Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Smiac mi sie chce jak Was czytam

IP: *.cs.ucr.edu 06.06.02, 02:14
    Szanowni Forumowicze,

Munidal to nie koniec swiata. Jedni przegrywaja, drudzy
    wygrywaja, ale taki jest sport. SPORT! I nic wiecej.
    Kazdy kibicuje swojej druzynie a potem powinien
    uscisnac reke przeciwnikowi i podziekowac za wspolna
    gre. Wiekszosc z Was chyba jednak sportu nie rozumie.
    Zamiast dyskutowac i podziwiac wspanialych graczy, czy
    pocieszac sie po porazce potraficie co najwyzej napisac
    "wyliz sobie fjuta". Brawo literaci! Jestescie zalosni.

Smiesza mnie "polskie" posty z zagranicy. Nie wiem jak
    na podstawie jednego przegranego meczu mozna dojsc do
    wniosku ze polacy to zlodzieje, pijaki i nieroby.
    Przeciez piszecie tak o sobie samych. Nic wyjazd za
    granice Was nie nauczyl. Przeciwnie. Odnosze wrazenie
    ze najgorsze polskie cechy sie w Was odradzaja.
    Wstydzicie sie porazki? To pokazcie na co naprawde nas
    stac! Wiem ze nie tylko na napisanie jednego bzdurnego
    zdania.

Ludzie! Zyjmy w zgodzie i szanujmy sie i dzialajmy
    razem KU CHWALE NASZEJ OJCZYZNY!

z pozdrowieniami, Wojtek.
    Obserwuj wątek
      • Gość: papa Re: Smiac mi sie chce jak Was czytam IP: *.ipartner.com.pl 06.06.02, 07:46
        Znowu glos osamotniony. Miejmy nadzieje ze glos wolajacego na pustyni
        zapowiada...
        • Gość: gaga Re: Smiac mi sie chce jak Was czytam IP: 80.116.215.* 06.06.02, 09:15
          Nie wrzucaj wszystkich Polakow zyjacych zagranica do jednego worka. Ja jestem
          dumna z tego, ze jestem Polka, choc czasem mi sie noz w kieszeni otwiera jak
          widze jak sie zachowuja nasi rodacy na obczyznie. Co do sportu, to prawda jest
          tak, ze zyjac tu juz wystarczajaco dlugo nie mama pojecia jak wyglada
          reprezentacja Polski i nawet nazwiska nie wiele mi mowia. Patriotycznie
          kibicuje Polsce, ale duzo lepiej znam pilke wloska. W kazdym razie jesli
          dojdzie do meczu Polska-Wlochy, to bede trzymac kciuki za bialo-czerwonych,
          choc kazdy wynik bedzie dla mnie zwyciestwem.
          • znafca Re: Smiac mi sie chce jak Was czytam 06.06.02, 09:25
            Makarony najbardziej boją się badań antydopingowych. Bardziej niż rywali.
          • Gość: Michel Re: Smiac mi sie chce jak Was czytam IP: *.horsenskom.dk 06.06.02, 09:29
            Masz (autor) racje, zenujace jak sie czyta te posty. A to ma byc sport.
            Przegrali z lepszymi tego dnia. Nalezy uszanowac przeciwnika.
            Co ta ma wspolnego z Polska i Polakami ?

Zadziwiajace, ze sport moze wyzwolic tyle emocji czesto bardzo agresywnych
            emocji.
            Ja tez "ciesze sie i smuce" z wygranej czy przegranej ale nie dluzej jak 5
            minut po zakonczeniu widowiska. Nie wyzwala to jednak we mnie zadnych
            narodowych uczuc.
      • Gość: slawekp Re: Smiac mi sie chce jak Was czytam IP: *.eds.com 06.06.02, 09:54
        Drogi Wojtku. Myślę, że wielu z nas rozumie Twoje szlachetne pobudki. Zrozum
        jednak, że wielu ludzi naprawdę lubi futbol i jest zaangażowanych w grę drużyn
        którym kibicuje. Niestety sposób w jaki nasza druzyna była budowana budził
        bardzo wiele kontrowersji i niestety wynike tego procesu bardzo źle świadczy o
        Polakach. Wszyscy ludzie odpowiedzialni za budowę i przygotowanie reprezentacji
        wystawili grupę frajerów, którzy się po prostu skompromitowali i to zarówno
        umięjętnosciami, jak zaangażowaniem i brakiem obiektywizmu w ocenie własnej
        gry. Dlatego też należy zrozumieć rozgoryczenie wielu ludzi, którzy czują się
        oszukani. A to, że mogą sie w tym miejscu wypowiedzieć w sposób anoniomowy
        powoduje, że puszczają hamulce. Z drugiej strony pozwala to lepiej poznać skalę
        zawodu jaki sprawili nasi, pożal się Boże, reprezentanci. Podejście
        bezgranicznego i bezkrytycznego zaufania jakie proponujesz do niczego nas nie
        poprowadzi, ani w sporcie, ani w gospodarce ani w polityce. Więcej
        racjonalizmu, profesjonalizmu i chłodnych obiektywnych, rzetelnych ocen. Jeżeli
        tak się stanie w ciągu najbiższych 5 dni to naprawdę możemy dokopać Portugalii,
        ale nigdy w przypadku pozostawienia tych samych ludzi na placu gry i liczenia
        na kolejną ułańską szarżę. Pozdrawiam
      • Gość: lalka Re: Smiac mi sie chce jak Was czytam IP: *.proxy.aol.com 06.06.02, 10:02
        Wojtku, zamiast katowac sie postami glupimi, bzdurnymi i wulgarnymi czytuj te
        sensowne i rzeczowe. U uzywaj swojego barwnego stylu w dyskusjach
        merytorycznych, zamiast obrazac innych. Uwazasz, ze wiekszosc glupot wypisuja
        tu Polacy zza granicy????To zrob statystyke i przedstaw wszystkim wyniki. Wtedy
        podyskutujemy. Merytorycznie.
        Pa!
      • Gość: Wojtek Re: Smiac mi sie chce jak Was czytam IP: *.riv-dyn.charterpipeline.net 06.06.02, 10:42
        Dziekuje za odpowiedzi i rady :)

I pokolei...

> Nie wrzucaj wszystkich Polakow zyjacych zagranica do jednego worka. Ja jestem
        > dumna z tego, ze jestem Polka, choc czasem mi sie noz w kieszeni otwiera jak
        > widze jak sie zachowuja nasi rodacy na obczyznie

Nie wrzucam, bo sam bym sie musial wrzucic razem z nimi. Mieszkam w Kaliforni.

> Uwazasz, ze wiekszosc glupot wypisuja tu Polacy zza granicy????

No mam nadzieje ze nie, patrz wyzej.

> Zrozum jednak, że wielu ludzi naprawdę lubi futbol i jest zaangażowanych w
        > grę drużyn którym kibicuje

Rozumiem to, bo sam wstawalem o czwartej rano i z podkrazonymi oczami
        spiewalem "Polska gola!". Rano bylem taki zatruty :) ze w pracy pojawilem sie
        dopiero po poludniu (i ledwo wyszlo mi to na sucho)

> Podejście bezgranicznego i bezkrytycznego zaufania jakie proponujesz do
        > niczego nas nie poprowadzi, ani w sporcie, ani w gospodarce ani w polityce

Moze sie zle zrozumielismy, ale nie pisalem nigdzie o bezgranicznym zaufaniu.
        Juz w pierwszej polowie krzyczalem do zony co za duren kazal im posylac te
        dlugie pilki na Kaluznego. Ja sam uwazam ze Engel tu ostro zawalil, ale z
        drugiej strony ja sie nie znam dobrze na pilce (zawodowo) i pozostaje mi ufac
        fachowcom (i nie moja rzecz osadzac kto nimi jest a kto nie).

I jeszcze cos do alienow. Rozumiem rozgoryczenie. Wiem ze przegrana
        reprezentacji i to w marnym stylu boli. Czulem sie we wtorek jakbym osobiscie
        przegral z Korea. Kazdy sarkastycznie pytal co sie stalo i dorzucal lisi
        usmiech. No a teraz jescze Amerykanie pokazali jak nalezy grac, ze wstydu sie
        chyba spale.

Ale i tak bede kibicowal naszym. Wyciagne w poniedzialek z szafy wymiety szalik
        i bede sie darl az sasiadow pobudze POLSKA GOLA.

pozdrawiam, Wojtek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka