Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Korea Płd-Szkocja 4:1

16.05.02, 15:46
    Oglądałem mecz z Busan. Transmisja live z Korei.
    Koreańczycy zmiażdżyli Szkotów.
    Grali świetnie, byli wszechstronni: pressing, atak pozycyjny, kontra, gra
    skrzydłami, strzały z dystansu (kapitalne). To wszystko robione z klasą i na
    luzie.
    Byli szybsi, bardziej kreatywni...
    Po prosu zszokowali mnie swoja formą. Gus Hiddink nie marnował czasu.
    A Szkoci? No cóz, patrząc na to, jak "statystowali" Koreańczykom, przypomnieli
    mi o "genialnych" popisach chłopców Engela z ostatnich meczów towarzyskich.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dave Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: 203.134.26.* 16.05.02, 15:53
        Baardzo fajnie. Teraz tylko czekam na remis z Estonia.
        • Gość: Turek Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.05.02, 17:17
          Gość portalu: Dave napisał(a):

> Baardzo fajnie. Teraz tylko czekam na remis z Estonia.

Jeśli murawa będzie odpowiadała naszym i nie będą przetrenowani. Znając naszego
          pecha może się w meczu z Polską objawić nowa gwiazda estońskiego futbolu i
          osiągnąć wyżyny talentu wbijając na dwie bramki - tak jak to było na meczu z
          Białorusią
          pozdrawiam
      • campo Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 16.05.02, 15:53
        Hmm.....i dobrze ze wygrali, bo to oznacza, ze nastepnym etapem w
        przygotowaniach Koreii do MŚ będzie......wpadniecie w samozachwyt.:-)))

pzdr.
      • kezlok Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 16.05.02, 15:55
        A niech sobie wygrywają ze Szkocją, byleby nie z Polską.
        • Gość: Crotalus Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: *.pl 16.05.02, 15:57
          Szkocja jest beznadziejna. Francja - Szkocja 5:0 a powinno być 15:0.
          • Gość: menel Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 16:10
            Gość portalu: Crotalus napisał(a):

> Szkocja jest beznadziejna. Francja - Szkocja 5:0 a powinno być 15:0.

potwierdzam ! Szkocja jest beznadziejna.! Polska - Szkocja 1:1 ?

• retro Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 16.05.02, 17:11
            Do tej pory lekceważyłem Koreańczyków tak jak ty i większość forumowiczów.
            W opiniach o nich kierowałem się niewiedzą i uprzedzeniami.
            Ale właśnie zmieniłem o nich zdanie.

pzdr
      • Gość: Kaluzny Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: *.localnet 16.05.02, 16:00
        OK, no i co z tego? Najwyzej bedzie srebro, a nie zloto... :-)
        • Gość: Crotalus Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: *.pl 16.05.02, 17:29
          Szkocja pojechała tam w jakimś beznadziejnym, rezerwowym składzie.
      • bombelski Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 16.05.02, 17:33
        moim zdaniem to dobra wiadomość. ten wynik (i kilka wcześniejszych przez koreę
        uzyskanych) powinien - przynajmniej mam taką nadzieję - uchronić przed zbytnim
        lekceważeniem korei przez naszych piłkarzy, którzy na pierwsze spotkanie wyjdą
        jeszcze bardziej zmobilizowani. a dobry start na mistrzostwach uważam za
        kluczowy - i zresztą w niego wierzę, jakoś bardziej obawiając się co będzie z
        portugalią i usa.
        no i pamiętajmy, że to mecz towarzyski, a za nie nie ma bonusowych punktów za
        mistrzostwa.
        • Gość: KAŁUŻNY Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: *.tele2.pl 16.05.02, 17:56
          A ja i tak zmiotę razem z Tomkiem Hajto połowę żółtków z murawy. Także jakiś
          tam Hiddink będzie ich łapał w siatkę na motyle.
          • bombelski Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 16.05.02, 18:00
            radek, nie całkiem to miałem na myśli pisząc o mobilizacji ;)
          • Gość: HAJTO Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: *.tele2.pl 16.05.02, 18:00
            A tak żaden żółtek mi qrwa nie podskoczy!
      • Gość: skiba Ja tam bym z zachwytami nie przesadzał. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 18:29
        Szkoci zagrali tragicznie, to chyba syndrom drużyn trenowanych przez Berti
        Vogtsa, a poza tym ruszali się jak zapaśnik sumo po przebiegnięciu maratonu.
        Widać było, że na aklimatyzację nie starczyło czasu. Koreańczycy przeważali
        głównie formą fizyczną, a ich akcje były dość schematyczne. Główny pomysł na
        rozegranie akcji to wchodzący z głębi obrony środkowy obrońca i potem podanie
        na skrzydło. Akcje środkiem pola nie przynosiły zbyt wielkiego rezultatu, a
        część bramek padła po ewidentnych błędach obrońców i bramkarza.
        • Gość: toler z Bertim to tez bym nie przesadzal:-) IP: *.CUSTOMER.DSL.ALTER.NET 16.05.02, 18:36
          skiba napisal:
          "Szkoci zagrali tragicznie, to chyba syndrom drużyn trenowanych przez Berti
          Vogtsa.."

jezeli o piekno gry chodzi to masz 100% racji....to kwestia gustu...jezeli zas
          o efektywnosc to:
          wicemistrzostwo Europy 1992 i mistrzostwo Europy, (w tym polfinal z Anglia!)
          efektem "tragicznej" gry raczej nie byly...

Od Bertiego nikt nie oczekuje cudow.. Szkocka federacje daje mu duzo czasu na
          budowe nowej druzyny.....

jezeli zas chodzi o Koree...nie powinno tu byc zadnego zaskoczenia...Korea gra
          bardzo dobra, szybko, zorganizowana, i "waleczna" pilke (patrz:MS1994, 3:4 z
          Niemcami, 1:1 z Hiszpania..:-)
          Remis Polsce z Korea nie wystarczy!

pozdr.
        • retro Re: Ja tam bym z zachwytami nie przesadzał. 16.05.02, 19:47
          Chyba oglądaliśmy inny mecz. A bramki z pewnością nie padły po błedach obrońców
          i bramkarza. Wszystkie były wynikiem dobrej gry Koreańczyków. Pierwsza bramka
          to był majstersztyk, prostopadłe podanie z głębi pola do napastnika, który
          wkręcił w trawę obrońców i bramkarza. Natomiast pozostałe bramki to był już
          cymes. Świetne strzały z półdystansu wypracowane dzięki zdominowaniu przez
          Koreańczyków środka pola (pressing plus gra na jeden kontakt). A twój opis
          stylu gry reprezentacji Hiddinka bardziej pasuje do poczynań polskich orłów:)))

pzdr
      • Gość: Balzer Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 20:12
        No to mamy problem. Rowniez ogladałem ten mecz i widze ze Koreanczycy sa
        swietnie przygotowani do mistrzostw. Bardzo poprawili strone techniczna
        i rozgrywanie.
        Sa chyba w szczytowej formie a do 4 czerwca mało czasu :(
        • Gość: beast Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: *.nsm.pl / 192.168.140.* 16.05.02, 20:19
          A w jakich Koreanczycy grali strojach?W białych koszulkach i czerwonych
          spodenkach.Oby 4 czerwca wygrala druzyna w podobnych strojach;)
      • Gość: christop Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: *.bialan.pl 16.05.02, 20:31
        retro napisał(a):

> Oglądałem mecz z Busan. Transmisja live z Korei.

Nie mogłeś oglądać meczu, który się odbył w "Busan", ponieważ takiego miasta nie
        ma.
        Jeden dziennikarz (pewnie Szpakowski) przekręcił nazwę miasta i wszyscy ją
        powtarzają (w telewizji, w radiu i w gazetach)
        Jest miasto Pusan i tam odbył się mecz.
        No chyba, że wszystkie atlasy jakie posiadam są g.... warte.

Przepraszam za czepianie się, ale od dziennikarzy wymaga się jakiegoś poziomu.
        • fakthem Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 16.05.02, 20:37
          mIasto nazywalo sie Pusan , ale nazwe zmieniono na Busan - no ale tego niemogl
          przeiwdziec Szpaq . W wiekszosci atlasow jest Pusan
          a swoja droga to nasz remis z Korea wydaje sie sukcesem, ale szanse mamy
          znikome, Koreanczycy osmiesza Polske 4 czerwca
        • Gość: papa Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: 213.77.101.* 16.05.02, 21:19
          a znasz przypadkiem prawdziwą wymowę nazwy miejscowosc. równie dobrze może być
          Pusan jak i Busan obie to zwarte wargowe głoski indoeuropejskie a koreański z
          tego co wiem nie należy do rodziny tych języków.(?)
          • Gość: pwaszkie Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: *.citicorp.com 17.05.02, 09:11
            Ok tyle, ze Szkoci:
            1. przyjechali w rezerwowym skladzie
            2. nie przeszli odpowiedniej aklimatyzacji!, a bez tego to przegralaby nawet
            Argentyna.
            pzdr
      • Gość: Lukasz Czas przestac narzekac na Polske! Do boju kibice! IP: *.wp.mil.pl 16.05.02, 23:48
        ale faktem jest ze z Korea latwo nam nie pojdzie
      • Gość: koleś Re: Korea Płd-Szkocja 4:1 IP: 217.99.1.* 17.05.02, 09:34
        Co do nazw miast w Koreii. 1. To oczywiście nazwa koreańska. 2. Pusan, od lat
        pisowania stosowana dla europejczyków i amerykanów. 3. Busan, dokładnie od 2
        lat w Korei przeprowadzana jest zmiana pisowni w nazwach i w tej chwili w
        użyciu jest zarówno Pusan jak i Busan. Nie wiam dokładnie kiedy ten proces się
        zakończy. Identyczna sytuacja dotyczy nie mal wszytskich większych miast w
        karaju wspólgospodarzy Mundialu. Na przykład: Taegu i Degu. Pozdrawiam. A swoją
        drogą. Czy nikt z was nie zwrócił na fatalną jakość przekazu TV z Koreii? Jeśli
        tak mają wyglądać mecze MŚ to ja dziękuje. Fatalnie. Na ra.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka