 04.03.06, 21:15
        Ten sam - widać po potrójnym cięciu miseczek. Też o nim myślałam, bo występuje
        aż do J, tylko interesuje mnie czerń. Trochę szkoda, że nie ma jakichś zniżek,
        jeśli kupuje się komplet, wraz z figami czy bokserkami.
        Ja to w ogóle od lat nie pływałam i stroju plażowo-kąpielowego nie mam.
        Wcześniej nie mogłam nic utrafić (nie było jeszcze Bellissimy, a przede
        wszystkim nie miałam internetu i nie robiłam e-zakupów), a odkąd dałoby radę
        coś kupić - sezon wiosna/lato mam zwykle tak zawalony pracą, że nie mam czasu
        zafarbować włosów, a co dopiero popływać... (tak wygladały ostatnie trzy lata -
        na wodę w jeziorach mogłam sobie tylko popatrzeć).
        Faktem jest, że ceny są zabójcze dla portfela i kiedy moim koleżankom udaje się
        wyszukać prześliczny strój za 30-50 zł. ja muszę kupić za 300 zł. I Wy też ;-)
        Rozmiarówka leci już do J, więc jeśli zawrót głowy to już nie pod tytułem "Nic
        nie ma na H", tylko zawrót pieniężny.
        • joa8 Re: czy to jest ten sam model? 05.03.06, 20:04
          a ja sobie kilka lat temu (!) kupiłam jednoczęściowy, czarny kostium Triumfa, z
          takimi miseczkami usztywnianymi, (coś jak w tym topie Bravisimo na naszym
          blogu) bardzo ładnie modelujacy, obciskający, a jednocześnie rozciagliwy
          (pływałam w nim w zawaansowanej ciąży). Wygląda, jak nowy ;-) Niestety, bo nie
          mam pretekstu do zakupów, ale z drugiej strony mam z głowy zastanawianie się w
          czym będę pływać latem. I tak sobie żyję z tym moim kostiumem w poprawnej
          komitywie.
          • zazulla Re: czy to jest ten sam model? 05.03.06, 22:15
            Z jednoczesciowych to podoba mi sie ten
            www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=AN32&cid=Swimwear_Swimsuits&language=en-GB

Jak mialam 16lat, mialam cos podobnego czarnego, bylam juz cycasta i bardzo
            nieswiadomym dzieckiem i dziwilam sie dlaczego mezczyzni sie ogladaja tak
            bardzo za mna. Bardzo mnie to peszylo. Ehh to byly czasy.
        • butters77 Re: czy to jest ten sam model? 06.03.06, 13:56
          subara napisała:

> Ten sam - widać po potrójnym cięciu miseczek. Też o nim myślałam, bo występuje
          > aż do J, tylko interesuje mnie czerń. Trochę szkoda, że nie ma jakichś zniżek,
          > jeśli kupuje się komplet, wraz z figami czy bokserkami.

To prawda - też uważam, że to by było zachęcające. Co do innych zniżek - na
          pewno będą po sezonie (jak pisała Zazu - w sierpniu), ale NA PEWNO JESZCZE PRZED
          SEZONEM pojawi się nowa kolekcja kostiumów w Bravissimo (teraz na tapecie jest
          wciąż kolekcja z przełomu zimy i wiosny - wiosna/lato jeszcze się nie pojawiła).
          Dlatego jeśli któraś z Was planuje zakup kostiumu w regularnej cenie (nie
          czekając na promocję), to warto jeszcze trochę poczekać - pamiętam, że w zeszłym
          roku latem wybór był naprawdę oszałamiający:) Różne fasony, wzory, kolory..
          Zresztą, widać trochę po tych pojedynczych modelach, ktore zostały z
          zeszłorocznej przeceny.
    • czaroffnica24 Re: stroj kapielowy 12.03.06, 15:09
      ja mam, a raczej miałam ten model triumpha
      biust.pl/pasaz/foto_duze/stroje_dwu/shape_ztr53212_zielen.htm
      biust pewnie i by zmniejszał jakby rozmiar był dobry, mam 36E i miska dużo za
      mała a obwód za duży, kupiłam bo musiałam mieć cokolwiek i był to największy
      rozmiar jaki spotkałam. Plus tego kostiumu jest taki, że mam go już cztery lata
      a wyglada jak nowy, mimo że przeżył kilkaset godzin w chlorowanym basenie.
      Dwa lata temu kupiłam za 30 zł. zwykły kostium z trójkątów na sznureczku, jest
      trochę za mały więc robię nim furorę w miejsach publicznych, bo raz odsłania
      biust spod pachy a raz od środka. Do pływania się nie nadaje, bo odsłania
      wszystko ale na działke może być. Dłużej niż dwie godziny w nim nie
      wytrzymałam, sznureczki są niestety cieniutkie.
      Teraz nie chodzę ani na basen ani nad jezioro (mimo, że mam praktycznie pod
      blokiem) bo nie mam w czym. A jak patrzę na ceny nowych kostiumów to szlag mnie
      trafia.
      • czaroffnica24 Re: stroj kapielowy 12.03.06, 15:09
        no i model triumpha ma bardzo zabudowane majtki, nie w moim guście, mam je po
        pępek
    • yaga7 Re: stroj kapielowy 26.04.06, 18:17
      ZNalazłam na stronie Samanty:
      www.sklep.samanta.pl/sklep.php?komplet=310
      Co prawda tylko do 75E, ale zawsze.

Mnie bardziej się podoba:
      www.sklep.samanta.pl/sklep.php?komplet=311
      Ale niestety tylko 75D, no i na pewno bez fiszbin...
    • laynka1 Re: stroj kapielowy 28.04.06, 12:28
      Ja przedwczoraj zamówiłam ten: www.avocado.com.pl/show.php?
      nazwa=amyzielona&nr=5& , (miekka bardotka na fiszbinach + figi wiązane) trzy
      razy telefonicznie zmieniałam rozmiar stanika i dalej nie jestem przekonana czy
      wybrałam właściwy. Noszę zazwyczaj 75 E, w ostateczności zamówiłam 70 FF, bo
      staniki w starojach mają zazwyczaj większy obwód i mniejsze miski (są wyjatki w
      tamtym roku zamówiłam z comeximu i miski były ogrooomne nawet jak na mnie,
      wymieniałam, ale i tak ani razu go nie ubrałam publicznie bo cały czas
      musiałabym mysleć o tym czy mi biust nie wypadnie). Zobaczymy jak będzie tym
      razem, mama nadzieję że ok bo strj niestety jest drogi.
    • laynka1 Re: stroj kapielowy 28.04.06, 12:34
      www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=amyzielona&nr=5&
      • staro Re: stroj kapielowy 29.04.06, 20:06
        Kupiłam lat parę temu ładny kostium Triumpha i nawet pani w sklepie pozwoliła
        mi wziąć majtki z innego stroju, mniejszego rozmiaru!
        Ale byłam zaskoczona ;)
        Może teraz też mają coś ciekawego?
    • yaga7 VOLIN 06.05.06, 10:30
      Znalazłam na sieci kostium kąpielowe tej firmy w rozmiarach 75E (niestety
      większych misek nie ma, mniejsze oczywiście tak), ale nie wiem, czy warto, czy nie.
      Czy któraś gdzieś widziała, dotykała, mierzyła? :)
      • yaga7 Re: VOLIN 29.05.06, 11:53
        Odpowiem sama sobie, tudzież innym - może ktoś będzie zainteresowany.
        Przyszedł własnie do mnie kostium firmy Volin model Borneo 80D/L. I jest dobry.
        Normalnie noszę 75E, ale niestety figi M były za małe, więc wzięłam większy.
        Ponieważ jest wiązany i na szyi, i na plecach - można regulować obwód.
        Jestem zadowolona, ładnie leży no i nie jest drogi - z przesyłką zapłaciłam 87 zł.
        W porównaniu z mierzonym przeze mnie kostiumem Feliny za jakieś 200, to nie ma
        porównania - dużo lepszy.
        Tak więc - polecam!
    • butters77 Firmowe kostiumy za pół ceny - Brastop 11.05.06, 14:48
      Napisałam już o tym w wątku o promocjach w sklepach int. - ale piszę i tu, bo
      asortyment w Brastop szybko się rozchodzi, więc jeśli ktoś by był
      zainteresowany, trzeba się spieszyć.

Mi bardzo (bardzo, bardzo:) podoba się ten model - ale na razie jestem bez kasy,
      więc tylko podziwiam..:

www.brastop.com/acatalog/Freya_Angelina_atod.html
      • madzia1708 Re: Firmowe kostiumy za pół ceny - Brastop 11.05.06, 15:03
        A mnie ten się bardzo podoba :O)

www.brastop.com/acatalog/Fantasie_Clematis_atod.html
        • yaga7 Re: Firmowe kostiumy za pół ceny - Brastop 11.05.06, 16:43
          A ja dalej nie mam kredytówki, wiec sobie mogę pooglądac tylko...
          • zazulla Re: Firmowe kostiumy za pół ceny - Brastop 11.05.06, 20:26
            Tez nie mam - dopiero zalozylam konto w mBanku i czekam na karty. Jak juz bede
            miala to bede narzekac na brak kasy :D

Ale swoja droga to od dawna podoba mi sie stroj ktory wskazala butters - kiedys
            jak bylam malocycna [czyli miseczka D/E] mialam taki nakrapiany. Ehh, teraz
            musze sie pozbyc mojego 75E/M bo byl malo noszony a szkoda taki rozmiar trzymac
            na dnie szafy.
            • zolzietta Re: Firmowe kostiumy za pół ceny - Brastop 12.05.06, 10:33
              Zazzulo, a mogłabyś pokazać zdjęcie tego stroju? Rozmiar góry jest mój, dół -
              nie jestem pewna czy wejdę..
              • zazulla Re: Firmowe kostiumy za pół ceny - Brastop 18.05.06, 08:35
                Jak znajde chwile czasu to zrobie. Stroj jest z przeslicznego turkusowego
                materialu, takiego mieniacego sie, podobnie jak mieni sie tafta.
              • zazulla stroj Rontil i pytanie o dobor kolorow 18.05.06, 18:16
                images2.fotosik.pl/68/f1935fc05e011ddb.jpg
                images3.fotosik.pl/68/64884ef08bb5aa10.jpg
                images4.fotosik.pl/31/0f8a612121fb8bad.jpg
                images4.fotosik.pl/31/76a48d9acb120033.jpg
                images4.fotosik.pl/31/8d1b209d85089eeb.jpg
                images2.fotosik.pl/68/ce55ac1871c239f7.jpg
                A teraz moje pytanie. W tamtym roku kupilam sobie takie majtasy od stroju
                kapielowego w Hunkemoller [wyjatkowo gory strojow maja beznadziejna rozmiarowke
                czyli 40, 42, 44 itd a nie miseczkami]. No i tak sobie mysle ze moge kupic
                sobie tylko gorze np w Brastop. No i wlasnie, czy tak strasznie zle byloby
                jakby gora byla cala w jednym z kolorow z majteczek? Np turkus albo czerwien?
                images4.fotosik.pl/31/e1dc75b6db05ac98.jpg
                images3.fotosik.pl/68/2e72901d8b6a31a4.jpg
                Moim zdaniem fajnie wygladalaby taka gora
                www.brastop.com/acatalog/freya_onyx_black_bikini_top_POPUP.jpg
                www.brastop.com/acatalog/freya_onyx_red_bikini_top_POPUP.jpg
                www.brastop.com/acatalog/fantasie_monaco_chocolate_top_POPUP.jpg
                • yaga7 Re: stroj Rontil i pytanie o dobor kolorow 19.05.06, 06:58
                  Myślę, że może być. Ja też mam taki kostium, tylko mniej kolorowy - stanik jest
                  biało-czarny, a do tego mam czarne majtki dokupowane osobno.

A w Twoim przypadku mnie osobiście najbardziej się podoba ta czekoladowa góra.
    • butters77 Stroje kąpielowe NATURANA (sigrun) 17.05.06, 14:51
      28.10.05 Sigrun napisała:

W tym roku Naturana wypuściła bardzo ładne, choć trochę zachowawcze
      w kroju kostiumy. Ceny dwucyfrowe, tzn. 80-90 złociszy ;-)

Z mojej strony mam następujące pytanie: czy któraś z Was ma doświadczenia z
      kostiumami Triumpha i Naturany? Chciałabym nabyć dwuczęściowy kostium, ale
      jestem trochę niezdecydowana. Interesują mnie głównie modele z lekko
      uszywnianymi miskami (mogą być z fiszbinami) - tak aby mocniejsza fala nie
      wydobyła zawartości stanika, ale nie jakieś pancerne zbroje dla symulantek ;-)
      No i w ogóle do końca nie wiem czy wypali wyjazd nad morze w tym roku :-(
    • kohol Re: stroj kapielowy 17.05.06, 15:03
      Ja mam taki - wiem, że trochę straszny, ale musiałam mieć coś szybko na basen:
      www.avocado.com.pl/oferta/pagodaniebieska/modelka3.jpg
      A normalnie "do ludzi" :) mam bardotkę Onyx też z Avocado, czarną. Bardzo dobra
      jest.

Na szczęście w stanikach do strojów kąpielowych dopuszczam
      powstawanie "bułeczek biustowych", więc mam ciut większą tolerancję na rozmiar.
      • butters77 Onyx Freya - z Avocado 17.05.06, 15:23
        Kohol, nie jest taki straszny (nie zapominaj, z kim rozmawiasz - my jesteśmy
        zahartowane po tym, co nam się proponuje w sklepach;)

A tak serio, to też mam Onyx, też z Avocado - i rzeczywiście jest super.
        Pamiętam, że wydałam na ten kostium grube pieniądze (nie wiedziałam jeszcze
        wtedy o istnieniu brytyjskich sklepów int.) - a i tak byłam wniebowzięta, że mam
        cokolwiek w swoim rozmiarze:) Zresztą do dziś kostiumy z Avocado rozchodzą się w
        zastraszającym tempie - oni ich chyba bardzo mało zamawiają.
        • kohol Re: Onyx Freya - z Avocado 17.05.06, 15:31
          Właśnie widzę - niby "nowości" mają na stronie, a już przetrzebione.
          Postaram się cyknąć fotki i prześlę na bloga.
          • limonka_01 Re: Onyx Freya - z Brastop 10.06.06, 23:39
            Jednoczęciowy Onyx Freya w kolorze bardzo czerwonym właśnie przyszedł do mnie z
            Brastop.
            www.brastop.com/acatalog/Freya_Onyx_Soft_Cup_Swimsuit_Red_atod.html
            Jest bardzo mięciutki i elastyczny, bez fiszbin. Zamierzam go eksploatować na
            pływalni :)
    • laynka1 Re: stroj kapielowy 18.05.06, 13:46
      A ja dostałam z Avocado strój o któryn pisałam - amy zielona i jestem
      zachwycona. Jest po prostu super! Miałam poprzednio z Feliny i Comeximu ale ten
      jest nieporównywalny! Majteczki malutkie, a do tego stanik który dobrze
      podtrzymuje biust, a przy tym piersi wyglądaja jak u Pameli Anderson - okrągłe
      i nie "wyskakują" ze stanika! Naprawde polecam, szkoda tylko że takie drogie.
    • achemiczka Re: stroj kapielowy 21.05.06, 12:15
      Hej dziewczyny!
      Wiem, że sporo z Was pytała i zastanawiało sie na d kupnem stroju kąpielowego,
      podejrzewam również (choć nie wiem czy słusznie) że większosć już je nabyła.
      Chiałabym usłyszeć opinie do konkretnych modeli, ja sie ciagle waham i nie moge
      zdecydować, myslę że Wasze opinie na pewno by mi pomogły. Tylko proszę
      pośpieszcie sie bo oferty sklepów inernetowych są już bardzo wyszczuplone,
      szczególnie zauważyłam jeden problem, dostępna jest góra od stroju, ale gorzej
      z rozmiarówką wśród fig...
    • zazulla nowosci w Bellissima 21.05.06, 22:40
      Ale ceny maja be :)
      Podoba mi sie La Boheme [mam fiola na punkcie zieleni]
    • zazulla sliczna zielen 27.05.06, 11:27
      www.misterna.pl/zdjecia/kapielowy_lorin_weronika_d.jpg ale nie rozumiem
      jak przy gorze z fiszbinami mozna okreslic rozmiar jako s, m, l, xl!
      • yaga7 Re: sliczna zielen 27.05.06, 11:36
        Bo może to jest góra wiązana na szyi i na plecach, i wielkość s/m/l określa
        tylko wielkość miski?
        Ja mam taki kostium - górę mam rozmiar 44 (czyli xl czy nawet więcej), wiązany
        na szyi i na plecach, i ma dużą miskę. Figi mam mniejsze, bo można było dobrać
        mniejsze.
        Moze w tym kostiumie jest tak samo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka