Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BOREK W MECZU REAL BARCA

IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 09:41
    Coraz bardziej cenie sobie brak profesjonalizmu kolegi Borka!
    Najbardziej ubawil mnie gdy zaczal opowiadac na poczatku meczu o tym ze na 100
    lecie Realu ich hymn wykonuje sam Carreras (lub ktorys ze slynnych tenorow) -
    lecz zamiast zamknac jape i dac posluchac to gledzil - po chwili gdy puscili
    hymn LM ktory mozna uslyszec na kazdej reklamowce w Polsacie - uroczyscie
    zaprosil nas do odsluchania tegoz hymnu- Dzieki panie Borek
    Druga rzecz to jego wywiady z pilkarzami - fajnie jest pogadac z De Boerem i
    Figo ale trzeba umiec - meczenie Figo o nazwiska polskich pilkarzy ktore od
    razu widac ze sa mu obce i jeszcze ciagle namawianie De Boera zeby sie
    usmiechnal bo przeciez gral dobrze - kurwa facet wlasnie stracil final ligi
    mistrzow... wstyd!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Fraank Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.dhs.org 02.05.02, 09:51
        O co ci chodzi deklu, sam qrwa nie umiesz napisac kilku skladnych zdan. Jak ci
        sie nie podoba sluchanie M. Borka to spizdzaj na TVP1 do szpaka i tam naciesz
        swoje gusta. Ot palant wymyslil posta, juz qrwa nie masz do czego sie
        przyczepic, palo jedna ???
        • Gość: hejira Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 09:57
          Gość portalu: Fraank napisał(a):

> O co ci chodzi deklu, sam qrwa nie umiesz napisac kilku skladnych zdan. Jak ci
          > sie nie podoba sluchanie M. Borka to spizdzaj na TVP1 do szpaka i tam naciesz
          > swoje gusta. Ot palant wymyslil posta, juz qrwa nie masz do czego sie
          > przyczepic, palo jedna ???

jak ci sie nie podoba to po co piszesz odpowiedz osiolku ?
      • Gość: radziwił makelele/mekelele IP: *.glinik.gorlice.pl 02.05.02, 10:08
        a ja nie rozumiem czemu ten gość potrafi w ciągu dwóch sekund inaczej
        wypowiedzieć nazwisko makelele (a za chwilę źle: mekelele). i tak na przemian.
        • Gość: hejira Re: makelele/mekelele IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 10:15
          Gość portalu: radziwił napisał(a):

> a ja nie rozumiem czemu ten gość potrafi w ciągu dwóch sekund inaczej
          > wypowiedzieć nazwisko makelele (a za chwilę źle: mekelele). i tak na przemian.
          >

bo co do akcentu w nazwisku Figo - ktorego nie ma - (Figó - wg mistrza) - nie
          czepiajmy sie za bardzo
      • Gość: Mario29 Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: 157.25.192.* 02.05.02, 10:51
        borek to patalach ... juz wole szpaka ... Te jego pozal sie Boze, wywody na
        temat taktyki i ustawienia ....

'Schodzi z boiska Zidane... to kontuzja czy del Bosque wprowadza zmiany
        taktyczne ?' .... ciekawe nie ? nie ma innych mozliwosci ? ale nic dziwnego ze
        nie zauwazyl ze Zidane z Figo zle graja az do okolo 60 minuty ....
        • Gość: hejira Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 10:57
          ja najbardziej lubie jego stwierdzenie a propos "techniki uzytkowej" -
          wspanialej zreszta, zazwyczaj!
          • Gość: Mario29 Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: 157.25.192.* 02.05.02, 11:10
            Natomiast mnie bawia zachwyty Borka nad 'bajeczna technika' Klajferta .,.. Gosc
            marnuje sytuacje za sytuacja walac Panu Bogu w okno, a ten sie rozplywa w
            zachwytach ....
            • Gość: hejira Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 11:14
              Gość portalu: Mario29 napisał(a):

> Natomiast mnie bawia zachwyty Borka nad 'bajeczna technika' Klajferta .,.. Gosc
              >
              > marnuje sytuacje za sytuacja walac Panu Bogu w okno, a ten sie rozplywa w
              > zachwytach ....

to fakt - wczoraj byla taka sytuacja - ladnie obrocil sie z pila i walnal tak ze
              2 m nad bramka a ten malo sie nie rozplakal nad tym jak niewiele do szczescia
              brakowalo - i ze te jego ruchy sa takie plynne i naturalne...
      • Gość: mmicz Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: 212.244.108.* 02.05.02, 11:02
        Mnie jednakoż najbardziej rozbawia wypowiedź komentatora TVP powtarzana
        regularnie podczas każdego meczu polskiej repry - nt. "O ile minut młodszy jest
        jeden z braci Żewłakowów od drugiego"
      • Gość: Hollow Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.05.02, 11:34
        Ale sie czepiacie bzdetów. Już naprawdę nie macie co wymyślić ??? Borek to
        najlepszy polski komentator, czy tego chcecie czy nie. Jedyny , który naprawdę
        świetnie zna się na piłce i posiada o niej ogromną wiedzę , a do tego potrafi
        się rzeczowo wypowiedzieć.
        Polacy to jednak pojebany naród... za chuja im nie dogodzisz...
        • Gość: Fabiana Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.run.pl / *.mnc.pl 02.05.02, 11:57
          Mnie troszkę rozbawiło jak p.Borek utrzymywał przez cały mecz,że Barcy
          wystarczy wygrać 3:1,żeby wejść do finału... Pocieszałam się tym,że kibice i
          tak wiedzą swoje...
          • Gość: radziwił Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: 213.76.150.* 02.05.02, 12:01
            Gość portalu: Fabiana napisał(a):

> Mnie troszkę rozbawiło jak p.Borek utrzymywał przez cały mecz,że Barcy
            > wystarczy wygrać 3:1,żeby wejść do finału... Pocieszałam się tym,że kibice i
            > tak wiedzą swoje...

no bo wystarczyło. co "swojego" wiedzą kibice?
          • mariusz_k Re: BOREK W MECZU REAL BARCA 02.05.02, 12:04

> Mnie troszkę rozbawiło jak p.Borek utrzymywał przez cały mecz,że Barcy
            > wystarczy wygrać 3:1,żeby wejść do finału... Pocieszałam się tym,że kibice i
            > tak wiedzą swoje...

No to pocieszaj sie dalej, skoro wiesz swoje, ale tak sie sklada, ze przy takim wyniku to jednak Barcelona by awansowala. Tu akurat Borek wyjatkowo mial racje ;-)
            • Gość: Picasso Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.cn.net.pl / 213.25.182.* 02.05.02, 12:23
              Nie lubicie go za komentarz, czy może za to, że jest wyżelowany i wygląda na
              pedzia?
              Zastanówcie się.
              Zgadzam się z Hollowem, że facet ma największą wiedzę o piłce. Lubiłem jego
              komentarze jeszcze kilka lat temu, gdy komentował Eurogol na Eurosporcie. Zna
              większość zawodników grających w europejskich klubach i niemal na temat każdego
              może coś ciekawego powiedzieć.
              A Szpak?
              W meczu z Rumunia raz nawet pomylił Rząsę z A. Bąkiem.

Gdybym miał do wyboru oglądać:
              1) mecz w TV 35 cali, dolby surround, z komentarzem Szpaka i Tomaszewskiego,
              2) mecz w TV 14 cali, czrno białym z komentarzem Borka i Kołtonia,

to wybrałbym to drugie.

A teraz możecie na mnie wieszać psy... :)
              • Gość: hejira Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 12:27
                ja tam do Szpaka przywyklem przez te lata... a ze Tomaszewski jest slaby to fakt -
                martwie sie tylko ze mecze na mistrzostwach beda przesiakniete technika uzytkowa
                Borka!
                • Gość: Fabiana Sorry mój błąd!!! IP: *.run.pl / *.mnc.pl 02.05.02, 12:41
                  Macie rację,Barcelona rzeczywiście by weszła przy takim wyniku! wSZYSTKO MI
                  SIE TOTALNIE POMIESZAŁO! Jeszcze raz przepraszam.
                  PS Borek jest ok.
                  • Gość: radziwił Re: Sorry mój błąd!!! IP: 213.76.150.* 02.05.02, 12:46

> Macie rację,Barcelona rzeczywiście by weszła przy takim wyniku! wSZYSTKO MI
                    > SIE TOTALNIE POMIESZAŁO! Jeszcze raz przepraszam.

nie martw się, nie tylko ty dłużej świętowałaś 1 maja:) (vide wątek - "mś2002 -
                    miałem objawienie")

• Gość: macias Re: Sorry mój błąd!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 13:35
                      Ja Ci dam, niewierny Radziwile! :)
                      • Gość: radziwił Re: Sorry mój błąd!!! IP: 2.3.STABLE* / 212.244.47.* 02.05.02, 13:39
                        > Ja Ci dam, niewierny Radziwile! :)

"niewierny"?! byłbyż jednak prawdą trop religijny? :)

• Gość: macias Re: Sorry mój błąd!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 14:35
                          Niekoniecznie - wiara jedynym tu synonimem z religija zda sie byc...
                      • javier Re: Sorry mój błąd!!! 02.05.02, 14:57
                        a ja wypowiem sie zupelnie nie na temat! gratuluje
                        maciasowi (jesli to jest ten sam macias) wyniku na
                        www.beatbeckham.com! Sam proboje gonic, jak na razie 53
                        pozycja. Polska gora!
                • Gość: wojtek Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 12:46
                  Albo na początku meczu powiedział że Real jest osłabiony bo nie grają
                  Morientes i Savio,z Morientesem to się zgadzam al Savio od miesięcy nie
                  wychodzi w podstawowym składzie i często wogóle nie gra.
                  Wiadomo ze komentator musi podtrzymywać dramataturgie widowska,ale on chyba
                  naprawde wierzył że Barcelona zdoła strzelić 3 bramki! akurat ten element
                  wykonał wzorowo
            • Gość: mmicz Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: 212.244.108.* 02.05.02, 13:19
              Nie chodzi o to ile by im wystarczyło, żeby awansować, tylko o to czy to choć
              przez chwilę było realne...
      • Gość: christop Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.bialan.pl 02.05.02, 12:42
        borek na razie jest lepszym komentatorem od szpaka (gorszym od szpaka po prostu
        być już nie można)
        mówię, że na razie, bo zdaje sie on podążać śladami "swojego mistrza", tzn.
        wpada w w rutynę, nie rozwiją się, cały czas powtarza swoje dziwne zwroty,
        które większość już została mu tu wypomniana.
        Ja dorzucę do borkowego ogródka słabość do kwadransów.
        Notorycznie powtarzanie "kończą się pierwsze trzy kwadranse", "rozpoczynają się
        drugie trzy kwadranse"
        A może by tak zwyczajnie panie borek?
        połowa meczu
        • Gość: kshyhoo Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: 158.75.16.* 02.05.02, 13:42
          Czego wy się czepiacie? Borek jest lepszy od Szpakowskiego, bo gdyby ten drugi
          komentowal wczorajszy mecz, w 75. minucie uslyszelibysmy: "Real jest faworytem
          meczu w Glasgow", albo cos w tym stylu. A tak przymajmniej raz byly emocje do
          ostatniej minuty
          • Gość: hejira Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 13:44
            Gość portalu: kshyhoo napisał(a):

> Czego wy się czepiacie? Borek jest lepszy od Szpakowskiego, bo gdyby ten drugi
            > komentowal wczorajszy mecz, w 75. minucie uslyszelibysmy: "Real jest faworytem
            > meczu w Glasgow", albo cos w tym stylu. A tak przymajmniej raz byly emocje do
            > ostatniej minuty

faktem jest ze Borek nie zaczyna podsumowywac spotkania kolo 80 min stawiajac
            krzyzyk na przegrywajacych...
          • Gość: radziwił Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: 2.3.STABLE* / 212.244.47.* 02.05.02, 13:50
            Gość portalu: kshyhoo napisał(a):

> Czego wy się czepiacie? Borek jest lepszy od Szpakowskiego, bo gdyby ten drugi
            > komentowal wczorajszy mecz, w 75. minucie uslyszelibysmy: "Real jest faworytem
            > meczu w Glasgow", albo cos w tym stylu. A tak przymajmniej raz byly emocje do
            > ostatniej minuty

szpaku by wytrzymał z podsumowaniem do 75 minuty?!?!?!
            ale co prawda to prawda, borek znacznie bardziej umiejętnie "robi atmosferę" i
            trzyma ją aż do końca. nie ulega wątpliwości, że jest też znacznie lepszym
            komentatorem od szpakowskiego - jeśli chodzi o wiedzę, merytoryczność komentarza,
            panowanie nad wydarzeniami na boisku, itp. co nie znaczy, że nie robi błędów, i
            że nie wolno się z niego pośmiać:) a na szpaka też złego słowa nie powiem -
            przysporzył mi w życiu tyle radości:) i to zarówno komentarzem jak i smutnymi
            oczami i przyklejoną do czoła zaczeską:)
            • Gość: christop Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.bialan.pl 02.05.02, 13:57
              Gość portalu: radziwił napisał(a):
              a na szpaka też złego słowa nie powiem -
              > przysporzył mi w życiu tyle radości:) i to zarówno komentarzem jak i smutnymi
              > oczami i przyklejoną do czoła zaczeską:)

nie śmiej się z czyjejś łysiny, bo sam w przyszłości możesz mieć ten sam dylemat
              co szpaku:
              zaczesywać, czy nie zaczesywać? oto jest pytanie
              • Gość: radziwił Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: 2.3.STABLE* / 212.244.47.* 02.05.02, 14:19
                Gość portalu: christop napisał(a):

> nie śmiej się z czyjejś łysiny, bo sam w przyszłości możesz mieć ten sam dylema
                > t co szpaku:

ja się nie śmieję, ja się uśmiecham

> zaczesywać, czy nie zaczesywać? oto jest pytanie

a co jest bardziej twarzowe? oto masz odpowiedź :)
                • Gość: christop Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.bialan.pl 02.05.02, 14:35
                  no właśnie : co jest bardziej twarzowe?
                  • Gość: radziwił Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.glinik.gorlice.pl 04.05.02, 10:41
                    niczego nie sugerując odpowiem ci tak: hamlet dario wybrał dobrze :)

a tak w ogóle to jest nadzieja:

polityka.onet.pl/162,1083207,1,0,2347-2002-18,artykul.html

...i szpaq może robić afro;)
                    • Gość: christop Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.bialan.pl 04.05.02, 10:46
                      po krótkim zastanowieniu jestem zmuszony przyznać ci rację
                    • Gość: christop Re: BOREK W MECZU REAL BARCA IP: *.bialan.pl 04.05.02, 10:58
                      wszystko jasne:
                      szpak ma fryzurę zrobioną "na pożyczkę"(wg psycholog Doroty Kazalskiej)
                      (niezwykle efektowna nazwa "zaczeski")
                      ta nazwa zresztą ma podwójne dno
                      szpak się zatrzymał, jeżeli chodzi o "modę fryzur" gdzieś w roku 1974, kiedy
                      jeszcze nasi wygrywali
                      i dalej odcina kupony od tych sukcesów, nie chce nic zmieniać w swoim
                      wyglądzie, aby wspominać o swoich młodzieńczych radosnych chwilach.....czyli
                      POŻYCZA piękne chwile!!!!

bardzo mi się podoba ta nazwa
                      • Gość: radziwił zrozumieć szpakowskiego IP: *.glinik.gorlice.pl 04.05.02, 11:26

> bardzo mi się podoba ta nazwa

bardzo mi się podoba twoja analiza.
                        dzięki niej lepiej zrozumiałem szpaka. tzn. JESZCZE lepiej, bo już rozumiałem :D
                        szpaq-romantyk pożycza piękne chwile. bardzo ładne.
      • retro Kołnierzyk Borka 04.05.02, 12:41
        Borek jest ok.
        Tylko w czasie pomeczowych wywiadów miał problemy z garderobą. Prawy kołnierzyk
        jego koszuli zbuntował się, był wymięty i wystawał spod marynarki, jakby chciał
        powiedzieć coś brzydkiego. Na tle "eleganckiego" Franka z Barcelony Borek
        sprawiał wrażenie, jakby wracał z wiejskiego wesela i zapomniał, która jest
        godzina.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka