Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

I jak tam porter- głosowałeś na LPR ?

IP: *.chello.pl 14.06.04, 16:02
    świętujesz już ze koledzy romka beda robili nam wieś na forum europy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 22:56
        Ja tam na nikogo glosowalem, bo Parlament Europejski nie ma zadnych prerogatyw
        i nie ma zadnego znaczenia, kogo tam sie posadzi.
        Wynik LPR jest logiczny, bo duzo wieksza szansa, ze instytucjom europejskim na
        rece bedzie patrzyl ktos, kto jest w stosunku do tych instytucji krytyczny, niz
        np. taki Geremek, uwazajacy, ze powinnismy zrezygnowac z obrony jakichkolwiek
        interesow narodowych, czy inny Piskorski, ktory jako prezydent Warszawy
        zbudowal dwa mosty donikad, jak twierdzi, nie dostajac za to zadnej lapowki
        (czyli idiota, nie zlodziej).
        Ponadto, o ile bliska mi jest ideowo Liga Polskich Rodzin, to nie identyfikuje
        sie z jej programem polityczno-gospodarczym, ktory jest po prostu
        socjalistyczny. Jednakze, zwracam uwage, ze okreslajac z kim jest nam po
        drodze, a z kim nie, mamy wciaz do czynienia z sytuacja, jaka miala miejsce w
        czasie glosowania wniosku o uchylenie immunitetu posla Hatki (LPR). Pozwole
        sobie przypomniec, co mial do powiedzienia sam zainteresowany: Panie Marszalku
        Borowski z SLD, to jest sprawa rodzinna. Kilkadziesiat lat temu, panski stryj,
        Jakub Berman (PZPR) wnioskowal do sejmu o uchylenie immunitetu mojemu wujowi,
        Stanisławowi Mikołajczykowi, po to, by mogl go oskarzyc brat Adama Michnika
        (UW), prokurator Szechter.
        I widzisz, moj drogi naczelniku, blizej mi do Mikolajczyka i LPR, niz do
        siostrzenca Bermana, brata Szechtera, czy nawet syna Stolzmana. I nie chodzi mi
        o przypadkowa zapewne przynaleznosc tych indywiduow do Narodu Wybranego (bo i
        Zbawiciel i Apostolowie do niego nalezeli), tylko o to, ze Berman, Szechter i
        Stoltzman, to dranie byli skonczeni.
        Co do robienia wsi, to jakos nie uwazam, zeby zadaniem poslow w parlamencie
        europejskim bylo robienie Polsce i Polakom marketingu kraju i ludzi swiatowych.
        I - krotko mowiac mam to gdzies, czy jakis Niemiec, albo Holender bedzie uwazal
        nas za zacofanych czeresniakow. Czy ty sie tak bardzo tym przejmujesz? Jesli
        tak - to zamiesc ogloszenie w co wiekszych dziennikach i wyjasnij, ze nie
        bierzesz odpowiedzialnosci za zachowanie naszych poslow. Wtedy wszyscy beda Cie
        mieli za prawdziwego Europejczyka.
        BTW - ciekawe, ze media w Polsce potrafia zrobic ludziom wode z mozgu,
        tlumaczac im, ze najlepiej, zeby reprezentowali nas ludzie skompromitowani,
        byle sie godnie nosili. Przeciez wystarczy zobaczyc, kto zasiadal w tej
        instytucji, zeby specjalnie nie martwic sie, ze nasi zaniza poziom.
        • Gość: yeti Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 09:53
          Porter, ty tak na serio ??? No to polecam :

www.wprost.pl/ar/?O=61325&C=57

pzdr.
          • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.orion.pl 15.06.04, 10:45
            No tak, znalazles sobie autorytet! Sam Skiba! Zdaniem takich palantow, polskosc
            nie ma zadnej wartosci i nie nalezy w ogole o niej gadac. Ja sie z tym nie
            zgadzam, a Skibe uwazam za nie tylko kretyna, ale i skonczonego, czerwonego
            chama. Pamietasz, za czasow AWS byl aktywnym krytykiem wszelkich dzialan rzadu.
            jak pokazywal goly tylek Buzkowi? Slyszales, zeby powiedzial zle slowo na
            Millera? To, co jest w tym optymistyczne, to to, ze nawet takiego prymitywa
            mozna nauczyc pisac, dzieki czemu, zamiast stroic glupie miny i pokazywac dupe
            moze zaczac komunikowac sie z czytelnikami na lamach prasy.
            • Gość: yeti Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 10:57
              Ja tam nie wiem komu Skiba pokazywał dupe. A tzw polskość to zadnej wartości
              nie ma dla tych co sobie nią przy byle okazji dupę wycierają. Akurat tu się ze
              Skibą zgadzam... No ale to nie o sporcie więc pewnie nas z tą dyskusją zaraz
              stąd wywalą..pzdr.
              • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.orion.pl 15.06.04, 11:09
                Skiba na jakims koncercie dobroczynnym zapytal: "Czyy jest na sali premier
                Buzek?" Na informacje, ze tak, spuscil spodnie, odwrocil sie tylem do widowni i
                sie wypial.
                Co do tego, kto sobie polskoscia co wyciera - to zwracam uwage, ze wystarczy
                uzyc slowa "polski", albo "narodowy", zeby narazic sie na zarzut wycierania
                sobie geby polskoscia. I to od osob, ktore tak z ogole to Polske i polskosc
                maja gdzies, albo sie jej wrecz wstydza.
                To jest bardzo podobne do troski, jaka wykazuja ateisci i zydzi o to, czy
                katolicy przestrzegaja zasad swojej religii, przy jednoczesnym zwalczaniu
                udzialu symboli religijnych i w ogole wszelkich waretosci zwiazanych z religia
                w naszym zyciu spolecznym.
                • Gość: duch olabogi Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 11:51
                  totalnie nie zgadzam sie z pogladami Portera

ale szanuje go za to, ze ma poglady

i ze da sie z nim dyskutowac choc czasem - to prawda - bardziej to przypomina
                  klasyczne zapasy niz wymiane pogladow
                  • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.orion.pl 15.06.04, 13:12
                    Coz, Duchu Olabogi: wzruszenie nie pozwala mi sciskac Cie za gardlo.
                • Gość: yeti Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 11:58
                  Skiba na jakims koncercie dobroczynnym zapytal: "Czyy jest na sali premier
                  > Buzek?" Na informacje, ze tak, spuscil spodnie, odwrocil sie tylem do widowni
                  i
                  >
                  > sie wypial.
                  > Co do tego, kto sobie polskoscia co wyciera - to zwracam uwage, ze wystarczy
                  > uzyc slowa "polski", albo "narodowy", zeby narazic sie na zarzut wycierania
                  > sobie geby polskoscia. I to od osob, ktore tak z ogole to Polske i polskosc
                  > maja gdzies, albo sie jej wrecz wstydza.
                  > To jest bardzo podobne do troski, jaka wykazuja ateisci i zydzi o to, czy
                  > katolicy przestrzegaja zasad swojej religii, przy jednoczesnym zwalczaniu
                  > udzialu symboli religijnych i w ogole wszelkich waretosci zwiazanych z
                  religia
                  > w naszym zyciu spolecznym.

Dlaczego Skiba wypiął się na Buzka? Nie wiem , ale na pewno nie dlatego że
                  Buzek jest Polakiem. Ja też jestem Polakiem , tyle tylko że w oczach ( i
                  wypowiedziach ) członków LPR nim nie jestem, bo mam inne poglądy na zycie.
                  Brzydzi mnie ten katolicko-narodowy szowinizm, odmawiający prawa do życia
                  ludziom o innych poglądach politycznych. Dla jasności dodam że również brzydzą
                  mnie tzw parady równości, wygłupy antyglobalistów , ekologów i całej tej
                  niedomytej bandy, której wydaje się że ma monopol na prawdę objawioną i
                  wynalazła złoty srodek na życie. pzdr.
                  • Gość: ktos Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.acn.pl 15.06.04, 12:28

> Brzydzi mnie ten katolicko-narodowy szowinizm, odmawiający prawa do życia
                    > ludziom o innych poglądach politycznych.

czy ja cos przeoczylem? czy Girtych zapowiedzial budewe komor gazowych dla przeciwnikow politycznych?
                    • Gość: yeti Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 12:33
                      czy ja cos przeoczylem? czy Girtych zapowiedzial budewe komor gazowych dla prze
                      > ciwnikow politycznych?

No, tak dosłowny to jeszcze nie był. Może napiszę tak : brzydzi mnie ten
                      katolicko-narodowy szowinizm, odmawiający polskości ludziom o innych poglądach
                      politycznych. Teraz jest lepiej. pzdr.

• Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.orion.pl 15.06.04, 13:00
                    > Dlaczego Skiba wypiął się na Buzka? Nie wiem , ale na pewno nie dlatego że
                    > Buzek jest Polakiem.

Blad! Przyczyna, dla ktorej Skiba wypial sie na premiera Buzka, nie jest to,
                    kim jest Buzek, tylko kim jest Skiba.

> Ja też jestem Polakiem , tyle tylko że w oczach ( i wypowiedziach ) członków
                    > LPR nim nie jestem, bo mam inne poglądy na zycie.

Wydaje mi sie, ze wyciagasz wnioski nie tyle z wypowiedzi osob zwiazanych z
                    LPRem, co z opinii na temat wypowiedzi osob zwiazanych z LPR, wyglaszanych
                    przez media z elpeerem nie zwiazane.

> Brzydzi mnie ten katolicko-narodowy szowinizm, odmawiający prawa do życia
                    > ludziom o innych poglądach politycznych.

A ja czegos takiego w Polsce nie widze. Widze natomiast dorabianie geby
                    katolicko-narodowego szowinizmu, odmawiajacego prawa do zycia osobom o
                    odmiennych pogladach wszelkim ruchom i dzialaniom, ktore osmielaja sie bronic
                    wartosci narodowych i katolickich przed atakami osob i organizacji Polsce i
                    katolicyzmowi wrogich. BTW, by taka gebe uzyskac, wystarczy nazywac rzeczy po
                    imieniu. Zwroc uwage, ze najbardziej przed rzekomym przymusem modlenia sie
                    przestrzegaja nas osoby, ktore niedawno jeszcze zabranialy sie modlic.
                    Media sa skrajnie nieprzychylne katolikom i narodowcom, wiec to dorabianie geby
                    ma charakter powszechny. Pamietam, ze kiedy Macierewicz chcial rozliczyc
                    czerwonych, to Michnik zamieszczal (a i sam wypisywal) artykuly o czarnym
                    podniebieniu, oszolomstwie i oczach przepelnionych nienawiscia. No a potem sie
                    dzieil, ze przychodzil do niego Rywin, ze Starachowice, Nauman z Lapinskim,
                    automaty, Bydgoszcz, Ostrowski Arms...
                    To wszystko bylo mozliwe, bo tacy, jak Michnik, wytlumaczyli takim jak Ty
                    (czyli majacym dobre checi, otwartym, a przez to nieco naiwnym ludziom), ze
                    najgorsza rzecza, jaka nam grozi, jest rzeczony katolicko - narodowy szowinizm.
                    Dzieki temu strach powiedziec: "Jestem dumny, ze jestem Polakiem!", zas czyms
                    zupelnie noormalnym jest wypowiedz: "Wstydze sie, ze jestem Polakiem".
                    • Gość: ktoś inny Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.chello.pl 15.06.04, 13:13
                      Gość portalu: Porter napisał(a):

> To wszystko bylo mozliwe, bo tacy, jak Michnik, wytlumaczyli takim jak Ty
                      > (czyli majacym dobre checi, otwartym, a przez to nieco naiwnym ludziom), ze
                      > najgorsza rzecza, jaka nam grozi, jest rzeczony katolicko - narodowy
                      szowinizm.
                      >

Dobrze za to że Ty nie jesteś naiwny i nikt Ci nic nie wmówił. Alfa i omega po
                      prostu. A reszta to idioci. Giertych na prezydenta, Pęk na premiera i będzie
                      dobrze. W końcu nie ma jak "światli" ludzie. Alleluja i do przodu!
                      • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.orion.pl 15.06.04, 13:15
                        > Dobrze za to że Ty nie jesteś naiwny i nikt Ci nic nie wmówił. Alfa i omega
                        po
                        > prostu. A reszta to idioci. Giertych na prezydenta, Pęk na premiera i będzie
                        > dobrze. W końcu nie ma jak "światli" ludzie. Alleluja i do przodu!

Uwazasz, ze Giertych nie jest czlowiekiem swiatlym?
                        • Gość: ktoś inny Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.chello.pl 15.06.04, 13:22
                          To że ktoś jest wykształcony jeszcze nic nie zmienia. Giertych ze swoimi
                          poglądami świetnie nadawałby się do średniowiecznych procesów inkwizycyjnych.
                          Tylko że teraz mamy XXI wiek.
                          • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.orion.pl 15.06.04, 17:22
                            1. O jakie dokladnie poglady Giertycha, ktore nadawalyby sie do procesow
                            inkwizycyjnych Ci chodzi? Pytam, bo majac jaka taka wiedze o Giertychowych
                            konceptach nie zauwazylem, by chcial rozszerzyc dzialanie prawa na kwestie
                            sumienia.
                            2. A co wlasciwie masz przeciwko procesom inkwizycyjnym?
                    • Gość: yeti Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 13:19
                      A ja czegos takiego w Polsce nie widze. Widze natomiast dorabianie geby
                      > katolicko-narodowego szowinizmu, odmawiajacego prawa do zycia osobom o
                      > odmiennych pogladach wszelkim ruchom i dzialaniom, ktore osmielaja sie bronic
                      > wartosci narodowych i katolickich przed atakami osob i organizacji Polsce i
                      > katolicyzmowi wrogich. BTW, by taka gebe uzyskac, wystarczy nazywac rzeczy po
                      > imieniu. Zwroc uwage, ze najbardziej przed rzekomym przymusem modlenia sie
                      > przestrzegaja nas osoby, ktore niedawno jeszcze zabranialy sie modlic.
                      > Media sa skrajnie nieprzychylne katolikom i narodowcom, wiec to dorabianie
                      geby
                      >
                      > ma charakter powszechny. Pamietam, ze kiedy Macierewicz chcial rozliczyc
                      > czerwonych, to Michnik zamieszczal (a i sam wypisywal) artykuly o czarnym
                      > podniebieniu, oszolomstwie i oczach przepelnionych nienawiscia. No a potem
                      sie
                      > dzieil, ze przychodzil do niego Rywin, ze Starachowice, Nauman z Lapinskim,
                      > automaty, Bydgoszcz, Ostrowski Arms...
                      > To wszystko bylo mozliwe, bo tacy, jak Michnik, wytlumaczyli takim jak Ty
                      > (czyli majacym dobre checi, otwartym, a przez to nieco naiwnym ludziom), ze
                      > najgorsza rzecza, jaka nam grozi, jest rzeczony katolicko - narodowy
                      szowinizm.
                      >
                      > Dzieki temu strach powiedziec: "Jestem dumny, ze jestem Polakiem!", zas czyms
                      > zupelnie noormalnym jest wypowiedz: "Wstydze sie, ze jestem Polakiem".

Jestem dumny że jestem Polakiem. I nie odmawiam nikomu prawa do współistnienia
                      w moim kraju , na równych prawach. Jestem również przekonany, że Polska jest
                      krajem katolickim i kościół katolicki powinien być i zresztą jest w Polsce
                      uprzywilejowany. Zapracował sobie na to swoją tysiącletnią historią i wara
                      każdemu kto tego nie uszanuje ( vide - parada wolności w Krakowie i jej
                      prowokacyjny termin). Nie zgadzam się natomiast z zawłaszczaniem symboli
                      narodowych i kościelnych przez róznej maści niedorobionych politykierów. Nie
                      zgadzam się na dzielenie Polaków na dobrych i złych tylko dlatego że ktoś chce
                      chodzić do hipermarketu w niedzielę a ktoś nie. Nawiasem mówiąc człowiek który
                      najgłośniej wzywał do zamykania hipermarketów w obronie wartości rodzinnych sam
                      okazał się właścicielem targowiska i sklepu osiedlowego , oczywiście czynnego w
                      niedzielę. Niestety LPR właśnie mi się z taką hipokryzją kojarzy. Zauważ, że
                      takie wartościowanie Polaków już jest zawarte w nazwie tej partii - Liga Rodzin
                      POLSKICH. Czyli kto nie jest z nami - nie jest Polakiem. Zresztą, to jest temat
                      na inną dyskusję. pzdr.
        • Gość: Cyfra Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.g.pppool.de 15.06.04, 21:45
          Porter piekny text moje gratulacje!!Popieram Cie w 100% !!!
      • wichura Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? 15.06.04, 11:37
        Ja głosowałem na LPR i zachęciłem do tego członków rodziny. Co prawda nie łapię
        się do schematu (wykształcenie wyższe, Warszawiak, 25 lat, nie katolik), ale
        nie widziałem możliwości innego wyboru niż LPR. Złodzieje z PO/UW, SLD, zawsze
        skorzy do kolaboracji PSL-owcy i PiS (niedawno Kaczor obiecywał rozliczenie
        Piskorskiego za wałki w mieście, a dziś brat zapowiada bliską współpracę z nim
        w europarlamencie). Samoobrona mięknie w sprawach UE, SdPl wystawiła (oprócz
        Rosatiego) same zera. Reszta partii to "folklor", niestety łącznie z UPR.
        (n/b z każdej partii startują miernoty, bo parlament europejski jest szansą
        głównie dla miernot)
        Sorry za przydługą gadkę na forum sportowym, ale...
        A Skiba? Szkoda słów...
        • Gość: Zezik Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.chello.pl 15.06.04, 14:02
          Heh co chcecie od Skiby... wysmiewal zawsze wszystkich niezaleznie od koloru,
          poprostu zawsze wszystko co wg niego jest smieszne. Komus sie to moze nie
          podobac, ale wyzywanie go od czerwonych...hmmm... jest przynajmniej pozbawione
          podstaw. Co do LPR zupelnie sie nie zgadzam z ich pogladami i planami
          gospodarczymi no ale jak komus sie podobaja to na nich glosuje demokracja jest.
        • Gość: Gucwa a giertych nie kradnie??? buuuachacha IP: 62.173.207.* 15.06.04, 15:57
          naiwniaki :))) ja zaprzestałem chodzenia na wszelkie wybory od ostatnich
          parlamentarnych, w dupie mam tych klapsów i złodziei, czy z lew czy z prawa czy
          ze środka, kradną wszyscy, a kwach morda jedna będzie jeszcze pouczał ludzi, że
          to nieobywatelskie, a poza tym to ja w niedzielę moczyłem dupę w jeziorze ot
          co :))))
      • Gość: Razorfan Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 17:50
        Porter jesli liczysz ze Bogdan Pek bedzie w stanie cokolowiek obronic to mnie
        zadzwiasz. Mylisz sie rowniez twierdzac ze PE ma niewielkie kompetencje.
        Wyznacza on linie rozwoju calej unii. Od PE zalezy czy pojdziemy w strone
        socjalna czy liberalna, unii ojczyzn czy federacji itd.
        Jedno jest pewne poslowie LPR i Samoobrony nic tam ani dla Polski ani dla
        Europy nie zalatwia. sami maja znikoma ilosc glosow a z nikim sie w parlamencie
        nie dogadaja bo ani nie znaja jezykow ani nie maja nic do powiedzenia.
      • Gość: mmm Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 15.06.04, 18:14
        a ja sie dziwie, ze przyznanie sie do nie brania udzialu w wyborach nie jest
        juz wstydem.
        • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 19:29
          Niby dlaczego mialby to byc wstyd? Przeciez Unia rzadzi Komisja Europejska a
          Parlament Europejski to taka przechowalnia, bez pelnomocnictw, bez znaczenia.
          Co to ma za znaczenie, kto tam trafi?
          • Gość: mmm Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.cs.ucr.edu 15.06.04, 19:37
            Jest to wstyd, bo ktos kto nie idzie do wyborow, choc moze, przyznaje sie do tego, ze nie rozumie podstaw demokracji.
            • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 20:58
              > Jest to wstyd, bo ktos kto nie idzie do wyborow, choc moze, przyznaje sie do
              te
              > go, ze nie rozumie podstaw demokracji.

Demokracja, to rzady cynicznych cwaniakow, przy pozostawieniu naiwnej holocie
              zludzenia, ze ma na te rzady wplyw.
              • Gość: kck(lech poznan) Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.plustech.pl 15.06.04, 21:19
                LOL, ten topic jest na stronie głównej działu sportowego. To się porter sławny
                zrobisz. Giertych Cię wynagrodzi. ROTFL. Pozdrawiam wszystkich światłych i
                jeszcze raz ROTFL.
                • Gość: Porter Ale po co? (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:43
                  • Gość: kck(lech poznan) No nie wiesz? (n/t) IP: *.plustech.pl 15.06.04, 21:50
                    • Gość: Porter Ano nie wiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:52
                      ...po co zabierasz glos, skoro nie masz nic do powiedzenia.
                      • Gość: kck(lech poznan) Re: Ano nie wiem... IP: *.plustech.pl 15.06.04, 21:58
                        No Ty masz za to, bo słuchasz pewnego toruńskiego radia. Ja jestem tylko
                        zwykłym kibicem Lecha, nam nawet piłkarzy leją.
                        • Gość: Porter No i widzisz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 00:04
                          ... jak pleciesz? Wcale nie slucham Radia Maryja i w ogole sie nie wypowiadam
                          na temat tresci w tym radiu gloszonych.
              • Gość: mmm Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.cs.ucr.edu 15.06.04, 22:09
                Widze, ze juz sobie zarty stroisz, a to powazna sprawa jest.
                • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 23:50
                  Czy wiesz, ze 60% Polakow po ostatnich wyborach prezydenckich uwazalo, ze
                  Aleksander Kwasniewski (163 cm wzrostu, wyksztalcenie srednie) jest wyzszy niz
                  Andrzej Olechowski (192 cm wzrostu) i lepiej wyksztalcony, niz dr Marian
                  Krzaklewski. Zeby bylo calkiem smiesznie, wybierali Kwasniewskiego z uwagi na
                  wyksztalcenie, prezencje i wiarygodnosc.
                  Ludere me, putas?
                  • Gość: mmm Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 16.06.04, 01:03
                    Tak na prawde myslalem, ze zartujesz. Nie bedziemy sie przeciez sprzeczac o tak
                    podstawowe rzeczy. Demokracja ma wady ale nikt nic lepszego na razie nie
                    wymyslil, jak wiadomo. Kto jak kto, ale wydaje mi sie, ze Ty masz odpowiednio
                    wiele rokow, zeby pamietac alternatywe.
                    • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.orion.pl 16.06.04, 13:11
                      Ja oczywiscie pamietam jedna z alternatyw demokracji parlamentarnych, ale nie
                      wydaje mi sie, zeby byla to jedyna mozliwa wersja. W historii bylo kilka
                      rozsadnych koncepcji, ktore sprawdzaly sie lepiej niz demokracja w naszym
                      wydaniu. Moim zdaniem rozsadnym rozwiazaniem jest monarchia konstytucyjna. To
                      co mamy w tej chwili to nonsens: kretyni wybieraja cwaniakow na podstawie
                      opinii wtlaczanych im w glowe przez cynicznych oszustow. To dlugo nie moze
                      potrwac, bo dzieki temu kraje zachodu staja sie coraz slabsze.
                      • Gość: mmm Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 16.06.04, 17:32
                        No i dotarlismy do sedna sprawy! Ty bys chcial po prostu Krolem zostac!
                        • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.orion.pl 16.06.04, 17:40
                          > No i dotarlismy do sedna sprawy! Ty bys chcial po prostu Krolem zostac!

Nie, nie chcialbym. Ale nie chcialbym tez, zeby rzadzili mna durnie, a w
                          demokracji jest to nieuchronne (wszak durniow jest wiecej niz medrcow).
                          • Gość: mmm Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 16.06.04, 17:48
                            Ja mam to samo marzenie. Ale dlaczego uwazasz, ze jak juz bedziemy mieli tego
                            monarche to bedzie to medrzec?
                            • Gość: Porter Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 20:48
                              Wiesz, roznie moze byc. Mozna miec pecha i trafic na kiepskiego krola. Ale w
                              demokracji mamy zagwarantowane rzady przyglupow. Monarcha ma zawsze szereg
                              przewag nad demokracja: mysli kategoriami dynastii, a nie kadencji, od dziecka
                              przygotowany jest do swojej roli, tradycja i pochodzenie zobowiazuja, zas to,
                              ze osadzi go historia, to rzeczywista perspektywa, a nie wykret. Ponadto, nawet
                              kiepski monarcha moze mianowac dobrych ministrow i nie wtracac sie im w
                              sprawowanie rzadow.
                  • Gość: Cyfra Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.g.pppool.de 16.06.04, 09:50
                    Gość portalu: Porter napisał(a):

> Czy wiesz, ze 60% Polakow po ostatnich wyborach prezydenckich uwazalo, ze
                    > Aleksander Kwasniewski (163 cm wzrostu, wyksztalcenie srednie) jest wyzszy
                    niz
                    > Andrzej Olechowski (192 cm wzrostu) i lepiej wyksztalcony, niz dr Marian
                    > Krzaklewski. Zeby bylo calkiem smiesznie, wybierali Kwasniewskiego z uwagi na
                    > wyksztalcenie, prezencje i wiarygodnosc.
                    > Ludere me, putas?

Porter szkoda Twojego czasu i tak ich nie przekonasz,pewne rzeczy trzeba
                    wyniesc z domu.
                    Pozdrawiam

Serce w pasy
                    Cracovia Krakow duma wszystkich Polakow
                    • Gość: mmm Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 16.06.04, 17:33
                      Rozumiem, ze Tobie zabroniono chodzic na wybory juz w domu. Wspolczuje.
          • Gość: seven Re: I jak tam porter- glosowales na LPR ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 13:18
            Gosc portalu: Porter napisal(a):

> Niby dlaczego mialby to byc wstyd? Przeciez Unia rzadzi Komisja Europejska a
            > Parlament Europejski to taka przechowalnia, bez pelnomocnictw, bez znaczenia.
            > Co to ma za znaczenie, kto tam trafi?

chyba jednak nie masz do konca racji- parlament faktycznie niewiele ma do roboty (az dziw, ze
            siedzi tam ponad 700 osob..), ale jednak to oni wybieraja i kontroluja komisje europejska, no i
            rozdzielaja budzet, czyli polscy czlonkowie PE jakby nie patrzec moga walczyc o konkretny
            hajs dla Polski.. jesli oczywiscie sie polacza w jakies kluby ponadnarodowe, wykorzystaja
            kontakty itd.. a zarowno LPR jak i samoobrona nie maja na to wielkich szans . a jak beda tam
            sami w te kilkanascie osob, to tak jakby ich w ogole nie bylo
            • Gość: Porter Re: I jak tam porter- glosowales na LPR ? IP: *.orion.pl 16.06.04, 14:51
              Oni wybieraja Komisje Europejska? To chyba od niedawna...
              • Gość: 7 Re: I jak tam porter- glosowales na LPR ? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 23:31
                sorka wyrazilem sie nieprecyzyjnie! nie tyle wybieraja co musza zaakceptowac, jak to sie ma w
                praktyce to nie zaglebialem sie nigdy w takie szczegoly.. nie zmienia to faktu, ze z kazda
                kadencja przekazuje sie wiecej obowiazkow do europarlamentu, zeby nie bylo to zbiorowisko
                ludz na politycznej emeryturze (jak jest teraz)
            • Gość: duch olabogi Re: I jak tam porter- glosowales na LPR ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 22:54
              nie wybieraj Komisji

maja ograniczony wplyw na budzet

tak ogolnie to oni bardzo duperelni i bardzo kosztowni sa

piekna fucha
      • Gość: mmm Re: I jak tam porter- głosowałeś na LPR ? IP: *.riv-eres.charterpipeline.net 16.06.04, 01:41
        Skoro juz tu taki watek powstal to podziele sie z Wami czyms co mnie dzisiaj
        rozbilo. Waldemar Pawlak powiedzial:

"skoro staruje sie w wyborach [do parlamentu europejskiego] to trzeba liczyc
        sie z wygrana"

ta gleboka mysl odnosila sie do tego, ze nie ma w PSL tyle osob, zeby zapelnic
        nalezne im stolki w parlamencie polskim i europejskim, o ile dobrze
        uslyszalem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka