Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji

IP: *.udn.pl 27.08.04, 13:08
    moim zdanie m to prezydent nie jest od tego zeby siedziec na olimpiadzie i
    grzac tylek na trybunach.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jagvet Prezydent powinien byc tam! IP: *.kuzniki.net 27.08.04, 13:21
        tylko idiota moze zarzucic ze zle ze Pan Prezydent pojechal ogladac igrzyska.
        Tylko idiota powie ze nie powinien "grzac pupy" na trybunach.spojrzmy na
        cywilizowany swiat: Krol Szwecji podziwial swoich lekkoatletow...a zreszta,
        spytajcie czy nie milo jest naszym sportowcom (tym z sukcesami ...malo ich:( ze
        ich wysilek docenia prezydent?jasne, lepiej trzymac go pod kluczem...bo to byly
        komuch. A tak nawiasem mowiac, sluchajac Pana Prezydenta rano w TVP zadziwil
        mysle wszystkich swoja znajomoscia sportu. Przypominam ze byl On szefm PKOl w
        1988 w seulu i zna srodowisko sportowcow swietnie...co jest wyjatkiem jak
        chodzi o naszych politykow.gdyby bylo wiecej takich ludzi w polityce bysmy byli
        teraz dumni z 30 medali...a nie zawiedzeni dziewiecioma jedynie.Sport
        potrzebuje polityki i wsparcia polityki nie zapominajmy. A Prezydent, kto wie,
        moze ona pomoze....
        • Gość: motor Re: Prezydent powinien byc tam! IP: *.pixs.philips.com 27.08.04, 13:27
          prawda! byl tzw. Ministrem Sportu bo koledzy partyjni stwierdzili, ze sie
          nadaje jako obiecujacy aparatczyk i moze bedzie z niego doby towarzysz. Przy
          okazji troche sie o tym sporcie dowiedzial.
          • Gość: jagvet Re: Prezydent powinien byc tam! IP: *.kuzniki.net 27.08.04, 13:29
            lecz sie,jak nie znasz faktow to sie nie wypowiadaj ok?poza ty nie byl
            ministrem sportu:P ehh jak ja nie znosze imbecylow
            • Gość: motor Re: Prezydent powinien byc tam! IP: *.pixs.philips.com 27.08.04, 13:44
              twierdzisz, ze nie znam faktow i polecasz leczenie. Proponuje odwiedziny na
              www.prezydent.pl
              Bylbym wdzieczny gdybys mi wskazal w jego biografii daty kiedy byl
              przewodniczacym PKOL o czym pisales wczesniej. Nigdy nie byl! Byl natomiast
              Przewodniczącym Komitetu Młodzieży i Kultury Fizycznej TZW. Ministrem Sportu
              (zauwazyles, ze napisalem "tak zwanym"?)

Niestety prezentujesz poziom dyskusji jak wiekszosc naszych rodakow.
              Pozdrawiam. Bez inwektyw.
            • Gość: jozwa [...] IP: *.prov.east.verizon.net 27.08.04, 15:12
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Artur Re: Prezydent powinien byc tam! IP: *.split.uni-mannheim.de 27.08.04, 15:47
                Prosze wybaczyc, ale krol Szwecji spelnia chyba w swym kraju inna role niz
                prezydent RP?...
            • Gość: z boku to bierz sie do nauki malutka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 19:33
              nieładnie tak się zacietrzewiać na czerwono, na tym polega ta zaraza że
              młodzież niedouczona i otumaniona zlepkiem kłamstw skacze w ogień za swoich
              przodowników.
          • Gość: Zuzia Kwaśniewski przynosi pecha. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:42
            Prezydent pojechał do Aten aby podreperować spadające sondaże swojej
            popularności. Jego nazwisko jest ciągle wymieniane i jest nawet zapraszany do
            studia jako ekspert. I to w czsie najwiekszej oglądalności jaką daje olimpiada.
            Oczywiście na koszt podatnika. Ale faktem jest to, że gdzie tylko pojawi się na
            zawodach tam przynosi pecha naszym zawodnikom. Było tak na poprzedniej
            olimpiadzie, było tak na skoczniach w zimie i jest także w Atenach. Jeden ze
            sprawozdawców kiedyś wspomniał o tym pechu i jak podało dzisiaj radio Tok FM
            został za karę pozbawiony na dwa lata prawa komentowania imprez sportowych.
          • Gość: @ Polacy giną wIraku,bezrobocieAOlek naOlomipadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 20:08
            Kto płaci za wycieczkę Pana Kwaśniekiego i jego rodziny?
        • Gość: nie idiota Re: Prezydent powinien byc tam! IP: *.centertel.pl 27.08.04, 13:53
          Tylko idiota wyzywa innych od idiotow. A swoja droga Kwachu moglby za nasze
          pieniadze robic bardziej pozyteczne rzeczy...
        • Gość: Matylda Re: Prezydent powinien byc tam! IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.04, 13:53
          ... pi,pi,pi... Wisła czeka w dalszym ciągu na obiecaną skocznię i nie
          zapomniała nawoływania byłego... pi,pi,pi... naczelnego "Sztandaru Młodych"...
          pi,pi,pi,... aby młodzież uprawiała sport mimo BRAKU BAZY!!! A Dom Olimpijczyka
          stoi i żaden działacz (sic! - większość z nich właśnie nie działa na rzecz
          sportu) związkowy jeszcze nigdy nie narzekał, że wstrzymano mu pensję.
          Sportowcom to się często zdarza.
        • Gość: Filip Re: Prezydent powinien byc tam! IP: 81.210.54.* 27.08.04, 13:57
          Panie Prezydencie, a czy nie powinno być Pana na pogrzebie Miłosza? A Pan
          pojechał na wakacje do Aten, całe szczęście że to ostatni rok Pana
          prezydentury...
        • Gość: bekacz Re: Prezydent powinien byc tam! IP: *.gepc.ge.com / *.unknown.uunet.be 27.08.04, 13:59
          jasne, amerykanie czy chinczycy triumfuja bo tam u wladzy sa sami sportowcy
        • Gość: Filip Pogrzeb Miłosza IP: 81.210.54.* 27.08.04, 13:59
          Panie Prezydencie, a czy nie powinno być Pana na pogrzebie Miłosza? A Pan
          pojechał na wakacje do Aten, całe szczęście że to ostatni rok Pana
          prezydentury...
        • Gość: ur [...] IP: *.43.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 27.08.04, 15:45
        • Gość: ex Re: Prezydent powinien byc tam! IP: 217.98.64.* 27.08.04, 21:01
          do jagvet:te uwagi prezydęta-alexandra jako żywo przypominają "złote myśli" Mao
          Tse Tunga. Na olimpidę może sobie jeżdzić nawet co dzień ALE ZA SWOJE PIENIĄDZE!
      • Gość: motor a co on ma innego do roboty?? IP: *.pixs.philips.com 27.08.04, 13:24
        a propos organizowania olimpiady w Polsce to pamietam jak dzis PANA Prezydenta
        w Zakopanem, kiedy to silnym i donosnym glosem powiedzial: "a olimpiada w
        Zakopanem bedzie"!!
        • Gość: Andrzej Re: a co on ma innego do roboty?? IP: *.g.pppool.de 27.08.04, 13:31
          Juz od dluzszego czasu obserwuje Jego dzialania, i coraz bardziej sklaniam sie
          ku opinii, On jest jak jakis popieprzony kapucznik.....
          Na sporcie sie zna tak jak na polityce i gospodarce, taki drugi Lenin
      • Gość: mac Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: *.steinhoff-meble.pl 27.08.04, 13:34
        jeśli mogę wypowiedzieć swoją i tak mało nośną opinie to proszę spojżeć na
        poziom polskich nauczycieli wychowania fizycznego, na sposób prowadzenia przez
        nich zajęć a od razu narysuję się bardzo jasny obraz polskiego sportu.
        Monotonne i jednostajne zajęcia tylko zniechęcają młodzież. Zamiast zwiększać
        ilość godzin wychowania fizycznego należałoby się zająć jakością tych zajęć.
        Poza tym ilość sportowych obiektów w miastach i miasteczkach ... - wolę nie
        kończyć. Tak że Panie Prezydencie trzeba spojrzeć dalej, tylko że od dobrych
        spostrzeżeń i trafnych wniosków nic się jeszcze nie zmieniło, a więc jak Pan
        powiedział "ciężka praca" ale nie tylko przed sportowcami.
        • Gość: misiek Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: *.ikea.com 27.08.04, 13:48
          Zgadzam sie, zenada. Przebiezka pare minut, a potem grajta se chlopaki w pilke
          do konca lekcji.
        • Gość: rodzic Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: *.visp.energis.pl 27.08.04, 16:19
          Ale do kogo te żale? Ministerstwo wydało rozporządzenia dotyczące przebiegu
          zajęć i oceniania uczniów. Z innymi rodzicami od ponad roku walczę o ich
          wprowadzenie w szkole moejej córki, ale na wuefiarzy nie ma rady. Polski sport
          będzie zawsze smętny skoro pseudonauczyliele robią wszystko, żeby dzieci
          zniechęcić do sportu. Nic dziwnego, że połowa ma zwolnienia.
      • Gość: mrLusiek tak zgodza się- najbardziej słabi intelektualnie IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 27.08.04, 13:40
      • Gość: falafel a ja mam pretensje do pana prezydenta IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 13:48
        bo nic nie robi, tylko bez przerwy wypoczywa a to tu a to tam itd. jest leniwy,
        prosze spojrzec jak mało zaproponował inicjatyw ustawodawczych (nawet w skali
        europejskiej). Kończy sie jego kadencja i chce sobie jeszcze pofikać za moje
        podatki. Wyjątkowo nie przyzwoite zachowanie. To że jego hobby jest sport to
        jeszcze nie znaczy że cały naród ma mu finansować jego hobby. Powinien już dla
        świętego spokoju zamknąć sie tam w Juracie z telewizorem. Byłoby to tańsze dla
        podatnika niż to latanie w te i we wte do Aten.
        • Gość: Sandra Re: a ja mam pretensje do pana prezydenta IP: 5.6R* / *.nokia.com 27.08.04, 14:01
          Ty to chyba nie zdajesz sobie sprawy czego on dla Polski dokonal, co z tego ze
          byl komuchem, co z tego ze nie ma matury, wylansowal on Polske w Europie i
          swiecie, ludzie sa o wiele bardziej swiadomi Polski niz przed jego kadencja ja
          nie mieszkam teraz w Polsce ale wiem co inni o nas sadza. Uwazam, ze rola
          prezydenta jest reprezentowanie kraju na scenie miedzynarodowej i Kwasniewski a
          w szcegolnosci jego zona pokazuja na zewatrz to co najlepsze. Wyobraz sobie
          Walesowa w czerwonych butach i czarnej torebce lub Milerowa w rozowej
          sukieneczce z napisami w stylu "I love you" na spotkaniu liderow innych krajow -
          porazka!!! Kwasniewcy maja kompetencje do reprezentownia nas w swiecie i to
          wlasnie robia. Daje im szostke!
          • Gość: majas Re: a ja mam pretensje do pana prezydenta IP: *.int.ccp.pl / 81.210.82.* 27.08.04, 14:08
            W pełni zgadzam się z tą opinią. Malkontentom proponuję zajrzeć do konstytucji
            i przeczytać uprawnienia prezydenta. Praktycznie jest to funkcja czysto
            reprezentacyjna i Kwaśniewski robi to dobrze. No ale fajniej przecież będzie
            jak na salony wypuścimy Giertycha z Rokitą - wiecznych opozycjonistów.
          • Gość: bajeczka04 Re: a ja mam pretensje do pana prezydenta IP: *.303.krakow.pl 27.08.04, 14:19
            Maturę to ma, tylko studiów nie. ;-)
          • Gość: Iga do Sandry i majasa IP: *.utaonline.at 27.08.04, 14:37
            Rowniez mieszkam poza granicami Polski - byc moze w innym kraju niz Sandra, a
            na pewno nie w stolicy, choc w duzym miescie i nie zauwazylam by Kwasniewski az
            tak "wylansowal Polske w Europie i swiecie, ludzie sa o wiele bardziej swiadomi
            Polski niz przed jego kadencja..."
            Pozatym rola prezydenta nie jest rola tylko reprezentacyjna - jesliby tak bylo
            to moznaby wybierac p.prezydent przy okazji wyboru "Miss Polonia" (te
            dziewczyny tez musza umiec sie zachowac)
            Jesli chodzi oi ocene jego kadencji to ocena twa moglaby byc - w skali
            austriackiej (czyli zle)
          • Gość: Matylda Re: a ja mam pretensje do pana prezydenta IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.04, 14:51
            Gość portalu: Sandra napisał(a):

> Ty to chyba nie zdajesz sobie sprawy czego on dla Polski dokonal, co z tego
            ze
            > byl komuchem, co z tego ze nie ma matury, wylansowal on Polske w Europie i
            > swiecie, ludzie sa o wiele bardziej swiadomi Polski niz przed jego kadencja
            ja
            > nie mieszkam teraz w Polsce ale wiem co inni o nas sadza. Uwazam, ze rola
            > prezydenta jest reprezentowanie kraju na scenie miedzynarodowej i Kwasniewski
            a
            >
            > w szcegolnosci jego zona pokazuja na zewatrz to co najlepsze. Wyobraz sobie
            > Walesowa w czerwonych butach i czarnej torebce lub Milerowa w rozowej
            > sukieneczce z napisami w stylu "I love you" na spotkaniu liderow innych
            krajow
            > -
            > porazka!!! Kwasniewcy maja kompetencje do reprezentownia nas w swiecie i to
            > wlasnie robia. Daje im szostke!

Na całe szczęście są jeszcze w Polsce ludzie, dla których "czerwone buty
            Wałęsowej" więcej znaczą niż blichtr Kwaśniewskiej i jej męża a niesienie flagi
            na Zimowych Igrzyskach Olimpijskich w Salt Lake City przez byłego prezydenta
            więcej niż pobyt obecnego w Atenach.
            Nad tą szóstką to bym się trochę zastanowiła z uwagi na to, że twój pupil
            Kwaśniewski całą swoją "mową ciała" zdradza, jak bardzo jest zakompleksiony.
            Bystremu obserwatorowi nie umyka fakt, że prezydent III RP nie potrafi tzw.
            wielkim tego świata spojrzeć prosto w oczy.
            A propos Polskę w Europie i świecie wylansowali Adam Małysz, Robert
            Korzeniowski, Otylia Jędrzejczak... tak gwoli ścisłości.

• Gość: xz Re: a ja mam pretensje do pana prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:44
            może wróć i pokaż,że jesteś polakiem
        • Gość: gosciu-wa Re: a ja mam pretensje do pana prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:29
          powinien sie wstydzic.
          powinien byc na pogrzebie Noblisty - chyba, ze rodzina Zmarlego nie wyrazila
          zgody....
      • Gość: Trola Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.08.04, 13:48
        Prezydent zawsze przynosi pecha. Tak tez bylo w Seulu.
        • Gość: majas [...] IP: *.int.ccp.pl / 81.210.82.* 27.08.04, 14:10
          • Gość: kejza [...] IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 28.08.04, 01:02
      • Gość: arek DZIĘKI BOGU! IP: 62.29.137.* 27.08.04, 13:49
        Bo jeszcze (jak ostatnio pisała GW o Irakijczykach) zacząłby łamać im palce,
        przypalać żelazem, poranionych zanurzać w fekaliach i jeszcze coś tam, ale nie
        pamiętam, co wybiórcza wymysliła.
        • Gość: alter nieustających 7 lat wakacji kwaśniewskiego.... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 27.08.04, 13:53
          dobrze być niepełnym magistratem.....
      • Gość: Sandra Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: 5.6R* / *.nokia.com 27.08.04, 13:54
        Uwazam, iz prezydent ma wszelkie prawa do tego aby byc obecnym na olimpiadzie,
        to na pewno duzy znak wsparcia dla polskich sportowcow, a z drugiej strony czmu
        nie wziac udzialu w tak wielkim wydazeniu.
        Mozna by sie tylko zasatanawiac czy powinien on raczej uczestniczyc w pogrzebie
        Milosza. To zalezy od punktu widzenia. Czasami trzeba dokonac trudnego wyboru.
        Ale katowac go za jedna czy druga decyzje nie ma powodu. Bedac na olimpiadzie
        na pewno przyczynia sie do polepszenia wizerunku Polski w swiecie, w koncu na
        pewno jakas gazeta zagraniczna o tym napisze.
        • Gość: janek Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: *.dami.pl / *.dami.pl 27.08.04, 14:05
          Uwazam, iz prezydent ma wszelkie prawa do tego aby byc obecnym na olimpiadzie,
          to na pewno duzy znak wsparcia dla polskich sportowcow, a z drugiej strony czmu
          nie wziac udzialu w tak wielkim wydazeniu.

Ale po wynikach naszych sportowców,uważam że sport powinien być tylko
          zawodowy nieobciążający podatników (sponsorzy).
        • Gość: eduś Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: 217.153.62.* 27.08.04, 14:41
          Do polepszenia wizerunku Polski najlepiej przyczynią się sportowcy zdobywając
          medale. Prezydent powinien uczestniczyć w pogrzebie ,niestety z tego nie ma
          profitów korzystniej zaprzyjaźnić się z żyjącym Korzenowskim ,gość światowy zna
          masę wpływowych ludzi lepiej trzymać z kimś takim niż towarzyszyć zmarłemu.
          (Gratulacje Panie Korzeniowski chód na medal)
      • Gość: rye Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: 5.2.* / *.chello.pl 27.08.04, 13:55
        Za czyje pieniądze tam pojechał ? Za swoje ? A jeśli za państwowe to jako kto i
        po co ?
        • Gość: Sandra Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: 5.6R* / *.nokia.com 27.08.04, 14:03
          Nawet jak za nasze (czego jestem pewna) to value added dla Polski > cost
        • Gość: marian Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 14:09
          Już o tym wszyscy mówią : głowy państw wypoczywają za swoje pieniądze, sami
          sobie to organizują, bo nigdzie nie ma ośrodków takich jak w PRL (Rp czy PRL w
          tym wypadku bez znaczenia). A u nas najpierw Jurata, a potem jeszcze rozrywki w
          postaci olimpiady na żywo podatnicy fundują głowie (a może d...ie, a nie
          głowie???)państwa.
          Gdyby taki Bush wyjechał sobie na olimpiadę to następną kadencję ma z głowy.
          A u nas dziwne: wielu ludzi twierdzi, że książe Kwaśniewski może i powinien
          sobie oglądać występy sportowe.
          A ilu w Atenach jest prezydentów jeszcze? A ilu tyle czasu, co "nasz"?
          Król Szwecji to i tak nie ma nic do roboty, więc może się bawić, szkoda, że
          nasz prezydent też.
          Po co nam ten urząd?
      • Gość: das [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.04, 14:05
        • Gość: GOSC INTERNATIONAL [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:16
      • Gość: dorka Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: *.crowley.pl 27.08.04, 14:07
        niech tam sobie jedzie, dlaczego nie.. tylko czemu w mowie dziennczynnej
        (bynajmniej nie wspomina o tym GW) nie wspomina o podwojnych zlotych
        medalistach wioślarzach... kurcze, chlopaki odwalili kawal dobrej roboty, a
        tylko dlatego ze nie maja sponsora pomija sie ich we wszystkich tego typu
        uroczystosciach... mało medialni???? ja ich pozdrawiam serdecznie i 3mam kciuki
        aby znalezli wsparcie...
        • Gość: jankop [...] IP: *.chello.pl 27.08.04, 14:19
        • Gość: katarsis IO Ateny 2004 Obraz nędzy Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 14:22
          Wypowiadam się wczesniej w paru słowach na temat związku osoby byłego ministra
          od sportu z polskimi osiągnięciami w tej dziedzinie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=15218690
      • Gość: athena Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 27.08.04, 14:21
        moze czas aby wraz z nowym pokoleniem sportowcow weszlo nowe pokolenie trenerow
        i wymienilo kadre starych lesnych dziadkow. mowie tu nie tylko o zapasach?
      • Gość: elvis Głosuję. Prezydent powinien być w Juracie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 14:36
        Niech wypoczywa, bo się strasznie przemęcza bidula.
      • Gość: mirco Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: 217.96.36.* 27.08.04, 14:37
        Jeżeli ktoś zarzuca,że osoba krytykująca obecność Prezydenta na igrzyskach
        jest idiotą,sam nim jest. A gdzie wolność słowa? Każdy ma przecież możliwość
        wyrażenia swojej opinii.Po co od razu takie przymiotniki?
      • Gość: asdam Co za głupia sonda. IP: *.chello.pl 27.08.04, 14:39
        Po co Kwasniewski ma byc na pogrzebie milosza? Nie kazdy musi tak bardzo
        wielbic pisarza watpliwego talentu, sory. Nie jestem zwolennikiem RM i ND, nie
        obchodzi mnie czy milosz byl komuchem czy nie. Nie podobala mi sie jego
        tworczosc i tyle.
        • Gość: gosciu-wa Re: Co za głupia sonda. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:26
          moze zamiast pisac "co za glupia sonda" i "Nie podobala mi sie jego
          tworczosc i tyle" wystarczy nie brac udzialu w takiej sadzie?
          Ja na przyklad nie lubieMickiewicza, ale nie napisze o nim tworca "watpliwego
          talentu".

A prezydent powinien uczestniczyc w pogrzebie Noblisty!
          • Gość: stasiek Re: Co za głupia sonda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 17:04
            a ja zgadzam sie ze jest to glupia sonda... glupia i to dla glupkow... takie
            pytanie jest nie na miejscu... Jest mnosto noblisto na siwcie i mnostwo tez juz
            zmarlo i zapewniam cie ze nie na kazdego pogrzebie byle jego rodak prezydent...

Milosz tu juz nawet nie chodzi o komunizm... tu chodzi o jego tworczosc...
            zreszta juz twoje zdanie o tym ze prezydent musi byc na pogrzebie noblisty
            swiadczy o tym ze nie znasz jego tworczosci a jedynie kierujesz sie
            symbolami... naszczescie Kwasniewski nei robi z sibe lotki ktora leci tam gdzie
            patrzą kamery jak robią to panowie w parlamencie na czele z KK (Klan Klonów)

Miłosz był noblistą i dlatego zostal pochowany na skałce i to wystarcza...
        • Gość: marian Re: Co za głupia sonda. IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 17:19
          "po co Kwaśniewski ma być na pogrzebie Miłosza"?
          Bo to pisarz znany na całym świecie, promował Polskę i literaturę polską,
          napisał po angielsku historię literatury polskiej.
      • Gość: kibic Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: 80.50.193.* 27.08.04, 14:47
        Żadna Głowa innego państwa nie lata po olimpiadach jak Jegomość Kwaśniewski!
        Powinien dalej być ministrem sportu, jak w PRL.Przynajmniej by wypadało bywać.
        Teraz to nieco zaściankowe.Brak mu manier.
      • Gość: Zaratustra Zmienic glupi system sportowy IP: *.dsl.bcvloh.ameritech.net 27.08.04, 14:57
        Zabrac stypendia
        • Gość: AGI Re: Zmienic glupi system sportowy IP: *.internet.radom.pl 27.08.04, 15:06
          Ciekawe czy Prezydent był na "dopingu"?
          • Gość: George Bush [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:22
      • Gość: Rafal Znowu mu spadnie IP: 212.244.252.* 27.08.04, 15:17
        Pan Prezydent kompletnie nie ma szczescia. Liczyl, ze bedac na igrzyskach w
        dniu , kiedy Polacy mieli szanse na kilka medali, bedzie mogl sie pokazac z
        kazdym z nich i zyskac na popularnosci. Niestety jest jak zwykle na tych
        igrzyskach , czyli mocno przecietnie. Zamiast gradu medali, tylko jeden. Do
        tego z calym szacunkiem dla sportu i dla sportowcow, ale oddanie holdu
        laureatowi nagrody Nobla - Cz. Miloszowi jest, moim zdaniem, znacznie
        wazniejsze niz cale igrzyska.
      • Gość: Gryfka Re: Prezydent Kwaśniewski nie ma pretensji IP: *.kobylanka.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 15:19
        Panie Prezydencie, a nie powinien wrecz nie wypada być Panu na pogrzebie
        Miłosza, a nie oglądac sobie sportw Atenach za pieniądze podatników????
      • Gość: helo [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 15:32
      • Gość: helo NA MOJ i INNYCH KOSZT !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 15:34
        Na Moj koszt (jestem podatnikiem) prezydent bawi sie w Atenach. Ja niestety nie
        moge. Trzeba miec "charakter" zeby bez zenady bawic sie na cudzy koszt.
        • Gość: satsiek Re: NA MOJ i INNYCH KOSZT !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:22
          to kurwa stan w wyborach i zostan prezydentem... pozatym skoro nie glosowales
          na niego to dlaczego smiesz go krytykowac???? jezeli wogole glosowales
          kiedykolwiek...

i zamist narzekac nad dwoim beznadziejnym zyciem i ty mze nie stac cie na
          wyjazd do grecji sprobowalbys cos zrobic sam a nie prowadzic banalne
          automatyczne zycie i jedyne co miec do roboty to wyzywanie sie na innych za
          swoje nie powodzenia..
      • Gość: stasiek ty pracujesz 8 godszin dziennie a on 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:41
        jak nie wspiera naszych wsportowcow to zle jak i ch wspiera to niby ma swoje
        obowiązki... ty zapewne tez masz takie cos jak urlop... i zapewne wiecej dni
        grzejesz dupe niz on... ty pracujesz 8 godszin dziennie a on 14!!!! rozwaz
        wszystkie strony medalu a nie tylko swoją
        • Gość: Matylda Re: ty pracujesz 8 godszin dziennie a on 14 IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.04, 15:52
          Gość portalu: stasiek napisał(a):

> jak nie wspiera naszych wsportowcow to zle jak i ch wspiera to niby ma swoje
          > obowiązki... ty zapewne tez masz takie cos jak urlop... i zapewne wiecej dni
          > grzejesz dupe niz on... ty pracujesz 8 godszin dziennie a on 14!!!! rozwaz
          > wszystkie strony medalu a nie tylko swoją

Stasiu, o jakim ty wsparciu piszesz? Przecież prezydent pojechał tam grzać się
          nie tylko w greckim słońcu ale przede wszystkim w blasku sukcesów naszych
          sportowców, to robi wrażenie na widzach. Gdzie medal, tam głowa państwa i pani
          Irena. A jak klęska i łzy to oboje udają, że nie są z Polski.
          • Gość: stassiek Re: ty pracujesz 8 godszin dziennie a on 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:04
            A jak ma wspierac??? trzymac za raczke i szeptac do uszka?? Wybacz mi moze ja
            czego nie rozumiem ale gdybym ja byl sportowcem i na moj star przyszedl by
            prezydent mojego kraju to czul bym sie tego dnai najwazniejsza osoba w kraju!!!

I chwala Kwasniewskiemu ze nie boi sie tego ktypu krytyki o siedzeniu na dupie
            i nic nie robieniu... Juz za duzo tego typu politykow w kraju ktorych zycie
            ogranicza sie do symboli... jak ostantio wojciechowski z psl na mszy w jakiejs
            wsi... jak go sluchalem to tak sobie pomyslalem... a nie lepiej bylo pojechac
            na olimpiade??
            • Gość: Matylda Re: ty pracujesz 8 godszin dziennie a on 14 IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.04, 16:38
              Gość portalu: stassiek napisał(a):

> A jak ma wspierac??? trzymac za raczke i szeptac do uszka?? Wybacz mi moze ja
              > czego nie rozumiem ale gdybym ja byl sportowcem i na moj star przyszedl by
              > prezydent mojego kraju to czul bym sie tego dnai najwazniejsza osoba w
              kraju!!!"

"Ktos napsial wczesniej ze super ze tylko rok zostal do konca kadnecji!! A ja
              sie pytam kto teraz?? Bo prezydent nie tylko musi byc madry ale i przystojny!!!
              A na naszej arenie politycznej brylują jednoocy, zombie, baryly i kowboje.."

Stasiu, nigdy nie myślałeś o tym, by zostać głową państwa? Mądry jesteś, co nam
              wszystkim udowodniłeś w swoich wyczerpujących komentarzach. Przystojny z
              pewnością też. My nie chcemy oglądać brzydali na ekranach naszych telewizorów.
              Niebieskie koszule z całą pewnością pasują do koloru twych oczu, czyż nie tak?
              No i pomyśl, będziesz uszczęśliwiał naszych sportowców swoją obecnością na
              olimpiadach. Jak taki polski biegacz, powiedzmy Franek K. umieści swe kończyny
              w blokach startowych, przeżegna się, uniesie głowę i spojrzy na trybuny... a
              tam siedzi prezydent III RP Stasiek M., to z tego szczęścia, że on, Franek K.
              jest najważniejszą osobą w kraju zapomni o całym Bożym świecie i będzie się
              nieustannie wpatrywał w te mądre niebieskie oczy, podczas gdy jego rywale już
              dawno będą spali w wiosce olimpijskiej. Eeeee, to jakaś słaba wersja. Ten
              Franek K. na widok prezydenta Staśka tak "wypruje" z tych bloków startowych, że
              aż miło i zdobędzie złoty medal, dla głowy państwa.
              • Gość: stasiek Re: ty pracujesz 8 godszin dziennie a on 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:55
                Prezydent nie jest odpowiedzialny za problemy emocjonalne zawodnika... od tego
                jest jego trener i psycholog...

co do mojej przezydentury to nie musze byc prezydntem choc ze zewzgledu na
                predyspozycje moglbym nim byc :) za malo ambitny jestem a ze mam bogatych
                rodzicow to nie musze zostawac nim dla pieniedzy...

Tez jestes spostrzegawcza Matyldo... tylko moze nie patrzysz tam gdzie trzeba??
                Czy obecnos prezydenta na igrzyskach do doprawdy taki wielki problem??? moze
                nalezalo by sie zajac wazniejszymi sprawami jak srodki finansowe przekazywane w
                naszym kraju na sport... a jk mniej powanie to pozartowac sobie ze prezydent
                przynosi pecha sportowcom. Czy naprawde wszystko w naszym kraju musi sprowadzac
                sie do wiecznej krytyki? Ja sie nie zznam na wielu sprawach i nie podnosze tez
                wtedy glosu a przejzyj sobie chocby gazete.pl i zobacz ile zazwyczaj jest
                komentarzy pod newsami typu "szmaciarz" jak ten a ile pod naukowymi gdzie
                dyskutuje sie nada jakimis rozwiazaniami mającymi przyniesc straty lub zyski???
                • Gość: Matylda Re: ty pracujesz 8 godszin dziennie a on 14 IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.04, 17:26
                  Stasiu, właśnie ta twoja "mała ambicja" to poważny atut, abyś został głową
                  państwa. To w naszych warunkach żaden feler, to wręcz nobilituje. Pomyśl,
                  proszę, III RP potrzebuje stabilności i kontynuacji status quo. A jak na
                  dodatek jesteś jeszcze "niepełnym magistratem" (jak to ktoś tutaj fajnie
                  napisał) mimo wielkich pieniędzy rodziców, to pasujesz jak ulał.

"> Tez jestes spostrzegawcza Matyldo... tylko moze nie patrzysz tam gdzie
                  trzeba??"

Z demokracji robię użytek na codzień i patrzę tam gdzie chcę, tam, gdzie są
                  moje zainteresowania. I jak patrzę na polski sport, to stwierdzam jedno:
                  Przepaść wiekowa sportowców i działaczy jest ogromna, nadszedł czas, aby
                  te "dinozaury" z minionej epoki powoli zaczęły przekazywać pałeczę młodemu
                  pokoleniu. Przecież wiele sporów w poszczególnych dyscyplinach powstaje na tle
                  mentalności, które były kszatałowane w dwóch różnych systemach. Bardzo dobrym
                  materiałem oglądowym w tym aspekcie jest lekka atletyka, która jest ciężkim
                  kamieniem u nogi sportowców. Wielu z nas może sobie wyobrazić, że Robert
                  Korzeniowski jako szef związku mógłby nadać tej dyscyplinie nowy kierunek. Ale
                  to nie mieści się w głowie pani Szewińskiej, pana Paszczyka i wielu innych.
                  Podobnie jak politycy trzymają się stołków tak kurczowo, że pewnego dnia trzeba
                  będzie ich wynosić z ich siedzib. Jaki zarządca, taki folwark.

• Gość: stasiek Re: ty pracujesz 8 godszin dziennie a on 14 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 17:45
                    wiesz tu nawet nie chodzi o to kto jest z jakiego pokolenia.... bo sa ludzie
                    starsi ktorzy robią wiele... tyle ze za wiel jest takich ktorych swoje poczucie
                    godnosci stawiają nad poczuciem godnosci sowjego kraju... Nie kazdy ma talent
                    do biznesu do marketingu a tak wyglada wlasnie obecny sport i dopoki nie
                    przyjdzie czlowiek ktory ma do tego żylke a takim jest bez wątpienia pan
                    Robert. Szewinska narzeka na brak pienidzy... Pieniadze są tylko trzeba umiec
                    je zebrac a nie siedziec sobie wygodnie w fotelu i czekac az przyjdą
                    • Gość: janusz PREZYDENT JEST OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:40
                      Moim zdaniem pokazał, że zna się na sporcie i jest mądry.
        • Gość: ur A CO TY UWAZASZ ZA PRACE?.... IP: *.43.220.203.acc07-dryb-mel.comindico.com.au 27.08.04, 16:07
          Przepraszanie Ukraincow w imieniu wszystkich Polakow ?...'Leczenie' golenia ?...
          • Gość: stasiek Re: A CO TY UWAZASZ ZA PRACE?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:13
            a ty tylko pracujesz w pracy??? skojarz caly dzien bycia w pracy?? ZACZNIJCIE
            PATRZEC NA SIEBIE A NIE KRYTYKUJCIE INNYCH...
        • Gość: mk Re: ty pracujesz 8 godszin dziennie a on 14 IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 17:01
          "Ty pracujesz 8 godzin dziennie, a on (kwas) 14" (oczywiście 14 godzin rocznie).
        • Gość: Szymno rozważcie wszystkie za i przeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 19:49
          tak czytam te wypowiedz, mysle ze my Polacy zauwazamy tylko swoja strone
          medalu, mówimy ja ciężko pracuje, popi.. po tale a tyle godzin) nie widzimy tej
          drugiej strony medalu, ktora czasem jest mniej błyszcząca niżnam sie moze
          wydawać. bo przyjmijmy pani na poczcie, czy w okienku kasowym :przychodzisz
          kolejka- pani spija kawe! co mówisz: no tak pracować im sie nie chce, kawe piją
          a tu tylu ludz..., ale stań po drugiej stronie zauważ jak ta kobieta pracuje w
          pocie czoła, musi uważać by sie nie pomylić, by dobrze wydać Tobie resztę, a
          jak sie pomyli to i tak jej D... obrąbiesz, stres gonitwa itp, taksamo posłowie
          mówimy patzrcie siedzą nic nie robią itp... a jak sie przyjrzec to niektórzy
          czasu obiadu nie maja zjesc choc sa i tacy ktorzy zlewaja wszystko.
          Prezydet ma lepsze i gorsze dni, nie można tego wrzucać do jednego worka,
          pojechał i dobrze, że sie nie zna a czy Ty znasz sie na wszystkim, prezydent
          musi zabierać głos w wielu sprawach, pomyśl co byś odpowiedział na owy temat,
          wiem ma za uszami sporo, ale bez jaj pracuje sporo jak każdy, pamiętaj, że
          każdemu można DUPĘ obrabiać TOBIE także. pozdrawiam Szymon
      • Gość: andrew [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:56
      • Gość: stasiek Kwach ma 70 % poparcia a Milsza szanuje moze z 20! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:00
        o czym my tu mowimy??? 70 komentarzy ze prezydent jest zly ale moze z 10
        komentujących... Mam nadzieje ze sie dowartosciowaliscie bo tak jest jak sie
        nic nie wie na jakis temat a sie zabiera w nim zdanie i mysli jakim to jest sie
        modrym... PREZYDENT PELNI ROLE REPREZENTACYJNĄ!!! TO JEST JEGO OBOWIĄZKIEM
        JEZDZIC I WPSIERAC POLAKOW NA CALYM SWIECIE!!! POZATYM SPYTAJCIE SIE TYCH
        SPORTOWCOW KTORYCH WALKI OGLADAL CZY NIE JEST IM MILO ZE PREZYDENT ICH KRAJU
        KRAJU DLA KTOREGO WLACZĄ I JEGO BARWY REPREZENTUJĄ OGLĄDA ICH W AKCJI I IM
        DOPINGUJE!!!!

co do Milosza to gdyby nie dostal nobla nikt by go w Polsce nie znal!!!
        Poprostu otrzymal go w trudnym dla Polski okresie idlatego dalo mu tak wielką
        popularnosc. Ludzie ukladajacy program nauczania Jezyka Polskiego wstawiają
        jego wiersze na sile do alfabetu poezji...

I wracając do Kwacha... facet ktory wygrywa wybory w pierwszej turze przy tak
        malej frekwencji znaczy ze ma ogromne poparcie (jest dowiedzione na calym
        swieciec ze najwiekszy procent glosujacyhc stanowia zawsze zagorzali wrogwie!!)
        Okazalo sie ze Walewsa ma ich kilaknascie razy wiecej niz Kwasniewski!!!

Ktos napsial wczesniej ze super ze tylko rok zostal do konca kadnecji!! A ja
        sie pytam kto teraz?? Bo prezydent nie tylko musi byc madry ale i przystojny!!!
        A na naszej arenie politycznej brylują jednoocy, zombie, baryly i kowboje..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka