Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej n...

IP: *.gritti.it 14.10.10, 13:31
    Robert na prezydenta i premiera !!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: isa Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej n... IP: *.icpnet.pl 14.10.10, 14:34
        To nieżle, w sumie ciekawe.
        • kraq ile można podniecać się tym kubicą? 14.10.10, 15:10
          ciągle czytam, że najlepszy, że super, że bóg a wygrał już coś czy narazie w dorobku ma raz czy dwa podium zaliczone i to dawno temu? super kierowca, super mózg, czy jutro przeczytamy, że podciera dupę bez papieru bo kierowcy mają super paznokcia, że się gó... nie przykleja. no ludzie...
          • Gość: piękne włosy Ech... IP: *.chello.pl 14.10.10, 16:02
            Zapomniałeś dopisać, że ma tylko podstawowe wykształcenie, a rocznie zarabia tyle, ile trzy pokolenia twojej rodziny przez całe swoje marne życie i jak strasznie jest to niesprawiedliwe.
            • vvitek23 Re: Ech... 14.10.10, 16:27
              Im bystrzejsza osoba, tym lepszy czas reakcji... Tutaj można sprawdzić swoje wyniki: test czasu reakcji. Pod testem statystyki.
              • Gość: purify da sie zejsc ponizej 0.1? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 17:00
                • Gość: maxi Re: da sie zejsc ponizej 0.1? IP: 195.182.52.* 14.10.10, 17:19
                  Ja zrobilem 0.104, ale tylko 1x tak mi sie udalo. Srednia 0.19
                  • manhu Re: da sie zejsc ponizej 0.1? 15.10.10, 13:18
                    Nie wchodzę na podejrzane strony, więc nie wiem, ale te 0,1 jest z lekkiej atletyki, gdzie szybszy start jest uznawany za falstart.

Jeśli zrobiłeś 0.104 to programista powinien się bardziej wysilić, bo test jest zły. Ja kiedyś napisałem taki test: wzrokowy, słuchowy i mieszany, ale o ile pamiętam to za więcej niż 2 falstarty była dyskwalifikacja (metoda ze skoków narciarskich, liczy się 60% środkowych wyników). Następował strzał (po losowym czasie 1-3 sek) i trzeba było zareagować. Wyniki o dziwo były takie: jeden kolega 0.14, drugi 1.142, ja 0.144, ale i tak ja byłem najlepszy, bo robiłem 1 falstart na 20 razy (w wyścigach oznacza to, że niemal zawsze zaczynam hamować wtedy gdy trzeba, a kumpel z 0.14 i 20% falstartów często przestrzelał zakręty).

Co do Kubicy i 100 pytań to raczej to nie były trudne pytania, pewnie odpowiedzi tak lub nie: "czy 1+1 to jest 2?" :) Jednakże i takie błyskawiczne 100 pytań spowoduje problemy.
                • Gość: netoper Re: da sie zejsc ponizej 0.1? IP: *.sztab.osi.pl 14.10.10, 20:30
                  zdecydowana wiekszosc ludzi fizycznie nie jest w stanie zejsc ponizej (a nawet do) 0.1s, ze wzgledu na ogromne opoznienia wzroku - miedzy innymi przez interpolacje obrazow.
          • Gość: podgladacz Widzialem pytanie testowe -jedno z nich brzmialo IP: 62.173.80.* 14.10.10, 16:05
            Czy po zimnym lechu cieply bronek jest zdrowy ? Robert blyskawicznie odpowiedzial poprawnie na to pytanie. A wy ?
          • Gość: srodkowzpalec Re: ile można podniecać się tym kubicą? IP: *.elk.net.pl 14.10.10, 20:51
            oni nie potrzebują super paznokcia, bo mają od tego takie beztalencie jak ty, puste i glupie, wiecej nie trzeba..
      • Gość: kixx Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: *.acn.waw.pl 14.10.10, 14:34
        e tam
        Kaczynski i Tusk do F1
      • Gość: zx Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 14:35
        ale sa szybsi tylko jak jadą, jak się wypowiadają czar pryska, grosi są tylko bokserzy
        • Gość: der Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 14:52
          Po zakończeniu kariery będzie i czas na erudycję, wywiady i anegdotki. Póki co , nie ma na to czasu.
        • Gość: islander Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 15:03
          Czy ja wiem... www.youtube.com/watch?v=FZriBHu8JGo&feature=player_embedded
      • Gość: maxi Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej n... IP: 195.182.52.* 14.10.10, 14:44
        A ktos zna jakies przykladowe pytanie? Chetnie bym sie sam sprawdzil w takim tescie.
        • Gość: aa Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: *.wroclaw.mm.pl 14.10.10, 14:56
          Czy da sie policzyć całkę z e^(x^2)?
          Gdzie sie podziały tamte prywatki?
          Ile dni ma milenium?
          Po co facetom sutki?

jeszcze?
          • Gość: maxi Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: 195.182.52.* 14.10.10, 15:07
            Te są za trudne, chyba nie zostanę kierowcą wyścigowym :(
          • Gość: rfged Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 15:52
            Czy da sie policzyć całkę z e^(x^2)?
            Pi
      • Gość: DM Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: *.222.246.165.spray.net.pl 14.10.10, 14:51
        I co z tego. Już od dłuższego czasu wszystkie media rozpisują się jaki to Kubica jest fenomenalny, jaki talent, jaki będzie z niego zawodnik. To jest sport i to w dodatku wymierny, gdzie liczy się Number 1 a Robert oprócz GP Kanady jakoś tego nie pokazał. Wiec przestańmy się ślinić nad przyszłością Kubicy bo takich sportowców co "mieli" być dobrzy mieliśmy już wielu. Nie życzę Robertowi oczywiście nic złego ale poczekajmy na efekty końcowe i wtedy się podniecajmy, na razie jest kierowcą pod koniec pierwszej 10 w F1.

• Gość: bat na glupote ale ty pieprzysz farmazony.. IP: *.2-0.pl 14.10.10, 17:18
          RK jest fenomenem.po prostu

zazwyczaj kierowcy f1 maja bogatych sponsorow, ojcow, ktorzy kiedys byli w f1 i od malego hodowano ich by kiedys usiedli w bolidzie f1.

RK nie mial nic z tych rzeczy. przebl sie dzieki talentowi, inteligenci i sporej ilosci szczescia, ktore czasem sie przydaje.
          ponadto pochodzi z kraju o praktycznie zerowych tradycjach w sportach motorowych

nic nie pokazal?lepiej nic nie mow.

pojedynek z massa w japonii 2007, 2 miejsce w monaco w 2008 i bezbledna jazda, normalny powrot po kraksie w kanadzie w 2007 i mozna by dalej wymieniac.

ponadto nie slyszalem z jego ust glupiego zddania, a czytalem i widzialem z nim sporo wywiadow.
          • kraq ja słyszałem 14.10.10, 21:01
            co trafię przypadkiem wywiad z tym gościem, to nic innego nie słyszę jak tylko tłumaczenie się dlaczego dał dupy. mnie się tego słuchać ani oglądać nie chce. ale jak ktoś lubi, ok. natomiast, co to za nius, ile on tam ustukał odpowiedzi w jakimś tam teście. kogo to obchodzi?
      • Gość: azyt bzdury IP: *.fbx.proxad.net 14.10.10, 14:53
        w ciagu niecalej sekundy nie zdazysz zadac pytania, a co dopiero jeszcze odpowiedziec
        • jimmyjazz Re: bzdury 14.10.10, 15:03
          Gość portalu: azyt napisał(a):

> w ciagu niecalej sekundy nie zdazysz zadac pytania, a co dopiero jeszcze odpowi
          > edziec

A gdzie jest napisane że muszą czytać pytania? Może to są inne pytania? A może liczyć się cza po zakończeniu czytania pytania?
      • Gość: karol Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej n... IP: 194.169.228.* 14.10.10, 14:56
        100/60 sekund? sztrasburger to im tych pytan raczej nie czyta
      • Gość: dan normalnościfan F1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 15:01
        A większości i tak się wydaje, ze kierowcy F1 to zwykli ludzie i co takiego ten cały Kubica osiągnął? Gdyby byli mniejszymi ignorantami i zechcieli chociaż trochę się zainteresować tematem, to nie opowiadaliby takich głupot. Ale cieszę się, że powstają takie artykuły na sportowych portalach, bo może wtedy dotrze coś, do wszystko najlepiej wiedzących ludzi.
      • Gość: Autor Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej n... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 15:04
        Oczywiście pismak nie zadał sobie trudu przetłumaczenia tekstu (dość starego zresztą) z opisem ćwiczenia.

Test wygląda tak, że na ekranie pojawia mu się napisana nazwa koloru ale w kolorze niekoniecznie tym samym o którym mówi napis.
        Czyli raz pojawia się czerwony napis "czerwony" a innym razem napis "czerwony" jest w kolorze zielonym. Odpowiadasz tak jeśli kolor i napis się zgadza lub nie jeśli nie. Jest gdzieś do znalezienia taki test w internecie w formacie flashowej animacji. To wbrew pozorom coś co robi niezłego kręćka ze zmysłu postrzegania i interpretacji.
        Kubica ma rekord 100/100 prawidłowych odpowiedzi w czasie 65sek. i dodatkowo udzielił 300 kolejnych poprawnych odpowiedzi.

org. "The mental tests ranged from a simple test of reaction time, to visual memory tests, concentration and stress tests. The most tricky was a fast moving concentration exercise where words come up on a screen written in colour. If the colour is the same as the word, you click true if not, false using clickers in the left and right hand. One appears every second and to make things more difficult, the true and false changes from left to right hand at random. I got 85 out of 100 in 100 seconds.

Ceccarelli said that the record is held by Robert Kubica, who did 100/100 in 65 seconds. And even more mind blowing, Kubica did 300 correct answers in a row. This indicates not only intense concentration, but also a fast brain able to process information very quickly."
        • Gość: Autor Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.10, 15:08
          Zapomniałem dodać że odpowiedź "prawda" zmienia losowo swoje położenie i raz jest pod ręką lewą a raz pod prawą.
        • marekkrukowski Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej 14.10.10, 20:29
          > Jest gdzieś do znalezienia taki test w internecie w formacie flashowej animacji.

Na trochę podobnej zasadzie, tylko podwójnie czy potrójnie zakręcona, oparta jest ta zabawa.

flashfabrica.com/f_learning/brain3/e_brain03.html

Ale w ogóle to uważam, że bez względu na to, jakie one są, odpowiedzenie bezbłędnie na 100 pytań z rzędu jest wielkim wyczynem, a na 300 to już raczej nadludzkim.
      • Gość: a Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej n... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.10, 15:05
        Na ile pytań w tym czasie odpowie Mateja?
      • Gość: roks Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej n... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 15:16
        tryz pilotu w dwóch dłoniach - żadna sztuka , też umiem w jednej kiełbasa i bułka a w drugiej piwo
      • Gość: Bum-Bum i Bim-Bam Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej n... IP: *.128.80.2.static.crowley.pl 14.10.10, 15:19
        Też mi nowina... Jarosław Kaczyński potrafi w ciagu minuty zadać 1.000 pytań a następnie odpowiedzieć na wszystkie negatywniea, wszystko w sześćdziesiąt sekund. Więc nie wmawiaj nam Kubica, że czarne jest czarne, a białe, biąłe.
        • Gość: Ritchie Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: 77.79.236.* 14.10.10, 15:46
          Niech do Milionerow idzie - powinno byc lepiej niz w F1 ;)
      • Gość: tadża Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: *.nplay.net.pl 14.10.10, 15:39
        a ja glupi studia konczyl
      • Gość: OTS Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej n... IP: *.182.7.119.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.10.10, 18:14
        Yas Marina Circut lezy w Abu Dhabi, a nie w Dubaju, panie redaktorze...
      • Gość: lol Skopiowane z bloga Jamesa Allena IP: *.chello.pl 14.10.10, 18:15
        Nawet źle przetłumaczone... porażka!
      • Gość: cines Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej n... IP: *.tvgawex.pl 14.10.10, 19:38
        a czy ktoś sprawdził jak odpowiadają inni kierowcy F1 ?.
        • Gość: Bartek Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: *.magma-net.pl 14.10.10, 20:06
          Autor (oryginalnego tekstu) pisze, że Kubica jest rekordzistą.. więc jest najlepszy w tym. Brali udział Alonso, Massa, Raikkonen, Alesi itd.
          • kraq Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej 14.10.10, 21:03
            bąki też puszcza najgłośniejsze? myślałem, że w tym sporcie chodzi o coś innego...
      • Gość: Ambitny Re: Lekarz z F1: Mózgi kierowców pracują szybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 23:41
        Pracuja szybciej, to i bardziej sie grzeja - w zyciu jak w Pececie :)
        --------------------
        Zobacz profil F1 2010 - Gra na Facebooku. Najświeższe informacje o F1 2010 - symulacji Formuły 1 firmy Codemasters.
        www.facebook.com/pages/F1-2010-Gra/149181418444071?ref=sgm
      • princealbert a co to za pytania? 15.10.10, 16:52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka