Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA}

31.07.04, 16:28
    Ze względu na to, że nikt sie za to nie bierze ja zajmę sie organizaja
    FORligi. Ligi wytrwałych formowiczów. Proszę wyjadaczy o zgalszanie sie do
    mnie na gadu-gadu. Podajcie mi swój pikarzykwy nick i nazwę teamu wtedy wyse
    wam KOD. mój nr.gg to 3954527
    Obserwuj wątek
      • adrian.b HISTORIA 31.07.04, 16:38
        tyle znalazlem, brakuej mi danych z ostatniego roku jeszce poszperam ale teraz
        juz musze zniakć.

I edycja:

1 Adee Adee Team Pozna Elf 712 69
        2 chechaouen FC Chechaouen Elf 662 69
        3 Tompie Świt Poznań Elf 657 70
        4 Mirekl FCJeleniag Elf 655 64
        5 krzrek KS Leszcze Multibank 633 72
        6 Kuti Masters Kraków Elf 630 71
        7 Elektron Electro Boyz Multibank 627 76
        8 Jan Lewandowski Cyklon Lębork Blue Sky Travel 625 57
        9 klimon Gladiatory Elf 618 57
        10 cirkon LKS Drzewce Elf 606 52
        11 Yaru FC Sulejówek Elf 606 60
        12 OKECIAK F.C.OKECIE Elf 600 63
        13 ugugunan ugugunana Elf 591 78
        14 Bachus Triceps Squad Elf 586 58
        15 ambroz ambroziki Multibank 559 62
        16 marsl Złocistokrwiści Elf 544 43
        17 Mallina zdolne chlopaki Elf 530 60
        18 lucas_emperor EMPEROR Kielce Elf 517 54

II edycja:

1 chechaouen FC Chechaouen Junkers 728 74
        2 Adee Adee Team P-ń Junkers 697 85
        3 Elektron Electro Boyz Junkers 651 72
        4 Mirekl FCJeleniag Junkers 632 88
        5 Kuti Masters Kraków Junkers 631 77
        6 Ugugunan Ugugunana Junkers 629 62
        7 klimon Gladiatory Junkers 616 73
        8 EMP_Lucas EMPEROR Kielce Junkers 607 62
        9 Jan Lewandowski Cyklon Lębork Junkers 607 67
        10 Mallina mall_rossi Junkers 601 70
        11 marsl ZŁOCISTOKRWIŚCI Junkers 593 65
        12 Tompie Świt Poznań Junkers 588 68
        13 krzrek KS Leszcze Junkers 585 60
        14 ambroz ambroz team Junkers 574 61
        15 cirkon LKS Drzewce Junkers 550 60
        16 yaru FC Sulejówek 529 60
        17 Okeciak FC OKECIE 527 59
        18 Bachus Triceps Squad Junkers 495 47

• cirkon Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 31.07.04, 18:46
        A mógłbyś mi przesłać kod na maila: cirkon@wp.pl ?
        Z góry dzięki! :)

Pozdrawiam,C.
      • patrax Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 01.08.04, 00:18
        Mimo że w Forlidze nigdy nie gralem to sie zglaszam. Drużyna to Patrax Team a
        ja to Patrax. Przepraszam że nie na gg ale nie używam raczej komunikatorów.
        O kod proszę na maila patrax@gazeta.pl
        Z góry dziękuje i pozdrawiam.
      • patrax Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 02.08.04, 01:48
        Dzięki za kod.
      • mirekl3 Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 02.08.04, 07:49
        Byłem na kanikułach i dlatego jeszcze nie kontaktowałem sie w sprawie FORligi.
        Ciesze sie ze jednak nie umrze i czekam na kod . Na adres gazety...Pozdrawiam !
        • adrian.b Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 02.08.04, 09:21
          Spoko nie ma sprawy. Mogętez rozsyalc kod mailem. Zainteresowanych prosze o
          wpis w tym poscie.
          • chechaouen Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 02.08.04, 10:50
            wpis
            • okeciak Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 02.08.04, 10:52
              ja tez poprosze na gazetowy mail
              • lucasemperor Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 02.08.04, 13:46
                ja tyz
      • archaniol_ Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 02.08.04, 15:24
        wpis :)
        • krzrek Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 02.08.04, 21:54
          Na mail lub gg (masz w archiwum)
      • klimon Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 02.08.04, 23:48
        zgłosiłęm się
      • Gość: AdeE GONIEC.... IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 03.08.04, 18:53
        No panowie prezesi trzeba wyslać do was gońca z zaproszeniem czy co?:) Prosze o
        zgłaszanie sie do naszej forum-owej smietanki do naszej elitarnej FORligi.
        • sienia Re: GONIEC.... 03.08.04, 19:09
          Witam,

choć nie dane było mi poznać smaku rywalizacji w FORlidze, to zgłaszam swoją
          kandydaturę w tychże rozgrywakach. Mam nadzieję, że spełniam krytaria, choć
          zaznaczam, że nie do końca wiem, jakie one są ;-)

Pozdrawiam,
          Sienia
          • zdzicho01 Re: GONIEC.... 03.08.04, 19:17
            moja skromna osoba też
            zdzicho01 - Arka Gdynia
          • gregorbird Re: GONIEC.... 04.08.04, 01:15
            ....jak wyżej. Po ewentualnie pozytywnym rozpatrzeniu mojej kandydatury proszę
            o kod na skrzynkę e-mail'ową. Pozdrawiam!
        • krzrek Re: GONIEC.... 03.08.04, 23:26
          Coś elita schodzi na psy,a liga coraz mniejsza.
          Poobrażali się czy co ?
          • czabik Re: GONIEC.... 04.08.04, 00:15
            Czabik
            TP Lider Toruń
          • przemek.rozyczka Re: GONIEC.... 04.08.04, 23:16
            je sie tam nie obrazilem, ale cos kodu sie doczekac nie moge :(
            poprosze na gazetowy mail
            • marsl Re: GONIEC.... 05.08.04, 18:30
              nie było dać znać na HT-Maila zapotrzebowania? 0 pomyślunku.
      • koszemelok1 Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 05.08.04, 19:45
        nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamieta ale co tam ryzykuje:) kosze i jego
        FC.DZYNDZLE ciagle istnieją chodź włuczą się gdzieś w ogonach B klasy.
        Bezustanny brak czasu powoduje że drużyna choć stworzona pozostawiona jest sama
        sobie. Nigdy nie brałem udziału w Forlidze ale skoro duzo sie tu zmienilo i
        wielu z nas starych wyjadaczy zajeło sie czymś innym, to może mi tez dostanie
        sie kod. Gdzieś ucichly te dawne emocje dajcie mi "palec" wezme wam rękę.
        Glodny emocji i wygranych kosze.
        sija

P.S. : kosze@op.pl
      • Gość: krzrek Czy to koniec ? IP: *.enformatic.pl 29.08.04, 21:21
        Ależ spadło zainteresowanie działaczy FORligą.
        Gdzie się podziały te ciekawe dyskusje w trakcie kolejek i po nich,o wyczynach
        swoich drużyn,o pechu lub szczęściu,o rywalizacji w lidze,pobiciu liderów
        którzy chcą się zadomowić na stołkach we wszystkich edycjach.Te gorące
        komentarze przy nie strzelonych karnych i czerwonych kartkach.Albo drobne,ale
        piękne,złośliwe przytyki ?
        Czy pamięta ktoś,jak nas wkurzały uszczypliwe komentarze Prezesa patrax'a.Co
        prawda nie był członkiem FORligi,pisywał na wątku pucharowym,ale teraz jest i
        mógłby coś sklecić.
        Albo Prezes cirkon i jego świetne opowiaski - np:
        --------------------------------------------------------------------------------
        Prezes cirkon siedział w zaciszu swego gabinetu, hihocząc obłąkańczo. Jego
        upiorną wesołość dodatkowo potęgował fakt świadomości, jak komicznie musiał w
        tym momencie wyglądać - łysiejący tłuścioch z wygasłym cygarem w zębach i
        przepoconej koszuli na grzbiecie. Czuł się jak kilkadziesiąt kilogramów mięsa
        (wieprzowego ;) zamkniętego w lodówce z odłączonym zasilaniem, w czasie gdy
        temperatura w cieniu przekracza 30 st. Celsjusza w upalne lipcowe popołudnie.
        Brakowało tylko much...
        Powinien w tej chwili leżakować gdzieś nad wodą z lampką koniaku albo
        przynajmniej puszką piwa. Mógłby też wędokować (prezes zawsze czuł się dobrze
        w towarzystwie grubych ryb ;) albo bawić wnuki... Ale zamiast tego prezes
        wolał bawić się sam. Zabawa nazywała się "klub piłkarski", a cirkon (jak
        średnio co pół roku) którąś już godzinę bez wytchnienia ślęczał nad kartką
        papieru. Na kartce widniało... 18 nazwisk, które zwykłemu śmiertelnikowi nic
        by nie powiedziały. Osoba wtajemniczona wiedziałaby jednak, że kryjący się za
        nimi mężczyźni to chodzące-fenomeny-ludzkiej-cywizlizacji! Ludzie, którzy z
        trudem ukończywszy podstawówkę i robiący przez znaczną część życia to, co
        lubią najbardziej ('kopanie balona'), kasują miesięcznie przynajmniej 10x
        więcej niż profesor wyższej uczelni.
        Cirkon miał dość. Co rundę to samo. Niczym Syzyf, wtaczający olbrzymi cięzar
        pod górę, tylko po to, by za chwilę ujrzeć go osuwającym się w dół, tak
        prezes usiłował sklecić swój zespół. Krok do przodu, trzy w tył. Ciągle
        trzeba było łatać dziury budżetowe (jak to dobrze, że jeszcze ze szkolnej
        ławy znał Jerzego H., na którego pomoc zawsze mógł liczyć!). Tak było zwykle.
        Jednak na to, co włodarz klubu z Mezdry zobaczył na najświeższej liście
        transferowej, po prostu brakowało słów!
        Pal licho Syzyfa, tu nie poradziłby nawet król Salomon, bo przecież z pustego
        nalać nie sposób! A tegoroczne finanse, w połączeniu z rozdmuchanymi cenami
        większości (pożal się Boże) kopaczy, mogły wpędzić w depresję największego
        optymistę, a 'najkreatywniejszego' nawet księgowego - puścić w skarpetkach.
        Efektem gimnastyki umysłowej cirkona był ZESPÓŁ. Choć 'zespół' to
        zdecydowanie za duże słowo (nawet jeśli nie pisać go wielkimi
        literami). "Przecież ja nie widziałem na oczy części mojej wyjściowej 11-
        ki!", sapał wściekły 'selekszyner'. Cóż było począć, skoro chciało się, by
        klubowe barwy przywdziało przynajmniej kilka spośród ligowych gwiazd...
        "A czy moje wynalazki się sprawdzą, to zobaczymy wkrótce", podsumował już
        nieco odprężony. "A jak nie, no to... hoop!", zakończył ze śmiechem.

Mam cichą nadzieję,że stare czasy wrócą i FORliga zaistnieje.
        Pozdrawiam.
        • klimon Re: Czy to koniec ? 29.08.04, 22:41
          Oj oj takie czasy... Wszyscy zagniani , nie maja nawet czasu na zmiane skłądu a
          co dopiwero na forum... :(
        • mirekl3 Re: Czy to koniec ? 30.08.04, 10:42
          Wstyd przyznac ale masz racje krzrek. jakos ta edycja mija beznamietnie...
          podbijam wiec watek. co u mnie ? ta kolejka najslabsza do tej pory. dobrze ze
          Wisla punktuje bo bylaby lipa. tak jak u wielu pewnie Kikut u mnie na lawie.
          wynik w okolicach 50 pkt sie kroi ale chyba ponizej. liderem pewnie zostanie
          chechaouen tak mi cos wychodzi z obliczen. nara i pozdrawiam wszystkich starych
          i nowych FOR-ligowcow!!!
          • adrian.b Re: Czy to koniec ? 30.08.04, 15:09
            U mnie też gemela. Niestety nawet pewnie do sponsora sie nie udam. Ale co tam
            plany trnsferowe zrealizuje za tydzień. A co do bytności na forum. Wakacyjne
            pisanie magisterki, oraz sluby kumpli daja sie we znaki. Teraz dokdzie jeszcze
            szukanie pracy wiec nadal będe tu żadkim gosciem.
            • klimon Re: Czy to koniec ? 30.08.04, 16:45
              u mnie 40 pkt zamiast 58 :/

nie ma to jak przypomine sobie o pilkrzykach 10 po 20 :D
        • Gość: chechaouen Re: Czy to koniec ? IP: *.waw.pl 30.08.04, 19:22
          No niestety, atmosfera mocno się zrąbała. Ja nawet zapomniałem się zapisać do
          PPFP :( U mnie nawet w miare dobry początek ale ostatnia kolejka słaba. Przez
          kontuzje Liberdy i Karwana musialem 2 transy zrobić a w obronie same piąte
          kolumny mi zagrały:) pzdr
          • cirkon Re: Czy to koniec ? 30.08.04, 19:55
            No, bez kitu... u mnie też chłopaki z Lecha i Wisły Płock dali do pieca w tej
            kolejce :-( Efekt: 36 pkt. (i to bez żadnych transferów!) Żenada.
            Dzięki za miłe wspomnienie o moich tekstach. Od kilku dni mam stałkę, więc
            postaram się bardziej udzielać, bo rzeczywiście coś nam siadło przez te kilka
            sezonów, przez które się wspólnie bawimy.

Pozdrawiam, C.
          • mufan Re: Czy to koniec ? 09.09.04, 23:21
            No tak...ja zapomniałem o pucharze, który sam wymyśliłem, więc nie jest z tobą
            tak zle. Ale zakończenie studiów dało się we znaki więc jakoś się tam
            usprawiedliwiam...
            poprosze też o kodzik do forligi jeśli jest dla mnie tam miejsce...
            pozdrawiam wszystkich!!!
      • mirekl3 Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 30.08.04, 22:13
        Witam ponownie . Krzrek poruszyl sumienia jak widac. to dobrze. brakowalo
        troche komentarzy...
        A jedna nadal zajmuje pozycje lidera . myslalem ze mnie chechaouen łyknie a tu
        niespodzianka. na plus oczywiscie . pozdrawiam.
      • mirekl3 Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 15.09.04, 07:38
        podciagam watek bo jednak cos slabo z aktywnoscia...
        cieszy powrót Mufana. pozdrawiam przy okazji.
        nie wiecie co z Ziarkowskim ? wielu z nas ma go w składzie a gość nie gra.
        kontuzja czy słaby po prostu ? u mnie w klubie jest juz jedna noga na wylocie.
        pozdrawiam i piszcie cos ludzie....
        • Gość: sienia Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} IP: *.demogr.mpg.de 15.09.04, 09:02
          Witam,

co prawda nie mam pojęcia co się dzieje z Ziarkowskim, ale u mnie miarka się
          przebrała. Został zmieniony. Lepiej miec kogoś kto gra cokolwiek (choć bramki
          są mile widziane).

Pozdrawiam,
          Sienia
          • mirekl3 Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 16.09.04, 07:36
            wracajac do nieszczesnego Ziarkowskiego to moze jednak w koncu zagra ? czytalem
            ze kontuzja Slusarskiego powazniejsza i bedzie pauzowal 3-4 tygodnie...w kazdym
            razie jeszcze nie sprzedalem :-)
            • mufan Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 16.09.04, 12:12
              Mam ten sam dylemat z Ziarkowskim. Tydzień tem sprzedałem frankoskiego bo
              myslałem, że się już chłopak wystrzelał i teraz po takim meczu z Anglikami
              punktować będzie tylko Żuraw ;-))). Boję się,że Ziaro nagle powróci...
              No i jeszcze jedna tragedia.....mam 1,6 miliona w klubie i nie wiem na kogo to
              wydać...jeszcze nigdy nie miałm problemu ze wzmocnieniami gdy mam kasę...
              to juz chyba starość... pozdrawiam
        • cirkon Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 16.09.04, 12:19
          Hej!
          Nie wiem, czy się zgodzicie z moimi obserwacjami, ale w tym sezonie osiągamy
          (mówię o naszej 'starej gwardii' ;) od FOR-ligi, PPFP, DLP, Typera itepe)
          średnio słabsze wyniki niż w zeszłych sezonach? Wprawdzie nie prowadzę żadnych
          statystyk, żeby podeprzeć się liczbami, ale takie odnoszę wrażenie i tak jest w
          moim przypadku.
          W tym sezonie zmiany reguł poszły w końcu w dobrym kierunku nie tylko 'na pół
          gwizdka'. Mam na myśli budżet, ceny i opłaty transferowe. Tak, że trzeba było
          się nieźle nagłówkować... Wydawało mi się, że umiarkowanym nakładem udało mi
          się zmontować ciekawą 11-kę. Postawiłem po raz pierwszy tak zdecydowanie od
          początku na 'futbol na tak' czyli system 3-3-4. Zacznę od:
          1. Napad - tu mogę się pochwalić nosem, bo kupiłem a) Franka (nie powiem,
          kupiłbym Żurawia, ale jak już wspomniałem na początku - tym razem trzeba było
          być szczególnie ostrożnym z wydatkami i ta oszczędność, póki co, wychodzi mi na
          dobre :) I to w zasadzie... mój jedyny w pełni trafiony strzał, b) Reiss po
          zdobyciu z Lechem PP wydawał się pewniakiem do trafiania do siatki rywali w
          przynajmniej co drugim meczu, a tutaj pan Piotr coś nie może nam się
          przebudzić :( Może to przez kontuzję, która się przyplątała w międzyczasie, ale
          chyba najwyższa pora wziąć się w garść! Doświadczenie i reputacja zobowiązują,
          c) podobnym rozczarowaniem jest dla mnie Rocki. Sądziłem, że po powrocie do
          Odry, z którą tak kiedyś błyszczał, znów zacznie strzelać jak na zawołanie. A
          tutaj cała Odra gra beznadziejnie, a 'Rocky' dopasowuje się do tego mizernego
          poziomu :-( No i w końcu trochę ze względu na oszczędności a trochę na lokalny
          patriotyzm wobec klubu, któremu kibicuję, czyli Łęcznej, kupiłem d)
          Czereszewskiego. Kierowałem się też logiką: kto ma strzelać dla Górnika, jeśli
          nie Czereś?? Okazuje się, że... NIKT. Bo ani on, ani koledzy z drużyny nie
          radzą sobie w tej rundzie (miejmy nadzieję, że to się zmieni!)
          2. Z obroną miałem najmniejszy problem, bo mam tu swoich pupili, a są nimi:
          a) 'matuzalem' Gęsior (w zasadzie nie mogę narzekać - bramę strzelił, ale Wisła
          dopiero ostatnio wydaje się, że wrzuciła... drugi bieg) i b) ofensywnie grający
          Lasocki (ale o Lechu już było, więc 'ciszej panowie nad tą trumną'), nabyłem
          też ultra-ofensa z zeszłej rundy c) Romka Madeja z Odry i tutaj doznałem
          największej porażki, gdyż poza bryndzą Odry, o której wiadomo, Madej został po
          dwóch pierwszych meczach uznany głównym winowajcą porażek i przesunięty do
          rezerw/wystawiony na listę transferową. Ciężko powiedzieć, czy słusznie, bo
          zespół wygrał wprawdzie 2 mecze, ale z fatalnie spisującą się Łęczną oraz
          beniaminkiem z Krakowa. A i to ledwo ledwo. Z drugiej strony Legia dała radę
          wbić Wodzisławianom zaledwie jedną bramkę, więc może gra defensywna
          rzeczywiście zyskała na braku Madeja? Anyway, w mojej ekipie jego miejsce zajął
          Węgrzyn. Ustrzelił na początku, a w późniejszych meczach też był b.blisko.
          IMHO, będzie trafiał i warto na niego stawiać, nawet mimo to, że zespół pewnie
          sporo bramek będzie też tracić (choć po wzmocnieniach w drugiej linii 'starymi
          wygami' w postaci Citki i Świerszcza - co tak właściwie z tym transferem? -
          Cracovia może stać się o wiele groźniejsza niż jest obecnie!).
          3. Pomoc - i znów 3 roczarowania: a) Brożek z Zabrza. Gdzie jego błyskotliwość
          i skuteczność? Miał być mocnym punktem drużyny, a coraz częściej trener
          zdejmuje go przed końcem spotkania. Jak dotyczczas zerowe konto w kwestii goli
          czy asyst, i nawet cienko z punktami za zwycięstwa zespołu, bo Górnik z 5
          dotychczasowych meczy... 4 zremisował!! b) Budka z Łęcznej był w minionym
          sezonie pewnym egzekutorem karnym i parę razy trafił z rzutów wolnych. Teraz -
          nędza, jak cały Górnik, a wyróżnia się tylko tym, że w 5 meczach obejrzał już 2
          żółte kartoniki. Brawo brawo... :( Jeśli chodzi o trzeciego 'asa' z mojej
          drugiej linii, to nawet nie pamiętam, kim był. Musiał jednak spisywać się nawet
          gorzej od wymienionej dwójki, bo nie ma go już w 'szeroko rozumianej
          kadrze' ;)) Wzamian nabyłem Gizę z Carcovii, będąc pod wrażeniem
          jego 'performance' w pierwszych dwóch kolejkach. To nie było złe posunięcie, bo
          Piotrek zdążył już mi się odwdzięczyć jedną brameczką :) A wygląda, że ma w
          składzie na tyle mocną pozycję, że wprowadzenie Citki nie zagrozi jego
          regularnym występom... Dodam jeszcze tylko, że ostatnio dokupiłem Kikuta, kiedy
          był jeszcze tani (w ogóle, to powiecie, że 'teraz to mogę sobie gadać', ale ja
          byłem zachwycony tym chłopakiem już po meczu Amiki z Legią i żałuję, że wtedy
          go nie kupiłem, ale... jestem pewny, że to nie koniec jego dobrej passy, wiec
          liczę, że nieraz jeszce wzbogaci konto teamu FC Mezdra! :-)
          A jak wygląda sytuacja na Waszym froncie? :)

pozdrawiam, C.
          • mirekl3 Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 16.09.04, 13:38
            Witaj Cirkon..ales wyskrobal elaborat, jestem po wrazeniem :-)
            Pokrótce napisze jak to bylo z moim teamem. Po pierwsze ustalajac sklad
            chcialem w kazdej formacji podeprzec sie na wislakach. czulem ze odskocza juz
            po paru kolejkach a wiec zawsze beda punkty za lidera no i pare bramek wpadnie
            niechybnie...
            zaczalem z majdanem , baszczynskim w obronie, zienczukiem w pomocy i frankiem w
            ataku. potem za zienczuka byl szymek a pozniej gorawski .
            dla rownowagi portfela trzeba bylo kupic paru tanszych graczy i znowu padlo na
            Krakow tyle ze na Cracowie. spodziewalem sie ze beda czarnym koniem rozgrywek i
            pierwszy ich mecz to potwierdzal .potem bylo juz gorzej...
            reszta to juz kombinacje aby jakos styklo kasy. swoja droga podobaja mi sie te
            zmiany w pilkarzykach. sklady sa bardziej urozmaicone i skala trudnosci jest
            wydaje mi sie trudniejsza.
            co do Ziarkowskiego to wydawal mi sie pewniakiem. w sparingach strzelal sporo
            goli a w lidze juz nie grywa. chyba go radolsky nie lubi :-)
            w ostatniej kolejce dokupilem kryszala . jakos zawsze mialem do niego sentyment
            i mam nadzieje ze mi sie za to odwdzieczy.
            ok to tyle na razie . robota goni !
            Pozdr.
            • mirekl3 Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 22.09.04, 13:35
              hmm no i sie Paweł K. odwdzięczył. nie ma to tamto. kogo teraz zatrudnic mam
              pytanie? chodzi mi po łbie Dembiński ale musiałbym kombinowac ze składem by
              kase wysupłac.
              ciężka sprawa a do piatku coraz bliżej....
          • cirkon Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 16.09.04, 18:32
            Dodam jeszcze gwoli formalności info o bramkarzu. To jest chyba jedyny minus
            zmian w zasadach gry, które wymusiły u większości myślę prezesów (choć są
            wyjątki np. w postaci prezesa mirekl3 ;) zakup najtańszego 'barszcza' na tą
            pozycję, który oczywiście przesiedzi całą rundę na ławce...
            Ja uczyniłem podobnie i nabyłem Holewińskiego (znów przez sentyment do
            Łęcznej :), chociaż on akurat kosztował 'całe' 0,5 mln ;)

pozdrawiam, C.

P.S. Czekam wciąż na Wasze refleksje nad wyborami do kadry Waszych zespołów!
      • krzrek Po 5-tej kolejce. 15.09.04, 19:37
        Mimo ogólnie słabej postawy zawodników(z nielicznymi wyjątkami),Leszcze
        zanotowały niespodziewany awans w tabeli.Ku wielkiemu mojemu
        zdziwieniu.Widocznie co niektórym Prezesom poszło jeszcze gorzej.Nie wpadając w
        zachwyt po tym awansie,kilku piłkarzy poszło na bruk.Może znajdą zatrudnienie u
        innych."Wzmocniona" drużyna ma postawiony przed sobą konkretny cel.Na początek
        podjęcie walki i wyprzedzenie w tabeli dwóch drużyn.Jest to jak najbardziej
        realne,ale trzeba oczywiście zwracać baczną uwagę na zespoły z dolnej części
        tabeli.Licho nie śpi.Po zrealizowaniu tego skromnego celu,przyjdzie czas na
        poważną walkę.Pierwsza piątka.
        Takie są założenia prezesa i cel postawiony drużynie.Zawodnicy,którzy go
        zrealizują mogą liczyć na sowite premie.Jeśli nie zrealizują postawionych
        zadań,fundusz zostanie przesunięty,niestety na następny sezon.
        A teraz prezes idzie szukać następnych sponsorów.Męcząca ta prezesura.
        Pozdrawiam.
      • Gość: krzrek Na gorąco. IP: *.enformatic.pl 25.09.04, 20:48
        Ta kolejka,czyli 7,będzie zapewne dla wielu prezesów bardzo udana.Z czego się
        cieszę.Ale bardziej cieszę się z możliwości osiągnięcia przez własną drużynę
        rekordowej ilości punktów w tej edycji.Tylko Groclin nie może przegrać meczu 5
        bramkami,a obrońcy muszą unikać czerwonych kartek,samobóji,a najlepiej samemu
        coś ustrzelić.
        Pięknie się to da skalkulować,tylko co przyniesie życie ?
        O tym przekonam się już jutro i nie omieszkam o tym opowiedzieć.
        Pzdr.
        • Gość: marsl Re: Na gorąco. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 21:01
          to z tymi czerwonymi kartkami Ci się nie udało.
          U mnie rekordowo ( zresztą każdy przyzwoity wynik byłby rekordowy :)
          Jakimż dziwnym trafem wymieniłem Krizanaca na tego obrońcę Amici co to bramę
          sypnął (będę musiał zapamiętać jego nazwisko :D).
          Bramy strzelili też Gęsior, Rocki, Franek (capt i jeszcze 3 asysty)i Zieńczuk.
          Czyli bardzo bardzo bardzo dobrze :D
          • lucasemperor Re: Na gorąco. 27.09.04, 20:48
            ja nic nie napisze, bo po prostu tragedia:(((
        • mirekl3 Re: Na gorąco. 27.09.04, 13:48
          u Mnie chyba też rekord. dobra decyzja to kupno Milara. gorsza - zakup
          Dembinskiego. po tej kolejce dojdzie 2 rata od sponsora i wreszcie bede mogl
          sobie pozwolic na zakup Zurawia . bo cos ten moj atak - poza Frankiem
          oczywiscie- lichy...
          pozdrawiam
          • sienia Re: Na gorąco. 27.09.04, 17:36
            W takim razie gratuluję, u mnie kolejka nietrafiona. Dwa transfery, ale nie te
            co trzeba, ale cóż zrobić. Ze sponsorem poczekam do następnej kolejki, ale to
            może być za późno. Choć mam nadzieję, że w PPFP wygrasz pozostałe 2 mecze i
            zajmę drugie miejsce (o ile sam też tak uczynię).

Pozdrawiam,
            sienia
            • mirekl3 Re: Na gorąco. 28.09.04, 10:32
              w PPFP gramy mecze i rewanże. wiec jeszcze sporo przed nami- nie łam się :)
              ...ale to chyba nie ten wątek....
      • mirekl3 Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 01.10.04, 10:05
        witam wszystkich. po wczorajszych żenujacych występach legii i wisły jakoś moje
        zainteresowanie ligą osłabło. nie wiem co będzie z wisła a mój sklad opiera sie
        na wislakach wlasnie... chcialem kupic poledice jako ofensywnie grajacego
        obronce ale wczoraj strzelil samoboja i mam go w d...
        też macie takiego kaca po uefa jak ja ?
        • cirkon Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 01.10.04, 10:46
          Nastroje parszywe, wiadomo...
          Miałem jednak nosa przed tą rundą (a częściowo mój nos wspomogła Redakcja ze
          swoimi cenami ;), że z Legii i Wisły mam tylko Franka. Aa, no i ze 2 kolejki
          temu kupiłem Rzeźniczaka, ale to bardziej jako 'backup', bo nie gra za wiele.
          Choć myślę, że po 'czwartku cudów' to się może zmienic hehe.
          To moja pierwsza taka runda od kiedy gram w "Piłkarzyki", że obrony nie oparłem
          na Wiśle! Zobaczymy, jak na tym wyjdę w perspektywie zapowiadanej rewolucji
          kadrowej w klubie z Krakowa. Czy myślicie, że szansa na obronę tytułu przez
          Wisłę po tym blamażu i rychłym odejściu Kasperczaka bardzo zmalała. Kto może
          zagrozić Wiślakom, skoro Legia też nie jest najmocniejsza jak przychodzi co do
          czego a Kubicki prawdopodobnie także poleci?? :(
          Jeśli chodzi o FORligę, to po ostatniej kolejce Mezdra wykonała duży krok w
          kierunku osiągnięcia wyznaczonego celu, jakim jest miejsce w pierwszej 5-ce!
          Obecnie okupujemy ósmą pozycję, pozostając w bliskim kontakcie z zespołem
          Gladiatorów (miejsce 7). Powyżej tej pozycji będzie już jednak o niebo ciężej...
          Zobaczymy, co przyniesie najbliższy weekend - może być arcyciekawie: derby
          Krakowa, szlagier Lech-Legia czy pojedynek Wisły z Płocka z Pogonią Szczecin.
          Dawno nie mieliśmy w ekstraklasie tylu ciekawych meczy w jednej kolejce :)
          A o Pucharze UEFA szybko zapomnimy... W każdym razie do następnego roku,
          gdy "Koszmar minionej jesieni" zafunduje nam mistrz bądź wicemistrz Polski ;)))

pozdrawiam, C.
      • Gość: chechaouen Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} IP: *.waw.pl 04.10.04, 22:00
        Blisko, coraz bliżej. w pucharze przez gapiostwo nie awansowalem, więc chociaz
        FORligę musze wygrać. mirekl, poddaj się, pogódź się z tym co nieuniknione :P
        • Gość: chechaouen Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} IP: *.waw.pl 04.10.04, 22:01
          oczywiści mialo być w pucharze nie zagrałem a nie nie awansowałem:)
          • adrian.b2 Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 04.10.04, 22:35
            No ja niestety w tym roku dokumentnie zawlailem.....ale to wszystko wina tej
            magisterki.... jeszce wam dokopie w nastepnej edycji.
        • mirekl3 Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 04.10.04, 22:34
          jeszcze nie pasuje. udalo Ci sie z Gesiorem i tyle. w nastepnej kolejce
          dostanie czerwona, spowoduje karnego i strzeli samoboja :-)
          jeszcze mnie nie dostales Chechaouen. pozdruffka !
          • lucasemperor Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} 05.10.04, 00:54
            hehe tragedia, 17 punktow moze powinienem zrobic sobie przerwe w pilkarzykach:)
      • mirekl3 fortuna kołem sie toczy... 19.10.04, 10:25
        jestem coraz bardziej wsciekly na ten caly sponsoring. sponsor sypnal kasa .
        zaszalalem i kupilem Zurawia a ten przez 2 ostatnie kolejki raptem razem 4
        pkt.,a tymczasem Dembinski...echh szkoda gadac.
        chociaz swoja droga dzieki takiej a nie innej punktacji przesunalem sie w
        generalce a Chechaouen troszku stracil dystansu w FORlidze.
        pozdrawiam !
        • Gość: chechaouen Re: fortuna kołem sie toczy... IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 19.10.04, 14:37
          mnie Zurawski dopiro załatwił więc nie marudź:) w dodatku bylem o krok od
          kupienia Zieńczuka ale w ostatniej chwili zamiast niego kupilem Szymkowiaka.
          ehhh:(
          • mirekl3 Re: fortuna kołem sie toczy... 19.10.04, 14:43
            dobra dobra już nie marudze bo i tak jest git. jak mi ktos depcze po pietach to
            robie sie nerwowy ;) mam pytanie. liczysz na jakas zdobycz punktowa w zwiazku
            z meczami przełozonymi ? mam zaczac sie bac czy 2 tygodnie luzu w wygodnym
            fotelu lidera ?
            pozdrawiam :)
            • chechaouen Re: fortuna kołem sie toczy... 19.10.04, 16:33
              z tego co pamietam to Liberda, Ziarkowski, Imeh i Sokolowski I
      • Gość: cipek155 Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:32
        Czy mogę się przyączyć do twojej ligi ?
        • Gość: Ade Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 20.10.04, 21:59
          • Gość: AdeE Re: FORliga REAKTYWACJA {IV EDYCJA} IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 20.10.04, 22:00
            nie! to liga dala uczestników i wyjadaczy forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka