Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    20.02.11, 16:34
    Wszyscy się cieszymy że powstała nowa, wspaniała gra FF.
    Jednak bardzo bym prosił wszystkich prezesów aby nie reklamowali na forum "Wygraj Liga" tej gry ani tym bardziej swoich lig prywatnych w tej grze. Z tego co wszyscy wiemy nowa gra posiada również forum więc proszę tam wpisywać swoje reklamy.
    W przypadku nagminnego nieprzestrzegania tej prośby będę zmuszony zablokować dostęp do tego forum.
    Obserwuj wątek
      • legiata1 Re: Prośba 20.02.11, 17:19
        Ok ma pan racje .
        Czekamy na START WL.
        Pozdrawiam.
      • 2second Re: Prośba 20.02.11, 17:29
        Dlaczego tak późno marwi75 zamieścił tę prośbę jak ja od kilku dni starałem się przekazać Panom Tomaszowi i Karolowi Clapa że nie powinni tego robić to tak delikatnie mówiąc.
      • berclik Re: Prośba 20.02.11, 18:22
        Dlaczego usuwacie panowie wątki i posty nie reklamujące wspomnianej gry, lig prywatnych w tejże, nie łamiące żadnego z punktów regulaminu? Czy radość z istnienia konkurencji i nadzieja na poprawę WL jest niewskazana na tym forum?
      • swaj13 Re: Prośba 20.02.11, 19:36
        No nie -jak trwoga to do ....
        Jak prezesi mieli prośby to była figa z makiem,a teraz prośba organizatora,ale tupet!
        Czy nie należy prezesom jakieś wyjaśnienie i słowo przepraszamy - to za trudne pewnie?
        • kajto13 Re: Prośba 20.02.11, 19:46
          Nie przesadzaj -skoro Marwi się cieszy, że powstała wspaniała Fantasy to i my się z nim cieszymy. Widać idzie w dobrym kierunku. Jest więc szansa, że WL gdzieś za dwa lata zacznie się cywilizować, tj. przypominać restaurację z początku XXI w. a nie budkę z piewm z lat 60-siątych
          • keicam47 Re: Prośba 20.02.11, 20:35
            WL byłaby super fajną zabawą, gdyby tylko osoby prowadzące gre,umiały stworzyc do niej odpowiednia otoczkę przed rozpoczęciem i w trakcie rywalizacji.
            Z tego też powodu nie wyobrażam sobie oglądania rozgrywek ligowych,gdzie indziej niż na Canal+, gdyż oni to potrafią,a jak by wyglądały mecze w innej TV to widac np na przykładzie dzisiejszej transmisji z meczu pucharowego Lecha. Kamera z kilometra,a reklamom nie było końca.
            Myślę,że obsługa WL jest właśnie na poziomie telewizji publicznej.
        • pawel-czarnuch Re: Prośba 20.02.11, 21:34
          Dobrze piszesz! Trzeba mieć tupet aby teraz prosić nas grających... I to jeszcze o taką rzecz... Jak my prosiliśmy wiele razy o różnego rodzaju info to odp nie było. Dodatkowo chyba strach zagląda w oczy organizatorom WL skoro oficjalnie prosza o takie rzeczy na forum :)
        • pawel-czarnuch Re: Prośba 20.02.11, 21:36
          I jeszcze jedna sprawa! Zobaczcie kiedy została zamieszczona informacja - niedziela!! Czyli jednak jak oni coś chcą to i w niedziele pracują/zaglądają na forum, ale jak my się czegoś domagaliśmy to ich nigdy nie było!
      • warp-75 my się cieszymy, ale wy ??? 20.02.11, 22:07
        tak to jest jak się jest głuchym na postulaty ludu
      • barkaz1 Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 07:27
        Witam.
        Drodzy Prezesi nikt nikogo nie zmusza do grania w WL.
        Jeśli nie będziecie grać to nikogo to nie obchodzi. Jak zauważyłem jest tu kilku prezesów co tak twierdzą to skoro nie mają ochoty to po co w ogóle zabierają głos na tym forum.
        Odejdziecie Wy to będą inni ja już nakręciłem w poprzedniej edycji dwóch moich siostrzeńców i czekają ze mną kiedy się zacznie ale nie biadolą jak WY.
        PS.
        Ja też bym już chciał żeby gra się zaczęła ale jeszcze trochę poczekamy.
        Pozdr.
        • keicam47 Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 08:24
          Wiesz... Tych innych co zaczynaja grać,jest z edycji na edycje mniej. Widac to po ilości założonych drużyn. A dotąd nie było konkurencji dla WL.
          • dejv Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 11:22
            Proponuję tylko dać spokój kowallowi czy marwiemu bo jak mniemam są pracownikami Gazety a nie ich właścicielami więc do nich pretensje sobie możecie mnożyć, ale jaki to ma sens ??:)

Odnośnie całej sytuacji to moja opinia jest taka:

To było do przewidzenia, że prędzej czy później ktoś się zainteresuje tematem managera polskiej ligi oprócz Gazety widząc jakie macie co start problemy z rozpoczęciem gry...Co prawda interfejs nowej gry nie powala, ale JUŻ wystartowała i są tam zapisy w regulaminie, których gracze od dawna grający tu oczekiwali...Ciekawe co z tego wyjdzie...
            • marwi75 Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 12:12
              dejv napisał:

> Proponuję tylko dać spokój kowallowi czy marwiemu bo jak mniemam są pracownikam
              > i Gazety a nie ich właścicielami więc do nich pretensje sobie możecie mnożyć, a
              > le jaki to ma sens ??:)

nie jesteśmy pracownikami Agory ani gazety.pl
              • p_kozak Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 12:26
                Ludzie piszą na forum o potencjalnych wlascicielach - organizatorach konkursu czesto wymieniajac gazete wyborcza czy agore a teraz sie okazuje ze te podmioty nie sa wlasciwe dla kontaktu ? przeciez w regulaminie pisze ze "Organizatorem konkursu pod nazwą ''Wygraj Ligę" ("Konkurs") jest Agora S.A."
          • swidur Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 13:39
            A co to za tajemnicze FF bo nie jestem na bieżąco
      • knicks1 Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 15:28
        Też teraz się o tej grze dowiedziałem.
        A co najważniejsze są te zmiany, które dawno powinny być już wprowadzone w WL.
        Przynajmniej rywalizacja sportowa nabierze większego sensu, trzeba będzie bardziej kombinować ze składem i może się hurtownikom odechce.
        Jestem za :)
        • matuszi Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 15:51
          Macie racje, sorry
          ale swoją drogą szkoda że admini są aktywni dopiero kiedy ktoś reklamuje konkurencje, a nie wtedy gdy gracze chcą uzyskać jakieś info o starcie WL

Także w ramach zadośćuczynienia namawiam wszystkich do udziału w nowej edycji WL ( o ile wystartuje) :)
          • swidur Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 17:00
            A ja się ciągle nie dowiedziałem co to za FF. WL raczej ruszy od pewnego czasu na muzodajni widuje reklamę gry
            • 2second Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 17:07
              Prezesie swidur daj Pan sobie spokój z tym FF jest Pan znakomitym graczem w WL i niech tak pozostanie . Będziemy rywalizować. Grać z Panem to wielka przyjemność i duże wyzwanie.
              • 2second Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 17:15
                Natomiast namawiam do gry w FF Prezesa kozaka.Tam na pewno wygra. Jego gorzkie żale i szukanie przez kogo nie wygrać i dlaczego nie może wygrać z jedną założoną drużyną ,a powinien wygrać odbiera mi apetyt do jedzenia a tym samym siłę do gry.
                • p_kozak Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 17:39
                  na dobry produkt nikogo nie trzeba namawiać... jezeli moje propozycje podawane często z uzasadnieniem sa dla niektórych mąciwodów forumowych gorzkimi żalami to wynika to chyba tylko z niezrozumienia słowa pisanego, inaczej tego co pan wypisuje nie mozna zrozumiec, mam nadzieje ze bedzie pan wysoko w rankingu ... ale tuz za mną :)
                  • 2second Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 18:32
                    Prezesie kozak o czym Pan mówi ja w FF nie gram a nie wyobrażam żeby mógł grać w WL po Pana narzekaniach chyba Pan swój honor ma. Tylko dlaczego Pan tu jeszcze na forum zagląda.
              • swidur Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 23:08
                Gram od drugiej edycji i nie zamierzam przestać ale nie przeszkadzało mi to grac rownolegle w roznego rodzaju eligi itp., dlatego chciałbym się dowiedzieć jakie rewolucyjne zmiany wprowadziła FF nad ktorymi to sie niektorzy rozpływają.
                • keicam47 Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 23:35
                  Rewolucyjne zmiany w sensie do tych zawartych w regulaminie WL.
                  Wystarczy,że porównasz zasady obu ZABAW a dojdziesz do wniosku,że WL jest o wiele prostszą grą. Zmienne ceny, duże prowizje za transfery,czynią tamta gre zupełnie inną niż WL. Zagram w obu 5 druzynami i na końcu porównam własną satysfakcje.
                  • 2second Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 23:59
                    Prezesie keicam47 bo piłka nożna jest najprostszą grą z gier zespołowych dlatego jest tak uwielbiana.Nie będę grał w FF bo tam będzie masa protestów i ma dziwny regulamin a że on jest niesprawiedliwy to tu na tym forum powiedział jej twórca Tomasz Clapa.
                    • t-clapek Re: my się cieszymy, ale wy ??? 22.02.11, 02:14
                      2second napisał:

> Prezesie keicam47 bo piłka nożna jest najprostszą grą z gier zespołowych dlateg
                      > o jest tak uwielbiana.Nie będę grał w FF bo tam będzie masa protestów i ma dziw
                      > ny regulamin a że on jest niesprawiedliwy to tu na tym forum powiedział jej twó
                      > rca Tomasz Clapa.

A FF to skrót od czego, bo TWÓRCA nie może wymyślić?
                      • 2second Re: my się cieszymy, ale wy ??? 22.02.11, 09:01
                        Szanowny prezesie t-clapek na tym forum nie reklamujemy innych gier.
                        • prezes-33 Re: my się cieszymy, ale wy ??? 22.02.11, 10:48
                          Prezes t-clapek napisał Panu Prezesowi ironicznie, że nie ma takiej gry jak FF. Tylko Pan Prezes 2second, jak zwykle zresztą nie zrozumiał ironii.
            • prezes-33 Re: my się cieszymy, ale wy ??? 21.02.11, 17:18
              Proszę sprawdzić pocztę. pzdr
      • pysiatowa Re: Prośba 21.02.11, 17:20
        Te całe forum przypomina mi film ,,ZAKAZANE PIOSENKI,, napiszcie co tu można śpiewać ? bo jak widzę moje piosenki o WL tu nie pasują i są kasowane. Za co są usuwane posty ???
        • matuszi Re: Prośba 21.02.11, 20:36
          Popieram pana kozaka. Narzekania na WL nie znaczą że nie mozna w WL grać. Dla kogoś kto jest tu kilka lat jasne jest ze z rokiem jest coraz gorzej jednak jakby źle nie było gra swój urok ma :) A gra w WL nie wyklucza udziału w FF. A żale do tzw. hurtowników są jak najbardziej uzasadnione, bo w grze powinno chodzić o czystą rywalizację.
          Dlatego też w przeciwieństwie do części forumowiczów jestem przeciwny zwiększeniu puli nagród, a za jej zmniejszeniem. Wtedy zwycięztwo opłaci się graczom korzystającym z jednego konta :)
          • 2second Re: Prośba 21.02.11, 23:31
            Prezesie matuszi w sobotę była kumulacja wysłałem 30 kuponów lotto wg.Pana to było zabronione bo Pan tylko wysłał jedną kombinację na chybił trafił i nic nie wygrał.
            • kajto13 Re: Prośba 21.02.11, 23:35
              To WL jest grą losową? Dobre
              • 2second Re: Prośba 21.02.11, 23:49
                Prezesie kajto13 który zawodnik strzeli 2 bramki w 1 kolejce proszę podpowiedzieć i już będzie Pan prowadził ma Pan do wyboru około 100 graczy ekstraklasy. Jakie to proste . Ale jednak matematycznie nie do wyliczenia. A może 150 graczy?
                • kajto13 Re: Prośba 22.02.11, 00:00
                  A więc losowa. Skoro waść wybiera do drużyny piłkarzy losowo nie dziw, że i 500 składów to mało. Udało ci się w jakiejś druzynie wylosowac atak: Ceglarz, Efir, Flis, Siemiaszko?
                  • 2second Re: Prośba 22.02.11, 00:17
                    A kolego kajto13 żebyś się nie zdziwił że Efir jednym z najczęściej kupowanych graczy w 1kolejce.Zapamiętasz?
                    • kajto13 Re: Prośba 22.02.11, 00:23
                      Oczywiście, że to dziwne -wszyscy powinni pojawiać się podobnie (porównywalnie) często. Widać jakas dywersja mysli miast losować! A zmiany, zmiany robisz też losowo?
                      • 2second Re: Prośba 22.02.11, 00:52
                        Gram w WL od początku i wiem jedno że w tej grze trzeba mieć dużo szczęscia i dlatego nigdy mnie nie przerażali hurtownicy ,którzy byli obsesją Prezesa kozaka a ja szanowałem ich wysiłek i oni pozyskiwali zwolenników gry zwiększając masę drużyn a nie mając szczęścia przegrywali.Trzeba mieć szczęście szczególnie w końcówce. No i oczywiście nie dobrze jest objąć prowadzenie na początku gry to jest pewna porażka.
                        • keicam47 Re: Prośba 22.02.11, 01:13
                          Chyba jestem jeszcze zbyt mało doświadczonym uczestnikiem WL,gdyż moje odczucia sa zupełnie inne. Liczy się głównie dobry start,a potem to już jest ciągłe porównywanie składów do konkurentów z czołówki.
                          • 2second Re: Prośba 22.02.11, 08:58
                            Prezesie keicam47 też tak się mi się kiedyś wydawało .Bo to wtedy inni kierują twoją grą.
            • bizonix Re: Prośba 22.02.11, 03:51
              Ten tok myślenia dobitnie świadczy że WL jest potrzebne bo jeśli ten pogląd nie jest odosobniony (liczba hurtowych graczy mówi wszystko) to to grono dalej będzie miało gdzie się bawić i może tu zostaną. Czego wszystkim tym którzy widzą jakąś różnicę miedzy rywalizacją pięcioma przemyślanymi składami a 150 wybranymi na chybił trafił i chcącymi jakiejś sensownej rywalizacji życzę.
              • 2second Re: Prośba 22.02.11, 09:21
                Prezesie bizonix jestes kolejnym ,który chciałby wygrać ale się w ogóle nie zmęczyć.W pierwszych edycjach GW podawała kto najwięcej kuponów wysłał bo to była rywalizacja.Aż tu w ostatnich edycjach po zwycięstwie Prezesa Polaka rozgoryczony swoją grą prezes kozak zaczął rozpowszechniać że ktoś kto wyśle więcej drużyn to jest zły człowiek bo nie pozwala jemu wygrać.Potem nazwano hurtownik.Potem było że wysyłają po 1000 drużyn. No i tak sobie bezpodstawnie pletli bzdury na forum. Potem prezes mądry zapytał aktywnych graczy po ile druzyn wysyłają i się skończyły legendy.Nigdy nie wysyłam drużyny na chybił trafił.
                • 2second Re: Prośba 22.02.11, 09:50
                  Dla jasności sprawy mądrym Prezesem nazwałem Prezesa akst1 bo to on zadał to pytanie i to jest tez znany na forum Prezes ale to jest mądry ,solidny i cierpliwy i też jeszcze nie wygrał tak jak wielu innych ale z tego powodu nie powoduje frustracji jak 2 prezesów wiadomo których bo drugi nie wołany do tablicy sam się ujawnił.
                  • bizonix Re: Prośba 22.02.11, 10:52
                    Rywalizacja w WL to przy tym regulaminie gra dwu etapowa. 1 narobić jak najwięcej drużyn w różnych wariantach z różnymi kapitanami itd. i to miałem na myśli mówiąc chybił trafił. 2 etap to już ta w moim mniemaniu właściwa gra czyli zarządzanie kilkoma drużynami, które zrządzeniem losu wypadły najlepiej, patrząc już na daną kolejkę , formę drużyn, poszczególnych piłkarzy. To czego ja oczekuje to pominięcie etapu 1 i rozpoczęcie gry od razu od przemyślanych decyzji opartych na wiedzy grających. Ograniczenie ilości drużyn na jednego gracza jest w tej kwestii rzeczą kluczową. Ale rozumiem że etap 1 też może komuś się podobać więc dobrze jeśli WL też wystartuje.
      • pysiatowa Re: Prośba 22.02.11, 11:03
        Witam dziękuję za odzew ,ale tak konkretnie odpowiedział mi prezes grosjan i podtrzymał mnie na duchu , że z moja psychiką jest ok.
        Mój nick to krzysialek1 , którego posty są systematycznie kasowane i nie przez reklamy wulgaryzmy tylko przez niepoprawna linię polityczną :), więc napisanie o kimś ,że stosuje cenzurę godną PRL to PRAWDA nie wymysł mojej głowy.
        Obecnie piszę z nicku żony ,a kiedyś teścia to są też podchody godne opozycji .
        Ludzie co się dzieję ? czy jest sens zadawać się z ludźmi takiego pokroju ?
        • matuszi Re: Prośba 22.02.11, 14:24
          A propo losowości to mimo wszystko nie można porównywać WL do lotto. Kupując B.Buvala liczymy na jego skuteczność ponieważ taką wykazywał się w sparingach, a przy okazji nie wiele kosztuje. Czy według pana warto stawiać w lotto na liczbę 32 dlatego że wypada najczęściej? No cóż piłkarze to nie kulki. A szczęście trzeba mieć w każdej grze. Nie mówię iż hurtownicy są złymi ludźmi ale na pewno działają na niekorzyść tej gry gdyż jej celem przestaje być umiejętne zarządzanie drużyną, a wydawanie ogromnej ilości pieniędzy (jedynym wygranym jest organizator konkursu). Gram od 5 lat i nigdy nie byłem nawet w top 50 rundy, a jednak odczuwam satysfakcję kiedy moja drużyna jest w pierwszej 100 kolejki bo wiem że dobrze dobrałem 11 do kolejki.
          No cóż WL wystartowało i życzę zwycięztwa zwolennikom przemyślanego grania :)
          • 2second Re: Prośba 22.02.11, 14:47
            Prezesie matuszi w tej grze nie ma hurtowników to jest słowo wprowadzone kiedyś przez sfrustrowanego brakiem zwycięstwa prezesa kozaka. Każdy ma prawo założyć tyle drużyn ile będzie miał czasu i wiedzy do ich obsługi oraz opłaty do ich prowadzenia. Najważniejsza jest wiedza i jeszcze raz wiedza i oczywiście szczęście.Ktoś kto założy więcej drużyn niż Pan nie jest złym człowiekiem tak jak to twierdzi prezes kozak.Wyrzućmy z forum słowo hurtownik ono ma inne znaczenie.
            • matuszi Re: Prośba 22.02.11, 17:10
              No i tutaj się zgadzam. Wiedza i umiejętność łączenia drużyny to podstawa. Faktem też jest iż możliwość opłacania kilkudziesięciu a czasem nawet kilkuset drużyn o wiele zwiększa szansę na wygraną i jest to skuteczny (chociaż nie zmienię zdania, że również nie do końca fair) sposób.
              Zgadzam się też, że ludzie, którzy go wykorzystują nie są źli ;) jakkolwiek to brzmi. Jednak powinno wprowadzić się skuteczne ograniczenia co do zakładanej ilości kont na jednym komputerze. Wiele gier przeglądarkowych posiada takie możliwości, ale wizja większych pieniędzy przekonuje organizatorów (czemu się nie dziwię, bo pewnie sam chciałbym na tym zarobić).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka