Gość: tata_kuby IP: *.cable.net-inotel.pl 15.05.11, 08:48 Szkoda tylko, że szkółka leży organizacyjnie. My wypisaliśmy syna kiedy zaczęły nas męczyć comiesięczne zmiany terminów i miejsc treningów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: promocja Re: Czteroletni piłkarze? To możliwe! IP: *.icpnet.pl 15.05.11, 10:37 > Szkoda tylko, że szkółka leży organizacyjnie. My wypisaliśmy syna kiedy zaczęły > nas męczyć comiesięczne zmiany terminów i miejsc treningów. Pewnie odpływ klientów jest przyczyną tego artykułu w gw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe nonsens IP: *.icpnet.pl 15.05.11, 12:20 w tym wieku liczy sie ogolnorozwoj anie trenowanie pilki... kiepski pomysl... dziecko musi miec dobra diete i grac we wszystko w co sie da... oprocz tego plywanie i rozciaganie... regularny trening wprowadzamy od 7go roku... te czteroletnie pilkarzyki to ambicje tatusiow : ) i stracony czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: nonsens IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 21:21 Co ty pitolisz. W Lechu już wśród dzieciaków 6lat robi się selekcję, a "specjalista" od selekcji pan RŚ potrafi powiedzieć, które z tych dzieci będzie mistrzem świata, a które nie. Nie ważne są warunki fizyczne, u cechy nabyte i wrodzone - ważna jest selekcja. Szkoda tylko, że niektóre dzieciaki po takiej "selekcji" mają taką traumę, że przez rok na piłkę nawet spojżeć nie chcą :( Odpowiedz Link Zgłoś
antrejka Re: nonsens 15.05.11, 21:38 Niedobrze zmuszać swoje dziecko, żeby było tym, czym chciała być jego mama lub chciałby tata... a im nie wyszło. To najbardziej (bo najwcześniej w rozwoju dziecka) widać w sporcie i muzyce... Albo będzie trenował od małego: sport, który wymyślili mu rodzice; albo granie na instrumencie, też przez rodziców wybranym... Potem jest jeszcze to, że: dzieciom lekarzy i prawników trudno wybrać inny zawód, niż rodzinna tradycja.... Ja chciałam, żeby mój syn robił w życiu to co lubi i poddawałam się jego wyborom... Najpierw koniecznie chciał grać na gitarze klasycznej; chodził na indywidualne lekcje od 6,5 lat... Potem był kolarzem szosowym... i wrócił do gitary... Cienias jestem, bo moje dziecko zarabiałoby na mnie; jak na tatę Radwańskiego jego córki... Bardziej kocham mojego syna niż pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku narybek Lecha Poznań? Tej wylęgarni bandytów? 15.05.11, 13:08 Jak to jest? W jednym artykule piszą o mafii w Lechu i zadymach a w drugim hodujemy następne pokolenia do tego zoo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Schizofremia GW IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.11, 21:16 > Jak to jest? W jednym artykule piszą o mafii w Lechu i zadymach a w drugim hodu > jemy następne pokolenia do tego zoo? Bo to jest kolejny przejaw takiej GooWnianej schizofremii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemol Re: narybek Lecha Poznań? Tej wylęgarni bandytów? IP: 62.29.248.* 19.05.11, 14:35 żal mi ciebie człowieku !!!! Nie wiem kim jesteś ale za pewne wśród twojej profesji czy twoich zainteresowań też pewnie jakby poszukać znalazł się jakiś zabójca , pedofil . Mam wiec nadzieję że też czujesz się recydywistą , skoro tak łatwo przychodzi tobie generalizowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
drx CHWDK 15.05.11, 13:17 Ch*j w d**ę kibolstwu! Tusk, jak długo wyborcy mają czekać na oczyszczenie stadionów?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Czteroletni piłkarze? To możliwe! IP: 150.254.106.* 15.05.11, 21:56 ludzie, przecież tu nie ma nic o tym, że to jest szkółka lecha!!!??? o jaką selekcję chodzi? Ktoś pisze o tym, jak dzieci świetnie się bawią i mają jakąś pasję, przestrzeń, żeby się rozładować, a wy musicie uskuteczniać polityczno-moralizatorską jatkę. żal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Czteroletni piłkarze? To możliwe! IP: *.icpnet.pl 16.05.11, 07:46 Byłam na jednym z treningów Football Academy i przyznam szczerze, że w tak młodym wieku trudno mówić o specjalistycznym treningu piłkarskim. Jest to raczej ogólnorozwojowa zabawa z piłką przygotowująca dzieci to dalszego etapu szkolenia, który ma nastąpić później. Widziałam jak bawią się te dzieci i z pewnością nie wyglądało na to żeby ktoś je zmuszał do aktywności fizycznej. P.S. A czy ktoś pomyślał, że zmieniające się terminy i godziny zajęć to nie są specjalnie planowane niespodzianki przez prowadzących szkółkę ? Może to wina chorego systemu zarządzania polskimi obiektami sportowymi (czyt. ORLIKI) ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mymy Czteroletni piłkarze? To możliwe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 14:12 "Gdy dziecko kończy sześć lat, jego trenerzy decydują, czy jest szansa, by został piłkarzem, czy też może lepszy byłby dla niego trening koszykarski, siatkarski czy np. tenisowy" - myślę, że w tym wieku nic nie można przewidzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
madan Czteroletni piłkarze? To możliwe! 17.05.11, 09:14 nie wiem dlaczego napisane jest że taka szkółka to unikat w Swarzędzu współprowadzę Uczniowski Klub Sporotwy "Lider" Swarzędz i najmłodsza prowadzona przez nas drużyna to rocznik 2005/06 - który od września trenuje pod okiem trenera Kuby Stróżyńskiego - mój syn zaczynał właśnie jak miał 4 latka jest tam grupa 25-30 chłopców, którzy regularnie bawią się w zajęcia piłkarskie bo inaczej niż zabawą nie da się tego nazwać :) UKS Lider Swarzędz Odpowiedz Link Zgłoś