Gość: darek IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 16.12.04, 13:55 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darek6 Urlep i Griszczuk 16.12.04, 13:59 Nie ptrzyoakdiem jest fakt, że 10 lat temu zawodnik Anwilu,wówczas Nobilesu Włocławek przypoomniał sędziom, że istnieje mafia sędziowska, ale jest i białoruska. Warto, aby o tym pamiętali - gdyż ich sędziowanie przypomina żarty z koszykówki i ludzi, którzy pasjonują się tym sportem. A teraz nawet ocenić ich nie wolno, więc ja sobie pozwolę krzyknąć "SĘDZIA KALOSZ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: Andrej Urlep ukarany IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 16.12.04, 14:22 Urlep został oceniony i ukarany (nie wnikajm w to czy miał prawo krytykować pracę sędziów) Zastanawia mnie tylko jedno czy oceniona została praca sędziów i czy zostałi oni ukarani za swoje decyzje zachowanie.Jeśli tak to w porzadzku a jeśli nie to uważam że jest to niesprawiedliwe. Dlaczego karać jednych a drugich nie .Czyżby sędziowie nie podlegali ocenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudonim Re: Andrej Urlep ukarany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.12.04, 14:31 I ja sie z trenerem Urlepem jak najbardziej zgadzam, po polskich parkietach biega banda zalosnych sedziow, mozna na palcach jednej reki policzyc tych na porzadnym poziomie! Kiedys klan Kotulskich brylowal w takich akcjach teraz przenioslo sie to na caly swiatek sedziowski!!! Zaznaczam ze nie jestem kibicem Anwilu i jest to opinia wielu graczy ktorzy jeszcze niedawno biegali po parkietach PLK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. a dlaczego az tyle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 14:34 z tego co wiem to wykroczenie tego typu jest karane w wysokosci od1 tys do 5tys.. To az tak drastyczne bylo, ze dostal najwyzsza kare? Skrytykowal, wiedzial, ze poniesie kare ale dlaczego zaraz najwyzsza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Andrej Urlep ukarany IP: *.238.113.63.adsl.inetia.pl 16.12.04, 15:52 trafne jest spostrzeżenie i pytanie.Ajak zastali ocenieni sędziowie? Oni chyba imunitetu nie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet SZCZERBA zawinil.. URLEPA powiesili... IP: *.telia.com 16.12.04, 16:37 Zaraz zaraz.. Za co wiec Urlep zostal ukarany????????? - Ku.. zesz jego mac! - pierwszy raz i mam nadzieje ostatni zdarza mi sie zaklac publicznie - za "publiczne krytykowanie orzeczeń sędziowskich"????? - Niechze "pan prezes" PLK SA Janusz Wierzbowski, który pełni obowiązki głównego komisarza ligi - U D O W O D N I ze Urlep powiedzial nieprawdę!! - ze sklamal! - a nie wzorem pilki noznej i wzorem towarzysza Listkiewicza bierze sie za zamordyzm i ochronę szwindli, matactw, oszustw i JAWNEGO "drukowania" meczy przez podlegych mu "sedziow".. - JAWNEGO gdyz KAZDA FORMA PUBLICZNEJ KRYTYKI "SEDZIOW" BEDZIE NATYCHMIAST i OSTRO UKARANA, - tyle ze owym "sedziom" zadna krzywda sie nie stanie i spokojnie i JAWNIE - nie kryjac się wcale - beda robic swoje, wiedzac iz za plecami maja podobna sobie szuję, czyli "prezesa" Wierzbowskiego.. A przeciez panie Wierzbowski to PUBLIKA oglada mecze i obserwuje poczynania sedziow i owa PUBLIKA - moze byc pan tego calkowicie pewien - PRAWIDLOWO ocenia pracę sędziow, czy to pilkarskich czy koszykarskich czy kazdych innych. I moze byc pan pewien panie Wierzbowski, ze ta sama zdeprawowana publika(ktora bedzie poszerzac sie sukcesywnie z meczu na mecz o inne miasta), po przegranej innym razem SWOJEJ druzyny, natychmiast okrzyknie iz jest to.. ROBOTA SEDZIOW! - Kiedy widzieli co wyprawiaja "sedziowie" w ich miescie, to oczywiste jest ze w innym miescie zrobia ci sami "sedziowie"(lub ich koledzy - to bez znaczenia) TO SAMO, tyle ze tym razem PRZECIW ich druzynie.. - Zalozenie nie bedzie aby sluszne i pozbawione podstaw? - panie "prezesie" Wierzbowski?? - Wnioski niech "pan prezes" wyciagnie sam - jesli jest jeszcze w stanie - gdyz prawdopodobienstwo jest iz jest juz tak zdeprawowany "pan prezes", iz wniosek wyciagnie jeden: - "ZAMKNAC MORDE TEMU CO TAK PISZE!!" - i to pisze PUBLICZNIE!! - "UKARAC! UKARAC! UKARAC!!" (inna sprawa ze "lancetowi" akurat, moze "pan prezes" co najwyzej "nakukac" lub soli na ogon nasypac..) Natomiast na kolejna JAWNA kpine wyglada wymog zglaszania zastrzezen, skarg etc.. tzw. "droga formalna", czyli.. klub wnosi skarge itp. do "odpowiednich wladz" odpowiedniego zwiazku, i te wladze, "rozpatruja" i osadzaja sprawe.. To tak jakby zlodziej sadzil innego zlodzieja lub.. samego siebie!! To dlatego slowo "SEDZIA SPORTOWY" jest w Polsce synonimem oszustw, lajdactw, szwindli i nieuczciwosci.. ILE odwolan czy skarg w koszykowce, siatkowce i plce noznej zostalo uwzglednionych i zweryfikowanych na korzysc skarzacych?? - i ILU sedziow zostalo ukaranych i JAK!! - zostalo ukaranych?? - Tak ukaranych, ze wzbudzalo to niepohamowany PUBLICZNY smiech?? - Szkoda ze nie domagacie sie karania za PUBLICZNY smiech.. - Paranoja bylaby kompletna.. lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Andriej Urlep ukarany IP: *.kensgt01.pa.comcast.net 16.12.04, 17:18 Chcialem jeszcze zapytac zwiazek PLK jak w takim razie zgodnie z prawem komentowac prace sedziow. Publicznie mozna pewnie ich tylko chwalic, ganic - tylko w domu (zaznaczam puby, parki, kawiarnie - sa to miejsca publiczne). Mimo tego zartobliwego podtekstu tej wypowiedzi moje pytanie jest powazne. Przeciesz dociekanie wlasnych racji w sadach nie ma najmniejszego sensu, gdyz ktory trener, dyrektor klubu, ma na to czas. Wypowiedzi publiczne sa w tym wypadku jak najbardzie wskazane, wlasnie po to aby , aby zwrocic uwage opini publicznej a wiec najwazniejszego elementu kazdej dyscypliny sportowej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosz Re: Andrej Urlep ukarany IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 16.12.04, 17:11 Ale Pan Prezes PLK jest bystry. Potrzebował prawie tydzień czasu żeby wymyślić karę dla trenera Urlep. Ciekawy jestem ile potrzeba mu czasu żeby podjąć naprawdę ważną decyzję, chociażby jak lepiej promować koszykówkę. Ale skoro się nic nie robi to trzeba się czym wykazać. 5000 zł przyda się żeby zrobić imprezę świąteczną dla sędziów. Proponuję zrobić publiczna debatę na temat sędziowania, niech wypowiedzą się wszyscy zainteresowani jak wygląda sędziowanie w PLK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sędzia Re: Andrej Urlep ukarany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:04 i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Andrej Urlep ukarany IP: *.telia.com 16.12.04, 19:08 Autor: Gość: sędzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 16.12.2004 18:04 i bardzo dobrze ---------------------------------------------------------------------------- A co niektorzy to nawet mowia ze matolek to tez stworzenie Boze... lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neutral To nie ma sensu! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 16.12.04, 20:03 To znaczy ze nie mozna juz wypowiedz konstruktywnej krytyki na temat pracy sedziow?Co oni sa swieci?Nietykalni>?Przeciez po to maja pensje, aby dobrze wywiazywac sie ze swojego obowiazku sedziowania! To pachnie komuna!Za komuny tez nie mozna bylo krytykowac wladzy.... Odpowiedz Link Zgłoś