Gość: theo Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 23:02 OK, wynik wynikiem, ale nie wroze tej reprezentacji kariery. Niestety, uczestnictwo polskiej druzyny w MS skonczy sie prawdopodobnie na 3 meczach. Bardzo dobry mecz Tomka Hajty i Jurka Dudka,lecz... o ataku nie mowie (slabo, Oli) a pomoc... radze zaczac zaprawiac nasza mlodziez. zapowiada sie kompromiatcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi FOOTBALL''S COMING HOME IP: *.pppool.de 01.09.01, 23:02 3:0 It''s coming home It''s coming home It''s coming football''s coming home!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voytas Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 23:03 Mecz może nie był pięknym widowiskiem, ale nasi pewnie zwyciężyli i to się chyba głównie liczy. Pięknie, że bramki strzelali napastnicy. Świetna gra Koźmińskiego,Świerszcza, Kryszała, Oliego i Hajty. Inni też fantastyczni. Doskonała zmiana Żewłakowa. Engel - genialny. Narodził sie nowy bramkarski bóg(Kahn umarł) - JUREK DUDEK! To obecnie najlepszy bramkarz świata!!! Całe życie czekałem na ten dzień. Oglądałem, przez ostatnie 10 lat wszystkie przegrane mecze eliminacyjne. I wreszcie doczekałem się. DZIĘKUJĘ!!! JESTEM NAJSZCZĘŚLIWSZYM CZŁOWIEKIEM WE WSZECHŚWIECIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paranoid największą gwiazda meczu i tak był... IP: *.chello.pl 01.09.01, 23:08 największą gwiazda meczu i tak był... niezawodny komentator Szpakowski, który po raz kolejny udowodnił, że nie nadaje się do swojej pracy. Tylko ile spotkań jeszce potrzeba, by przekonali się o tym szefowie TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: największą gwiazda meczu i tak był... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 10:04 nie :)))) Dariusza Sz. trzeba zostawić na stanowisku, przecież dostarcza nam mnóstwo rozrywki jego wypowiedzie w stylu "....wypuścił prostopadłego Bąka..." od dawna zapełniają różne miejsca w sieci i dostarczają sporo śmiechu, poza tym zawsze można wyłączyć dźwięk w TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronas Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.pila.dialup.inetia.pl 01.09.01, 23:08 jest zajebiscie fakt ze tvp umnie wszystko zepsuc ,nie da nawet chwili radosci by cieszyc sie ze wszystkimi na stadionie i puszcza reklamy a potem jakis tam mecz anglików.i jescze jedno mimo wszystko sedzia walił w h......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 23:31 może ktoś w końcu sprowadzi jakiegoś Nigeryjczyka w miejsce tego debila Szpakowskiego ????!!!! POLSKAPOLSKAPOLSKAPOLSKAPOLSKAPOLSKAPOLSKAPOLSKAPOLSKAPOLSKAPOLSKAPOLSKAPOLSKA!! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martino Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 00:59 JEEEDZZIEEEMYYYYYYY !!!!!!!!!!!!!!! A tak poza tym to: 1.sędzia z Czech nadaje sie tylko do prowadzenia A kalsy i to nie wiem czy nie za wysoko 2.Odczarowany Stadion Śląski, który od tego dnia możemy naprawde uważac za Stadion Narodowy. 3.NIe ma co martwic się komantarzem Darka Szpakowskiego bo to nie on bedzie komantował zwycięskie mecze Polaków na MŚ ponieważ będą one transmitowane w innej stacji z która kibice tez "mają na pniu". 4. Na sam koniec JJJJJEEEEEEDZZZZZZZZIIIIIIEEEEMMMMMYYYYYYYYY !!!!!!!!!!!!!!! POZDRAWIAM : JERZEGO ENGELA. PIŁKARZY I DZIAŁACZY ZA TO CO ZROBILI DLA NAS KIBICÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.s395.tnt2.nwhv.ct.dialup.rcn.com 04.09.01, 03:29 ludzie, co wy chcecie od Szpakowskiego? sadzac po waszych tekstach, to prawie zaden z was nie bylby w stanie pracowac w jego miejscu, po prostu nie bylibyscie w stanie powiedziec zdania bez wulgaryzmow! on jest przynajmniej facet na poziomie, a to ze oblal sedziwego Gorskiego, to bylo zapewne uprzednio omowione z nim. Takze przestancie narzekac, i cieszcie sie z awansu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U-99 Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.chello.pl 01.09.01, 23:35 TAAKKKKKKKKKKKK jeszcze pare takich widowisk i padne na serce. Ale jestem Very happpyyy !!!!!!!!!!!!!!!! Teraz to samo z Białorusią!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomTadla Drugi raz w moim życiu IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 23:40 Nie powiem chyba nic oryginalnego piszą że się bardzo cieszę. Polska reprezentacja drugi raz w ciągu mojego życia weszła do finałów mistrzostw świata, ale mistrzostw z 1986 roku nie mogę pamietać, miałem 3 lata. Mam nadzieję że Polacy sprawią niespodziankę, tak jak w 1974 roku, kiedy też nikt nie spodziewał się awansu. Ten awans to też przełamanie pewnego fatum, po mistrzostwach w 1986 roku Zbigniew Boniek stwierdził, że polska reprezentacja nie awansuje do MŚ conajmniej przez 20 lat. I gdyby nie postawa naszych piłkarzy to by się to sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PER Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 23:53 Kilka dni temu na forum "Gazety" typowałem wynik 3:0 dla Polski. Fajnie, że się sprawdziło. A propos przebiegu samego meczu to rzeczywiście różnie to się mogło potoczyć. Norwegowie to jednak niezły zespół, przez większą część pierwszej połowy wydawało się, że od naszego dojrzalszy, lepszy. Cieszę się, że Polacy byli w tym meczu skuteczni, że wbili przeciwnikom trzy bramki, sami nie stracili żadnej, ale pewien niedosyt jest. Chodzi mi o rozgrywanie akcji, o grę w środku pola, o nieumiejętność gry z klepki, stosunkowo słabą grę bez piłki w pomocy. Zastrzeżeń nie mam tylko do bramkarza i naszych napastników. Poza tym cieszę się niezmiernie. Mam nadzieję, że te mankamenty trener Engel i piłkarze wyeliminują do Mistrzostw Świata. Przypomnę, że Polacy, jak już im się udawało do finałów Mistrzostw Świata zakwalifikować, zawsze wychodzili z grupy eliminacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 00:14 redakcja napisał(a): myślałem że tego nie doczekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Brawo Trener, Brawo Druzyna, Brawo Listkiewicz, Boniek PZPN IP: *.syd.iprimus.net.au 02.09.01, 03:10 redakcja napisał(a): Wielkie brawa dla trenera oraz calej druzyny za wspanialy sukces na ktory w pelni zasluzyli z przebiegu calych eliminacji. W tym miejscu nalezy rowniez docenic wklad calego zarzadu PZPN ktory stworzyl wspaniale warunki i atmosfere wokol reprezentacji. Zawsze twerdzilem ze dziurowicz ze swoim zarzadem roztrwonili dorobek Gorskiego Piechniczka oraz zmarnowali ostatnie 15 lat. Dobrze sie stalo ze zostali zmienieni przez Nowy zarzad - ludzi dzialajacych profesjonalnie i majacych wiele pomyslow. Bez nich ten sukces bylby niemozliwy!!! Brawo Trener, Brawo Druzyna, Brawo Listkiewicz, Boniek PZPN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Brawo Trener, Brawo Druzyna, Brawo Listkiewicz, Boniek PZPN IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 10:10 Boniek sam klątwę nałożył po przegranym w Meksyku meczu z Brazylią no to i teraz po 16 latach nękany przez dziennikarzy (choć niektórzy jak np. weekendowy magazyn Rzeczpospolitej przypisują to Piechnikczkowi) sam się wziął za zdejmowanie klątwy. Udało się stworzyć coś co nie udało się w nieudolnych próbach przez kilkanaście lat. BOMBOOOOOOOOOWWWWOOOOOOOOOOOOOO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jad Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.legnica.dialog.net.pl 02.09.01, 04:30 Maszyna ruszala powoli,zaczela sie toczyc,raz rozjezdzala,raz najezdzala az wrescie zmiazdzyla.Kierowca wspanialy(J.Engel),pracownicy boscy.Kto wrescie ja zatrzyma??? A moze sami ja zatrzymamy,bo za duzo juz rozjechalismy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baiły Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 02.09.01, 09:13 Piękny mecz, piękne bramki, piękne eliminacje, piękny awansdo MŚ. Ten głupi palant z Czech chciał pomóc Norwegom, ale nie wyszło mu. Norwegowie nie chcieli z niej skorzystać, i teraz są ostatni w grupie, a Semb chodzi "ZASEMBIONY":-). NATOMIAST MAM PYTANIE DO KIBICÓW JAKA BYŁA FETA NA STADIONIE, i do TVP CZY BYŁ REKORD OGLĄDALNOŚCI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unto Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.acn.waw.pl 02.09.01, 10:03 słaba gra, dobra skuteczność, wspaniały wynik (także w Mińsku) i wreszcie masa ludzi na trybunach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Eurosport.com:(...)Dudek-bramkarz reprezentacji CZECH(...). IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 10:09 Szanowna redakcjo! Prosze zwrócić się do redakcji strony eurosport.com, by zmienili informację w artykule "Westerveld fury at Houllier double keeper swoop" jakoby Jerzy Dudek był bramkarzem...czeskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KibolCZo dertrzfzdsg IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 10:56 Powiem prawdę: Polacy grają jak ostatni przzeciętniacy.Dobra, strzelają i nie przegrali 13 meczy z rzędu,ale niezbyt ładnie i składnie grają między golami. Powinni potrenować taktykę.Komentatorzy Ich chwalą czasami kłamiąc:Mecz Polska- Norwegia (3:2),bardzo niecelny strzał i:"Bło groźnie.Byłoby groźnie, gdyby było celnie".Niemuszę już chyba więcej pisać!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PASIK Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POL-NOR (coś niesamowitego) IP: *.interpc.pl 02.09.01, 10:46 To było niesamowite. Byłem W chorzowie, widziałem grę naszych zawodników, bramki i ich radość. Widziałem także geniusz taktyczny trenera Engela. Praktycznie wszyscy polscy piłkarze zrobili na mnie wrażenie-największe Dudek. No może jeden zawodnik zagrał słabo, zawodnik, którego nie lubię, uwaqżam, że znalazło by się kilku innych mogacych występować na jego pozycji- chodzi o obrońce grającego w Belgii- tak- Żewłakowa. Nie zmienia to jednak faktu, ze teraz sie cieszymy i czekamy na MŚ. Do tego czasu Jerzy Engel będzie zapewne chciał sprawdzić kilku nowych zawodników. A może by tak zaryzykować i zobaczyć co w reprezentacji pokaże Piekarski, albo znajdujący się ostatnio w wyśmienitej formie Kucharski. A na koniec trochę smutniejsza wstawka. Nie wiem, zy wszyscy zauważyli, ale nie mamy młodej drużyny, są to zawodnicy dośwuiadczeni, w większości koło 30, więc zacznijmy wprowadząc młodszych, nie mówię tu o Smolarku, bo on ma jeszcze czas, ale o innych utalentowanych, którzy sie sprawdzą za 3 lata, na Mistrzostwach Europy- na które oczywiście pojedziemy!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.ko Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POL-NOR (coś niesamowitego) 02.09.01, 12:13 Gratulacje dla wszystkich piłkarzy, od blondynów (Karwan) do ciemnowłosych (Oli). Trzy sprawy: (1) w rewanżu za czeskiego Dudka od dzisiaj zachwycajmy się grą tego Szkota Michaela Owena, (2) czy wiadro wody na garniturze red. Szpakowskiego, to reklama wody, wiadra, czy redaktora, (3) niech szanowny redaktor zapowie piłkarzom, że zgodzi się poswięcić jeszcze raz swój garnitur tylko Mistrzom Swiata. PS. czy aktualne to zaproszenie na tequilę z cytryną do Pn Dakoty. Odpowiedz Link Zgłoś
marcini Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA 02.09.01, 12:20 A co tu komentować??? Wynik 3:0 mówi sam za siebie. Jedziemy na Mistrzostwa Świata!!!!!!! Normalnie, nie wierzę...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zidane Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.chello.pl 02.09.01, 12:21 Ja byłem pod wrażeniem - mam nadzieję, że w finałach nie trafimy za wcześnie na Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAVIDS Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.chello.pl 02.09.01, 12:22 Z racji, że my nie jedziemy - będę kibicował Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. OWEN Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.chello.pl 02.09.01, 12:28 Swój wczorajszy hat-trick dedykuję polskim napastnikom (Olisadebe i ci dwaj o nazwiskach nie do wymówienia). I chciałbym jeszcze dodać, że jestem niezwykle dumny, że za nowego kolegę będę miał niesamowitego Jurego Doody''ego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szewczen sprawdzę yurego IP: *.optimus.waw.pl 02.09.01, 23:48 Gość portalu: M. OWEN napisał(a): > Swój wczorajszy hat-trick dedykuję polskim napastnikom (Olisadebe i ci dwaj o > nazwiskach nie do wymówienia). I chciałbym jeszcze dodać, że jestem niezwykle > dumny, że za nowego kolegę będę miał niesamowitego Jurego Doody''''ego. szewczenko :sprawdzę waszego yurego już niedługo . da zdrawstwujet samostijna ukraina i AC Milan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał21 Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 14:01 redakcja napisał(a):kiedy oglądłem przed meczowe rozmowy z piłkarzami.zobaczyłem żę oni naprawde się denerwują to dopiro do mnie dotarło ile to dla nich znaczy i przestałem sie martwić nie o wynik a o awans-bo zobaczyłem że oni wiedzą że to jest ich zyciowa szansa i na pewno nie wypuszczą jej z rąk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał21 Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 14:04 następnego lata,następnego lata POLSKA POLSKA MISTRZEM ŚWIATA-teraz w to na prawdę wierze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOYER Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 14:08 To należy skomentować jednym zdaniem - "We are the Champions". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał21 Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 14:17 zgadzam się z tym że po meczową radość mozna było pokazać lepiej-bo kiedy widziałem jak Piechniczek przytula Jurka Engela to miałem wrazenie ze jesteśmy w latach 70-tycha oni właśnie wrócili ze zjazdu KC-USCISKI NIEDZWIEDZIE JUZ WYSZŁY Z MODY-to nie jest era Brezniewa-to wydarzenie nowego tysiąclecia i tak tezżtrzeba je pokazywć-dopuki tego nie zrozumiemy prawdziwej radości nigdy nie będzie!!!jedynaą osobą która podniosła mnie na duchu i pokazała że potrafimy się cieszyć był MAREK KOZMINSKI KTÓRY ZNISZCYŁ TEN ZENUJĄCY OBRAZEK OKRZYKIEM !!!!JEDZIEMY!!!TO JEST SPONTANICZNOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAŁ21 Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 14:21 GRACZEM MECZU BYŁ BEZ APELACYJNIE KRYSZAŁOWICZ-CZY WY WIDZIELISCIE JAK TEN CHŁOPAK WLCZYŁ-SĘDZIA BYŁ NIEWIDOMY-jemu to wcale nie przeszkadzało-faule na nim i na innych nie zostały bez odpowiedzi"oczywiście w granicach przyzwoitości"-ale brawa dla wszystkich O!G!R!O!M!N!E!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pudelco Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 15:56 Pierwszy mecz od "X" lat na który warto było wydać WŁASNE pieniądze.!!!Wraz z Żoną byliśmy całkowicie zachwyceni grą Polaków.Atmosfera na stadionie byla niesamowita , kulturalny doping (szczególnie zabrzmiało "do widzenia" krzyczane przez prawdziwych kibiców dla pseudo kibiców, których Policja "wyprosiła" ze stadionu).Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeq Re: SKOMENTUJ PRZEBIEG MECZU POLSKA-NORWEGIA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.01, 16:23 Byłem tam w środku tego kotła. Coś niesamowitego. 40 tys. gardeł. Tak musiało się skończyć. Po prostu oni musieli wygrać. Norwegowie grali tylko przez ok 25 min. I połowy. Miałem 7 rząd na łuku, także nie wszystko dobrze widziałem , ale nie ważne. Tak nie cieszyłem się dawno. Brawo POLSKA! Dużo chaosu na boisku, ale walka i zaangażowanie było widać. Owszem mecz nie stał na najwyższym poziomie , ale walić to. A Stadion Śląski prezentuje się teraz całkiem , całkiem. Szkoda , że w przerwie paru osobom zagotowały się głowy i wszczęły rozróby, bo zrobiło się nerwowo. Jeszcze jedno: denerwują mnie te palanty które przyjeżdżają na mecz w barwach swojego klubu. Ja miałem do czynienia z kibicami Chrobrego Głogów. Nie dość że zachowują się wulgarnie to jeszcze nie pozwalają kibicom oglądać w spokoju meczu zasłaniając widok boiska. Trochę kultury by się przydało a wszyscy by byli szczęśliwi. Ja tam mogę stać cały mecz, ale niektórzy chcą usiąść a z tym były problemy. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś