Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MŚ kobiet w curlingu 2005

18.03.05, 10:54
    Od soboty przez najblizszy tydzień śledzimy zmagania Pań na Mistrzostwach
    Świata, które odbywaja się w Szkocji w Paisley.
    Tutaj stronka oficjalna
    www.womens2005worlds.com/
    a tu jak zwykle najszybsi koledzy curlerzy z ŚKC z informacją po polsku
    www.skc.katowice.pl/niusy/nius42.htm
    Komu kibicujecie, na kogo stawiacie ?
    Obserwuj wątek
      • ccckb Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 18.03.05, 15:00
        Jak część curlerów już wie trzymam kciuki za pewną, drobną Panią z północnego
        kraju, która nosi wiecznie tę samą kamizelkę i gra już milion lat :-)
        • marianna.das Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 18.03.05, 18:38
          Ja też! Reszta tej drużyny też jest OK, głównie ze względu na imiona ;)
          Choć inny, sąsiedni, północny kraj też jest bliski, a nawet bliższy mojemu sercu...tylko, że drużyna jakaś "średnia".
          • takeouter Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 18.03.05, 19:38
            A ja oczywiście kibicuję Rosjankom :) z oczywistych powodów :P Rasijaaaa! :P

• brugg_allgau Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 19.03.05, 10:15
        ja również kibicuje paniom z północnego kraju! lecz nimi są kochane szwedki,
        może uda się w tym roku zdobyć medal, bo w tamtym roku zajeły dopiero 5 mniejsce
        • atanor Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 21.03.05, 10:32
          Nie mam nic przeciw Szwecjii, ale NORGE NORGE :)))
          • ccckb Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 22.03.05, 11:17
            Och, jak to miło, ze tyle osób trzyma kciuki za Norweżki. Ich mecze są ciekawe!
            A poza tym traktują całą zabawę na luzie. Zachwycało mnie w Sofii to, że
            właściwie każda drużyna potrafiła iść w trakcie meczu do toalety albo na kawę.
            (wymiennie rzecz jasna) Królowały tu Rosjanki, Szwedki, Niemcy... Jak oni to
            robią, ja nie mogę w trakcie meczu znaleźć czasu na to, żeby zdjąć
            rękawiczki... :-( W każdym razie... cała polska ekipa gorąco dopingowała
            Szwedów i Szwedki i nikt nie dzielił ze mną miłości do Norweżek i oczywiście
            Norwegów (którzy w przerwie swoich meczów siedzieli w holu i grali w pokera
            kartami ze zdjęciami gołych pań na odwrocie!!!)
            A co do Finek... Rzeczywiście są jakieś takie niemrawe... Rozumiem dylemat!!! ;-
            )
      • kasia_cocktail Olśniewające komentarze Eurosport 22.03.05, 14:31
        Krysiu,
        zapomniałaś wspomnieć o finach, szczególnie o Marku, który wychodził na kanapkę
        w trakcie meczu :)
        Osobiście podobają mi się narody azjatykie grające w curling. Jak
        powiedział "świetny" komentator Eurospostu (NIE mam tu na myśli Pawła
        B.!) "trudno coś wyczytać z tych skośnych oczu". Kolejna jego złota myśl
        to: "Norwegia przegrała z Norwegią" w komentarzu meczu Norwegia-Dania, gdzie
        Norwegia wygrała. Pominę już docinki o kolorze skóry rosjanki...
        Pawle wróć!
        • niemar3 Re: Olśniewające komentarze Eurosport 22.03.05, 17:17
          Muszę przyznać, że polubiłam curling oglądając relacje Eurosportu.
          Dzięki informacjom niektórych komentatorów, mogłam dowiedzieć się dużo o tym
          sporcie. Od dwóch lat interesuję się mistrzostwami.
          Ale po sobocie i niedzieli i żenujących komentarzach, które padały, muszę
          przyzbać, że czarno widzę możliwość zainteresowania curlingiem przez osoby
          które dopiero zaczynają.
          • ccckb Re: Olśniewające komentarze Eurosport 23.03.05, 09:29
            No cóż! To rzeczwiście pewien kłopot. Paweł komentuje nie tylko respektując
            zasady curlingu, ale i ciekawie!!! Pozostali komentatorzy nie mają ani jednej
            ani drugiej zalety, a komentarzach pojawiają się błędy, które może zauważyć
            całkiem "swieży" widz curlingu. Pozostaje nam prosić Pawła by wspomógł trochę
            kolegów albo przeprowadzić "korepetycje". Ale najważniejsze - potencjalni
            curlerzy nie zniechęcajcie się!!!

I błagam!!! Złoty medal dla Szkocji zdobyła Roma Martin - niech nikt się nie da
            nabrać...
            • cccfrosty Re: Olśniewające komentarze Eurosport 23.03.05, 12:48
              Rozbrajające są niektóre dygresje Pawła, na przykład ta o 140-kilogramowym
              Irlandczyku zwanym Wielorybem, który odbijał się na palcach i trzymając prawą
              nogę w powietrzu :D
              • ccckb Re: Olśniewające komentarze Eurosport 23.03.05, 15:18
                Ale to prawda!!! Nawet mam zdjęcie tego gościa! To się wydawało fizycznie
                niemożliwie!!! Taki wieloryb!!! na palcach!!! z prawą nogą w powietrzu!!! Aż
                strach patrzeć! i ile jeszcze pracy przed nami... fiu fiu
                • atanor Re: Olśniewające komentarze Eurosport 23.03.05, 16:11
                  Komentatorzy odgrywają ogromną rolę w upowszechnianiu danej dyscypliny są jakby
                  niezbędnikiem :) Oczywiście dobrzy komentatorzy. Po somsiedzku są fora
                  snookerowe, a snooker na ES prezentują aktywni gracze tej gry dla ludzi
                  grających i nowych w danej dyscyplinie jest toważne bo robią to ludzie którzy
                  sami wiedzą o co w tym wszystkim chodzi :)Paweł dobrze wywiazuje się ze swojej
                  roli :)Jedynej rzeczy której żal to to, że nie można nigdzie po transmisjii
                  popróbować poślizgać kamyków nawet lód na jeziorku niepewny :(
                  • takeouter Re: Olśniewające komentarze Eurosport 25.03.05, 09:55
                    A nie mówiłem :)
                    Rasija!! ;) Młode , zdolne ;) no i całkiem towarzyskie :P heh czego więcej
                    potrzeba ;)
                    Dzisiaj mam nadzieje wygrana ze Szkotkami i pewny awans do TOP 4 ;)
      • atanor Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 24.03.05, 13:56
        :{ :{ :( :( To bynajmniej nie spamowanie ale "Norweskiej sytuacjii "
        Odreagowanie :( :( :( :( I która z Pąń mi taki nastrój zafundowała???
        • ccckb Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 24.03.05, 14:46
          :-(((((((((((((( chlip chlip nie jest dobrze. Norweżki mogą nie wejść do
          półfinałów. Oj nie nie nie nie!!! A może jednak... Teraz wszystko w rękach
          Dunek i Szkotek!
          • ccckhangoor Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 25.03.05, 12:25
            jak na razie Szkotki ładnie jadą z Rosjankami. Jest więc szansa, że Norwegia
            zagra w tiebreakerze...
            • atanor Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 25.03.05, 13:59
              Zobaczymy jak dziewczyną z kraju fiordów wyjdzie spotkanie z Rosją?! Jednak
              kuchenne wejście!
              • atanor Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 26.03.05, 18:14
                No I jest minimum brąz :) :) NORGE, NORGE,NORGE :) :) :)
                • skip_yeti Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 26.03.05, 22:23
                  Nordby jest boginią dla wszystkich skipów-oszołomów, ale jej geniusz nie
                  wystarczy na motywację jaką ma A.Nordberg i jej skład
                  Natomiast wyniku finału nie podjąłbym się obstawiać... Amerykankom wszystko
                  wychodzi, a szwedki są genialne... wynik jest absolutnie sprawą otwartą i
                  wszystko jest możliwe
      • ccckhangoor Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 25.03.05, 08:50
        teoretycznie kibicuję Szwedkom.
        a praktycznie nikomu, bo nawet nie mam jak śledzić wyników... :|
        • natamistrz Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 27.03.05, 09:26
          Cały turniej byłem za amerykankami bo.....bardzo mi sie podoba Jessica Schultz
          i chcialem ją jaknajdłużej oglądac:)))))Chyba na tej fali w finale tez postawię
          na USA, szkoda ze nie bedzie na zywo w tv.
          • computerland1 Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 27.03.05, 11:35
            czesc,

kiedys ogladalem w telewizji, ale nic nie rozumialem. wczoraj po raz pierwszy
            dluzej, nawet reguly na www.curling.pl poczytalem:) super sprawa. z racji
            mojej "nowosci" kryterium dopingowania bylo proste - uroda dziewczyn. tutaj
            chyba watpliwosci byc nie moglo - norwegia (no moze jeszcze rosjanki) :)
            odpadly, ale i tak dobrze graly. mam dwa pytania:
            1) czy to prawda, ze final bedzie o 15:30 i ze NIE pokaze go na zywo eurosport
            ewentualnie eurosport2?
            2) gdzie w to mozna pograc w wawie i za ile?:)

pzdr

abc.
            • cccfrosty Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 27.03.05, 13:06
              W odpowiedzi na pytanie drugie, treningi są w piątki na Torwarze II, o 21.30.
              Najbardziej poszukiwani są w tej chwili gracze under 21 ;)) Z tym, że na razie
              wszyscy przygotowują się do Mistrzostw Polski, więc zapraszamy raczej od 15
              kwietnia... jak coś źle mówię, to proszę mnie poprawić. Smacznego jajeczka :)
              • karolajna-cocktail Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 29.03.05, 10:34
                Co do wieku to właściwie nie ma ograniczeń. Każdy chętny może spróbować swych sił!:)
                W najbliższy piątek to faktycznie pewnie nie będzie zajęć dla początkujących. W
                dniach 8-10 kwietnia zachęcam do kibicowania podczas MP mixtów w Katowicach. W
                związku z tym na Torwar zapraszamy najwcześniej dopiero 15.04.
                Proponuję śledzić informacje na stronie curling.pl, a jeśli by ich nie było to
                pytać na forum czy jest trening dla początkujących.
                • computerland1 Re: MŚ kobiet w curlingu 2005 29.03.05, 15:26
                  dzieki:) ta odpowiedz zwiazana z wiekiem jest duzo bardziej zadowalajaca. czyli
                  po 15 kwietnia mozna przyjsc na torwar i sprobowac swoich sil? sa potrzebne
                  jakies specjalne buty, cokolwiek, czy to wszystko jest na miejscu?

dzieki i pozdrawiam

abc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka