Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KIOSKI LECHA?

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.06.02, 12:44
    wyczytane w GP

mają się niebawem pojawić w liczbie kilkunastu.
    Budki - Kioski firmowane logo Lech Poznań
    do nabycia - gadżety - bilety- karnety

pomysł prima
    Obserwuj wątek
      • Gość: Alchem Re: KIOSKI LECHA? IP: *.rogozno.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 12:53
        tez to czytałem - pomysł super, ale mi osobiście projekt takiej budki ze
        zdjęcia nie szczególnie przypadł do gustu... może się czepiam, bo nie o to
        chodzi, żeby super wyglądał, ale nie podoba mi się :(

pozdro
      • Gość: vivacee z samych produktów systemu Lech... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.06.02, 12:56
        takie kioski nie wyżyją. jeżeli ma się takie kioski budować od podstaw, tylko i
        wyłącznie jako punkty związane z lechem to pomysł nie ma sensu. Jeżeli jednak
        klub miałby podpisać umowę zgodnie z którą użyczał by logo za jakieś tam rabaty
        już istniejącym kioskom to jestem za.
        pzdr
        vivacee
      • Gość: beciu Re: KIOSKI LECHA? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.06.02, 13:01
        szkoda że dopiero na jesień
        • Gość: guerra Re: KIOSKI LECHA? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.06.02, 13:21
          Trzeba by to umiejętnie połączyć

komercyjną działalność kiosku z jego marketingową funkcją.
          Kiosk taki powinien być również nośnikiem reklamowym. Zarówno informacyjnym na
          linii KLUB - KIBICE - jak i komercyjnym (wynajem powierchni reklamowych)

Na samych gadżetach faktycznie daleko się nie ujedzie.
          Ale są przecież gazety, bilety MPK,papierosy etc.
          • Gość: vivacee poczekajmy na więcej konkretów... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.06.02, 13:27
            jakiś biznes plan itd. jak na razie ciemno to widzę...
            pzdr
            vivacee
            • Gość: kondziu Re: poczekajmy na więcej konkretów... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 08:13
              no wlasnei sam kiosk nie wyzyje ale polaczony z czyms ma szanse pozatym mozna
              by zrobic zin wiara lecha i go tam sprzedawac.
              pozdro
              • Gość: budi Re: poczekajmy na więcej konkretów... IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 13.06.02, 15:05
                Siec takich kioskow to raczej slepy pomysl. Lepiej byloby otworzyc jeden prezny
                punkt sprzedazy gadżetow i innych produktow zwiazanych z Lechem. Taki sklep z
                informacja. Ubierzesz sie tam w barwy, kupisz program i bilet. Funkcjonowanie
                takiego "sklepiku" w centrum miasta jest tez niezlym chwytem marketingowym. Dla
                tych, ktorzy wciaz sie boja pojsc na stadion bedzie to taka mala zacheta.
                Zobaczy, zaciekawi sie, moze sproboje czegos wiecej.
                pozdro
      • andy02 Re: KIOSKI LECHA? 13.06.02, 15:26
        Mam pewne watpliwosci co do ekonomicznej oplacalnosci zalego przedsiewziecia.

Ale pomimo tego ciesze sie, ze nasi dzialacze sa kreatywni i maja sporo
        pomyslow. Oczywiscie niektore z tych pomyslow okazuja sie nietrafione (chocby
        najwieksze niewypal - Ekstraklasa Music Show), ale to juz jest ryzyko przy
        realizacji nietypowych przedsiewziec. Osobiscie wole, gdy dzialacze maja
        pomysly, przy czym wiadomo, ze nie wszystkie zostana zrealizowane, z tych ktore
        zostana zrealizowane nie wszystkie okaza sie udane, ale czesc z nich moze sie
        okazac strzalem w dziesiatke.

O Lechu tyle sie mowi w Polsce, dlatego sie stawia go za wzor (zawsze jest mi
        przyjemnie, gdy na forach roznych klubow, nawet takich, ktore delikatnie mowiac
        nie palaja specjalna sympatia do Lecha kibice tych klubow apeluja do dzialaczy,
        by wzieli przyklad z dzialaczy Lecha, by u nich kiedys bylo tak jak w
        Poznaniu), ze nasi dzialacze wprowadzaja innowacje, ktorych gdzie indziej nie
        ma. I nie krytykujmy naszego zarzadu tylko dlatego, ze czesc z tych innowacji
        okazala sie, czy okaze sie chybiona...
        • misza01 Re: KIOSKI LECHA? 13.06.02, 16:12
          andy02 napisał(a):

> Mam pewne watpliwosci co do ekonomicznej oplacalnosci zalego przedsiewziecia.
          >
          > Ale pomimo tego ciesze sie, ze nasi dzialacze sa kreatywni i maja sporo
          > pomyslow. Oczywiscie niektore z tych pomyslow okazuja sie nietrafione (chocby
          > najwieksze niewypal - Ekstraklasa Music Show), ale to juz jest ryzyko przy
          > realizacji nietypowych przedsiewziec. Osobiscie wole, gdy dzialacze maja
          > pomysly, przy czym wiadomo, ze nie wszystkie zostana zrealizowane, z tych ktore
          >
          > zostana zrealizowane nie wszystkie okaza sie udane, ale czesc z nich moze sie
          > okazac strzalem w dziesiatke.
          >
          > O Lechu tyle sie mowi w Polsce, dlatego sie stawia go za wzor (zawsze jest mi
          > przyjemnie, gdy na forach roznych klubow, nawet takich, ktore delikatnie mowiac
          >
          > nie palaja specjalna sympatia do Lecha kibice tych klubow apeluja do dzialaczy,
          >
          > by wzieli przyklad z dzialaczy Lecha, by u nich kiedys bylo tak jak w
          > Poznaniu), ze nasi dzialacze wprowadzaja innowacje, ktorych gdzie indziej nie
          > ma. I nie krytykujmy naszego zarzadu tylko dlatego, ze czesc z tych innowacji
          > okazala sie, czy okaze sie chybiona...

pod warunkiem,że z niepowodzeń zostaną wyciągnięte odpowiednie wnioski.

a wracając do tematu- marzy mi się sieć punktów handlowo-usługowych z dumą
          prezentuących na witrynie naklejkę z herbem klubu i napisem Oficjalny Partner
          Lecha Poznań. W Berlinie aż roi sie od takich placówek i to nie tylko sportowych,
          mających status Oficjalnych Partnerów Herthy Berlin. I sklep Nike ze specjalnym z
          aneksem "Hertha BSC" poświęconym kolekcji oficjalnych strojów Herthy- koszulki,
          spodenki, dresy, kurtki, szaliki, czapki- wszystko.
          Na początek proponowałbym sklep z gadżetami i kolekcją strojów Lotto Lecha
          Poznań."Firmówkę " z prawdziwego zdarzenia.

• Gość: K_K_S Re: KIOSKI LECHA? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 16:14
        Taki kiosk może naprawdę nie wyżyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka