Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oberstdorf. Już skaczą

• Gość: Zakopane Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:45
        Małysz do domu. Znów Ci nie zawiało? A może sędziowie? Jesteś cieniasem. Jedź i
        politykuj dalej. Małysz jest żałosny
        • Gość: DJ Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:52
          TY śmieciuchu oszcędź wstydu i stul pysk. Ciekawe, jak ty byś wypadł, gnojku...
        • Gość: Schuja Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:59
          fAKT , ZE mALYSZ SIE JUZ DAWNO, BO OD PRAWIE 2 LAT SKONCZYL. tYLKO SLEPI TEGO
          NIE WIDZA. Ale 6 , punktowane miejsce to tez niezle.Mialem niezly ubaw jak w
          polskiej TV po pierwszej serii puszczono powtorki ze zwycieskich skokow z
          poprzednich MS. Przeciez to czysty MASOCHIZM. Proponuje Polakom po tym pokazie
          TVP cos lepszego. Zabudowac sobie w ubikacji zestaw TV i Video i tam odtwarzac
          byle sukcesy Adasia. Tzw. polska terapia reeplay. Pomoze na wszystko.
          • Gość: echtom Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:09
            Małysz szósty, Ahonen jak zwykle brąz. Rozczarowałeś mnie, Schuja - z
            inteligentnych, choć kontrowersyjnych wypowiedzi zniżyłeś się do tekstów
            szowinistycznych. Jeżeli nie czujesz się Polakiem, to zacznij pisać posty w
            swoim ojczystym języku.
            • Gość: Schuja Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:21
              Do Echtoma. jUZ 10 RAZ POWTARZAM , ZE NIE POCHODZE Z WASZEJ NACJI. zNAM TYLKO
              DOBRZE WASZ JEZYK.Tak ze nie moge byc szowinista.
              • Gość: echtom Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:29
                A to w porządku, przeoczyłam wcześniej tę informację. Gdybym jednak ja pisała
                posty w obcym języku (btw gratuluję poziomu, aż trudno mi uwierzyć, że
                wyuczony), wstydziłabym się ubliżać jego rodzimym użytkownikom.
                • Gość: Schuja Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:51
                  Do Echtom. A jednak wyuczony.Wychowany z jezykiem polskim jako
                  towarzyszacym.Ijak poczytasz uwaznie moje posty , musisz stwierdzic , ze staram
                  sie byc naprawde obiektywny w moich opiniach. I staram sie wyrazac
                  kulturalnie.Ale tylko do pewnej granicy.Na chamstwo reaguje brutalnie.A ze nie
                  wchodze Polakom jak sie to mowi popularnie do tylka z moimi ocenami polskiej
                  rzeczywistosci , stad ta agresja przeciw mojej osobie.Wkoncu nie moge sie tak
                  zachowywac jak ten Norman Davies, sredniego poziomu historyk, ktory proboje
                  robic pieniadze i kariere piszac od nowa historie swiata , z pomazancem narodow
                  na czele. JAK CZYTAM CO ON PISZE TO WIEM JEDNO. NA POCZATKU WCALE NIE BYLA KURA
                  ALBO JAJKO.NA POCZATKU BYLA POLSKA.
            • Gość: Schuja Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:37
              Do Echtoma. A jakbys wykazal odrobine obiektywizmu, nie pisalbys kolegoo brazie
              Janne '' jak zwykle''. Uwazam , ze w tych warunkach , po naprawde ciezkiej
              chorobie zdobycie przez niego brazu to duze osiagniecie, do ktorego Malysz
              nawet sie nie umie zblizyc.Azwalanie przez polska strone wszystkiego na sedziow
              i inne spiski to takie typowo polskie narzekania.Zawsze caly swiat jest winny ,
              ze Polacy znow cos zapieprzyli, niedopilnowali albo zle zrobili.
              • Gość: pedro_spd Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:45
                Bardzo ciekawa teoria - tylko obiektywizmu w niej brakuje.
                Małysz pokonał wszystkich z czołówki w drugiej seri (w pierwszej niestety nie skoczył genialnie, ale nie wiemy jakie dokładnie - bo słabe na pewno - miał warunki w porównaniu z innymi bo komentatorzy sie nie popisali).
                Cała sprawa z tym konkursem kręci się nie o to czy Małysz zdobył medal czy nie, ale o to, że Miran Tepes wypatrzył wynik konkursu. Jak puścił między innymi Słoweńców z zdecydowanie za dobrych warunkach wietrznych.
                • Gość: echtom Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:37
                  To niby miał wstrzymywać zawodników w dobrych warunkach, a puszczać w złych?
                  Według mnie konkurs powinno się przerywać tylko wtedy, gdy wiatr jest
                  niebezpieczny dla zawodników. W pozostałych przypadkach trzeba liczyć się z
                  tym, że jeden skoczek będzie miał warunki trochę lepsze, a drugi trochę gorsze -
                  szczęście jest nieodłącznym elementem każdego sukcesu. Gdyby Tepes miał przed
                  startem każdego zawodnika czekać, aż wiatr osiągnie optymalną, założoną
                  wcześniej prędkość i kierunek, taki konkurs trwałby pół dnia i w ogóle nie
                  dałoby się tego oglądać. Ciekawe, czy tak byś się oburzał na Tepesa, gdyby w
                  najlepszych warunkach puścił Bachledę i on zostałby mistrzem?
              • Gość: echtom Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:14
                Mogę być koleżanką, ale nie kolegą. Ostatnie dwa zdania to nie do mnie -
                przeczytaj moje poprzednie posty.
          • Gość: Jaro Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 19.02.05, 23:19
            Heh ;P Nie wiem, czy zwróciłeś uwagę, ale wspaniała była ta "zgacha" Miklasa i
            Poldka, gdy Małysz nie poszybował tak daleko, jakby chcieli. Nie uważasz? :P
        • Gość: asd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:04
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Schuja Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:15
            Do asd. Kup se zestaw odprezeniowy '' Poland Reeplay '', zamknij sie w WC i
            ogladaj powtorki skokow Adaska z poprzednich lat. A jak nie gedzie pomagac ,
            zacznij ruszac w charakterystyczny sposob twoja raczka.Moze ci pomoze.
            • Gość: Schuja Re: Małysz.Weź się za dachy. Wstydu oszczędź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:16
              Do asd. I widzisz chlopie.Ludzi nie wiedzacych co znaczy slowo kultura pan
              Redaktor Naczelny usuwa. Dziekuje slicznie panu Redaktorowi. A reszto co chce
              sie zachowywac jak zwykla H O L O T A uwazac prosze.
            • Gość: Ewunia 28 Re: do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 15:11
              Witaj Schuja:-) Komu bedziesz kibicowac? Twoj Jane najlepszy w tym roku nawet nie potrafi wygrac MS hihih. Ale w nestepnym sezonie PEWNIE SIE SKONCZY co? oj glupis Ty glupi
              • Gość: Schuja Re: do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 12:20
                Do Ewuni. Nie kloce sie ani nie obrazam dziewczyny , ktora mi sie juz oddala,
                pardon , poddala.Tak ze oszczedz mie.Z TOBA MOGE MOWIC TYLKO NA TEMATY
                NIENARCIARSKIE. Moj ty gluptasku maly , pa.
        • Gość: pedro_spd Wstyd - czemu większośc nie potrafi obiektywnie .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:05
          napisać o konkursie i warunkach na skoczni?
          W drugiej seri wiart zrobił sie "tylny" tuż przed Małyszem.
          Od tego momentu nikt nie skoczył dalej niż on (93 m).
          Cała czołówka była gorsza minimum o metr, a większość skakała ledwo ponad 90 m.
          Przy czym na koniec jak skakał Ahonen i pierwszych trzech ten tylny wiatr to było juz tylko 0,3 - 0,4 m/s, a dla przypomnienia Adaś miał 0,5 - 1,0 m/s w plecy więc gorzej.

Pierwsza seria to juz popis tego słoweńskiego "palanta" co puszcza skoczków (nie mogę sobie przypomnieć jak sie nazywa). Jeśli ktos w tym sezonie oglądał konkursy to widział juz wielokrotnie przypadki jak skoczek siadał na belce i czekał aż pogorszą się warunik (nawet raz któregoś naszego zawodnika tak przytrzymano). Tutaj jednak temu "palantowi" nie zależało na uczciwości - koniecznie chciał wepchnąć jakiegos Słoweńca na pudło. Jeśli wszystko miał być obiektywnie to Benković nie powinien byc puszczony w tak sprzyjających warunkach (3 m/s). Do tego konkursu jakoś ni wierzyłem w to, że ten koleś działa tak nieuczciwie, ale teraz wszyscy (oprócz) Słowenców maja argument by go wywalić na zbity pysk.
          Najlepszy komentarz do całej sytuacji dał sam Adam Małysz - konkurs wyglądał tak jak mistrzostwa świata w Słoweni (niestety nie pamiętam co sie wtedy tam działo, ale pewnie Śłoweńcom wiało "mocniej").

Na koniec - mam nadzieję, że od następnego sezonu będziemy oglądali na ekranie wyniki pomiarów siły wiatru - wtedy nikt nie powie, że znowu wszyscy psiocza na złe warunki dla naszych skoczków - proszę nie zapominać, że Austriacy też jak my na pewno na wiatr psioczą.
          • Gość: Banan Re: Wstyd - czemu większośc nie potrafi obiektywn IP: 195.117.77.* 19.02.05, 18:09
            w pełni się z Tobą zgadzam. Powtórze to jeszcze raz mam nadzieje że ekipy złoża
            protest na tego pożal sie Bozę ,,sędziego" i jak to zgrabnię ująłes wywalą go
            na zbity pysk
            • Gość: Jaro Re: Wstyd - czemu większośc nie potrafi obiektywn IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 19.02.05, 23:23
              Taa, jak zwykle, my, Polacy, tacy biedni, tacy poszkodowani przez Żydów,
              komuchów, masonów, Unię Europejską, a teraz jeszcze dodatkowo przez Słowenię...
              Gdyby niektórzy z tego forum byli przy sterach, już na następnym posiedzeniu
              Sejm wypowiedziałby Słowenii wojnę... -_-'
          • Gość: Banan Re: Wstyd - czemu większośc nie potrafi obiektywn IP: 195.117.77.* 19.02.05, 18:17
            Tak faktycznie Tepesz! Ale to ni ezmeinia faktu ze przesadzil za błedy powinno
            sei odpowiadać! Jutro kotsinny powinien prowadzi cdruzynowke... bo pewnei znowu
            bedzeio krecil...moze najlepeij wyszkolic kogos z Kanady albo z jakegos kraju
            gdzie raczej nikt nie uprawia skokow i nie bedzei takich akcji an i podejrzen o
            oszustwa
          • Gość: echtom Re: Wstyd - czemu większośc nie potrafi obiektywn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:24
            Jasne, a w Salt Lake City to Szwajcar puszczał zawodników. Chyba każdy normalny
            kibic jest w stanie odróżnić szczęściarza, któremu przytrafia się zjawisko
            zwane "skokiem Beamona" lub "skokiem Fortuny" od mistrza, który przez lata
            utrzymuje się w czołówce i zdobywa najważniejsze trofea. A jednak to właśnie
            tacy "Beamonowie" stanowią o uroku wszelkiego sportu - gdyby z góry można było
            wyliczyć, kto wygra, to właściwie jaki sens miałoby przeprowadzanie zawodów i
            jeszcze oglądanie ich?
            • Gość: pedro_spd Re: Wstyd - czemu większośc nie potrafi obiektywn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:29
              ... niestety nie każdy to potrafi bo pewnie tylko nieliczni oglądaja większość konkursów i znaja sie na skokach. Oczywiście komentują wszyscy.
              Loteryjnośc loteryjnością, a zwykłe oszustwo będzie i tak oszystwem.
              To co zrobił Miran Tepes można nazwa swego rodzaju dopingiem "Benkovića".
              Zawody trzeba przeprowadzać i walczyć zgodnie z zasadą "niech wygra najlepszy".
        • Gość: REX Re: PRYMITYZM FORUMOWICZOW IP: *.client.comcast.net 19.02.05, 18:06
          Tak jestem zbulwesowany glupota, chamstwem, prymitywizmem, brakiem kultury,
          jednym slowem polskim BAGNEM.Trudno sie z tym pogodzic, ze ja tez z tego samego
          narodu sie wywodze. Razem z wiekiem coraz bardziej wyzbywam sie tego co sie
          nazywalo pieknie DUMA bycia Polakiem. Jest mi ogromnie przykro, ze przez wiele,
          wiele lat wielu z tego narodu niczego sie nie nauczylo, do niczego nie doszlo,
          dalej siedzi w prymitywizmie, ciasnocie umyslowej, to do niczego nie prowadzi,
          a wrecz zamyka szanse na lepsze jutro.Zawisc, podlozenie komus klody etc, to
          dalej najlepsza droga w zyciu dla wielu, ale to droga na krotki dystans, a
          zycie trzeba przezyc. Cieszmy sie, ze mamy tak znakomitego sportowca, ktorym
          jest pan Adam.Cieszmy sie kazdym dniem, ktory zakonczyl sie zwyczjnie i
          prosmy , aby nastepny tez byl OK.DZIEKUJE panu ADAMOWI,za Polska Dusze.
          • Gość: Syniu zgadzam sie w 100% ! Małysz nadal jest wielki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.05, 18:45
            Polska mentalnosc jest zabojcza dla mnie....czego wy chcecie od Adama? to
            niemcy chyba powinni w takim razie zlinczowac hanawalda i szmita za ich
            ostatnie wyniki. WY byscie chyba tak zrobili. a malysz nadal jest wielki, nie
            tak dawno wygral dwukrotnie w zakopanym. niby przypadkiem? to jest sport!....i
            nikt nie ma patentu na ciagle wygrywanie.
            • Gość: pedro_spd Re: zgadzam sie w 100% ! Małysz nadal jest wielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:52
              Taka mentalnośc prezentują zazwyczaj przypadkowi widzowie skoków narciarskich, którzy nie oglądają tej dyscypliny dla tego, że fascnuje ich ten sport tylko dlatego, że skacze Małysz.
              Ja pamiętam jeszcze jak skakał Piotr Fijas i od tego czasu interesuję sie skokami i je oglądam - nie ważne jak skaczą "nasi" (jesli skaczą to oczywiście trzymam kciuki).
              Niemców mi szkoda i to bardzo bo prze tą ich cieniznę w kolejnych latach moga odfrunąć pieniądze od skoków (większość kasy idzie z Niemiec) więc proszę weźcie sie za siebie i zacznijcie skakać bo to wstyd, że na mistrzostwach świata na trybunach były wolne miejsca !!! Wielki wstyd jesli wspomni się dwa zwykłe konkursy pucharu świata w Zakopanem !!!
      • Gość: zbygniew Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: 80.48.137.* 19.02.05, 17:50
        Slyszalem gdzies opinie, ze wyliczono ze gdyby z progu skoczni wypuscic mokra
        szmate o odpowiedniej wadze (nadajac jej odpowiednia predkosc pod odpowiednim
        katem), zalecialaby dalej od Adama. Ciekawe...
        • Gość: Schuja Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:07
          Do Zbygniewa.Po prostu Adas sie juz dawno skonczyl. Ajak uslyszalem jego glupie
          tlumaczenie , dlaczego dal du py , to nie mam do niego wiecej szacunku.
          Przegrywac tez trzeba umiec, ale to potrafi tylko rzeczywisty mistrz. Malysz to
          maly goral z Wisly. Nie umie byc mistrzem.
          • Gość: Indian Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.adsl.hansenet.de 19.02.05, 18:22
            Jestes maly, smieszny , zakompleksiony du_pek . Adam potrafi byc misterzem -
            byl nim trzykrotnie
            • Gość: Jaro Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 19.02.05, 23:26
              Z postem Schuji się nie zgadzam, ale nie zrozumiałeś, o co mu chodziło -
              mistrza poznaje się po tym, jak przegrywa, a nie po ilości medali. Kapewu?
              • Gość: Indian Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.adsl.hansenet.de 20.02.05, 12:36
                To podziwiajmy Bachlede . To prawdziwy mistrz .
          • Gość: Ewunia 28 Re: do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 15:15
            I gdzie Twoj obiektywizm? Gdzie Twoje argumenty dziecino No gdzie? MALYSZ CZY TEGO CHCESZ CZY NIE JEST WIELOKROTNYM MISTRZEM SWIATA. I Ty tego Schuja nie mozesz zniesc- nie spisz po nocach, bo szlag cie trafia, ze ktos z naszej nacji potrafil to zrobic. I tyle. To dziecinne i puste.
            • Gość: Schuja Re: do Schuji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 14:35
              Do Ewuni. Nie spie po nocach , malenka , bo po tym jam mi sie poddalas mysle o
              Tobie . A wyobraznie mam bujna, malenka.Izgadzam sie z Toba we wszystkim, pod
              warunkiem , ze omowimy to razem , we dwojke, w cztery oczy i nie tylko.Pa ,
              MALENKA.
      • Gość: kibic123> Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.02.05, 17:52
        Małysz jest najlepszy, skacze najdalej w rownych dla wszystkich warunkach.
        Benkowicz miał wiecej szcześcia niż umiejetności.
        • Gość: Tom Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.ztpnet.pl 19.02.05, 17:59
          Malysz jest najlepszy!!! Od tylu lat w czołówce Pucharu Świata!! Benkoviciowi
          trafiło się jak ślepej kurze ziarno (podobnie jak Ammannowi na Igrzyskach). Za
          rok nikt już nie będzie pamiętał kto to jest! Na którym miejscu był dzisiaj
          Ammann? Albo np. tacy Schmitt i Hanawald?
          • Gość: pedro_spd Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:15
            Przykro mi bardzo, ale Ammanowi się nie trafiło - wszystko wyszło w jego przypadku po jego wypadku. Dla przypomnienia - Adaś po tym jak po raz pierwszy pokazał się w konkursie pucharu świata to też na jakiś czas zniknął.
            Schmitt - inna historia - operacja na oba kolana i tyle - a Małych miał kontuzje wzeszłym sezonie i od razu jak słabo mu poszło?
            Hanawald to sprawa psychiki - może wróci na skocznie czego fani skoków narciarskich mu życzą.
        • Gość: banan O Dwóch takich co ukradli Małyszowi medal IP: 195.117.77.* 19.02.05, 18:02
          Tak sobie spogladam na wyniki ..... i mysle sobi eze SZ. P Depesz że pozwole
          sobie zacytowac Pana Adama ,,zrobił sobie mistrzostwa Słowenii" no bo wyglada
          nato ze gdyby puszczal zgodneui z zasadami etyki pracy sedziego startera to
          Mąłysz miłąby braż.. bo lepszy był i Janda i Janee( bardzo za nich pod koniec
          trzymalem kciuki) ale ju zta cala 5 puszczona by Słoweńcy mogliby sobie ladnei
          skoczyc to w druguiej serii pokazala na co ich stac! jeszcze na pocatku 2 serii
          byly nawet niezle warunki al ekeidy zrobily sie rowen wszystkim to kto
          przeskoczyl adama??? Mam nadzieje ze ktos złozy protest na Depesza... bo choc
          brzmi to jak teroia spiskowa ale sam Pan Adam zauwazył zze cos tu nieladnei
          wyglada.
          • Gość: pedro_spd Re: O Dwóch takich co ukradli Małyszowi medal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:10
            ... już sobie przypomnialem to nazwisko czytając tego posta - Miran Tepes (nie Depesz) - wywalić śmierdziela na zbity pysk. On nie jest godzien nazywania go sędzią - to jest tylko starter. Ma nadzieję, że to jego ostatnie konkursy w życiu na których pojawia sie na skoczni - jego już nie powinni wpuszczać na skocznie narciarskie nawet na trybuny.
            Walter Hofer jest Austriakiem, a jednak jest bardzo uczciwy i nie pcha swoich skoczków na podium.
            Proszę Cię bardzo Walter - wywal tego oszusta !!!
            • Gość: Sav Hofer nie lepszy... IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 20.02.05, 00:31
              Walter jest nie lepszy... Wystarczy spojrzeć co zrobił przed skokiem Niemca
              (bodajże Uhrmana - wszyscy mogli skakać po kolei, ale on musiał Niemca
              przytrzymać, żeby tylko miał troszkę lepsze warunki. Ukłon w stronę gospodarzy?

Moim zdaniem obydwaj "główni mieszacze - puszczacze zawodników" powinni zniknąć
              ze sceny...
          • Gość: baobab Re: O Dwóch takich co ukradli Małyszowi medal IP: *.omi4.net / *.omi4.net 23.02.05, 10:12
            Chyba troche glupy jestes, co?
        • Gość: pedro_spd ... to szczęscie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:19
          .. w tym przypadku to się nazywa Miran Tepes, Walter Hofer za ta jego "uczciwość" powinien mu zasadzić kopa w tylną część ciała, po którym to kopie powinien zaliczyć skok swojego życia - na główkę z czubka skoczni w bulę !!!

Na koniec mała dygresja - Małysz się zdenerwował i podsumował mistrzostwa odpowiednim tekstem - mistrzostwa w Słoweni, ale najbardziej zdenerwowali mnie nasi komentatorzy swoimi "dyplomatycznymi" komentarzami.
      • Gość: kibicka po prostu brakło szczęścia i tyle IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.02.05, 17:57
        to jest sport.raz sie wygrywa raz przegrywa.i nie zmienia to faktu że Adam jest
        naszym najlepszym skoczkiem i juz wieeele razy pokazywał jak potrafi skakac:)
        jak czytam co niektóre komentarze to wstyd mi za tych, którzy uwazaja sie za
        kibiców skoków i Małysza:/pozdro dla prawdziwych kibiców tego sportu:)
      • Gość: asd FORZA MAŁYSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:06
        Adasiu, pięknie kochamy Cię. Na dużej ich wszystkich pokonasz.
      • Gość: fan Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 19.02.05, 18:10
        wierzę w Adama,jutro świetnie skoczy w konkursie drużynowym ,
      • Gość: papa Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 19.02.05, 18:13
        gość portalu: zbygniew napisał(a):
        > Slyszalem gdzies opinie, ze wyliczono ze gdyby z progu skoczni wypuscic mokra
        > szmate o odpowiedniej wadze (nadajac jej odpowiednia predkosc pod odpowiednim
        > katem), zalecialaby dalej od Adama. Ciekawe...

Taka kupa gruzu lata wokoło Ziemi już od dłuższego czasu i będzie latała, i cały
        czas nie spada.
        Kibicu zapomniałeś chyba co to jest sport i na czym on polega?
        • borsuk5 Re: Oberstdorf. Już skaczą 19.02.05, 18:29
          zchuja. jesteś żenujący. powiedz mi kim ty jesteś i co zrobiłeś w życiu, żeby
          krytykować ludzi, którzy wiele osiągnęli. może masz jakieś kompleksy? może
          jesteś brzydkim kurduplem, który cały czs musi kochać się z własną ręką? piszę
          tak, ponieważ nie mogę sobie wytłumaczyć powodów twojej frustracji i
          dopieprzania jednemu z najwspanialszych ludzi w tym kraju.
      • Gość: tse-tse No to opowiem wam taka historie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:20
        Jej poczatek: Malysz oznajmia kilka dni temu "Chce medalu."
        Jej koniec: Malysz medalu nie ma.

Pytacie dlaczego? Moze dlatego:

"Bog rzekl i stalo sie tak.
        Czlowiek rzekl i stalo sie na odwrot."

(z mysli Brata Efraima)

A teraz mniej pompatycznie:

Byl sobie Malysz skromnym rozumnym facetem,
        ale jego wypowiedzi przed MS w Obersdofie
        pokazuja, ze mu i skromnosci i rozumu troche ubylo...

• Gość: pedro_spd ... a tobie odjeło obiektywizmu ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:24
          ... proponuję oglądać dokładnie cały konkurs, a nie tylko zobaczyć czy ma medal czy nie.
      • Gość: pedro_spd Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:31
        Chleba i igrzysk.
        Coś w tym jest - chyba chleb stanieje choć to tylko mistrzostwa !!!
        • Gość: lesny ludek Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 19.02.05, 18:42
          a kielbasa wyborcza i tak bedzie free::))
      • Gość: Syniu zrobil co mogl.....i napewno sie "nie skonczyl" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.05, 18:48
        ......jak niektorzy mysla i wypisuja bzdury.Polska mentalnosc jest zabojcza dla
        mnie....czego wy chcecie od Adama? to niemcy chyba powinni w takim razie
        zlinczowac hanawalda i szmita za ich ostatnie wyniki. WY byscie chyba tak
        zrobili. a malysz nadal jest wielki, nie tak dawno wygral dwukrotnie w
        zakopanym. niby przypadkiem? to jest sport!....i nikt nie ma patentu na ciagle
        wygrywanie.
      • Gość: ~~Z Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:55
        LUDZIE,ZACZĘŁA SIĘ KASA Z REKLAM,ZAKOŃCZYŁ SIĘ SPORT,TAKA JEST KOLEJ RZECZY W
        POLSKIM SPORCIE I AKTORSTWIE,PASJA JEST NA POCZĄTKU I PO SZEŚĆDŻIESIĄTCE JAK
        JUŻ CZŁEK CIĄGNIE NA REZERWIE....
      • Gość: Razor Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:06
        Ale daleko polecial ten Benkovic w 2 serii cale 10 metrow... nic tylk
        pogratulowac ;) Przydaloby sie choc 1 raz przeczytac co sie wrzuca na serwis.
        • Gość: kibic Re: Fortuna mistrzem swiata IP: *.ztpnet.pl 19.02.05, 19:14
          niejaki Blonski splodzil tekst;Fortuna na olimpiadzie zdobyl mistrzostwo
          swiata.To moze Malysz na mistrzostwach swiata zostanie mistrzem olimpijskim
          • Gość: martob Re: Fortuna mistrzem swiata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 21:07
            Tak się akurat stało, że rzeczywiście Fortuna zdobył mistrzostwo świata
            zdobywając złoty medal olimpijski wg. uwczesnych zasad, możesz to sprawdzić,
            jeżeli nie wierzysz.Lepiej sprawdzić niż pisać bez sensu.
      • Gość: Stach Miran Tepes IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:16
        Powiedzcie mi dlaczego Teps ma monopol na puszczanie skoczków z belki. Przecież
        ten facio ma władzę absolutną. On dzieli irządzi w skokach, on kreuj w
        nieobiektywnych warunkach atmosferycznych zwycięzców i mistrzów. Chyba
        najwyższy czas to zmienić. Dlaczego trenerzy poszczególnych ekip temu się nie
        sprzeciwią aby w każdym konkursie skoczkow z belki puszczeł ten monopolista
        Tepes. Przecież można spowodować aby więcej ludzi mogło startować skoczków z
        belki. Co by to było gdyby wszystkie zawody od paru lat sędziowała ciągle ta
        sama piątka sędziów? FIS to kolejna konserwatywna i niereformowalna instytucja.
        PRECZ z HOFFEREM I TEPESZEM !!!!!! Czas Na zmiany i ci panowie na zasłużoną
        emeryturę.
        • Gość: pedro_spd Re: Miran Tepes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:26
          Tepes'owi - jak juz pisałem - Walter powinien zasadzić kopa w siedzenie po którym powienien oddac skok życia na cubka skoczni na bule na główkę.
          Emerytura temu panu sie nie należy tylko robota w kamieniołomach.
          • Gość: Schuja Re: Miran Tepes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:36
            Zegnam na dzisiaj wszystkich fanow Janne Ahonena i prawdziwych znawcow skokow
            narciarskich.Niestety , nie zauwazyle tutaj cos dzisiaj paru bezprzytomnych
            malyszomanow.Przypuszczam , ze wycofali sie na z gory obrane pozycje i w
            ciemnosci liza dzisiejsze rany. A mowilem przeciez wam , wasz Malysz S K O N C
            Z Y L sie.Pogodzic sie z tym i bedzie sie wam o wiele lepiej zylo. Tak , tak ,
            o was mysle Ewunie , Lalunie i temu podobne babeczki.Musze opuscic te
            internetcaffee w pilnym celu . Za stodole. Za polska stodole. Do jutra .Pa.
        • Gość: wallop to tylko sport IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:29
          Spokojnie.
          Adam zdecydowanie przegral pierwsza serie i wygral druga.Zabraklo troche co
          prawda aby uszczesliwic nas , ale....
          Co ma wisiec nie utonie. Przed nami nastepny konkurs indywidualny. Wierze ze
          bedzie lepiej.

wallop

• Gość: zytacz Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 19.02.05, 19:34
        Znowu kłamstwa Wyborczej (Wyniki). .. ... Cała Polska Was się wstydzi !!!
      • Gość: Darek krytyka pismaka ktory storzyl ten artykuł IP: *.magma-net.pl 19.02.05, 19:35
        "Najlepszym dowodem na to, jak kuriozalny był to konkurs, jest przebieg drugiej
        serii, gdy niemal wszyscy zawodnicy mieli równe warunki do skakania. Z
        pierwszej trójki pozycję obronił tylko Benković. Pozostali (drugi był Bjoern
        Einar Romoeren, a trzeci Jernej Damjan) stracili medale po słabych skokach." -
        Co za bzdura. A może to ci konczący 3 serie mieli gorsze warunki, a na przykład
        Małysz polepszył sie w 2 serii o 10 miejsc - nie wiadomo. Dziennikarze, czemu
        zawsze jak Adamowi nie idzie to zwalacie wszystko na wiatr, o ktorym naprawde
        nic nie wiecie (bo niby skąd, skoro realizatorzy transmisji nie pokazują jego
        siły i kierunku)?
        • Gość: woj7 na niemieckiej stacji spiker podaje warunki przy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:03
          kazdym skoczku
      • Gość: kor Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 19.02.05, 19:36
        ZGOL TE WASY!!!!
      • Gość: lulu Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.chello.pl 19.02.05, 19:47
        Dp red. Błońskiego
        Jeden krótki artykuł - i az 2 błędy. Fortuna został mistrzem olimpijskim, a
        Benković nie skoczył w 2 próbie..10m. Totalny bełkot chaotycznego, kiepskiego
        dzienikarza. Zmień zawód człowieku!
      • Gość: Michał Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.p-s-inter.net 19.02.05, 19:50
        Denerwują mnie juz te spekulacje na temat wiatru.Przecież to ,jest anormalne
        ażeby wszystkie swoje skoki uzależniać od siły wiatru i jego
        kierunku.Prawda ,jest taka ,że gdy nasz mistrz był w wielkiej formie to nie było
        na niego mocnych ,a i wiatr mu dziwnie nie przeszkadzał.
      • Gość: woj7 down in the hole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:57
      • Gość: zibi Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.02.05, 19:58
        Czuję się zażenowany czytając "mędrków", którzy wieszają psy na Małyszu za jego
        wynik. A jeszcze niedawno ci sami wchodzili by mu bez wazeliny kiedy zwyciężał.
        Nie liczą się piękne uczucia jakich nam tyle razy dostarczał. Jestem pewien, że
        gdyby w następnym konkursie zdobył złoty medal, bez żenady wychwalaliby go pod
        niebiosa nie pamiętając co o nim mówią dzisiaj. Biedni ludzie.
      • Gość: Ada Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 19:59
        A dla mnie i tak Adam Małysz będzie zawsze najlepszy, dokonał tak wiele że chyba przez następnych kilka ......lat żaden polski skoczek mu nie dorówna , Cieszmy się więc z tego co osiągnął,i mówmy o nim z szacunkiem. Adam moja rodzina będzie zawsze z Tobą-dzięki za chwile wzruszeń jakie nam dostarczyłeś.kochamy Cię!!!!!!!!
      • Gość: aciu Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: 82.160.68.* 19.02.05, 20:15
        oczywiscie, ze nie stanieje. całą tą historią z małyszem żyją wyłącznie
        dziennikarze. ja już nie mam zdrowia słuchać komentarzy pp. szaranowicza,
        miklasa, snopka i rudzińskiegoz ''eurosportu'', te ich wiatry, biodra,
        kombinezony, to przecież nóż w kieszeni się sam otwiera. jeżeli chodzi
        o ''wąsatego'' to ma nieustabilizowaną formę i tyle. było dużo nadzieji z nowym
        trenerem a tu nic nowego, kłócą się tylko o kasę.
        • Gość: jager Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:28
          Gość portalu: aciu napisał(a):

> oczywiscie, ze nie stanieje. całą tą historią z małyszem żyją wyłącznie
          > dziennikarze. ja już nie mam zdrowia słuchać komentarzy pp. szaranowicza,
          > miklasa, snopka i rudzińskiegoz ''eurosportu'', te ich wiatry, biodra,
          > kombinezony, to przecież nóż w kieszeni się sam otwiera. jeżeli chodzi
          > o ''wąsatego'' to ma nieustabilizowaną formę i tyle. było dużo nadzieji z nowym
          >
          > trenerem a tu nic nowego, kłócą się tylko o kasę.

============================================
          Oj dziennikarze -naiwne ludki,Adaś ma was głęboko w ..... już kiedys dał wam do
          zrozumienia ten fakt.Nabrał chłopak ogłady i gada wam głupoty bo wie ze na to
          czekacie a on ma z tego kasę.Widocznie Red Bull już Adasiowi nie wystarcza
          trzeba mu dodac skrzydełek takimi peananmi na jego cześć ,tylko żeby wam nie
          odleciał bo o czym bedziecie pisać.Skrzydełka Always tez mu nie pomogą.W
          artykule sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2560857.html
          widać że niezle idzie mu strzelanie goli -może zmiana dyscypliny ?????

• Gość: almitagro Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.02.05, 20:19
        kurna! albo to znowu dziennikarzyki przekręcają albo Małysz zaczyna mieć symbol
        wiaterku. kiedy nie idzie - 'wiaterek wiał więc.....'. widać było, że w
        pierwszej serii Benkovic miał pod narty i to ostro, ale skoro Achujnen skoczył
        97 a Adas 94,5 to widocznie słabszy dziś był. Gdyby poleciał w pierwszej na
        97,5, to zachowując najlepszy wynik drugiej serii, wygrałby prawdopodobnie, a
        przynajmniej miałby srebro. Słabszy dzień a miał, to primo, wiaterek-duo! a nie
        odwrotnie. PS.BATORSKI, NAGEL I ZĄBIK MUSZĄ ODEJŚĆ!
      • Gość: Czech Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.97.broadband.iol.cz 19.02.05, 20:30
        Jakub Janda zdobył srebro, choć tak naprawdę w każdej serii skoczył dość słabo
        :-)))))
        • Gość: echtom Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:39
          Ale za to oddał dwa najbardziej równe skoki.
      • Gość: xDEVx Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:41
        >Uzyskał 101 m i nikt z rywali nie zbliżył się do niego. Nawet, gdy w drugiej
        serii uzyskał 10 metrów...

hahaha! co za idiota to pisał!?!
        • Gość: echtom Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:45
          Spieszył się z newsem i nie sprawdził tekstu.
        • Gość: hepik Re: Oberstdorf. Już skaczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:46
          "Nawet, gdy w drugiej serii uzyskał 10 metrów, wystarczyło mu punktów, aby
          zostać mistrzem świata."

To teraz mistrzem świata zostaje ten kto skacze jak najkrócej?;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka