Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Legia u Prezydenta

IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 03.05.02, 21:32
    Pieknie, bardzo pieknie bylo. Co za szyk. Pilkarze mistrza Polski w pilce
    noznej sezonu 2001/02 goscili na salonach. Gratulacje, kwiaty, upominki,
    ordery... Hmmmmm... Tylko jakos sobie nie przypominam, by w ostatnich latach
    pilkarze Polonii Warszawa czy Wisly Krakow mieli wieksza lub mniejsza
    przyjemnosc goscic u naszego prezydenta. Chyba, ze Ten dopiero kupil sobie
    telewizor i zorientowal sie, ze u nas tez graja w pilke...
    Obserwuj wątek
      • kezlok Re: Legia u Prezydenta 03.05.02, 21:33
        Gość portalu: odie napisał(a):

> Pieknie, bardzo pieknie bylo. Co za szyk. Pilkarze mistrza Polski w pilce
        > noznej sezonu 2001/02 goscili na salonach. Gratulacje, kwiaty, upominki,
        > ordery... Hmmmmm... Tylko jakos sobie nie przypominam, by w ostatnich latach
        > pilkarze Polonii Warszawa czy Wisly Krakow mieli wieksza lub mniejsza
        > przyjemnosc goscic u naszego prezydenta. Chyba, ze Ten dopiero kupil sobie
        > telewizor i zorientowal sie, ze u nas tez graja w pilke...

A co zazdrościsz? ;) El Presidento jest kibicem Legii, więc miał prawo.

• Gość: kataryna Re: Legia u Prezydenta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 21:43
          Skąd wiesz, że El Presidento jest kibicem Legii? Ja myślaam, że jest
          prezydentem wszystkich kibiców :)
          • kezlok Re: Legia u Prezydenta 03.05.02, 21:46
            Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Skąd wiesz, że El Presidento jest kibicem Legii? Ja myślaam, że jest
            > prezydentem wszystkich kibiców :)

Zdaje mi się, że tak jacyś dziennikarze tak mówili, choć fakt im zawierzać nie
            wolno za bardzo ;)

• Gość: kataryna Re: Legia u Prezydenta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 21:52
              To już wiem skąd jego ostatnie nieporozumienia z mIllerem, nie chodzi wcale o
              zmiany w Konstytucji tylko o piłkę, Miller przecież kibicuje Widzewoi więc
              jakżesz się mają dogadywać :)))
      • Gość: kataryna Re: Legia u Prezydenta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 21:41
        Kwaśniewski stara się zawsze trzymać ze zwycięzcami (Małysz). Też sobie nie
        przypominam Polonii ani Wisły u prezydenta. Polonia zdobywała mistrza w 2000
        czyli kilka miesięcy przed wyborami, może Kwachu nie chciał być w kraju
        kojarzony z niezbyt w Polsce lubianą Polonią. Inna sprawa, że w jego kampanii
        występował Wdowczyk - wtedy jeszcze w glorii człowieka sukcesu, najmłodszego
        trenera mistrza w Polsce, zwłaszcza, że w reklamówkach wyborczych przemawiał
        właśnie na tle stadionu Polonii i podkreślał zasługi Kwacha dla polskiego
        sportu. Za swoje publiczne poparcie Kwaśniewskiego i wmieszanie w to Polonii
        (klubu przecież niespecjalnie rozpieszczanego przez komunę) był wyzywany na
        konwiktorskiej. Ale o ile się nie mylę Wisła też nie dostąpiła zaszczytu. Ja
        bym to wiązała z sukcesem reprezentacji, odkąd awansowała do Mistrzostw Świata
        ludziom się dobrze kojarzy i w związku z tym nawet ligowa piłka zaczyna się
        wydawać całkiem cywilizowaną rozrywką. Więc dlaczego nie miałby się Kwach
        pokręcić trochę koło mistrzów.
        • Gość: odie Re: Legia u Prezydenta IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 03.05.02, 22:01
          Tu nie chodzi o zazdrosc czy inne niezdrowe emocje. Prezydent Kwasniewski jest
          prezydentem Polski a nie tylko Warszawy czy Mazowsza.
          Na sprawe mozna najprosciej spojrzec tak: jak czuli sie zawodnicy innych klubow
          ktore zdobyly tytul w poprzednich latach, a nie zostali przez Olka zaproszeni?
          Jesli w przyszlym sezonie pilkarze np. KSZO Ostrowiec zdobeda tytul, to
          chcialbym ich potem zobaczyc na prezydenckich salonach. Chodzi o bycie
          konsekwentnym.
          • Gość: kataryna Re: Legia u Prezydenta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 22:16
            Tu się zgodzę, albo zaprasza każdego mistrza albo żadnego.
        • Gość: ap L Re: Legia u Prezydenta IP: *.tnt1.st-petersburg.fl.da.uu.net 03.05.02, 23:17
          Kwachu od kiedy jest prezydentem zawsze kibicowal Legii. Chodzil na mecze
          jeszcze gdy trenezy reprezentacji zmieniali sie jak rekawiczki, czyli Twoje
          myslenie nie ma sensu.
          • Gość: kataryna Re: Legia u Prezydenta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 23:24
            Mojego myślenia się nie czepiaj bo zaręczam, że u mnie z tym w porządku. Jak
            się z czymś nie zgadzasz to poproszę o konkrety. Bo jakoś cały czas nie mogę
            sobie przypomnieć, żeby Kwaśniewski zapraszał do siebie któregoś z poprzednich
            mistrzów Polski.
            • Gość: ap L Re: Legia u Prezydenta IP: *.tnt1.st-petersburg.fl.da.uu.net 03.05.02, 23:25
              On nie musi prosic tych ktorym nie kibicuje.
              • Gość: kataryna Re: Legia u Prezydenta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 23:31
                I tu się właśnie różnimy, bo ja uważam, że dopóki robi coś jako Prezydent RP
                (bo o ile wiem nie zrobił z tego prywatnej imprezy na której kibic Aleksander
                K. zaprasza swoich ulubieńców na piwo) nie powinien faworyzować tych czy
                innych. Nie żałuję Legii tej wizyty i już się nie będę na ten temat odzywać ale
                moje prawo uważać, że prezydent mojego kraju powinien sprawiedliwiej dzielić
                swoje "łaski".
                • kezlok Re: Legia u Prezydenta 03.05.02, 23:35
                  Prezydent Polski czy Ostrowca może mieć swoje sympatie. Nie ma to wieliego
                  znaczenia, że Kwachu zaprosił do pałacu Legię, bo co jej to da? Pieniędzy z tego
                  nie miała, nowych zawodników menadżer Kwaśniewski też nie załatwił, więc o co się
                  spór toczy?
                  • Gość: kataryna Re: Legia u Prezydenta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.02, 23:46
                    E tam, zaraz spór, tak sobie tu gadamy, chociaż rzeczywiście nie ma chyba o
                    czym. Nie chodzi tu o Legię tylko samego Kwasniewskiego a na polityke nie ma tu
                    raczej miejsca. Takie samo zdanie miałabym gdyby w ten sposób wyrózniał
                    jakikolwiek inny klub łącznie z moim. Powtarzam, nie chodzi mi o Legię. O wiele
                    bardziej np. nie podobało mi się jak szef Urzedu Skarbowego w Krakowie umorzył
                    szefowi Telefoniki 70 mln zł zaległego podatku a potem pojechał z Wisła w
                    charaketrze gościa honorowego na mecz do Wisły na Camp Nou.

Uciekam z tego posta bo tylko patrzeć jak mi się oberwie :)
                    • kezlok Re: Legia u Prezydenta 03.05.02, 23:52

> E tam, zaraz spór, tak sobie tu gadamy, chociaż rzeczywiście nie ma chyba o
                      > czym. Nie chodzi tu o Legię tylko samego Kwasniewskiego a na polityke nie ma tu
                      >
                      > raczej miejsca. Takie samo zdanie miałabym gdyby w ten sposób wyrózniał
                      > jakikolwiek inny klub łącznie z moim. Powtarzam, nie chodzi mi o Legię. O wiele
                      >
                      > bardziej np. nie podobało mi się jak szef Urzedu Skarbowego w Krakowie umorzył
                      > szefowi Telefoniki 70 mln zł zaległego podatku a potem pojechał z Wisła w
                      > charaketrze gościa honorowego na mecz do Wisły na Camp Nou.
                      >
                      > Uciekam z tego posta bo tylko patrzeć jak mi się oberwie :)

A czy wszechwładny prezydent Polski zrobił coś dla Legii?

• Gość: Ace Re: Legia u Prezydenta IP: *.acn.pl / 10.128.135.* 03.05.02, 23:27

> Mojego myślenia się nie czepiaj bo zaręczam, że u mnie z tym w porządku. Jak
              > się z czymś nie zgadzasz to poproszę o konkrety. Bo jakoś cały czas nie mogę
              > sobie przypomnieć, żeby Kwaśniewski zapraszał do siebie któregoś z poprzednich
              > mistrzów Polski.

no i bardzo dobrze
              Skoro kibicuje Legii niech zaprasza pilkarzy Legii

• Gość: k2 Re: Legia u Prezydenta IP: *.pronet.lublin.pl 03.05.02, 23:33
                Z tym sie nie zgodze, poniewaz Jezeli Kwasniewski przyjmuje pilkarzy jako
                prezydent to powninien ZDECYDOWANIE zapraszac wszystkich mistrzow polski, ale
                jesli przyjmuje jako Kwach to ma prawo do kibicowania danemu klubowi.
                Kibicowanie prezydenta legii mozna porownac do np. przyjezdzania czesciej do
                danego miasta, troszczenie sie bardziej o jego sprawy, (faworyzowania).
                • kezlok Re: Legia u Prezydenta 03.05.02, 23:39
                  Gość portalu: k2 napisał(a):

> Z tym sie nie zgodze, poniewaz Jezeli Kwasniewski przyjmuje pilkarzy jako
                  > prezydent to powninien ZDECYDOWANIE zapraszac wszystkich mistrzow polski, ale
                  > jesli przyjmuje jako Kwach to ma prawo do kibicowania danemu klubowi.
                  > Kibicowanie prezydenta legii mozna porownac do np. przyjezdzania czesciej do
                  > danego miasta, troszczenie sie bardziej o jego sprawy, (faworyzowania).
                  Tak i nie powinien zapomniec jeszcze o mistrzach Poslki w :siatkówce, żużlu,
                  koszykówce, boksie, brydża, hokeju, pływaniu, lotnictwie, sportach motorowych,
                  kolarstwie, łucznictwie, bierkach pod wodą, hutnictwie itd. Tylko to nie ma
                  większego sensu. Kwachu zaprosił Legię bo jej kibicuje, a że była ku temu
                  spotkaniu okazja , więc stało się. Jak już powiedziałem, Legia większych korzyści
                  na tym nie odniosła, więc Wisła i Polonia nie muszą czuć się zagrożone o swój
                  nędzniutki bycik.

• Gość: k2 Re: Legia u Prezydenta IP: *.pronet.lublin.pl 03.05.02, 23:45
                    no wiesz... to jest prezydent Polski i jako prezydent nie powinien zapraszac
                    swoich ulubiencow. Pilka nozna ciszy sie w Polsce (nie tylko) duza
                    popularnoscia wiec dlatego ich przezydent zaprasza.
                    • kezlok Re: Legia u Prezydenta 03.05.02, 23:59
                      Gość portalu: k2 napisał(a):

> no wiesz... to jest prezydent Polski i jako prezydent nie powinien zapraszac
                      > swoich ulubiencow. Pilka nozna ciszy sie w Polsce (nie tylko) duza
                      > popularnoscia wiec dlatego ich przezydent zaprasza.

Ale zaprosił i sympatii nie stracił.
      • Gość: M Re: Legia u Prezydenta IP: *.chello.pl 04.05.02, 01:49
        Następni z kompleksami.
      • Gość: fuzzy Re: Legia u Prezydenta IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 02:02
        O co ta afera,czy wizyta u kwacha, to jakieś wielkie halo ? Dla mnie jest to
        równoznaczne z wizytą w kiblu na dworcu centralnym.
        • Gość: jhs Re: Legia u Prezydenta IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 04.05.02, 11:49
          Zabrakolo pewnej konsekwencji. W USA prezydent spotka sie z kazdym mistrzem,
          czy to futbolu, hokeja czy koszykowki.
          PS Kiedys w wywiadzie w C+ pytany komu kibicuje odpowiedzial, ze jako prezydent
          kibicuje wszystkim, ale jego ojciec byl wiernym fanem Lecha Poznań dodał.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka