Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jesli wachasz sie czy grac w hattrick....

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.04.02, 18:50
    to teraz jest moment w którym najlepiej podjac decyzję, otóz jeżeli zapiszesz
    sie dzisiaj to dostaniesz drużyne jeszcze przed ostatnim meczem obecnego sezonu
    czyli przed niedzielą... potem sa 2 tygodnie przerwy w której mozna zbudować
    silny zespół na nowy sezon.

www.hattrick.org

przypomnę żę hattrick jest to świetny manager piłkarski on-line... w którego
    graja gracze z całego świata,,
    -jest tez liga polska...
    -jest darmowy...
    -nie wymaga ściagana na dysk zadnego programu, jako zę cała gra odbywa sie na
    stronie
    najprawdopodobniej nie dostaniemy w tym sezonie dodatkowej ligi tak wiec ilosć
    miejsc jest dosc ograniczona...przynjmniej na najbliższe pare miesięcy
    --------------------------------------------------------------------
    zachęcam was do grania a także zachecam kolegow z hatricka aby napisali pare
    słówek od siebie dla ludzi którzy mogą dołaczyć do naszej hattrickoej
    rodziny :))
    Obserwuj wątek
      • Gość: kostor Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.04.02, 19:12
        więcej szczegółow an temat htattricka w temacie hattrick nowy piłkarski manager
      • Gość: Luxc Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: 213.17.164.* 10.04.02, 19:12
        Beznadzieja... słaba gra, zero grafiki, dźwięk do dupy. Grałem siedem meczy i
        już jeden przegrałem - bez sensu. W życiu nie widziałem takiego
        badziewia ;)))))))))))

PS Tak na serio - gra jest dobra (u mnie trochę wolno chodzi a powinna
        zachrzaniać i to chyba jej największa wada)
        Stopień skomplikowania mniejszy niż w CM'ie ale na dobrym poziomie.
        Fajnie że grasz z realnymi managerami.
        największy syf - kupowanie zawodników - to jest głupawa licytacja a nie
        transfery.
        Ogólna ocena 9, jeśli 10 dać CM-owi.
        Bonus dla Hattricka - międzyforumowe sparingi - atmosfera jest niezła,
        zapraszam zresztą na Rivendell Arena :)))
        pozdrawiam
        • Gość: macias Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 21:49
          Gość portalu: Luxc napisał(a):

> największy syf - kupowanie zawodników - to jest głupawa licytacja a nie
          > transfery.

W takim razie pytanko: jak bys to inaczej rozwiazal, Luxc?
          Oczywiscie wez pod uwage wszechobecna chec oszukiwania, niestety :(
          • Gość: michu69 Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: 217.98.96.* 10.04.02, 22:04
            Nie, trzeba przyznac ze system transferowy jest bardzo, bardzo uproszczony.
            Denerwuje mnie ze moge kupowac tylko zawodnikow ktorzy sa na liscie
            transferowej. A dlaczego nie moge skladac ofert na zawodnikow ktorych tam nie
            ma, i wtedy moja oferta moglaby byc odrzucona lub przyjeta.
            • Gość: kostor Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.04.02, 00:48
              jeżeli masz ochotę na jakiegoś gracza, mozę wysłać wiadomość do własciciela
              druzyny w której gra z prośba o wystawienie na listę i z suma pieniedzy jaką
              jesteś skłonny wylożyć... i on to albo odrzuci albo przyjmie
            • Gość: macias Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 09:21
              Toz przeciez pisalem, zeby przy ewentualnych innych rozwiazaniach brac pod
              uwage "czynnik oszustowski". Transfery musza byc jawne i musi byc okreslony
              czas, przez ktory inni moga czynnie uczestniczyc w transakcji na danego
              pilkarza. Zapobiega to kolezenskim klika i oszustwach typu "nikt nie widzi,
              to zaproponuje Ci za tego pilkarza 1.000.000 Zloty, chociaz jest wart 5 razy
              mniej", ze nie wspomne juz o sprzedawaniu samemu sobie (rozne druzyny)...

To wszystko musi byc jawne, bo kilku ludzi, ktorzy zajmuja sie Hattrickiem nie
              byloby w stanie przesledzic oszustw, jakie stuprocentowo namnozylyby sie, gdyby
              utajnic oferty.
          • Gość: Luxc DO MACIASA IP: 213.17.164.* 11.04.02, 14:12
            Rozwiązałbym tak jak CM'ie.
            1.Tutaj sam zawodnik nie ma nic do powiedzenia (bzdura).
            2.Co do prowadzenia dwóch drużyn - zebraliśmy z lhp informacje od ludzi, którzy
            próbowali i zostali zablokowani bardzo szybko na obu drużynach.
            3.Transfery powinny być jawne tylko wtedy, jeśli jedna z drużyn tego chce.
            4.Wkurwia mnie, że nie mogę kupić zawodnika, bo mi sieć wolniej chodzi od
            jakiegoś dupka z Aglii czy Szwecji (przebijanie w ostatniej chwili - swojego
            nowego bramkarza kupiłem dzięki pomocy campo i lhp, którzy przez gg informowali
            mnie co się dzieje a ja odpowiednio przebijałem, jeszcze 4 razy przedłużali
            termin - horror)
            5.Fajnie gdyby klub akceptował oferty (ew od jakiejś ceny, a zawodnik wybierał -
            wprowadzić skile odpowiadające za psychikę zawodnika!)
            6.Możliwość negocjowania kontraktów (wysokość stawki, długość, bonusy, klauzule)
            7.Dobra transfery mogłyby być i jawne, ale trochę inaczej - klub proponuję cenę
            za jaką sprzeda i (no już trudno) musi się zgodzić na wszystkie oferty, które
            ją przebiją (ewentualnie może w określonych terminach raz lub dwa stawkę
            podwyższyć - w zależności od zainteresowania zawodnikiem, a potem blokada)
            8.Nawet jeśli to co wymyśliłem na prędce jest głupie, to założę się że w jeden
            wieczór można obmyśleć sensowniejszy (i trochę bardziej zbliżony do
            rzeczywistości) system transferowy niż ten, który funkcjonuje w Hattricku.
            9.Gra i tak jest fajna.
            10.Pozdrawiam :)
            • Gość: macias Re: DO MACIASA IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 15:03

> Rozwiązałbym tak jak CM'ie.
              > 1.Tutaj sam zawodnik nie ma nic do powiedzenia (bzdura).

A gdyby mial, do gry, w ktorej maksymalnie ograniczono czynnik losowy doszloby
              kolejne nieprzewidywalne zdarzenie - gracze mogliby miec pretensje, dlaczego temu
              wciaz pilkarze odmawiaja, a tamtemu nie.

> 2.Co do prowadzenia dwóch drużyn - zebraliśmy z lhp informacje od ludzi,
              > którzy próbowali i zostali zablokowani bardzo szybko na obu drużynach.

Bo ich ktos wylapal... a wylapal ich dlatego, ze np. prowadzili miedzy soba
              nieczyste transfery. A gdyby transfery nie byly jawne, ktoz by sie tym
              zainteresowal? Niewielu. A "dzieki" temu Ty - uczciwy - gralbys w lidze z jakimis
              pseudo-zespolami, ktore za grosze nakupowaly gwiazd z druzyn-klonow.

> 3.Transfery powinny być jawne tylko wtedy, jeśli jedna z drużyn tego chce.

Kolejny czynnik sprzyjajacy oszustwom.

> 4.Wkurwia mnie, że nie mogę kupić zawodnika, bo mi sieć wolniej chodzi od
              > jakiegoś dupka z Aglii czy Szwecji (przebijanie w ostatniej chwili - swojego
              > nowego bramkarza kupiłem dzięki pomocy campo i lhp, którzy przez gg informowali
              > mnie co się dzieje a ja odpowiednio przebijałem, jeszcze 4 razy przedłużali
              > termin - horror)

No tak - ale co to ma do samego mechanizmu transferow? To juz raczej problem
              Twojego dostawcy internetu, ze ma beznadziejne lacza, nie sadzisz?

I tak dobrze, ze po kazdym przebiciu blisko deadline czas zakonczenia bidding
              przedluzany jest o 3 minuty.

> 5.Fajnie gdyby klub akceptował oferty (ew od jakiejś ceny, a zawodnik wybierał
              > - wprowadzić skile odpowiadające za psychikę zawodnika!)

Przeciez sa odpowiedniki usposobienia i cech psychicznych:
              np. "A popular guy who is fiery and righteous" albo "A sympathetic guy who is
              balanced and dishonest" i inne...

> 6.Możliwość negocjowania kontraktów (wysokość stawki, długość, bonusy, klauzule

Musisz wziac pod uwage fakt, ze nie kazdy ma tyle zapalu, zeby siedziec nad
              Hattrickiem codziennie. A serwer, domene, pracownikow trzeba oplacic. W zwiazku
              z tym postanowiono nieco uproscic pewne procedury. Tak ja na to patrze.

Wg mnie obecnie byloby mniej graczy, gdyby kazdy musial negocjowac, sledzic,
              przedluzac, ustalac, itd., itd. kontrakty dla kazdego ze swoich 20 czy 30
              zawodnikow. A to same tylko kontrakty! Skonczyloby sie to pewnie tak, ze taki
              delikwent pobawilby sie tydzien, a pozniej stwierdzil, ze nie ma na to czasu,
              a takich delikwentow byloby o wiele wiecej niz teraz. W zwiazku z czym, zamiast
              miedzynarodowej zabawy, mielibysmy cale ligi pelne druzyn-widm...

> 7.Dobra transfery mogłyby być i jawne, ale trochę inaczej - klub proponuję cenę
              > za jaką sprzeda i (no już trudno) musi się zgodzić na wszystkie oferty, które
              > ją przebiją (ewentualnie może w określonych terminach raz lub dwa stawkę
              > podwyższyć - w zależności od zainteresowania zawodnikiem, a potem blokada)

Nie rozumiem - a w czym zaproponowany wyzej system jest lepszy od obecnego?
              Placi ten, ktory da najwiecej - chyba o to chodzi, prawda?

Inaczej mysla tylko ci, ktorzy chca samym sobie (lub znajomym) sprzedac kogos
              za grosze. Ale to juz oszustwo.

> 8.Nawet jeśli to co wymyśliłem na prędce jest głupie, to założę się że w jeden
              > wieczór można obmyśleć sensowniejszy (i trochę bardziej zbliżony do
              > rzeczywistości) system transferowy niż ten, który funkcjonuje w Hattricku.

Czekam :)
              Tup, tup, tup, tup...

> 9.Gra i tak jest fajna.
              > 10.Pozdrawiam :)

1. A
              2. co
              3. Ty
              4. tak
              5. wszystko
              6. wyliczasz?
              7.
              8. Pozdrawiam
              9. rowniez!
              • Gość: Mario29 co mnie brakuje ... IP: 157.25.192.* 11.04.02, 15:16
                .. w porownaniu do CM... Mozliwosci dawania graczy na wypozyczenie.... np na
                okreslona liczbe tygodni (kolejek)....
              • Gość: Luxc Re: DO MACIASA IP: 213.17.164.* 11.04.02, 17:39
                Wrrrrrrrrrrr Macias
                "Nie rozumiem - a w czym zaproponowany wyzej system jest lepszy od obecnego?
                Placi ten, ktory da najwiecej - chyba o to chodzi, prawda?"
                Ale chyba nie chodzi o to aby kupowanie zawodników było wyścigiem z czasem.
                To mocno obniża stopień zbliżenia do warunków naturalnych.
                Łącze mam 2mb - i wszystko zachrzania, tylko ten hattrick się przycina.
                Nie chcę mi się nic wymyślać bo i tak nikt tych zmian nie wprowadzi.
                I jeszcze jedna sprawa - czy twoje posty zawsze muszą mieć 10 km długości? ;))
                Nie każdy ma czas odpowiadać na 100 pytań - (miałeś rację z tym czasem i
                ustalaniem transferów, ale mogłoby to być ustalane opcjonalnie - tak jak teraz,
                lub negocjacje)
                Pozdrawiam (dziś cholernie zapracowany Luxc)
                • Gość: Luxc Re: DO MACIASA IP: 213.17.164.* 11.04.02, 17:45
                  PS Nie wiem czemu wyliczałem - miałem jakiś zamysł w tym na początku, ale
                  zaginął mi gdzieś po drodze.
                  Pozdrawiam ponownie wielki przciwniku em jota ;)
                  • Gość: Luxc Re: DO MACIASA IP: 213.17.164.* 11.04.02, 18:33
                    To jeszcze raz ja.

Sprzedawca ustala cenę wywoławczą i maksymalny termin sprzedaży(min 1 dzień).
                    Kupujący przebijają nie widząc ofert innych.
                    Sprzedawca może sprzedać tylko klubowi, który dał najwięcej.
                    Sprzedawca może podbić widoczną cenę wywoławczą, ale tylko do wysokości
                    najwyższej oferty (może to zrobić 3? razy (do ustalenia), z tym, że ostatni raz
                    minimum na 1 godz. przed "czasem" - to pozwoli uzyskać wyższą cenę sprzedaży)
                    Po upłynięciu terminu zawodnik zostaje sprzedany do klubu, który dał najwięcej.
                    taki system nadal wydaje się (chyba) uczciwy i eliminuje wyścig z czasem oraz
                    wolne działaniem netu.
                    Oszustwo - sprzedający dzwoni do znajomego, który chce kupić i mówi mu ile
                    trzeba dać żeby przebić ofertę - to jednak jest do przyjęcia, bo i tak
                    kupno "po znajomości" odbędzie się po najwyższej cenie.

A teraz szukaj tu dziur, bo myślałem nad tym 3 minuty, a nie cały wieczór, więc
                    na pewno są ;))
                    Proszę Cię uprzejmie o krytykę konstruktywną (ja też potrafię pięknie zbijać
                    argumenty, ale może będzie lepiej jeśli wspólnie stworzymy coś sensownego,
                    nawet jeśli Szwedzi nic z tym nie zrobią)

Zapraszam też innych do myślenia - Mario, Lhp i reszta - ruszcie trochę
                    głowami :))

Pozdrawiam po raz chgw który :)
                • Gość: macias Re: lek na Twoje bolaczki... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 19:33

> Łącze mam 2mb - i wszystko zachrzania, tylko ten hattrick się przycina.

Nie wiem, jak daleko posunales sie w probach, ale moze pomoze Ci zwyczajne
                  ustawienie serwera cache? To czasami gigantycznie poprawia polaczenie (zdarza
                  sie, ze 5-6 razy). Najpopularniejszy jest oczywiscie w3cache.tpnet.pl...

Na wszelki wypadek podpowiadam, ze jezeli uzywasz Windows, to proxy/cache mozesz
                  ustawic w: Start > Ustawienia > Panel sterowania > Opcje internetowe. Tam
                  wybierasz zakladke Polaczenia, zaznaczasz swoje domyslne polaczenie (powinno byc
                  podswietlone), klikasz Ustawienia (po prawej, czwarty przycisk), w ramce Serwer
                  proxy zaznaczasz opcje Uzyj serwera proxy..., potem Zaawansowane i tam w koncu
                  przy polu tekstowym HTTP: podajesz nazwe w3cache.tpnet.pl oraz port 8080.

Mam nadzieje, ze Ci to jakos pomoze, chyba ze wczesniej juz probowales? Jesli
                  tak, to poprobuj z innymi (nie tpnet) serwerami - icm.edu.pl ma takze dobre
                  wyjscie.
                  • Gość: Luxc Re: lek na Twoje bolaczki... IP: 213.17.164.* 11.04.02, 20:23
                    Dzięki - powalczę, co nie zmienia faktu, że wymigałeś się od myślenia ;)))
                    pozdr
              • Gość: kostor Re: DO MACIASA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.04.02, 18:20
                widac że cały problem kolegi wynika z wolnych łacz, przypuszczam że ma modem,
                bo ja nie miałem nigdy problemu z ta decydującą licytacja w trakcie deadline,
                zresztą nie wyobraząm sobie jak w 3 minuty mozna nie wejśc spowrotem na
                bid...możę ty od nowa sie logujesz? :))) wystarczy przecież cofnąc strone i
                wejść spowrotem...chwila to jest.

co do tych punktów to zgadzam się z odpowiedziami maciasa z wyjatkiem tej o
                kontraktach...wydaje mi sie zę negocjacja kontraktów w jakieś formie nie
                skomplikowanej mogłaby być.
                • Gość: Luxc Re: DO KOSTORA IP: 213.17.164.* 11.04.02, 18:39
                  Wrrrrrrrr Kostor - mam bardzo szybkie łącze, coś jest nie tak tylko tam, być
                  może tylko u mnie (wśród ludzi o szybkich łączach), ale są i tacy, którzy mają
                  wolne łącza i oni mają przesrane tak jak ja.
                  pozdr
        • Gość: kostor Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.04.02, 21:58
          ja osobiscie wole hattrick od cm, po pierwsze dla tego że nie zajmuje wogóle
          dysku, a cm jednak sporo. po drugie dlatego ze gra się z prawdziwymi ludźmi, i
          fajnie możę być jak to prawdziwi ludzie moga wybrac ciebie na selekcjonera :))
          pozatym
          • Gość: Mario29 Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: 157.25.192.* 11.04.02, 09:35
            Gość portalu: kostor napisał(a):

> ja osobiscie wole hattrick od cm, po pierwsze dla tego że nie zajmuje wogóle
            > dysku, a cm jednak sporo. po drugie dlatego ze gra się z prawdziwymi ludźmi, i
            > fajnie możę być jak to prawdziwi ludzie moga wybrac ciebie na selekcjonera :))

W CM tez mozesz grac z ludzmi sieciowo. hattrick jest znaczacym uproszczeniem -
            dla mnie jest tyylko uzupelnieniem kariery z CM (zapraszam do boju z moja
            taktyka :-)))
            • Gość: Luxc Do K IP: 213.17.164.* 11.04.02, 14:24
              Kostor dyski są teraz bardzo tanie - 300 mb to nie tak znowu wiele (bez quick
              startów).
              pozdr
          • dolar37 masz racje 05.08.02, 14:53
            masz racje

:-)
      • Gość: Balzer Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: 213.76.59.* 10.04.02, 21:16
        Rowniez polecam. Raz sie wciagniesz to niepredko sie oderwiesz :-)
        W tym sezonie to by trzeba pomyslec o awansie do III ligi :-)
        • Gość: Luxc Do BALZERA IP: 213.17.164.* 11.04.02, 14:17
          Do trzeciej ligi - ja dopiero w przyszłym - trochę za późno objąłem zespół i
          był zbyt nisko w tabeli :((
          pozdr
          • Gość: Balzer Re: Do Luxca IP: *.szczecin.telan.pl 11.04.02, 15:24
            Z ta trzecia liga to miałem oczywiscie na mysli nadchodzacy własnie sezon ;-)
            Ja objałem druzyne na ostatnie 3 mecze ligowe i zajme 4-5 miejsce.
            • Gość: Mario29 Re: Do Luxca IP: 157.25.192.* 11.04.02, 15:26
              Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Z ta trzecia liga to miałem oczywiscie na mysli nadchodzacy własnie sezon ;-)
              > Ja objałem druzyne na ostatnie 3 mecze ligowe i zajme 4-5 miejsce.

szczesciarz ///

ja objalem druzyne na 6 meczy bedac ostatni w tabeli i osttani mecz jest walka o
              wszystko ... MATCH OF THE SEASON ... I szukamy szczescia w barazach o
              utrzymanie ...
              • Gość: Luxc Re: Do Luxca IP: 213.17.164.* 11.04.02, 17:50
                Gość portalu: Mario29 napisał(a):

ostatni mecz jest walka
                > o
                > wszystko ... MATCH OF THE SEASON ... I szukamy szczescia w barazach o
                > utrzymanie ...

Powodzenia w takim razie Carze i nie dziękuj bo jeszcze zapeszysz ;)
                Pozdrawiam
      • Gość: www Nie wa h am się ... IP: 157.25.125.* 11.04.02, 13:50
      • obuz Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... 11.04.02, 16:08
        Ja na razie mam dwa mecze za soba i oba wygralem, jestem teraz trzeci, na
        baraze bez szans, za to moge jeszcze spasc na szoste. A w przyszlym sezonie
        moze spotkamy sie w III lidze...
        • Gość: Spawn Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: *.dyn.optonline.net 11.04.02, 18:03
          zycze powodzenia :)
      • Gość: Spawn Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: *.dyn.optonline.net 11.04.02, 18:02
        Widze ze oprocz ludzi juz grajacych to nikt sie tu juz nowy nie zglasza :(
        szkoda. Po naszych poczatkowych tu postach zglosila sie liczba ludzi a teraz
        cos cisza. Co prawda dochodzi kilku nowych aktywnych graczy co kilka dni ale
        przydala by sie jakas wieksza reklama. Moze da sie cos obgadac z kims kto ma
        czesto uczeszczana strone internetowa i umiescic tam reklame ?
        • Gość: Luxc Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: 213.17.164.* 11.04.02, 18:45
          Możesz przygotować sensowny reklamowy post i wrzucić go na każde forum, na
          jakie uda ci się dostać. Może tam też być link do strony reklamującej hattrick
          szerzej.
          pozdr
          • Gość: scheva Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 20:12
            Dobrze byłoby też pomyśleć o polskiej wersji jezykowej dla tych, którzy nie
            znają angielskiego bądź innych dostępnych tam języków. Wtedy na pewno
            znalazłoby się więcej chętnych do wzięcia udziału w grze. Osobiście Hattrick
            bardzo mi się podoba i jest dobrym przerywnikiem w czasie czekania na nowego
            CM-a.

pzdr.

• Gość: kostor Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.04.02, 16:34
              polska wersja językowa jest w trakcie opracownia i powinna niedługo być dostępna
      • rutboj Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... 13.04.02, 02:41
        ATAK!
        • Gość: kostor Re: jesli wachasz sie czy grac w hattrick.... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.04.02, 15:00
          ...a nie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka