Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gmoch to NAJWIEKSZY Ekspert pilkarski w tym kraju!

IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 11:51
    Moze smiesza was jego wypowiedzi bo nie do konca mowi dobrze po Polsku. Ale on
    nie mieszka od 25 lat na stale w Polsce. Popatrzcie jak mowi Kasperczak. Chodzi
    o to ze merytorycznie ten facet jest najlepszy. On wie wszystko o przygotowaniu
    taktycznym zespolu. Jak widzieliscie mecz Polska Niemcy w 78 to wiecie o czym
    mowie. Ilosc sposobow rozegrania stalych fragmentow jaka on zna jest nie
    wyobrazalna

Poza tym on jest z caly czas na czasie z nowinkami. Pamietam jego analize meczu
    Legia Amica za Smudy. On widzi wiecej i wszystko analizuje i porowanuje do
    obecnie najlepszych. Poza tym mimo iz nie jest mlody to on jest propagatorem
    nowoczesnych metod (wykorzystanie komputerow itd.) moze dlatego ze skonczyl
    Politechnike i jest zwolennikiem metod analitycznych.
    On moze by wreszcie nauczyl naszych grac atak pozycyjny.

Kolejna sprawa to ze nie jest on wazeliniarzem i nie da sobie w kasze dmuchac.
    Nawet taki Hajto by mu nie podskoczyl.

Dlatego jestem za tym aby wywalic pana Engela (eksperta od motywacji i od
    niczego wiecej) i zatrudnic Jacka Gmocha w Reprezentacji lub jak sie nie uda
    to chociaz w Legii.
    Obserwuj wątek
      • yhwh Re: Gmoch to NAJWIEKSZY Ekspert pilkarski w tym kraju! 07.06.02, 11:55
        Slusznie, najpierw niech sprobuje w lidze. Moze w Szczakowiance, zobaczymy co
        osiagnie
        • Gość: Kirk Re: Gmoch to NAJWIEKSZY Ekspert pilkarski w tym kraju! IP: *.tele2.pl 07.06.02, 12:20
          Kocham Gmocha, juz nie moge sie doczekac jego analiz w przerwie meczu "Anglia-
          Argentyna"
          Wczoraj podobal mi sie jego wstep "No i co lyse glowy Francuzom nie pomogly"

Na trenera reprezy go, przynajmniej walnie cos wesolego. Dobry fachowiec i
          luzak. I gestykulacje ma przekonywujaca jak Fidel Castro. A widzicie jaki ten
          ostatni jest skuteczny, mijaja dekady a ten ciagle na stanowisku :)
          • Gość: Porter Re: Gmoch to NAJWIEKSZY Ekspert pilkarski w tym kraju! IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 07.06.02, 13:56
            Gość portalu: Kirk napisał(a):

> Kocham Gmocha, juz nie moge sie doczekac jego analiz w przerwie meczu "Anglia-
            > Argentyna"
            > Wczoraj podobal mi sie jego wstep "No i co lyse glowy Francuzom nie pomogly"
            >
            > Na trenera reprezy go, przynajmniej walnie cos wesolego. Dobry fachowiec i
            > luzak. I gestykulacje ma przekonywujaca jak Fidel Castro. A widzicie jaki ten
            > ostatni jest skuteczny, mijaja dekady a ten ciagle na stanowisku :)

Radocha Gmocha:

"Jak uklad nerwowy jest na srednim poziomie
            To uklad miesniowy jest na najwyzszym poziomie."

"Najlepiej sie gra jak jest radocha"

• Gość: Kirk Re: Gmoch to NAJWIEKSZY Ekspert pilkarski w tym kraju! IP: *.tele2.pl 07.06.02, 15:10
              O co chodzilo Gmochowi z tym pierwiastkiem wloskim w druzynie Urugwaju? chyba
              popieprzylo mu sie z hiszpanskim, bo to nie Wlosi byli kolonizatorami. Potem
              ktos w studiu, przekrecil szybko ze to chyba chodzilo o pierwiastek wloski
              wsrod Francuzow, bo kilku gra w ich lidze...ale dobre to bylo :)))))
              • Gość: Mario29 Pierwiastek wloski IP: 157.25.192.* 07.06.02, 15:50
                Gość portalu: Kirk napisał(a):

> O co chodzilo Gmochowi z tym pierwiastkiem wloskim w druzynie Urugwaju?

jak to co ???? przeciez w urugwaju jest do licha wlochow ??? i wielu pilkarzy
                jest z pochodzenia wlochami (potem jada na wloskich paszportach do serie A - nie
                zawsze legalnie .... vide Recoba ...)
                • Gość: Porter Re: Pierwiastek wloski IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 07.06.02, 16:39
                  Gość portalu: Mario29 napisał(a):

> Gość portalu: Kirk napisał(a):
                  >
                  > > O co chodzilo Gmochowi z tym pierwiastkiem wloskim w druzynie Urugwaju?
                  >
                  > jak to co ???? przeciez w urugwaju jest do licha wlochow ??? i wielu pilkarzy
                  > jest z pochodzenia wlochami (potem jada na wloskich paszportach do serie A - ni
                  > e
                  > zawsze legalnie .... vide Recoba ...)

Do tego w pierwszej druzynie mistrzoskiej Urugwaju z 1930 roku gralo kilku
                  Wlochow, ktorzy potem wystepowali w reprezentacji Wloch. Wowczas przepisy FIFA na
                  to pozwalaly.
                  • Gość: Kirk Re: Pierwiastek wloski IP: *.tele2.pl 07.06.02, 17:05
                    Dzieki za wyjasnienie, nie wiedzialem. Sorry Gmoch, ale i tak byles zabawny.
      • nusko Re: Gmoch to NAJWIEKSZY Ekspert pilkarski w tym kraju! 07.06.02, 12:32
        nie wiem czy pamietasz program dla mlodziezy Bratek (lecial przed ponad 20 laty
        zawsze wczwartki po poludniu). Juz tam J.Gmoch analizowal i pokazywal mlodziezy
        jak sie w pilke gra ;-), jako trener waszej druzyny niestety juz raz sie nie
        sprawdzil.
      • Gość: standard Re: Gmoch to NAJWIEKSZY Ekspert pilkarski w tym kraju! IP: 217.153.44.* 07.06.02, 14:25
        Szybko wywalasz Engela - poczekaj do zakonczenia mistrzostw. Wtedy bedzie czas
        rozliczania z osiagniec.
        • Gość: slawekp Re: I nie będzie co zebrac na szufelkę IP: *.eds.com 07.06.02, 14:31
      • Gość: Mario29 Re: Gmoch to NAJWIEKSZY Ekspert pilkarski w tym kraju! IP: 157.25.192.* 07.06.02, 15:52
        chyba zartujesz. . juz raz pokazal ... w 78 ... nie chcial wystawiac
        najlepszego naszego zawodnika bo go nie lubil (Lubanskiego sadzal na lawke !!
        tak tak !!!) .. i spieprzyl mistrzostwa chociaz mielismy najlepsza druzyne na
        swiecie ...
        • kubag Re: Gmoch to NAJWIEKSZY Ekspert pilkarski w tym kraju! 07.06.02, 16:03
          Ja wiem, czy najlepszą na Świecie??? Napewno najlepszą w historii polskiej
          piłki...
          • Gość: Porter Re: Gmoch to NAJWIEKSZY Ekspert pilkarski w tym kraju! IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 07.06.02, 16:42
            kubag napisał(a):

> Ja wiem, czy najlepszą na Świecie??? Napewno najlepszą w historii polskiej
            > piłki...

Daj spokoj, z tzw przeblyskow bylo widac, jaki byl potencjal tej druzyny. Nikt
            nie mial szans.
            • Gość: Razorfan Re: Gmoch to NAJWIEKSZY Ekspert pilkarski w tym kraju! IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 21:26
              No nie wiem czy tak spieprzyl. Na tamta porazke (5 miejsce porazka?) zlozylo
              sie wiele czynnikow. Po pierwsze europejczycy zawsze slabo graja poza Europa
              (patrz wielka Francja obecnie) a poza tym oni byli totalnie ze soba pokloceni i
              tyle. A co do Lubanskiego to chodzilo o to ze on byl po kontuzji i bez formy a
              on mial na tyle odwagi by go posadzic na lawce to samo z Tomaszewskim. Teraz
              Engelowi brak tej odwagi.

A Gmoch sie juz sprawdzil w 74 r. On odpowiadal za taktyke i rozpracowywanie
              przeciwnikow a Gorski po prostu akceptowal co mu podpowiadali asystenci (Gmoch
              Strejlau).

Nie wywalam jeszcze Engela ale mysle o przyszlosci. Bo ja juz nie chce ogladac
              tak bezmyslnej gry jak z Korea i sluchac tych przyglupich komentarzy: "chlopcy
              grali dobrze ale rywalowi wyszly dwie akcje a nam nie".
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka