Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

A może Volkswagen?

IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.02, 22:33
    A może Volkswagen zainteresowałby sie sponsorowaniem Lecha.
    W rankingu 500 największych polskich firm "Polityki" Volkswagen Motor Polska i
    Volkswagen Poznań zajmują odpowiednio 11 i 40 pozycję z łącznym zyskiem netto
    wynoszącym ok. 950 mln zlotych.
    Zysk Volkswagen Motor Polska wynosi 1 059 569 tyś zł. a Volkswagen Poznań
    stracił netto -16 502 tyś zł.
    Wiecej informacji o polskich spółkach w rankingu "Polityki"
      • Gość: vivacee widzę, że układów waść nie znasz... IP: *.cgs.poznan.pl 30.04.02, 22:44
        Volkswagen Polska, Kompania Piwowarska, TUiR Warta, Zremb, BZ WBK SA i kilka
        innych firm to wszystko własność Pana Jana Kulczyka. Teoretycznie działają jako
        osobne podmioty gospodarcze, ale z drugiej strony są sterowane odgórnie przez
        fundusz, który się tym zajmuje, a ma swoją siedzibę w Holandii. Nie będę wnikał
        dlaczego nie chcą oni "wejść" bardziej w Lecha, ale mogę o to zapytać jego
        synalka, z którym grywam w futbol.
        pzdr
        vivacee
        • Gość: apcio Re: widzę, że układów waść nie znasz... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 30.04.02, 23:10
          vivacee co do reszty firm to nie wiem ale BZWBK nie jest od kulczyka i z
          kapitalem holenderskim bo tam sie bawia niemcy i irlandczycy (glownie oni) tego
          jestem pewein !!!
        • Gość: synalek Re: widzę, że układów waść nie znasz... IP: *.138.dhcp.lse.ac.uk 03.05.02, 12:37
          czesc, milo wiedziec, ze razem gramy.
          moze mi sie ujawnisz.:-)
          wspolprace Kompanii Piwowarskiej z Lechem ja zalatwilem i chyba tylko tyle w
          chwili obecnej. Przykro mi, ale taka jest polityka firmy. Ale obiecuje, ze
          nadal bede nad tym pracowal i moze w przyszlosci uda mi sie zalatwic wiecej.
          ps. "synalek" nie brzmi zbyt milo...
          • Gość: Sergio Re: widzę, że układów waść nie znasz... IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 03.05.02, 16:14
            no vivace, jeżeli "synalek" z tego wątka to osoba, o której pisałeś to raczej
            się nie popisałeś :-/
            Internet to bardzo publiczne miejsce i jednak warto się powstrzymać ze słowami,
            które nie do końca mogą się podobać
      • warsau VW? 30.04.02, 23:24

VW to drogie, ale solidne i oszczedne samochody. Tutaj raczej w gre wchodzilaby
        tansza Skoda. Wtedy ewentualnie nazwa klubu musialby zmienic sie na Lech Skoda
        Poznan. Podoba sie ?
        • Gość: apcio Re: VW? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 01.05.02, 00:04
          hehe szczerze mowiac nie :)
        • Gość: jacniew Re: VW? IP: *.miloslaw.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 14:00
          Buuueee...
          Zaraz ktoś by przerobił na Lecha Szkoda...
          Ale Legia Daewoo jakoś po czasie przestała kłuć w oczy... Podobnie Bayer
          Leverkusen. Jeśli miało by to doprowadzić Lecha do LM to myślę że jest to
          kompromis do przyjęcia... I tak daleko klubom piłkarskim do tego co dziaeje się
          w koszu.
        • Gość: RAdost Re: VW? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 11:15
          warsau napisał(a):

>
          >
          > VW to drogie, ale solidne i oszczedne samochody. Tutaj raczej w gre wchodzilaby
          >
          > tansza Skoda. Wtedy ewentualnie nazwa klubu musialby zmienic sie na Lech Skoda
          > Poznan. Podoba sie ?

nigdzie nie jest powiedziane ze Lech musialby zmienic nazwe..co wiecej akurat
          przez koncern VW nie jest to praktykowane (Skoda sposnoruje czeskie druzyny
          zarowno pilkarskie i koszykarskie) a zadan nie ma w nazwie Skoda czy VW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka