Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Adam Romański to debil

IP: 192.168.26.* / 149.156.96.* 29.06.01, 00:26
    czytaliscie jego "felieton" o tym jak Szewczyk zmarnowal sobie kariere idac do
    I ligi ?
    czy podobnie jak ja uwazacie, ze jest debilem ? moim zdaniem to jest jeden z
    niewielu myslacych mlodych graczy z Polski ...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Stinger Re: Adam Romański to debil IP: 193.0.74.* 29.06.01, 13:59
        Akurat w tym ma racje, w I lidze Szewczyk sie nie rozwinie. Mógł spróbować w
        USA, lub przejść do np: Polonii. Tam na pewno by sporo grał.
      • Gość: Igna$ Re: Adam Romański to debil IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 16:53
        Co ty gadasz ? Z calym szacunkiem ale postepowanie Szewczyka jest conajmniej
        tchorzliwe !!! Slucha sie tatusia jak jakis "Jasiu" i pewnie wszystkie jego
        teksty to powtorzenie slow ojca. A cieszenie z wygranej z Brokiem czy smianie z
        Hoopu ze nie dali im latwo wygrac jest przejawem dziecinnosci. Napradwe rownie
        dorbze pracowac na rzutem z dystansu czy kazdym innym elementem moze pracowac w
        LBLu, i to pod troche lepszymi trenerami niz Hucinski (Repesa, Tot, Kiritsis).
        A uciekanie do I ligi to jest obawa ze sie przegra rywalizacje o miejsce w
        peirwszej piatce - on boi sie walczyc. Naprawde nikt nie nabierze ogrania
        grajac ze slabszymi. Bardzo mi sie podobala ironia AR o Nowitzkim !!! Z takim
        nastawieniem to on nie wyjdzie dalej niz LBL. Trzeba sobie stawiac zadanie i
        starac sie im podolac.
        • Gość: Igna$ Re: Adam Romański to debil IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.06.01, 16:55
          O nawet nie zauwazylem jak sie pan ciekawie podpisal.
        • Gość: Andy Re: Adam Romański to debil IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 23:12
          > Co ty gadasz ? Z calym szacunkiem ale postepowanie Szewczyka jest conajmniej
          > tchorzliwe !!! Slucha sie tatusia jak jakis "Jasiu" i pewnie wszystkie jego
          > teksty to powtorzenie slow ojca.

Stary Szewc gral w I lidze w koszykowke dluzej niz AR ja komentuje. Szymon ma
          dopiero 19 lat i dosc rozsadku by sluchac ojca a nie wylacznie weszacych szybki
          biznes menadzerow.

> A cieszenie z wygranej z Brokiem czy smianie z Hoopu ze nie dali im latwo
          > wygrac jest przejawem dziecinnosci.

Sorry, ale nie znam nikogo doroslego w wieku 19 lat. Poza tym SKK gralo te mecze
          calkowicei polskim skladem, opartym dodatkowo w wiekszosci na zawodnikach ponizej
          25 roku zycia - jest z czego byc dumnym.

> Napradwe rownie dorbze pracowac na rzutem z dystansu czy kazdym innym elementem
          > moze pracowac w LBLu, i to pod troche lepszymi trenerami niz Hucinski (Repesa,
          > Tot, Kiritsis).

Trenowac rownie dobrze moze indywidualnie na sali gimnastycznej lecz sam trening
          nie wystarczy. Zeby sie rozwijac, trzeba grac - zobacz ile zyskali zawodnicy,
          ktorzy przeszli do SKK i grali tam duzo - Ignatowicz, Frasyniuk, czy tez
          szczecinianin - Lukomski.

> A uciekanie do I ligi to jest obawa ze sie przegra rywalizacje o miejsce w
          > peirwszej piatce - on boi sie walczyc. Naprawde nikt nie nabierze ogrania
          > grajac ze slabszymi. Bardzo mi sie podobala ironia AR o Nowitzkim !!! Z takim
          > nastawieniem to on nie wyjdzie dalej niz LBL. Trzeba sobie stawiac zadanie i
          > starac sie im podolac.

Mam nadzieje, ze twoje pzewidywania sie nie sprawdza i za rok Szymon wroci do LBL
          bardziej ograny (oby tylko nie zlapal kontuzji). Pzdro.
          • Gość: Igna$ Re: Adam Romański to debil IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 23:51
            > Stary Szewc gral w I lidze w koszykowke dluzej niz AR ja komentuje. Szymon ma
            > dopiero 19 lat i dosc rozsadku by sluchac ojca a nie wylacznie weszacych szybki
            > biznes menadzerow.
            No wlasnie - tylko kiedy on gral w ta koszykowke... Romanski pisal cos o drafcie,
            ze szybciej przechodza do NBA i wogole... Zgoda bo dzieki temu szybciej zyskuja
            wyzszy poziom ligi do ktorego musza sie dostosowac !!!

> calkowicei polskim skladem, opartym dodatkowo w wiekszosci na zawodnikach poniz
            > ej 25 roku zycia - jest z czego byc dumnym.
            No nie wiem, bo kazdy wie ze w sporcie wszystko jest mozliwe -jednak kazdy tez
            wie ze na dluzsza mete nie mogli oni rywalizowac z Brokiem czy inna druzyna.
            Chociaz uwazam ze Szewczyka w SKK byla czyms pozytywnym dla niego bo byl kims
            dobrym w pierwszej lidze. Uzyskal juz pewna forme i wiedzial ze moze grac w LBLu.
            Dlaczego wiec wrocil do I ligi ? Jesli tak bardzo bal sie o swoj czas gry (ktory
            nawiasem mowiac w Hoopie mysle ze bylby wystarczajacy dla niego!) mogl wybrac
            zespol extraklasy w ktorym moglby wiecej pograc.

> nie wystarczy. Zeby sie rozwijac, trzeba grac - zobacz ile zyskali zawodnicy,
            > ktorzy przeszli do SKK i grali tam duzo - Ignatowicz, Frasyniuk, czy tez
            > szczecinianin - Lukomski.
            No wlasnie i tu sam sobie podciales nogi. Bo nie jest wazne ze oni grali w SKK.
            Wazne jest to ze grali w najlepszej lidze polskiej !!! A trening indywidualny
            mozna prowadzic i tu i tu.

> Mam nadzieje, ze twoje pzewidywania sie nie sprawdza i za rok Szymon wroci do L
            > BL bardziej ograny (oby tylko nie zlapal kontuzji). Pzdro.
            Ja tez mam taka nadzieje - wiesz mi zycze mu jak najlepiej - bo zycze jak
            najlepiej calej polskiej koszykowce - ale jednoczesnie uwazam ze popelnia blad,
            ze sie cofa. A uwazasz ze Hyzy zle zrobil wybiarajac oferte z Dijon ? Wyrazy
            szacunku.

• Gość: Andy Re: Adam Romański to debil IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.07.01, 13:50
              Dzieki i jeszcze raz pozdro. Mam nadzieje, ze spotkamy sie na meczach repry, na
              ktorych SzSz bedzie gral pierwszoplanowa role.
        • Gość: Andy Re: Adam Romański to debil IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 23:13
          Sorry, oczywiscie myslalem o Frasunkiewiczu. Pzdro.
      • Gość: Stefan37 Re: Adam Romański to debil IP: 213.76.88.* 29.06.01, 22:11
        Pewnie! O ilez latwiej grac ze slabszymi. Rosnie nam drugi Mirus
        Lopatka.Bedziemy miec kolejnego solidnego pierwszoligowca!!. Tak trzymac.
        • Gość: Vincenty Re: Adam Romański to debil IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.01, 23:50
          Romański pieprzy głupoty. Dla młodego gracza lepiej jest, żeby grał, nawet w
          trochę gorszym teamie (choć Pakmet nie jest wiele gorszy od np. Bobrów, SKK czy
          AZS Toruń z zeszłego sezonu) niż grzał ławę w ekstraklasie. Pod okiem
          Hucińskiego Szewczyk moze się czegoś nauczyć, a za rok, gdy awansują do
          ekstraklasy, ma szansę być podstawowym zawodnikiem. Potapienko, Krilienko,
          Nowitzki - to nieliczne wyjątki, znacznie więcej talentów zmarnowało się
          siedząc na ławie w dobrych zespołach.
          • Gość: olo Re: Adam Romański to debil IP: 212.244.249.* 02.07.01, 11:36
            No to podaj te talenty....
            Dla mnie jak ktoś jest dobry, to wszędzie się wybije. A Szewczyk powinien
            pojechać do USA. Tam uczą grać w koszykówkę, a u nas to jest jakaś parodia
            koszykówki. Ale z drugiej strony - po co tam jechać. W NCAA kasy nie dają, a
            tu, nieważne czy jesteś dobry, czy słaby - min. 10 tys. miesięcznie dostaniesz.
            olo
      • Gość: Wally#10 Re: Adam Romański to debil IP: 194.200.250.* 02.07.01, 13:14
        Mogę tylko przyklasnąć głosom, które mówią o wyjeździe Szewczyka do Stanów.
        Nie powinen naprawdę mieć problemu, ze znalezieniem dobrej drużyny, która
        dawałaby mu możliwość gry, jeżeli nie w pierwszym roku to może w drugim. Tam
        bez wątpienia można się nauczyć wiecej niż gdziekolwiek w Europie, a już na
        pewno więcej niż w polskiej pierwszej lidze...Gdyby się tam sprawdził do może
        miałby nawet szansę na drugą rundę draftu.
        • Gość: conrado Re: Adam Romański to debil IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.01, 17:07
          moim zdaniem szymon nic w zyciu nie osiagnie, bo jak mozna cos osiagnac z takim
          podejsciem??? to ze w 1 lidze niczego sie nie nauczy to oczywiste, zeby sie
          czegos nauczyc, trzeba miec konkurencje ktora nas bedzie do tego zmuszala, no
          moze mozna sie czegos nauczyc - mozna poprawic rzut (wolny, 2pt, 3pt) i
          popracowac nad budowa ciala(na silowni) ale to wszystko! szymek przyzwyczai sie
          do gry z zawodnikami ktorzy nie stanowia dla niego zbyt duzej przeszkody i gdy
          nawet za rok awansuja do ekstraklasy, przezyje szok gdy zetknie sie z
          prawdziwymi graczami i pozadna obrona. i moze znowu ucieknie do 1 ligi?
          • Gość: Igna$ Re: Adam Romański to debil IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 23:58
            brawo temu Panu, powtorzyl moje zdanie innymi slowami
            (moze troche lepszymi). Konkurecja, rywalizacji to
            jest to co buduje nie tylko koszykarzy, ale rynek i
            inne takie tam...
            Ludzie czy wy wogole gracie w kosza ? Kiedy jestescie
            bardziej zmobilizowani ? Gdy gracie z kims o 10 cm
            wyzszym, szybszym, silniejszym itd., czy z kims kto
            nie potrafi za wami nadazyc ?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka