Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

O tym jak w Krakowie wylądowali kosmici .........

16.04.05, 23:49
    Oto się zaczął - Krakowski turniej o randze trzech gwiazdek - chlebem, solą i
    prozac'iem witam wszystkich moich ulubionych polskich snookerzystów.

Tytułem wstępu nadmienię że wpełni skomputeryzowany, wciąż online prezes
    krakowskiego klubu Jóźwik Sebastian podaje wyniki turnieju na żywo właśnie tu:
    www.framekrakow.com.pl
    Dlatego też ograniczę się jedynie do uczypliwych uwag, niewybrednych
    złośliwości i innych takich, wyniki proszę sobie sprwadzać samemu :P
    Obserwuj wątek
      • karunaa Re: O tym jak w Krakowie wylądowali kosmici ..... 16.04.05, 23:53
        widze że pracujesz na cały etat ;))) ale dobrze miec informacje z pierwszej
        reki :D
      • dorota_snooker 15.04.2005 i 16.04.2005 17.04.05, 00:33
        Przez pierwsze rundy turnieju krakusy trzymały się mocno - szkoda że żaden nie
        dotarł do 1/8 finału.
        Sensacją na skalę światową a nawet między planetarną okazała się wygrana Tomka
        Posiły z Dariuszem Wiśniewskim - tegorocznym mistrzem Polski nadjuniorów.

Ciekawy przebieg miał mecz Marka Bednarza z holenderskim zawodnikiem Val
        Coverem (czyt.walkowerem). Marek wygrał choć nie było łatwo :P. Val Cover grywa
        w wielu turniejach i z reguły przegrywa. W drugim swym meczu Marek pokonał
        "prezesa" Sebastiana J. - nie wiem co o tym sądzić ale chodzą plotki, że Pan
        Bednarz noc spędzi na ulicy - miał nocować u Sebastiana właśnie.

A wogóle to fajnie jest - przyjechał Bartek Różycki z Karolą z Łodzi, Hania
        Mergies i Stephen Lee (misiania wiesz który).....
        A wielu jeszcze przybędzie.
        W niedziele najlepsze mecze.

Snookerzystą dnia mianuję Piotra Majcherczyka - ten na oko 12-13 letni chłopak w
        moich oczach zapowiada się bardzo obiecująco.

Jutro więcej i bardziej treściwie :))))))))))
        • marcia.back 17.04.2005 17.04.05, 17:17
          o ;) jak miło ;) Jewtuch już w finale :D :D :D tylko tak dalej!! :)
          • dorota_snooker Re: 17.04.2005 17.04.05, 20:12
            Jewta wygrał 4:3 na czarnej bili z Marcinem Nitshke - niech się O'Sullivany
            schowają mówię wam !!!!!!!!!!!!!!!

Ralecja za chwilę :)
            • marcia.back Re: 17.04.2005 17.04.05, 20:48
              Juuuuuuuuuuuuuuupi :) Jewta wygrał :D :D cały dzień trzymałam za niego
              kciuki :D świetny prezent na urodzinki dostał :D
              • karunaa Re: 17.04.2005 17.04.05, 21:21
                a teraz musi wracac ciemnym, nieprzyjemnym pociągiem ;)
                • dorota_snooker Re: 17.04.2005 17.04.05, 21:27
                  karunaa napisała:

> a teraz musi wracac ciemnym, nieprzyjemnym pociągiem ;)
                  >

Nie wypominając wygrał tyle kasy, że mu chyba osłodzi ten pociąg :P
                  Co jewto cieszysz sie ;))))))) ?
                  • marcia.back Re: 17.04.2005 17.04.05, 21:31
                    dorota_snooker napisała:
                    >
                    > Nie wypominając wygrał tyle kasy, że mu chyba osłodzi ten pociąg :P

"tyle" kasy?? :) za 1 miejsce jest podobno 500zł + apartament na weekend w
                    okolicy Wawelu :) snooker to nie za bardzo opłacalny sport :D za tak małą
                    kase ;) ale zawsze zostaje satysfakcja :D
                    no i jak widać TV TOK jednak nie zawiódł :D :D :D
                    • dorota_snooker Re: 17.04.2005 17.04.05, 21:47
                      Moja droga Rafał uroczy zgarnął jeszcze nagrodę za najwyższego break'a w kwocie
                      zł 300 (nie chwaląc się osobiście fundowałam ) tak więc z całkiem ładną sumkę
                      zabrał do domu :P
                      Napiszę potem co i jak było bo teraz nie mam siły ..................
                      • marcia.back Re: 17.04.2005 17.04.05, 22:22
                        o ;) tego o brejku to nie widziałam :D 64 - całkiem nieźle :D tym bardziej
                        chyba miło Rafał będzie wspominał tegoroczne urodziny :D
                      • karunaa Re: 17.04.2005 17.04.05, 22:38
                        no to ma za co wyprawić porządne urodziny ;)))
                        a może właśnie zyskał budzet na eurosportowego palmtopa? ;)))
                        • karunaa Re: 17.04.2005 17.04.05, 23:02
                          tak czy inaczej bardzo sie ciesze że wygrał :))))
                          congratulations! :))
      • dorota_snooker 17.04.05 -To był najelpszy polski turniej !!! 17.04.05, 23:52
        TO BYŁ NAJLEPSZY POLSKI TURNIEJ JAKI WIDZIAŁAM !!!!!!!!

Pod każdym względem - atmosfery, ludzi, pojedynków na szczycie.......

Ograniczę się do trzech aspektów :

1.Najwyższy break - postanowiłam ufundować nagrodę pieniężną i nie piszę o tym
        żeby się chwalić, o nie. Piszę o tym żeby zachęcić innych potencjalnych
        sponsorów. Bo na prawdę warto. Z przyjemnością patrzyłam, jak najlepsi polscy
        snookerzyści starali się wbić jak największą liczbę kulek i jak jeden przez
        drugiego odbierają sobie nagrodę. Najpierw Krzysiek Wróbel 54, potem Marcin
        Nitske kolejno 57, 59 i wreszcie Rafał szanowny 64.
        Break'i może nie za wysokie ale biorąc pod uwagę krakowskie "trudne" (cokolwiek
        to słowo znaczy) stoły to i tak było całkiem całkiem.

2.FINAŁ - ten finał wart był wszystkie pieniądze świata - emocje sięgały zenitu.
        Początkowy wynik 2:0 dla Rafała, potem 2:2, nastepnie 3:2 Rafał, Marcin
        Nitshke doprowadza do remisu 3:3 i decydujący zacięty frame wygrany na czarnej
        bili przez komentatora R.J.

BTW Marcin Nitshke grał REWELACYJNIE i o ile nie kocham jego różowo-czarnej
        kamizelki to jego grę lubię coraz bardziej oglądać. Może nie jest sonata
        snookerowa ale całkiem pożądnie zagrany marsz.

Ładnie pokazał się także Krzysztof Wróbel ale przytłoczony ilością krakowskich
        gołębi poległ w trakcie półfinału.

Powtarzam raz jeszcze z Piotrka Majcherczyka będą ludzie !!! O mały włos nie
        odesłał do domu Jarka Kowalskiego.

3.Pozdrowienia i podziękowania dla :

- Mnie że byłam dzielna i nie zasnełam ani razu :P
        - Bartka i Karoli
        - Hani M. (Wybacz mojemu kotu że podrapał Cię chaniebnie)
        - Ewy i Joasi uroczym sędzinom za przybycie
        - Szymona C. za chęć dostosowania się do snookerowej mody - dziurawe spodnie a
        la Max Janicki w planie.
        - Sebastiana J. i Marcina J. za organizacje
        - Pana Surówki za urzycznie laptopa - ach te pasjanse.
        - Komentatora R.J za boski usmiech ;)))))))

Następny krakowski turniej we wrześniu ale mam nadzieję że spotkamy się szybciej
        Ave snooker :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • dorota_snooker Re: 17.04.05 -To był najelpszy polski turniej !!! 17.04.05, 23:56

> - Pana Surówki za urzycznie laptopa - ach te pasjanse.

Na Boga dziewucho użyczać pisze się przez "ż" :))))))))))))))))))))))))
        • aska1983 Re: 17.04.05 -To był najelpszy polski turniej !!! 18.04.05, 09:44
          Skoro już jesteśmy przy podziękowaniach - należą się one Tobie Dorotko także od
          pań sędzin za zaproszenie do grodu Kraka :) i ciepłe przyjęcie. Po odnowieniu
          więzi snookerowych z klubem, w którym nasza przygoda z tą dyscypliną się
          rozpoczęła, z pewnością będziemy tam częstymi gośćmi...

A sam turniej: naprawdę rewelacja !! a finał?? oglądałam to widowisko z
          wypiekami na twarzy do ostatniej bili, więc jeszcze raz wielkie dzięki :*

P.S. Tak dla jasności Dorotko - to ja, Diabełek ;>
          • dorota_snooker Re: 17.04.05 -To był najelpszy polski turniej !!! 18.04.05, 23:36
            aska1983 napisała:

> P.S. Tak dla jasności Dorotko - to ja, Diabełek ;>

Poznałam Cię i bez PS. Joasiu :) - Siarką zapachniało :)
      • elbee Re: O tym jak w Krakowie wylądowali kosmici ..... 18.04.05, 16:55
        a ja tak tylko od siebie dodam (jako ze wieczorem juz sil nie mialam), ze
        kosmici wyladowali ale i odjechali... i dojechali calo i zdrowo z pucharami w
        jednym kawalku... ;-)

a wiesz Dorota ze w pociagu w drodze powrotnej jechal baaaaardzo niedaleko nas
        Starowicz, the Lion?
        ;-)))
      • molikm Re: O tym jak w Krakowie wylądowali kosmici ..... 19.04.05, 10:25
        z wroclawskiej strony dodam co nastepuje :

- w kraku na turnieju bylam pierwszy raz od bardzo dawna i turniej zaliczam do
        bardzo udanych pod kazdym wzgledem tylko nie sportowym moim :)))
        - dorocinemu kotu wybaczam, w koncu zajelam jego lozko. moge przynajmniej
        powiedziec ze ostro walczylam na turnieju :) mam dowody (jak) na dloni :)
        - emocje na prawde ogromne: koch-kowalski, kowalski-cinek, jewta-wrobel
        no i final oczywiscie - rewelacja
        - pan kierownik-dyrektor okazal sie byc bardzo wyrozumialy dla tych co to nie
        potrafia jezdzic objazdami :) dziekujemy :)
        - mozna bylo zobaczyc piekny przyklad przyjazni snookerowej, gdzie to jeden
        zawodnik z kalisza przegrywa mecz, zeby jego kolega z tego samego miasta
        (ktory zakonczyl udzial w turnieju chwilke wczesniej) nie musial na niego
        czekac... :)))))) / brawo tomek p.
        - wielkie brawa dla "pana nowy sacz"
        - pozdrawiam pana, ktory wchodzac do toalety zamiast zapalic sobie tam swiatlo
        to je zgasil na moim stole :))) ale don't worry :) zle mierzylam :))

tyle
        bylo super

• elbee fotki na frejmowej stronie 19.04.05, 21:01
        no wlasnie - widze ze kosmici zostali obfotografowani...

dorotus widze ze i tobie i nawet mi sie dostalo... ;-)
        • dorota_snooker I na snooker blogu też jedna fotka 19.04.05, 22:05
          jedna ale za to jaka :)))))))))))))))))
          • dorota_snooker Re: I na snooker blogu też jedna fotka 19.04.05, 22:09
            przypominam blogowy adres snooker.blox.pl/html
            • marcia.back Re: I na snooker blogu też jedna fotka 19.04.05, 22:40
              nie no fotki extra :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka