Gość: MaciejK IP: *.radiomerkury.pl 27.02.02, 10:03 Witam! Nistety nie odbieram telewizji zwanej WTK stąd mam prośbę, czy ktoś mógłby strescic przebieg debaty o Kolejorzu? z góry THX Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misza01 Re: Info o debacie 27.02.02, 12:39 Spróbuję po krótce zrelacjonować debatę, jeśli o czymś zapomnę to mnie sprostujcie. Przede wszysttkim trochę inna forma- nie było telefonów od widzów, choć miały być- może wszyscy oglądali Romę z Barcą? Albo Kozelan na samym początku zadał trzy-cztery pytania, które można było zadać i trudno było coś jeszcze wymyślić. Moje wnioski sa takie: - Majchrzak- zdecydowanie mniej stonowany niz w przypadku poprzedniej debaty, znacznie więcej pewności siebie i optymizmu. Słowem plany są ogromne, mają być, i są juz częściowo, przygotowywane we współpracy z ekspertami BZ WBK, który dołączył do sponsorów tytularnych. Chodzi tu przede wszystkim o zakończenie etapu "pomagamy Lechowi" i przejście do etapu "inwestujemy z Lechem". Nie znam szczegółów, mówił o działalności o charakterze non-profit- wypracowane zyski mają być inwestowane w klub. BZ WBK pomaga klubowi opracować odpowiednią ofertę, propozycje, znaleźć możliwości wdspółpracy firm z klubem itp.-wspomniał o kilku milionach dolarów dochodu na początek, choć nie za bardzo wiem o co chodzi Grunty- bez tego nie mogło się obyć, ale co mnie cieszy, klub przestał traktować to jako ostatnią deskę ratunku- ma pomóc w rozwoju klubu, być pewnym filarem, ale jednym z wielu. Sprawa idzie w dobrym kierunku, PZP terenów jest przedmiotem obrad Komisji, będzie dobrze (tak przynajmniej deklarują)- pierwsze wpływy przed końcem sezonu. Inwestycje na obiekcie- wahają się czy te dwa miliony przekazane przez Miasto mają byc zainwestowane w dach, czy w budowę czwartej trybuny. wszystko zależy od tego czy zbiorą resztę funduszy. Ma pomóc Łybacka- dojście do kasy UKFiTu na dofinansowanie inwestycji. Kwestia sportowa- nie było słowa o Reissie- może dzisiejsza GW zepsuła niespodziankę??? Poza tym nie podobało mi się trochę stwierdzenie Baniaka, że to czy brak wzmocnień był dobry czy nie, zadecyduje boisko. Wg mnie będzie już za późno, ale OK- dajmy im pracować (poza tym BB sprawiał wrażenie niezwykle pozytywne- człowieka sercem oddanego sprawie, poświęcającego się tej pracy bez reszty- "młodzi wilcy" go chyba zarazili zapałem). Atmosfera w zespole jest znakomita, martwią tylko kontuzje, ale tu też nie jest źle (powinni się wykurować Miklos, Czajka i Golina, ale BB nie chce, aby grali z zaleczonymi kontuzjami, więc pewnie w dwóch pierwszych meczach nie zagrają). Majchrzak powiedział głośno,że celem na nastepny rok jest awans do grupy mistrzowskiej (tu Baniak zrobił wielkie oczy, po czym Radzio dodał,że po sezonie jeszcze raz usiądą i przemyślą sprawę), wspomniał coś nawet o pucharach, ale jeszcze nie wie czy za rok czy za dwa. Powroty- telefony przed rundą się podobno urywały, ale zarząd i trenerzy chcieli dać szansę dokończyć dzieło awansu zawodnikom, którzy je tak znakomicie rozpoczęli- pewnie słusznie. Padły nazwiska Kaczorowskiego i Kaliszana -chcą grać w lechu ( nic dziwnego Polonia ledwo przędnie). Tyle pamiętam. Generalnie bardzo duzo optymizmu, wielkomocarstwowe plany, pomysłów nie brakuje, woli i chęci również, cele coraz wyższe (apetyt rośnie w miarę jedzenia),zainteresowanie klubem coraz większe przedkładające się na konkrety, oby wykonanie się udało. Poza tym R.M stwierdzil,że "szampany się mrożą". Oby nie za wcześnie. Podsumowując- cierpliwości- za trzy lata mamy wielkiego Lecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: Info o debacie IP: 10.203.2.* 27.02.02, 13:31 misza, wielkie dzięki, kolejny list taki długi, że przypuszczam, że roboty to Ty chyba nie masz za ciężkiej ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Info o debacie IP: *.icpnet.pl 27.02.02, 14:13 echhhh to miszowe "po krótce":)))) Odpowiedz Link Zgłoś
misza01 Re: Info o debacie 27.02.02, 16:15 Gość portalu: kolej napisał(a): > misza, wielkie dzięki, > kolejny list taki długi, że przypuszczam, że roboty to Ty chyba nie masz za cię > żkiej ;-))) Lata praktyki w umiejętności organizowania sobie czasu, hehe A tak poważnie piszę z szybkością wprawionej stenotypistki- jakże to pozyteczna umiejętność. . więc jakbyś, guerra, potrzebował jakiegoś pisarza-sprawozdawcę z posiedzeń stowarzyszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: Info o debacie IP: *.torgal.poznan.pl 27.02.02, 20:08 Kto wie? kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto Re: Info o debacie IP: *.icpnet.pl 27.02.02, 22:05 dzieki misza bo tez nie ogladalem (wogole ostatnio jestem do tylu z forum, Lechem, stowarzyszeniem...wstyd;). a co do dlugosci postow - jestes nie do zdarcia:))) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: Info o debacie IP: *.radiomerkury.pl 28.02.02, 14:47 Ja tez bardzo dziękuje za baaarrrrdddzzzzzoooo wyczerpujące info. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś