Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-długie

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 16:35
    Ogólnie wynik troszkę lepszy niż gra, ale ogólnie było naprawdę nieźle-
    optymistyczny prognostyk. Pozwolę sobie zamieścić charakterysykę poszczególnych
    zawodników :
    Tyrajski- poprawnie, raczej bez błędu (chyba jeden przy wyjściu do
    dośrodkowania), generalnie bez zajęcia
    Środek obrony-Mowlik- ups- zonk. Nie linczujcie mnie , Koledzy, ale I ligowy
    Lech nie może sobie pozwolić na tak słabego ostatniego stopera. Niestety. Mario
    bardzo dobrze gra głową, potrafi zrobić efektowny wślizg i niestety nic więcej.
    Zupełnie nie potrafi rozegrać akcji, celnie podać przy wyprowadzaniu piłki z
    własnej strefy obronnej, naciskany wybija na oślep...To co uchodziło w
    konfrontacji z Myszkowem czy Gorzycami robiącymi dwie akcje w meczu, na pewno
    nie ujdzie w I lidze. Jeśli podejdą pod niego tacy ligowi wyjadacze jak
    Kucharski, Żurawski,Śrutwa to będą strzelać po trzy bramki w meczu po jego
    błędach. Ciężki orzech do zgryzienia.
    prawa obrona- Michalski- na próżno wypatrywałem tego dynamicznego, szybkiego
    prawego obrońcy, który swoimi rajdami siał spustoszenie wśród obrońców Werderu
    Brema. Niestety pan Krzysztof się ożenił i zapomniał nie tylko jak się gra w
    piłkę, ale nawet jak się biega. Niemiłosiernie wyprzedzany przez napastników,
    bardzo nieskuteczny w obronie, nie istniał w ataku. Największe zaskoczenie in
    minus. Po obozie musi być dużo lepiej.
    Lewa obrona- Wójcik- nie schodzi poniżej pewnego poziomu, do tego chyba pracuje
    nad szybkością. bardzo agresywny ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu) i
    nieustępliwy. Mocny, bardzo mocny punkt Lecha.
    Defensywny pomocnik- Jacek- jak wyżej, choć miewał lepsze mecze
    Środek pomocy- Miklosik- kierował zawodnikami jak generał,ale na I ligę
    niestety za słaby, to nie jest rozgrywający jakiego potrzebuje Lech.
    Prawa pomoc- Grzesiu Matlak- zaprzeczenie histerii na punkcie prawego
    pomocnika. Więcej niż poprawnie. Gdyby nie musiał tak często wspierać w obronie
    beznadziejnego Michalskiego, mogło być jeszcze lepiej.
    Lewa pomoc- Rysiu Remień- najmocnieszy punkt w I połowie. Nie schodzi z formą z
    wiosny. Bardzo szybki, kilka kapitalnych wymian z klepki, jeśli utrzyma formę
    to przed nami kolejna znakomita runda Remienia. Widać,że jest w gazie,
    nieustępliwy, haruje na całym lewym skrzydle.
    Atak:
    Goliński- na swoim poziomie. Stałe frgmenty- perfect. Dobrze.
    Bugaj- mea culpa bo już go skreśliłem. Znów więcej walczy niż się przewraca,
    wraca szybkośc, znakomity, imponujący start do piłki. Czyżby Bugi nie
    powiedział ostatniego słowa?
    Przysiuda-z czwórki, która grała najsłabiej, ale to nie oznacza,że źle. Potrafi
    grać lepiej, jednak mało widoczny.
    Po zmianach:
    Bramka- "ten z Szamotuł"- żyje w bramce, sprawny,ale bardzo słabo gra nogami-
    dwie straty. Dobrze,że zostaje Luncik
    Obrona:- Drajer- jeszcze nie odzyskał szybkości, ale musi mieć czas na
    przepracowanie okresu przygotowaczego. Myślałem,że będzie lepiej- zbyt często
    dawał się wyprzedzać.
    Pomoc: Lewandowski na środku- bardzo słaby, dużo strat. Nie widzę go w I
    ligowym Lechu
    Prawa pomoc- Jugol1- zbyt mało z nim grali, ale widać ,że coś potafi. Na pewno
    warto dać mu szansę, choć Matlak chyba lepsze wrażenie. Podkreślam,że mało z
    nim grali
    Bekas- defensywnie ustawiony, więc mało widoczny. Poprawnie.
    Atak:
    DAMIAN NAWROCIK- panowie- każdy kto mnie beształ za nieprzychylne wypowiedzi o
    Lachowskim powinien zobaczyć tego chłopakak w sobotę. Pierwsza bramka po
    minięciu trzech czy czterech obrońców Alumnium, kapitalna sprawa. Druga pięknym
    strzałem z pola karnego pod poprzeczkę. Nasz wychowanek! Najlepszy ze
    wszystkich napastników, którzy grali w sobotę. Kapitalny technicznie, kilka
    ligowych zagrań. Wielkie wyzwanie dla sztabu szkolenioewego Lecha- NIE
    ZMARNUJMY TEGO TALENTU!!!!Trzeba dać mu szansę, a nie sprowadzać
    pseudogwiazdeczki z Opola. Miodzio.
    ŚLusarski- w cieniu Nawrocika, choć poprawnie. O bartku ciągle można powiedzieć-
    dobry napastnik tylko szkoda,że bramek nie strzela.
    Jugol 2- dobre warunki fizyczne, ale jeszcze mniej grali z nim niż z prawym
    pomocnikiem.
    Nie grał Zenek, Reksio i Bosy.

Obserwuj wątek
      • Gość: plastic na misze mozna liczyc ;) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.07.02, 17:25
        moze by tak zrzucac sie na wyjazd miszy na wszystkie sparingi a relacje z nich
        bedziemy mieli profesjonalne ;)
        ps.tyraj niech lepiej mocno popracuje nad wyjsciami bo jest to jego pieta
        achilesowa
      • Gość: plastic NARODZINY GWIAZDY?? :)))))) IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.07.02, 18:44
        NAWROCIK W 2-GIM MECZU STRZELIL CZTERY BRAMKI!!! WIEM ZE ZA WCZESNIE ABY TAK
        DALEKO IDACE WNIOSKI WYSNUWAC ALE... ;) "GWIAZDA SIE RODZI..."(by laskowik;))
      • Gość: fREZ_ Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-długie IP: 62.233.156.* 07.07.02, 21:01
        Misza jestem Ci cholernie wdzieczny ;)) kupuje gazete po to zeby miec taki
        wlasnie przeglad kazdego z zawodnikow po meczu ktorego nie widzialem ! Zaluje
        jedynie ze nie gral B.Bosacki - chociaz jego mozna byc pewnym w obronie !
        Cieszy Remien i cieszy Matlak na prawej stronie - cholernie cieszy Nawrocik -
        tak trzymac ! a Slusarski to jest drugi zurawski tylko czekam kiedy zacznie mi
        i innym to udowadniac ! Martwi natomias Mowlik ktorego widzialem w I lidze -
        oby to byl jego gorszy dzien !
        pozdrawiam !
      • Gość: Daras Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-długie IP: *.piastlan.net 07.07.02, 22:57
        Misza z ciebie to ale recenzent moze bys sprobowal sil w jakies gazecie;))))))
        • misza01 Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-długie 08.07.02, 08:28
          Staram się chłopaki. Staram się...
          • feelgood Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-długie 08.07.02, 08:41
            Ha, a więc jednak byłeś :))) Ponieważ widzieliśmy się bodaj tylko raz (na
            pierwszym meczu na 13-tce) nie byłem pewny, czy to Twoją szanowną osobę
            spostrzegłem :)))

PS: bramkarz - Szmatuła, Jugole - Popovic, Babovic (ale który był który???)

nARKA
            • misza01 Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-długie 08.07.02, 09:45
              feelgood napisał(a):

> Ha, a więc jednak byłeś :))) Ponieważ widzieliśmy się bodaj tylko raz (na
              > pierwszym meczu na 13-tce) nie byłem pewny, czy to Twoją szanowną osobę
              > spostrzegłem :)))

Ja też pamiętam jak przez mgłę:))) wypatrywałem więc Sergia licząc,ze będziecie
              razem, ale nie myślałem,że tam będzie tyle ludzi.
              >
              > PS: bramkarz - Szmatuła, Jugole - Popovic, Babovic (ale który był który???)
              >
              > nARKA
              Popovic-pomocnik, Babovic-napadzior

• Gość: salog Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-długie IP: 62.233.186.* 08.07.02, 08:40
        Pozwól Misza, że nie zgodzę się z Tobą co do Matlaka. To nie jest prawy
        pomocnik na I ligę. W drugiej połówce "boczny Jugosłowianin" był zdecydowanie
        lepszy, choć trochę jednostronny (jeden zwód i wrzutka). Imponuje mi ten wysoki
        napastnik, szybki, silny i bardzo dobry technicznie - gdyby tylko ktoś chciał
        mu podać piłkę... Za wcześnie na oceny ale warto się im przyglądać.
        Golina - tu też pozwolę sobie się nie zgodzić a czynie to z ciężkim sercem jako
        założyciel, prezes i jeden z niewielu członków fanclubu tego gracza. Michał
        zbyt upodobnił się do mnie (cholera powinno być odwrotnie) i wygląda jak Heniu
        Wardach (taki koszykarz). Michał czemu się tak spasłeś?

D A M I A N N A W R O C I K - kto nie był niech żaluje , bo takich zagrań to
        nie widziałem od czasu gdy Screensport dawał ligę brazylijską... To naprawdę
        brylant, nowy Okoński i co tam jeszcze chcecie. Nie pzowólmy się temu
        chłopakowi zmarnowac, to dwa lata mamy naszego OWENA! Nie przesadzam.
        Damian, niech ci ktoś to powie, jeżeli nie czytasz forum - nie pozwól, żeby Ci
        odbiło, wielu było piłkarzyków, którzy mogli zawojować świat, przed Tobą długa
        droga. Uważaj na zakręty!
        • Gość: guerra Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-długie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.07.02, 09:13
          Sprawa jest prosta. Jako mój imennik Nawrocik ma o wiele większą szansę n
          zrobienie kariery:)))
          echhhh ta skromność:))
          pzdr
          • Gość: kolej Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-dł IP: *.stacje.agora.pl 08.07.02, 09:56
            jeśli Sz. P. Misza is rojt, jak mawiają ajrisze, to ok. 60 minuty pierwszego
            meczu z KSZO wieszczę okrzyki „Daamian Naawrocik!!!”. A może wcześniej...
        • misza01 Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-długie 08.07.02, 10:03
          Gość portalu: salog napisał(a):

> Pozwól Misza, że nie zgodzę się z Tobą co do Matlaka. To nie jest prawy
          > pomocnik na I ligę. W drugiej połówce "boczny Jugosłowianin" był zdecydowanie
          > lepszy, choć trochę jednostronny (jeden zwód i wrzutka).

Pozwalam:)))Pewnie masz rację- nie twierdzę,ze Matlak to jakiś wielki prawy
          pomocnik. Biorąc poprawkę na początek przygotowań i mozliwość przyzwyczajania go
          do gry na prawej stronie myslę,że zagrał poprawnie. Druga poprawka na beznadzieję
          Michalskiego, zbyt często Matlak musiał się cofać.Ale pewnie- przydałby się
          klasyczny prawy, bo jednak Matlak to wariant zastępczy- z tego też punktu
          widzenia twierdzę,ze poprawnie. Co do Jugola-Popovica nie będę się kłócił, bo
          grał po drugiej stronie niż ja siedziałem, więc nie za dokładnie mogłem Go
          obserwować. Wydał mi się ciekawy, ale bez rewelacji- subiektywnie. o napastniku-
          Bobovicu trudno cokolwiek powiedzieć bo nie grali z nim zupełnie.

Imponuje mi ten wysoki
          >
          > napastnik, szybki, silny i bardzo dobry technicznie - gdyby tylko ktoś chciał
          > mu podać piłkę... Za wcześnie na oceny ale warto się im przyglądać.
          > Golina - tu też pozwolę sobie się nie zgodzić a czynie to z ciężkim sercem jako
          >
          > założyciel, prezes i jeden z niewielu członków fanclubu tego gracza. Michał
          > zbyt upodobnił się do mnie (cholera powinno być odwrotnie) i wygląda jak Heniu
          > Wardach (taki koszykarz). Michał czemu się tak spasłeś?

Golina- hmmm dzięki za uzupełnienie. Na to nie zwróciłem uwagi. Za stałe
          fragmenty ocena wyższa niż zasługiwał. Fakt.

>
          > D A M I A N N A W R O C I K - kto nie był niech żaluje , bo takich zagrań to
          > nie widziałem od czasu gdy Screensport dawał ligę brazylijską... To naprawdę
          > brylant, nowy Okoński i co tam jeszcze chcecie. Nie pzowólmy się temu
          > chłopakowi zmarnowac, to dwa lata mamy naszego OWENA! Nie przesadzam.
          > Damian, niech ci ktoś to powie, jeżeli nie czytasz forum - nie pozwól, żeby Ci
          > odbiło, wielu było piłkarzyków, którzy mogli zawojować świat, przed Tobą długa
          > droga. Uważaj na zakręty!

Proszę o wybaczenie niedociągnięć jestem początkujący, więc jeszcze niektóre
          sprawy mi umykają - np to na co zwrócił uwagę salog (mogłeś mnie oszczędzić po
          starej internetowej znajomości :)))
          • Gość: arena Re: Zdjęcia nowych na kolejorz.pyry.net bt. IP: 2.3.STABLE* / 192.168.10.* 08.07.02, 11:34
        • Gość: salog o Grzesiu Matlaku IP: 62.233.186.* 09.07.02, 22:18
          Zrobiło mi się głupio bo z mojego posta można wyczytać, że Matlak nie nadaje
          się w ogóle na pierwszą ligę. To byłoby cholernie niesprawiedliwe! Próbowałem
          jedynie powiedzieć, że może mieć kłopot na prawej stronie, bo lewa (na zmianę z
          R.R.) będzie naszą mocną stroną. MOże nie będzie tam wirtuozerii, ale solidna
          dobra, pewna piłka i dużo, dużo serca dla Kolejorza!
          Trudno zresztą zapomniec Grzesiowi kilku sytuacji kiedy udowodnił, że jest
          prawdziwym Lechitą! Grzesiu Gol (taki transprent można spotkać na stadionie)...
      • Gość: m.s. Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-dł IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 19:10
        w tej sytuacji (problemy z prawą pomocą) szkoda, że tak szybko zrezygnowano z
        Andrzeja Przerady
        POZDRO
      • Gość: polishAM Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-dł IP: *.nas33.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 08.07.02, 19:34
        To doskonale przedstawienie sytuacji dla nowicjusza jak ja. Bo moj Lech to
        Jakubczak, Wojciechowski, Okonski, Mowlik a kolezanka z podworka poslubila
        Barczaka. Czy wiecie o czym ja pisze ?
        • feelgood Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-dł 09.07.02, 08:38
          Gość portalu: polishAM napisał(a):

> To doskonale przedstawienie sytuacji dla nowicjusza jak ja. Bo moj Lech to
          > Jakubczak, Wojciechowski, Okonski, Mowlik a kolezanka z podworka poslubila
          > Barczaka. Czy wiecie o czym ja pisze ?

Pewnie. Mowlik zawsze w Lechu :)))

Pozdrawiam

• forza_imperial Re: Po sparingu w Szamonix- moje spostrzeżenia-długie 08.07.02, 19:42
        kiedy lech bedzie gral w strojach lotto ?
      • Gość: vivacee od razu widać jakie liceum... IP: *.cgs.poznan.pl 09.07.02, 00:01
        waść ukończył...
        pzdr
        viv
        • Gość: Sergio Re: od razu widać jakie liceum... IP: *.man.poznan.pl 09.07.02, 11:16
          tworzycie jakieś ziomkostwo Marcinka?
          ja też jestem chętny - matura'89
          • misza01 Re: od razu widać jakie liceum... 09.07.02, 11:42
            Nam ktoś do "Marcinka" złośliwie jedynkę domalował :)
            My raczej z "Wacławka" jesteśmy albo z "Jadwini i Wacławka" dla ścisłości :)
            • Gość: salog Re: od razu widać jakie liceum... IP: 62.233.186.* 09.07.02, 12:26
              Cholera a ja SMS kończyłem poza tym, że nikt pewnie nie wie co to za buda, ale
              na pewno gorsza od Marcinka...
              • plastic2 Re: od razu widać jakie liceum... 09.07.02, 14:55
                a ja "szosteczke" hehe, chodzil ktos moze?
                • feelgood Re: od razu widać jakie liceum... 09.07.02, 15:19
                  Parę osób by się znalazło :))) (1987-1991)
                  • plastic2 Re: od razu widać jakie liceum... 09.07.02, 16:10
                    uzupelnienie 1995-1999 to byly piekne lata ;)
                    • Gość: arena Re: od razu widać jakie liceum... IP: 2.3.STABLE* / 192.168.10.* 10.07.02, 08:36
                      ja tez w latach 1992-1996
                      (ale sie ciag stworzyl)
                      PZD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka