Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Regulamin gry

IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 20:47
    Witam,
    Mam czysto teoretyczne pytanie odnośnie regulaminu gry. Nie mogę zrozumieć dlaczego za każde 3 celne strzały na bramkę 1pkt otrzymuje tylko pomocnik lub napastnik - dlaczego obrońca nie może dostać za to punktów ? Co więcej , nawet powinien mieć jakiś lepszy przelicznik np 2 celne strzały to 1pkt. Jakieś pomysły odnośnie tego dziwnego (żeby nie powiedzieć głupiego) przepisu ?
    Obserwuj wątek
      • wygrajlige_pomoc Re: Regulamin gry 03.03.13, 12:35
        Witam,

za czyste konto 3 punkty otrzymuje bramkarz i obrońca, pomocnik 1 pkt. Dlaczego nie napastnik?

Innymi słowy bonusy są rozłożone na różne formacje.

[Bartek]
        • Gość: tomasz Re: Regulamin gry IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 18:44
          no to akurat nie jest dobre porównanie bo napastnik nie ma zbyt wielkiego udziału w "bronieniu bramki". A pomocnik ( zwłaszcza defensywny) jednak ma. Więc tutaj wszystko jest dobrze rozłożone, natomiast celne strzały na bramkę obrońców to przecież całkiem co innego bo dotyczy indywidualnie zawodnika. Jeżeli obrońca gra ofensywnie i jest aktywny to powinien dostać pkt tak samo jak pomocnik czy napastnik,co to za różnica w jakiej gra formacji ?
          • wygrajlige_pomoc Re: Regulamin gry 03.03.13, 19:36
            @tomasz: chyba nie zrozumiałeś.

Napastnicy mają swoje bonusy a obrońcy swoje.

[Bartek]
            • Gość: tomasz Re: Regulamin gry IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 00:27
              No ok,ale jak dla mnie to żadne uzasadnienie. Bo wynika z tego że ofensywny obrońca musi albo zaliczyć asystę albo bramkę a jak nie to nie dostanie nic. Taki Broź w ostatnim meczu Widzewa - przez cały mecz cisnął na bramkę i oddał 4 celne strzały - czyli więcej niż Stępiński i pewnie większość pomocników Widzewa. Po prostu uważam że powinno to zostać nagrodzone, ale widzę że nikt nie ma podobnego zdania do mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka