Gość: jaco IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.14, 11:11 Skąd wzieliscie 2 strzały celne Neymara ? znow ze statystyk sport.pl? W innych serwisach podają 4 celne, poza tym wyraźnie w meczu jak schodził były napisane statystyki że "4 shots on goal" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marwi Re: strzałe celne Neymara IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.14, 14:03 Dokladnie tak. Już prezesi na fb poruszali ten temat 4 celnych strzałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: strzałe celne Neymara IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.14, 00:49 Bartku wypowiedź się na temat tych strzałów. Statystyki sport.pl są do dipy jak wszyscy wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
wygrajlige_pomoc Re: strzałe celne Neymara 14.06.14, 00:57 @Jaco: Fifa podaje 4 strzały. Strzały - niestety nie mają tam statystyki celnych... Uefa podaje 2 celne na 4 strzały. Sport.pl 2 celne (na 4 strzały). Zostają 2 celne. [Bartek] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwi Re: strzałe celne Neymara IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.14, 07:16 resources.fifa.com/mm/document/tournament/competition/02/36/92/26/eng_01_0612_bra-cro_fulltime.pdf Bartek trzeba troszkę poszukać... strzałów było 4 i wszystkie celne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: strzałe celne Neymara IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.14, 10:04 DOkładnie tak jak pisze marwi. To są oficjalne statystyki FIFA i Neymar ma 4 strzały celne. Teraz Bartku nie masz podstaw się upierać że miał tylko 2 bo tak podaje sport.pl który znany jest z błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
wygrajlige_pomoc Re: strzałe celne Neymara 14.06.14, 10:58 @Marwi: dzięki! ale mimo wszystko.. 2 celne. Oglądaliście mecz? Fifa zalicza strzały zablokowane z dala od bramki do celnych. Uefa i Sport.pl nie - to ta różnica. strzały celne na Uefa: www.uefa.com/worldcup/season=2014/statistics/round=2000296/players/type=shotsontarget/index.html z relacji uefy - prześledźcie jakie strzały miał Neymar: www.uefa.com/worldcup/season=2014/matches/round=2000296/match=2008762/postmatch/commentary/index.html Swoją drogą sami widzicie jakie to ciekawe - Fifa jedno, Uefa inne. Konsultowałem to jednak z osobami prowadzącymi relacje w Sport.pl - zawsze w takich sytuacjach (blok z dala od bramki) nie było strzału celnego (mam tu na myśli Ekstraklasę). Do regulaminu musimy to wpisać - strzał zablokowany nie jest strzałem celnym, chyba, że chodzi o wybicie z linii (jak wczoraj Australijczyk wybijał). Na razie zostaje zapis - opieramy się na statystykach Sport.pl. [Bartek] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: strzałe celne Neymara IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.14, 13:08 Widzę że za wszelką cenę Bartek nie chce dopuścić żeby Neymar miał ten dodatkowy punkt. Proszę sprecyzować jak daleko musi stać obrońca od bramki żebyście uznali to za strzał celny, bo teraz to wygląda tak, że jak trafi w mur np stojący 10m od bramki to niecelny a jak w obrońcę 1m od bramki to celny. MŚ to gra FIFY a nie UEFY ani sport.pl więc najlepiej byloby żebyśmy opierali się na oficjalnych statystykach FIFA. Kto myśli podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwi Re: strzałe celne Neymara IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.14, 18:14 Bartku myślę że się mylisz :) UEFA na swojej stronie ma statystykę "Attempts on target" - to są strzały celne na bramkę ale z wyłączeniem bramek !!! Stąd u Neymara 2 strzały. Jeśli prześledzisz innych zawodników którzy do tej pory zdobywali bramki to się przekonasz. FIFA w swoich statystykach zalicza do strzałów celnych - strzały po których padły również bramki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajne statystyki Re: strzałe celne Neymara IP: *.tktelekom.pl 14.06.14, 18:29 lic za sie tylko i wyłacznie tajne statytsyki, oficjalne statystyki nie maja znaczenia, organiztor na pewno ma tak jak w przypadku wygraj lige statystyki tajne z NC plus, choc nc twierdziło, ze nie ma czegos takiego, ale na pewno sa teraz tajne statystyki z czego, boje sie pytac, ale statytsyki fifa czy uefa jak nie sa tajne to sie nie licza;) nie przeskoczycie tajnych statystyk!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wygrajlige_pomoc Re: strzałe celne Neymara 15.06.14, 13:01 @Marwi: dzięki za wyjaśnienie. Bardzo ciekawe to jest. Korzystamy ze statystyk Sport.pl i, jak pisałem wyżej, te strzały nie zostały tam zaliczone jako celne.. Także ostatecznie 2 celne. [Bartek] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwi Re: strzałe celne Neymara IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.14, 18:07 Statystyki robione na MŚ są fantastyczne i niezwykle dokładne !!! Zliczone i zmierzone jest dosłownie wszystko dzięki Castrola. I jest wielkim grzechem zaniedbania z waszej strony nie wykorzystanie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyki castrol Re: strzałe celne Neymara IP: *.tktelekom.pl 15.06.14, 18:14 dla wygraj mundial te statystyki nie sa miarodajne, bo nie sa tajne;) nie ma co sie kopać z koniem, kto ogładał widział 4 celne strzały neymara , ale co zrobic statytsyki uefa beee, statystyki fifa beee, ludzie ogładajacy mecz tez zli, nie ma co komentowac, firma , ktora zajmuje sie oficjalnymi statytstykami i działa na rynku wiele lat nie jest wyznacznikiem to nie mamy o czym rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenin Re: strzałe celne Neymara IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.14, 20:13 Czyli jeśli ktoś strzeli 4 gole i będą to jego jedyne strzały, to będzie miał 0 celnych strzałów? Brawo! To ma sens :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
wygrajlige_pomoc Strzały celne 20.06.14, 12:57 Wrócę jeszcze do tematu, bo pojawiają się pytania także o strzały obronione i być może jeszcze będzie temat strzałów celnych. Prezesi, to strzały Neymara z meczu z Chorwacją: www.fourfourtwo.com/statszone/4-2013/matches/731767/player-stats/61278/0_SHOT_01#tabs-wrapper-anchor które Fifa w swoich danych uznała jako strzały celne. Tym samym strzały celne podawane tam na pewno nie równają się strzałom obronionym a także, jak widzicie, nie zawsze takie celne są. Jak pisałem, strzał zablokowany niekoniecznie jest strzałem celnym. @Marwi: Wiem, że muszą być dokładne, ale jak widać różnie można interpretować te dane. Jako okazja do gola - zapewne tak. @statystyki castrol: też pytałem czy oglądaliście mecz i inaczej to zapamiętałem. Ostatecznie: w Wygraj Mundial i Wygraj Ligę opieramy się na statystykach Sport.pl i to one są dla nas wiążące. [Bartek] Odpowiedz Link Zgłoś