Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Brawa dla MKOl!!!!

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 22:50
    ... za odwagę i rozsądną decyzję - nie można dyskryminować 1,5 miliardowego
    narodu. Niech żyje 1/5 świata!!!
    Amerykanie powinni kiedyś przeprosić za swoje zbrodnie na rdzennej ludności
    Ameryki, a także za niewolnictwo - to było prawdziwe łamanie praw człowieka...
    bardzo dobrze, że przegrało Toronto - jakiś czas temu ktoś z włodarzy tego
    miasta wygłaszał rasistowskie hasła.
    Obserwuj wątek
      • Gość: alfstar Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: 154.11.61.* 13.07.01, 23:14
        Chyba najpierw powinienes zorientowac sie w temacie zarowno lamania praw
        czlowieka jak i rasistowskich hasel jednego z wlodarzy Toronto - wtedy moze nie
        chrzanilbys glupot.
      • Gość: Rafal Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: *.sympatico.ca 13.07.01, 23:29
        Proponuje by za ta decyzje MKOL dostalo pokojowa Nagrode Nobla. Tybet, Dalaj Lama i tysiace
        wiezionych Chinczykow na pewno by sie ucieszylo.
      • Gość: Rafal Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: *.sympatico.ca 13.07.01, 23:34
        Masz racje co do naszego burmistrza ( jestem z Toronto ), to prawdziwy kretyn. Dziwie sie mu, ze jest
        Zydem i potrafil wyglaszac rasistowskie i kompletnie wyimaginowane bzdury o mieszkancach
        Mombassy w Afryce.
        • Gość: Lechita Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: *.icom.ca 13.07.01, 23:56
          Gość portalu: Rafal napisał(a):

> Masz racje co do naszego burmistrza ( jestem z Toronto ), to prawdziwy kretyn.
          > Dziwie sie mu, ze jest
          > Zydem i potrafil wyglaszac rasistowskie i kompletnie wyimaginowane bzdury o mie
          > szkancach
          > Mombassy w Afryce.

Nie kumam. czy zydzi nie potrafia wyglaszac rasistowskich bzdur? czlowieku, zydzi
          to najbardziej rasistowska rasa na swiecie.

• Gość: ? Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: 198.53.160.* 14.07.01, 08:48
            MYLISZ SIE TROSZECZKE,BO ZYDOM WOLNO BYC RASISTAMI, ANTYPOLAKAMI, ANTYGOJAMI;
            ALE GOJ JEST RASISTA, GDY MOWI PRAWDE O ZYDACH!
        • Gość: alfstar Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: *.toronto106.dialup.canada.psi.net 14.07.01, 05:51
          Nie masz racji - nasz burmistrz (tez jestem z Toronto) nie jest rasista tylko
          ma beznadziejne poczucie humoru (co widac nie tylko przy tej okazji). Bo
          najwiekszy idiota i rasista nie staralby sie o glosy panstw afrykanskich
          wypowiadajac u nich rasistowskie hasla ! Po prostu chcial byc dowcipny i palnal
          glupstwo. Ale na pewno nie to zadecydowalo o zwyciestwie Pekinu (wygladaloby na
          to, ze bardziej oplaca sie egzekucja kilkuset obywateli rocznie niz glupi zart).
      • Gość: Janek Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: *.ati.com 14.07.01, 00:13
        Zapomniales matole co to komuna czy tez wrecz przeciwnie teskno ci do niej i
        dlatego te sentymenty?
      • Gość: ! Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: 198.53.160.* 14.07.01, 08:42
        TAK BRAWO:
        W PRZESZLOSCI W HITLEROWSKIM BERLINIE, KOMUNISTYCZNEJ MOSKWIE -
        TO DLACZEGO NIE W PEKINIE?
        JAK TAK DALEJ POJDZIE,TO OLIMPIADY BEDA ORGANIZOWANE TYLKO W KRAJACH
        SLYNACYCH Z KRWAWYCH DYKTATUR... DOBRA PRZYSZLOSC CZEKA NASZE WNUKI...
        BRAWO...SKLADAM GRATULACJE MKOL, ZA POPARCIE CIEMIEZCOW I MORDRERCOW!
        CO TAM Z CIEMIEZONYMI, ZA SLABI W SPORCIE -ZAMKNAC ICH W GULAGACH!
        brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrBrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

!
        • Gość: hubert Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 09:29
          Wszystkim tym, którzy mnie tutaj tak opluwają, proponuje by przeczytali
          artykuł w dzisiejszej Gazecie Świątecznej pt. Czarna Księga Antykomunizmu
          - nie myślcie sobie, że zbrodni dokonywali tylko komuniści. A tak nawiasem
          mówiąc jesteście tak zideologizowani przez jedną opcję, że trąci mi tu już
          fanatyzmem. Jak tu można spokojnie dyskutować. Najlepiej rzeczywiście
          przykujcie się łańcuchami do wszystkich chińskich placówek dyplomatycznych w
          Polsce, i zaraz będzie lepiej... :) Ciekawe czy ten arcydemokratyczny kraj USA
          wycofa swoją reprezentację z tej olimpiady - w liczbie wykonywanych kar śmierci
          USA zajmują przecież drugie miejsce w świecie zaraz po ulubionym przez was
          kraju.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Malgosia Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: *.bellglobal.com 14.07.01, 14:28
            Gość portalu: hubert napisał(a):

> Wszystkim tym, którzy mnie tutaj tak opluwają, proponuje by przeczytali
            > artykuł w dzisiejszej Gazecie Świątecznej pt. Czarna Księga Antykomunizmu
            > - nie myślcie sobie, że zbrodni dokonywali tylko komuniści. A tak nawiasem
            > mówiąc jesteście tak zideologizowani przez jedną opcję, że trąci mi tu już
            > fanatyzmem. Jak tu można spokojnie dyskutować. Najlepiej rzeczywiście
            > przykujcie się łańcuchami do wszystkich chińskich placówek dyplomatycznych w
            > Polsce, i zaraz będzie lepiej... :) Ciekawe czy ten arcydemokratyczny kraj USA
            > wycofa swoją reprezentację z tej olimpiady - w liczbie wykonywanych kar śmierci
            >
            > USA zajmują przecież drugie miejsce w świecie zaraz po ulubionym przez was
            > kraju.
            > Pozdrawiam.

Hubercie,
            Mysle ze przyszedl juz czas na ciebie zebys przestal formowac swoje opinie na
            podstawie prasy i mediow i zaczal podrozowac troszeczke. Udaj sie do Stanow i
            Chin zapoznaj sie na wlasna reke w roznicach swobod obywatelskich w tych
            krajach. Zapewniam ze bedzie ci latwiej zrozumiec dlaczego nikt na tym forum nie
            podziela twojego zdania. Nie ma to nic wspolnego ze fanatyzmem politycznym...
            jest to po prostu zdrowy rozsadek w swojej naprostszej formie.

Co do decyzji MKOL-u to jest to jeszcze jeden dowod (Berlin,Moskwa)na to jak
            skorumpowana jest to organizacja. Nawet pobiezna analiza dowodzi ze zalozenia
            barona Pierre de Coubertina nie moga byc spelnione nadajac Igrzyska Chinom.
            Decyzja ta reprezentuje w rownym stopniu interesy rzadu chinskiego jak i intersy
            wielkich koncernow ktorym zalezy na pentracji rynku chinskiego.

Pieniadz rzadzi swiatem Hubercie. Teraz juz wiesz...

Malgosia
            • Gość: hubert Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 21:20
              Dziękuję za twój post. Nie zgadzamy się, ale chociaż używasz języka dyskusji,
              a nie tak jak inni na tym forum, języka inwektyw. Zgadzam się z tobą, że
              pieniądz rządzi światem (sportem olimpijskim również). MKOl niewątpliwie jest
              organizacją skorumpowaną, z tym też się zagadzam. Nie wykluczam, że za
              przyznaniem tej kandydatury stoją wielkie pieniądze, ktoś na tym nieżle zarobi,
              ok to wszystko prawda, niezależnie kto otrzymałby prawo organizacji igrzysk.
              Idea barona de Coubertina już dawno umarła. Chiny są państwem
              niedemokratycznym, to jest oczywistość, którą każdy widzi. Liczba więźniów,
              więzień, skazanych na śmierć - największa na świecie - ok to wszystko fakty,
              jeśli weźmie się poprawkę na liczbę ludności tego kraju. Nie twierdzę, że jest
              to normalne, to jest wręcz tragiczne, ale Chiny nie są tutaj jakimś wyjątkiem,
              przecież gdybyśmy porównywali stosunek liczby skazanych na śmierć do liczby
              ludności w Chinach i USA, to na pewno nie otrzymalibyśmy aż tak daleko różnych
              wartości. Jestem przeciwnikiem kary śmierci i staram się spoglądać na ten
              problem szerzej, nie tylko w Chinach ona przecież jest. Wielu mówi o wielkiej
              naiwności, gdy ktoś uważa, że Olimpiada w Chinach może wpłynąć pozytywnie na
              przemiany w tym kraju. Otóż ja właśnie jestem tym naiwnym i proszę nie obrażać
              mnie za to. Mam wielki szacunek dla narodu chińskiego, który ze względu na
              rządzących musiał na przestrzeni historii tyle przejść, a znam dobrze historię
              Chin, interesuję się tym krajem od dawna. Rząd, który teraz rządzi przeminie, a
              naród pozostanie. Może przeminie dzięki temu, że świat będzie uważniej
              przyglądał się temu co tam się dzieje. Dlaczego się tak przy tym upieram.
              Przytoczę dwa argumenty. Po pierwsze: przyznanie olimpiady Meksykowi - w kraju
              tym przez dziesięciolecia rządził reżim partia instytucjonalno-rewolucyjna.
              Przyznano olimpiadę temu krajowi pomimo, że w tym samym roku na placu Trzech
              Kultur w Meksyku władze zamordowały 300 osób. W jakim miejscu jest Meksyk w
              chwili obecnej, każdy widzi. Przykład drugi: przyznanie olimpiady Korei Pd.
              (Seul '88). W tym kraju również przez wiele lat rządził reżim, który niedługo
              po olimpiadzie rozsypał się, a kraj rozkwitł gospodarczo. Dlaczego nie ma być
              podobnie w stosunku do Chin? Porównania do Berlina i Moskwy są nie na miejscu.
              Co do mojego poinformowania, to możesz być spokojna, nie tylko czytam gazety i
              oglądam TV. Przez cztery lata byłem w USA i obracałem się w środowisku
              akademickim. Poznałem tam wielu ludzi m.in. Chińczyków. Pamiętam ich
              rozczarowanie, gdy przyznawano organizację poprzednich igrzysk i Pekin przegrał
              z Sydney dwoma głosami. Oni tam już mieszkali, nie byli fizycznie związani z
              krajem. Jednak pomimo tego (podobnie jak teraz Tajwan)czuli wspólnotę narodową,
              mieli nadzieję, że to coś zmieni. Powiem stanowczo: TO NIE SĄ IGRZYSKA DLA
              PARTII, KTORA PRZEMINIE, TYLKO DLA NARODU KTÓRY PO LATACH CIERPIEŃ I WYRZECZEŃ
              NA NIE ZASŁUGUJE.
              Pozdrawiam Małgosię.
              • Gość: ! Re:HUBERCIE -MALGOSIA MA CALKOWITA RACJE IP: 198.53.160.* 15.07.01, 05:45
                Dobrze Ci radzi-najpierw poznaj swiat, a potem zabierz udzial w dyskusji.
                W USA sa skazywani na smierc mordercy, a w Chinach nie tylko mordercy,
                przeciwnicy wladzy, zlodzieje, nie placacy podatkow itp.

NA CALYM SWIECIE POWINNA BYC KARA SMIERCI NA WZOR USA!
                Zniesienie kary smierci jest antydemokratyczne z punktu widzenia rodziny
                zamordowanego.
                Np: morderca wymordowal Ci cala rodzine i cieszy sie zyciem w komfortowych
                amerykanskich wiezieniach..., czy to jest demokratyczne z Twojego punktu
                widzenia?

Co do zoltej rasy, to badz ostrozny!
                JEDZ I PRZEKONAJ SIE!
                JA BYLEM!
                !
                • Gość: hubert Re: do ! - NIE ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ CAŁKOWICIE IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 13:08
                  Co do mojej znajomości świata, to możesz być spokojny.
                  Na temat kary śmierci nie będę się wdawał z tobą w żadne
                  dyskusje. Nie lubię tylko jak ktoś usilnie próbuje mi narzucać
                  własne poglądy. Ja twoje rozumiem i szanuje. Chociaż mógłbym zarzucic
                  ci odrobine rasizmu w stosunku do rasy żółtej.
                  DOŚĆ JUŻ Z FANATYCZNYM PODEJŚCIEM DO OBRONY WŁASNYCH POGLĄDÓW.
                  Rzeczywiście za mało chyba poznałeś tego świata, bo z tolerancją u ciebie
                  na bakier.

• Gość: PennyLan Re:HUBERCIE -MALGOSIA MA CALKOWITA RACJE IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 15:12
                  Gość portalu: ! napisał(a):

> Dobrze Ci radzi-najpierw poznaj swiat, a potem zabierz udzial w dyskusji.
                  > W USA sa skazywani na smierc mordercy, a w Chinach nie tylko mordercy,
                  > przeciwnicy wladzy, zlodzieje, nie placacy podatkow itp.
                  >
                  > NA CALYM SWIECIE POWINNA BYC KARA SMIERCI NA WZOR USA!

W Stanach na smierc skazywani sa nieletni, uposledzeni umyslowo,a takze ci,
                  ktorych nie stac na dobrego adwokata. Liczba czarnoskorych skazancow jest
                  zupelnie nieproporcjonalna do ich liczby w spoleczenstwie. Zawsze przerazali mnie
                  ludzie, ktorzy wykrzykuja swoje opinie, nie majac pojecia, o czym mowia.

Penny Lane.
                  • Gość: Emigrant Re:HUBERCIE -MALGOSIA MA CALKOWITA RACJE IP: *.sympatico.ca 17.07.01, 00:45
                    I znowu slychac te same stare komunistyczne argumenty "... a wy bijecie
                    Murzynow."

Tak AP to straszny kontynent. Tyle tu ludzkiej krzywdy i cierpienia ;)
                    Hubertom i jemu podobnym na tym forum radze zeby (zamiast tracic czas i energie
                    na przekonywaniu nas niedoinformowanych fanatykow politycznych) wyjechali do
                    Chin i zaczeli nauczac Chinczykow o koszmarach egzystencji i niesprawiedliwosci
                    spolecznej w stanach Zjednoczonych. Byc moze zmniejszyloby to liczbe
                    nielegalnych emigrantow ktorzy nie wahaja sie ryzykowac zyciem przebywajac
                    Pacyfik w kontnerach i ladowniach statkow towarowych po to zeby zaznac tego
                    koszmarnego zycia w Stanach na wlasnej skorze.

Emigrant
      • Gość: cop_erni Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: 10.0.32.* / *.dolsat.pl 14.07.01, 13:32
        A publiczność? Będie taka sama szopka jak u nas 20 lat temu na pochodach 1 -
        majowych. Tam nawet na łucznictwo przyjdątłumy; bo będą musiały. Poza tym, tam
        bedzie więcej polityki niz sportu. Propaganda komunizmu osiągnie apogeum
        radości. Fidel jest w siódmym niebie. Katastrofa. Ja nie będę oglądać tego
        badziewia. Pierre przewraca sie w grobie.
        • Gość: zajec Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 21:12
          Ja natomiast zgadzam się z Hubertem, nie można zapominać o tym największym i
          najpotężniejszym narodzie na świecie. Owszem z naszego , "zachodniego" punktu
          widzenia Chiny to zaprzeczenie wszelkich cnót demokracji i państwa w naszym
          tego słowa znaczeniu ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... Komunizm
          w Chinach to już przeszłość , już od 20 lat skutecznie odchodzi się od
          marsizmu leninizmu zarówno w sferze gospodarki jak i w sferze polityki
          społecznej i politycznej (szybciej w sferze gospodarki). Jeśli chodzi o
          przjęcie władzy przez "prawdziwych demokratów" to nie jest to wcale taka prosta
          sprawa ,na Chiński okrągł stół na razie nie możemy liczyć. Możemy liczyć
          natomiast na otwarcie się tego społeczeństwa na świat. Trudno sobie wyobraźić
          lepszy sposób niż Igrzyska olimpijskie. Zdaje sobioe sprawę z tego że prawa
          człowieka i mniejszości religijnych(etnicznych) są tam nagminnie łamane lecz
          mimo to uważam że należy dać im szansę , być może następne 7 lat będzie
          przełomowe w dziejach tego państwa , a organizacja Igrzysk stwarza dodatkowe
          możliwości kontroli polityki wewnętrzej partii komunistycznej. Nawiasem mówiąc
          przytaczając argumenty o karze śmierci i prześladowaniu mniejszości trzeba
          pamiętać że USA są zaraz po Chinach drugim krajem gdzie tak często korzysta się
          z instytucji Kary Głównej (dziwnym trafem około 70% skazanych to czarni i
          latynosi) a W Australi Aborygeni są non stop nękani i dyskryminowani . Nie
          muszę chyba przypominać w jakich krajach zorganizowano dwie poprzednie
          olimpiady????
          • Gość: alfstar Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: 154.11.61.* 16.07.01, 15:50
            Ja natomiast nie zgadzam sie z Hubertem - nikt nie chce dyskryminowac Chin, a
            zwlaszcza narodu chinskiego. Gdyby tak bylo nikt by nawet nie zastanawial sie
            nad ich kandydatura. Ale od strony organizacyjnej wcale nie byli lepsi od
            Paryza czy Toronto ! Maja wieksze braki do nadrobienia. Wygrala polityka i to
            wcale nie ta pozytywna (nadzieje czlonkow MKOL, ze olimpiada pomoze
            demokratyzowac Chiny), ale ta najgorsza, gdzie liczy sie tylko pieniadz i
            interesu moznych tego swiata, czyli wielkich firm.
            Mimo niedoskonalosci amerykanskiego wymiaru sprawiedliwosci, chyba porownywanie
            go z chinskim jest smutnym zartem.
          • Gość: Miluszka Re: Brawa dla MKOl!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 00:45
            Czy w USA tez wykonuja przymusowe aborcje dziewieciomiesiecznych plodow? Czy w USA tez istnieja
            umieralnie dla dzieci ( zeby zmniejszyc przyrost naturalny)? Jesli ktos mowi, ze to nieprawda, informuje, ze film o
            tym nakrecili Anglicy, pokazywala go tez TVP.
            Czy w USA lub w ktoryms z panstw - kandydatow za posiadanie zdjecia swojego przywodcy religijnego idzie
            sie na dlugo do wiezienia - a za wznoszenie okrzykow ' Wolny Tybet " laduje sie na torturach? A jesli chodzi o
            otwarcie na swiat, to informuje was, ze to juz bylo. Chiny w latach 70 -tych otworzyly sie na turystow z
            zagranicy, troche sie wtedy poprawilo na prowincji i w Tybecie. Do czasu. Poniewaz niektorym wydalo sie, ze
            moga liczyc na pewne swobody obywatelskie, w latach osiemdziesiatych az do teraz srube dokrecono na nowo.
            Jezeli ktos twierdzi, ze po Chinach USA jest na drugim miejscu jesli chodzi o kary smierci, zamordyzm itp, to
            znaczy, ze malo co rozumie ze swiata. Najlepiej niech pojedzie ( wedlug rady jednego z internautow) do Chin - ale
            nie tylko tam, gdzie mu pozwola i sam sie przekona. ( Chyba, ze i tak wie lepiej z gory i nic go nie przekona - no
            coz , tak tez sie zdarza, sa dwie nieograniczone rzeczy: milosiedzie boze i glupota ludzka)
            M
      • Gość: paa Brawa - za co??? Chyba za naiwność lub obłudę* IP: 193.0.117.* 16.07.01, 15:55
        *niepotrzebne skreślić
      • Gość: ainar hubercie, pierdolnij sie w dekiel!!!!!!!!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 08:49
        hubercie, pierdolnij sie w dekiel!!!!!!!!!!
        olimpiada powinna być w Toronto!!!!!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka