Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dogadali się z Polonią!!!!

14.05.02, 08:46
    jesli wierzyć publikacji GW dziś. Czyli Kaczorowski i Scherfchen wracają? Plus
    Bizacki za Ślusarza jeśli przyjmie ofertę Lecha, ....tak przynajmniej można
    wnioskować. Kolejny zawodnik "z nazwiskiem" za Bartka... Ciekawe.Do tego
    Bosacki (mój ulubieniec) i być może Kaliszan oraz Trzeciak

Tyrajski
    Michalski, Wójcik, Kaliszan (Mowlik), Bosacki
    Kaczorowski, Scherfchen (Jacek), Trzeciak (Goliński), Remień (Matlak)
    Reiss, Bizacki (Ślusarski)

Czy tak może wyglądać "11" Lecha w I lidze?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Lechita Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: 211.191.12.* 14.05.02, 08:57
        misza01 napisał(a):

> jesli wierzyć publikacji GW dziś. Czyli Kaczorowski i Scherfchen wracają? Plus
        > Bizacki za Ślusarza jeśli przyjmie ofertę Lecha, ....tak przynajmniej można
        > wnioskować. Kolejny zawodnik "z nazwiskiem" za Bartka... Ciekawe.Do tego
        > Bosacki (mój ulubieniec) i być może Kaliszan oraz Trzeciak
        >
        > Tyrajski
        > Michalski, Wójcik, Kaliszan (Mowlik), Bosacki
        > Kaczorowski, Scherfchen (Jacek), Trzeciak (Goliński), Remień (Matlak)
        > Reiss, Bizacki (Ślusarski)
        >
        > Czy tak może wyglądać "11" Lecha w I lidze?

Niezle. Bosacki, Kaczor, Scherfchen to nazwiska jakie bym chetnie widzial w
        Lechu. Bizacki? Bycmoze. Ale najfajniej to by bylo gdyby w Lechu gral Trzeciak.
        ma 34 lata czyli emerytem jeszcze nie jest a w lidze polskiej 10 bramek strzelki
        bez problemu. Niech wraca Slusarski, wole go niz bizackiego.
      • feelgood Re: Dogadali się z Polonią!!!! 14.05.02, 09:06
        Mieliśmy co prawda nie przejmować się prasowymi transferami - więc tak na
        marginesie - myślę sobie, że jednak Dembiński lepszy od Bizackiego (choć
        starszy), Trzeciak ma propozycję z ŁKS - i dobrze - niech nie blokuje miejsca
        młodszym, Ślusarski MUSI wrócić jako pierwszy zmiennik (nie czarujmy się - w
        Widzewie jego rola była i będzie podobna), z dwójki Scherfchen-Jacek nie wiem
        który jest lepszy dziś, chyba Jacek; Kaliszan - z jednej strony MP, z
        drugiej... możemy kończyć mecz w 10 częściej niż zwykle. I wychodzi mi, że
        najlepszy jest Kaczorowski.

Choć modne się zrobiły okrzyki wzywające do zapuszczania włosów, pozwolę sobie
        wznieść inny w treści:

ODNALEŹĆ JACKA KUBICKIEGO!

nARKA
        • Gość: Alchem Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 10:09
          cytat z forum LKS:
          "slyszalem no i to ponoc z dosc niezbych zrodel (do tej pory sie sprawdzalo) ze
          Klepczarek trafi do Pyrow a dlaczego to sobie dopowiedzcie sami;-) obym sie
          mylil bo lubie Piotrusia chociaz on za nami nie przepada:P "

nic nie dodam, bo nawet nie wiem kto to jest :} jesli ktos cos wie wiecej na
          temat tego pilkarza, to moze sie podzieli informacjami? :)

pozdro
        • Gość: MaciejK Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.radiomerkury.pl 14.05.02, 10:26
          feelgood napisał(a):

> Choć modne się zrobiły okrzyki wzywające do zapuszczania włosów, pozwolę sobie
          > wznieść inny w treści:
          >
          > ODNALEŹĆ JACKA KUBICKIEGO!
          >
          > nARKA

Muszę Cie zmartwic ale Kubicki jest w "stajni" Amiki i raczej z ważnym kontraktem
          takze...
          PZDR
          • feelgood Re: Dogadali się z Polonią!!!! 14.05.02, 10:38
            Aktualnie jest w Kielcach właśnie - i w tym sęk. Z Dumą Klawiszy wiąże go być
            może jeszcze jakaś umowa, ale odkąd przestał grać w rezerwach, to wrócił do
            Scyzoryków. Pytanie, czy wypożyczony do Korony, czy zakończył grę w piłkę na
            zawsze?
            Chyba, że wrócił do Biedronek teraz (tj. w ciągu ostatnich kilku tygodni)?

nARKA
        • jacniew Kubicki 14.05.02, 17:51
          Także ostatnio zainteresowałem się Kubickim. Niestety po kontuzji nie odnalazł
          się - gra teraz w Koronie Kielce ale nie wiem czy miści się w składzie i jak mu
          idzie... Jeśli ktoś coś wie to niech rzuci info...
      • misza01 Re: Dogadali się z Polonią!!!! 14.05.02, 10:26
        misza01 napisał(a):

> jesli wierzyć publikacji GW dziś. Czyli Kaczorowski i Scherfchen wracają? Plus
        > Bizacki za Ślusarza jeśli przyjmie ofertę Lecha, ....tak przynajmniej można
        > wnioskować. Kolejny zawodnik "z nazwiskiem" za Bartka... Ciekawe.Do tego
        > Bosacki (mój ulubieniec) i być może Kaliszan oraz Trzeciak
        >
        > Tyrajski
        > Michalski, Wójcik, Kaliszan (Mowlik), Bosacki
        > Kaczorowski, Scherfchen (Jacek), Trzeciak (Goliński), Remień (Matlak)
        > Reiss, Bizacki (Ślusarski)
        >
        > Czy tak może wyglądać "11" Lecha w I lidze?

Ciągle zapominam o Drajerze, który trochę "przypakował" w czasie rehabilitacji po
        kontuzji i jeśli dobrze przepracuje przerwę, to może byc niezłym "wymiataczem"...

• Gość: plastic Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.05.02, 11:35
          drajer to moj typ( chociaz kiedys nie lubilem jego gry). i w dalszym ciagu bede
          sie upieral ze formacja obronna bedzie najsilniejsza lecha.... chociaz pomoc po
          tranferach ( kaczorowki, maciej s. oraz jakiegos playmakera z balkanow) tez
          moze byc niezla ;)
          • feelgood Re: Dogadali się z Polonią!!!! 14.05.02, 11:45
            Uparłeś się na tych Jugosłowian. Aleksander Gruber może być? ;))

nARKA
            • Gość: plastic Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.05.02, 11:54
              feelgood napisał(a):

> Uparłeś się na tych Jugosłowian. Aleksander Gruber może być? ;))
              >
              > nARKA

nie vukovic2 ;) uparlem sie przez to ze w polsce praktycznie takowych nie ma(
              rozgrywajacych), moze tez byc z innego kontynentu ;))))))

• Gość: kolej Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.stacje.agora.pl 14.05.02, 13:27
            kilka uwag:
            - nie zdziwię się, jeśli Bosy będzie grał w Lechu na środku, nie kryjącego - w
            końcu przed Amicą zawsze grał na środku.
            Kaliszan - wporzo, ostatnio trochę mniej kosi, co ważne.
            - Scherfchen - to cień piłkarza, który grał w Lechu. Z dawnych przewag została
            mu tylko agresja, ale teraz z reguły kończy się to faulami. Poza tym ociężały i
            nie czuje piłki. Ale może u nas się odnajdzie? Na razie JAcek na pewno lepszy.
            Kaczor - byłoby super, Trzeciak - też
            Najsłabiej to wygląda w ataku. Chyba że naraz odnajdą formę: Reiss, Przysiuda,
            Bugaj, i albo Slusarz, albo Bizacki (sam nie wiem kogo wolę, chyba jednak
            Ślusarza). A jeśli jesienią wszyscy będą mieli formę z wiosny?
            No i trzeba się pogodzić z brakiem typowego rozgrywającego w stylu Deyny - będą
            chyba ofensywny i defensywny pomocnik, co oznacza, jeśli nie będzie Trzeciaka,
            wielkie wymagania od Goliny/Bekasa/ew. Białka
            Ciekawe z kim i kiedy się żegnamy, przecież budżet nie z gumy...
            • misza01 Re: Dogadali się z Polonią!!!! 14.05.02, 14:17
              z niewieloma zawodnikami jesli wierzyć Baniakowi..Nawrocik, Zakrzewski, Białek
              i Mowlik (nie linczujcie, ale to chyba ciągle jeszcze nie zawodnik na I ligę, a
              za mocny na trzecioligowe rezerwy-to się tyczy wszystkich tych zawodników)
              powinni trafic do II ligowego już prawie Aluminium Konin na zasadzie
              wypozyczenia- niech nabierają doświadczenia w II lidze, niech się ogrywają i
              niech pomagają utrzymać II lige dla Wielkopolski z pozytkiem dla siebie, Konina
              i przyszłości Lecha.Lepiej to niż się sparzyć w I lidze, do której jeszcze im
              za wcześnie. Dziękujemy chyba Augustyniakowi (jeśli przyjdzie i Bosy i
              Kaliszan, choć jest jeszcze Czechu Owczarek), Czajkowskiemu (podejrzewam,że ma
              niezły kontrakt). Bugaj, Miklosik, Jabłoński, Telichowski, Stachowiak,Przerada
              i reszta która będzie w rezerwie I zespołu + juniorzy i zawodnicy z obecnych
              rezerw- niech pogrywają w III lidze z opcją zasilenia I składu. tak ja to
              widzę, choć wszystko zależy od tego kto przyjdzie i ilu zawodników można juz
              przesunąć do rezerw z juniorów, kto wróci z wypożyczeń w niższych ligach (poza
              Zakrzewskim).Oczywiście jest kilka nazwisk przy których mozna dyskutować (Bugi,
              Przerada), ale pamiętajmy,że w III lidze trzeba się utrzymać, a i kontraktów
              takich jak w I lidze dawać nie trzeba. A jeśli nie zechcą to dać wolną rękę w
              szukaniu nowego klubu.Co Wy na to?
              • Gość: Camara Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: 217.96.35.* 14.05.02, 14:22
                Oszczędź Mowlika - wiem, wiem ....młody, nieograny itd. - ale może niech nie
                gra ról pierwszoplanowych, lecz mocno się uczy - tylko, że grając w 1 lidze, a
                nie 3!!! Jak będa wzmocnienia obrony to Mowlik może wiele skorzystac.
                • misza01 Re: Dogadali się z Polonią!!!! 14.05.02, 14:45
                  Mimo wszystko wolę,żeby grał w II lidze niż siedział w I na ławie i grywał w
                  III. Wiadomo,że nikt nie będzie wprowadzał ostatniego stopera na końcówki
                  meczy. Myslę,że jeszcze pół roku w II lidze (pod warunkiem,że będzie grał
                  oczywiście) może mu tylko wyjść na dobre.Za pół roku się zobaczy jakie postępy
                  itp. Ten chłopak naprawdę ma czas . Nie chciałbym aby popełniono podobny błąd
                  jak ze Ślusarskim, którego zbyt szybko obarczono dużą odpowiedzialnością. Tak
                  myślę
                  • Gość: Camara Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: 217.96.35.* 14.05.02, 14:49
                    Cenię zdanie Twe i szanuję.
                    • misza01 Re: Dogadali się z Polonią!!!! 14.05.02, 14:56
                      cieszę się, bo ni ma to jak sensowna dyskusyjka
                      • Gość: kolej Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.stacje.agora.pl 14.05.02, 15:48
                        14.5.Poznań (PAP) - Działacze beniaminka ekstraklasy Lecha Poznań przedstawili
                        prezesowi Polonii Warszawa Januszowi Romanowskiemu propozycję gry piłkarzy
                        stołecznego klubu Pawła Kaczorowski i Macieja Scherfchena w stolicy
                        Wielkopolski.

Spotkanie odbyło się w Warszawie, a dotyczyło spraw finansowych związanych z
                        zaległościami warszawskiego klubu wobec Lecha z zapłaceniem za transfer Macieja
                        Scherfchena - 800 tysięcy złotych.

Januszowi Romanowskiemu zaproponowano aby Paweł Kaczorowski, który chce
                        występować w stolicy Wielkopolski, przeszedł do Lecha w ramach rozliczeń
                        zaległych pieniędzy za transfer Macieja Scherfchena.

Jeżeli chodzi o ewentualną grę Macieja Scherfchena to poznański klub jest
                        zainteresowany jego wypożyczeniem.

Sprawa powinna znaleźć swój finał w ciągu dwóch, trzech tygodni. (PAP)
                        Gdyby to się udało, byłby to świetny ruch Zarządu - branie w tej chwili na
                        stałe Scherfchena jest kupowaniem kota w worku (pisałem o tym wyżej)
                        PS A Fryzjera wyp...ić ;-)))
                        • Gość: apcio Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.05.02, 16:01
                          Co do rozgrywajacych to ponoc Ruch wystawil Surme i Wosia na liste transferowa
                          wiec moze by sie cos dalo zrobic w sprawie tego pierwszego glownie !!!
                          • Gość: plastic Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.05.02, 16:58
                            co do rozgrywajacego to bede sie upieral aby nie byl on polakiem ;)
                            • Gość: pluto Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.05.02, 17:41
                              a ja bym sie jeszcze rozejrzałl za zawodnikami którzy odchodza z odry
                              wodzisłlaw. co byscie powiedzieli na Sibika i Sosina ?
                              • Gość: exe Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.05.02, 18:09
                                Gość portalu: pluto napisał(a):

> a ja bym sie jeszcze rozejrzałl za zawodnikami którzy odchodza z odry
                                > wodzisłlaw. co byscie powiedzieli na Sibika i Sosina ?

Sibik - nie ma sensu.
                                Sosin - chyba będzie grać w Wiśle (ma z nimi ważny kontrakt).
                                • Gość: Pablo Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.05.02, 19:31
                                  A ja chciałbym zabrać zdanie w sprawie Krzysia Bizackiego. Czytam
                                  codziennie "Sport"(to taki Śląski przegląd sportowy, z tym że o dużo,dużo
                                  lepszy od Przeglądu i jest dużo-co dziwne-, i ciekawie o Lechu). Zwrócił moją
                                  uwagę już dawno, i pasował mi do Kolejorza. Widzieliście jego prostopadłe
                                  podania? Umie się też znaleść w polu karnym. Wg mnie jest dobry. Po jego
                                  wypowiedziach w w/w gazecie wydaje się że ma zapał do gry, a co ważne coś do
                                  udowodnienia w Polskiej lidze. Mógłby to udowadniać w Lechu. Tylko szkoda że
                                  perspektywą jego przyjścia byłoby odejście Ślusarskiego. :(
                                  Pzdr
                                • Gość: salog Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: 62.233.186.* 14.05.02, 19:37
                                  Właściwie to zaczęli gadać z Polonia a to jest duża różnica. Scherfchen to może
                                  być gwiazda (wybaczcie porównanie) - taki polski Vieira... Pamiętajcie, że on
                                  rok nie grał (kontuzja).
                                  Co do Bizackiego to przypominam, że był on kiedyś gwiazdką na miarę Gajtka, czy
                                  Moskłay (tak, tak). Problem polega na tym, że trudno budowac drużynę w opraciu
                                  wo gracza wypożyczonego, który jak tylko dobrze dwa razy kopnie piłkę to Ruch
                                  go pchnie nach zweite bundesliga i tyle będzie po napadzie. Stawiam na
                                  Ślusarza, który po owacyjnym powitaniu go na pierwszym meczu (20 000 wiary)
                                  będzie odkryciem sezonu! BARTEK WRÓĆ.
                                  Nic nie słychać o środkowym pomocniku "ofensywnym" - Drumlak to gwiazdka, Ja
                                  bym postawił na Białka - albo gośc ma jaja (w piłkę grać potrafi) albo nie i
                                  koniec! Wiem to cholernie odważne ale ile karier tak się zaczęło?

Pozdrawiam

Salog

P.S. Pozwólcie, że pociągnę nową świecką tradycję zapoczątkowaną przez Koleja -
                                  do czego gorąco namawiam innych forumowiczów.
                                  A FRYZJERA WYPIER...IĆ!!!!!
                                  Proponuję kończyć tak każdy post ;)))))
                                  • Gość: exe Re: Dogadali się z Polonią!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.05.02, 20:23
                                    Gość portalu: salog napisał(a):

> Właściwie to zaczęli gadać z Polonia a to jest duża różnica.

Przynajmiej jakiś postęp. Przy dobrej woli zawodników Romanowski raczej nie
                                    będzie robił większych problemów, skoro już zgodził się na rozmowy. Pamiętajmy,
                                    że już pół roku temu Lech (według Majchrzaka) był wstanie bardzo mocno zaszkodzić
                                    Polonii, może nawet ją zniszczyć.

> Scherfchen to może
                                    > być gwiazda (wybaczcie porównanie) - taki polski Vieira... Pamiętajcie, że on
                                    > rok nie grał (kontuzja).

Ciągle jest dość młody, więc może się odnajdzie (choć cieszyłbym się, gdyby do
                                    Lecha trafił Muraś bądź Surma, ale to jest nierealne).

> Co do Bizackiego to przypominam, że był on kiedyś gwiazdką na miarę Gajtka, czy
                                    > Moskłay (tak, tak). Problem polega na tym, że trudno budowac drużynę w opraciu
                                    > wo gracza wypożyczonego, który jak tylko dobrze dwa razy kopnie piłkę to Ruch
                                    > go pchnie nach zweite bundesliga i tyle będzie po napadzie.

Według kibiców Ruchu - swój najlepszy sezon miał w czasie, kiedy Śrutwa był w
                                    Legii. Więc jest szansa, że w innym towarzystwie się odnajdzie. Co do "będzie po
                                    napadzie" - on ma chyba jeszcze roczny kontrakt z Ruchem, więc go nigdzie nie
                                    zdążą sprzedać, jeśli Lech zastrzegnie sobie roczne wypożyczenie bez możliwości
                                    zerwania przez Ruch.

> Stawiam na
                                    > Ślusarza, który po owacyjnym powitaniu go na pierwszym meczu (20 000 wiary)
                                    > będzie odkryciem sezonu! BARTEK WRÓĆ.

Jak już ktoś napisał przede mną - pierwszy rezerwowy. Za dwa lata - klasa
                                    Wichniarza.

> Nic nie słychać o środkowym pomocniku "ofensywnym" - Drumlak to gwiazdka, Ja
                                    > bym postawił na Białka - albo gośc ma jaja (w piłkę grać potrafi) albo nie i
                                    > koniec! Wiem to cholernie odważne ale ile karier tak się zaczęło?

Ja marzę o pewnym, bardzo dobrym zawodniku w środku. Może to być jakiś gość z
                                    Bałkanów (zbaczając z pozycji - klub odpuścił sobie Kapinkovskiego?), może być
                                    Drumlak, który naprawdę potrafi grać w piłkę, a że w Stettinie grał ostatnio za
                                    darmo, to nie ma się co dziwić słabszej formie.

> Salog
                                    >
                                    > P.S. Pozwólcie, że pociągnę nową świecką tradycję zapoczątkowaną przez Koleja -
                                    >
                                    > do czego gorąco namawiam innych forumowiczów.
                                    > A FRYZJERA WYPIER...IĆ!!!!!
                                    > Proponuję kończyć tak każdy post ;)))))

=======
                                    A FRYZJERA WYPIER...IĆ!!!!! ;-)
                                    • feelgood Re: Dogadali się z Polonią!!!! 15.05.02, 08:27
                                      Piotrek Jacek jest dziś lepszy od Maćka Scherfchena, ale w przypadku dojścia
                                      Maćka do przyzwoitej formy będzie problem - dwóch bardzo dobrych i ambitnych
                                      piłkarzy na jedną pozycję. Któryś z nich będzie się musiał przekwalifikować,
                                      albo odejść. Są w takim wieku, że żadnemu z nich ławka się nie uśmiecha.
                                      Problem bogactwa - stać nas na to przy gorszej obsadzie pozostałych pozycji?
                                      nARKA
                                      • misza01 Re: Dogadali się z Polonią!!!! 15.05.02, 09:09
                                        Ja też bym się na Scherfchena aż tak nie upierał, o wiele korzystniejszy byłby
                                        transfer Kaczora, poza tym w Polonii (i w Pogoni to a propos Drumlaka) nie ma
                                        klimatu do piłki więc nie ma co się dziwić,że niektórzy zawodnicy potracili
                                        formę. Na razie nasz kochany Zarząd i trenerzy odbierają nagrodę za nagrodą
                                        (wybaczcie, ale abstrahując od wszystkiego: Dla Lecha Poznań, który 28 lat grał
                                        nieprzerwanie w ekstraklasie zdobywając tytuły MP, Puchar Polski, Superpuchar
                                        Polski powrót do I ligi jest rzeczywiście sukcesem jak cholera.Nie umniejszam,
                                        ale bez przesady. Wszyscy się zachowuja jakby Lech nie wiadomo co osiągnął.)i
                                        jakoś nie widać "transferowej gorączki". A Bizacki za Ślusarskiego- to wymaga
                                        naprawdę bardzo poważnego zastanowienia. Ja wolę Ślusarza bo to perspektywiczny
                                        chłopak. Jesli rzeczywiście trzeba wybierać. A może Bizacki-ŚLusarski, bo
                                        widzę,że uznajemy Reissa za nieruszalnego....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka