Dodaj do ulubionych

PKP etc WYJASNIENIE

28.04.05, 01:50
Na spokojnie.

Zdanie wytłumeczenia do katzperra - z mieleckim ani jakimkolwiek innym
magistratem nie jestem związany w żaden sposób - o wiele bardziej z mediami.

Wyraźnie w tych materiałach krytykowani sa urzędnicy podlegli marszałkowi
(nawet jest i nazwisko - dyrektor S. Nowak) nie sam marszałek, dlatego tez
linia obrony kolei do marszałak sie zwróciła by zajął sie osobiście tą sprawą!!!

Długo miałem opory przed pisaniem czegokolwiek na tym forum. Nie wytrzymałem
gdy pojawiały sie tutaj kolejne oszczerstwa. Rozumiem, że jestem nie omylny, i
taki bład można wytknąć. Ale nazywanie kogoś debilem .. to już chyba nie jest
wytykanie błędów, a juz tym bardziej nie jest to konstruktywna rozmowa. Ja
staram sie znaleźc OBIEKTYWNIE przyczynę... niestety spotkałem sie z zajadłym
atakiem.

I takie to jest właśnie to forum. Gdzie nie ma miejsca na konstruktywne
rozmowy, nie a miejsca na propozycje działań, jest tylko oglądanie się na
innych, atakowanie kogoś kto ośmielił sie miec inne zdanie i ogólna krytyka
wszytskiego. Ciesze sie jedynie, że to forum nie ma żadnego znaczenia i wpływu
na zcyie miasta. Dlaczego? Może pojawia sie niezbyt wiele nowych tematówe (a
może to tez juz o czymś świadczy), ale bardzo bardzo wiele osób tutaj
regularnie zagląda i ma jedno zdanie na ten temat. Niestety bardzo negatywne.
Wracam w takim razie do swoich zajęć, o których już napewn niejednokrotnie
słyszeliście, aczkolwiek nigdy nie znalazły się przedmiotem dyskusji na tym
forum.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tot1 Re: PKP etc WYJASNIENIE 28.04.05, 11:41
      zgadzam sie.... niestety
    • katzperr Re: PKP etc WYJASNIENIE 28.04.05, 15:10
      Kto jest oszczerca można się bardzo łatwo przekonać. Oto 2 przyklady z brzegu:

1.Twierdzisz że Komitet nie krytykuje Marszałka. Tymczasem to nieprawda. W
      przywołanych listach Komitet krytykuje nie tylko Urzęd Marszałkowski
      (urzędników) ale i Marszałka (stojącego na czele zarządu). Zarzuty tam stawiane
      są bardzo poważne. Chcą aby media sprawdziły czy w zarządzie województwa nie
      dochodzi wręcz do korupcji w tym zakresie! Inny przykład: - nie dostali oni
      odpowiedzi od Marszałka na ich skargę. Ich zadaniem Zarząd województwa
      cytuję "zachowuje się w tej materii gorzej niż PKP"!!!!!! I następny
      cytat: "Kompletnie nie rozumiemy postawy Marszałka Deptuły i całego Zarządu,
      która naszym zdaniem godzi w żywotne interesy mieszkańców Województwa
      Podkarpackiego. Mimo gotowości rozmów z naszej strony i dyskusji na argumenty,
      unikają oni kontaktów z nami." A oto liniki do powyższych cyatatów:

www.wolnadroga.pl/?dzial=archiwum&rok=04&nr=20&art=13&par=Mielec
      www.mielec.pl/news20041210-03.html

2.Probowales nam wmowic, ze to Hetman mial byc przeniesiony na Lubaczow.
      Zrobileś to celowo by rozmyć temat i wpakowac dyskusje w temat innego pociągu.
      Tymczasem fakty ktore mialy miejsce dotyczyly pociągu nocnego Zamość - Wrocław
      jezdzącego przez tyle lat przez Mielec. Spotkanie miało miejsce w styczniu br.
      z inicjatywy samorzadu Lubaczowa, a dotyczyło zmiany trasy nocnego pociagu
      dalekobieznego Zamość - Wrocław i zmniejszenia cen biletoww tym pociągu.
      Zmiany w rozkladzie jazdy wprowadzono od 4 kwietnia 2005 r.

Ogolnie, klamstwa, belkot, truizmy - wszytko po to by wybielic wladze Mielca.
    • ispaniola Re: PKP etc WYJASNIENIE 28.04.05, 16:22
      Oczywiście mielec11, że masz bardzo dużo racji, niestety, bardzo dużo. Także co
      do tego forum. Ja w dyskusji o PKP nie chcę zbyt szeroko uczestniczyc, bo dla
      mnie ona jest kompletnie bez sensu. Dla mnie PKP to jest tragiczny i żałosny
      twór, dzis jest jakąs świętą krową, niezorganizowaną, nieudolną, z
      którą "trzeba sie dogadywać", żeby łaskawie wykonywała swoje obowiązki, a ci,
      ktorzy to zrobili traktowani są jak bohaterzy i stawiani, także na tym forum,
      za wzór innym, w których to obowiązku powinno leżec dogadanie się ze świętą
      krową PKP. Padają jakies dziwne pytanie: " ile prezydent zrobił dla PKP?". A
      ile PKP zrobiła dla PKP? A ile PKP zrobiło dla mieszkańców? Ja widze jak
      wygląda miasto a jak wygląda PKP i to mi wystarczy za argumenty. Ile marszałek
      zrobił dla PKP, ile prezydent, ile ten ile tamten? Nie pytacie dlaczego PKP nic
      nie robi dla PKP i dla swoich paażerów!!! A nazywanie kogos debilem na forum,
      bo ma swoje zdanie, to skandal. Mam takie wrażenie śledząc niektóre poczynania
      katzperra na tym forum, że jest związany i to silnie z PKP, bo nie umiem sobie
      inaczej wyjaśnić tego, co pisze. Nie odnoszę natomiast wrażenia, by mielec11
      był związany z magistratem. Po prostu nie sposób nie zauwazyć co od wielu,
      wielu lat wyprawia kolej. Mam znajomych na kolei i widziałam jak żyli, jak
      rządziło się przez lata PKP, co tam się działo, i jakie tam były zbytki, jaka
      to była machina, ale to juz zupełnie inny temat.
      • katzperr Re: PKP etc WYJASNIENIE 28.04.05, 17:33
        A Ty zywiosz w PRL-u?? Manna z nieba Ci ma spasc? Prezydent (i Marszałek tez)
        tylkiem sie wypia na kolej a nie na PKP, na zwyklych mieszkancow-pasazerow a
        nie na PKP. Zobacz - jestesmy jak an szarym koncu swiata - zupelny brak dobrze
        funkcjonujacej komunikacji publicznej. Ludzie przyjezdni sie z nas smieja! My
        mamy problemy zeby sie gdzies dostac. Inne maista nam podbieraja pociagi a Ty
        jakies kity wygadaujesz ze PKP musi. PKP nic nie musi. Teraz samorzady musza.
        Samorzad wojewodzki jest ustawowo organizatorem przewozow a nie PKP. Deptuła
        jest Marszałkiem i co?? Wzieli władzę i pierdolą wszytko. Podzielili sie
        stołkami i robią propogande, zwalają winę na innych. Wstyd. Śmieja się z nas i
        na Podkarpaciu i w Polsce ze mamy takich osłow u władzy. Jacys "szarzy"
        urzędnicy manipulują Deptułą. Pewnie ze Chodorowski nie ma obowiazku prawnego
        (choc nie wiem do konca czy nie ma) ale ma moralny. Ile on bierze kasy? Mam
        prawo od niego wymagac bo od kogo?? Od PKP, ktore chce wszytko zaorac????!!!
        Nie stac ich (Chodorowskiego czy Deptułę) zeby jakis list sklecic? Duma nie
        pozwala? Do cholery z taka jebana
        duma skoro Mielec (mieszkancy) na tym cierpia! Pewnie ze kolej to nie wszytko
        ze
        sa inne dziedziny ale i tam tez ludzie ciagle wytykaja ze nie jest tak jak
        powinno.
        • ispaniola Re: PKP etc WYJASNIENIE 29.04.05, 08:27
          Ty chyba w kółko piszesz to samo i tu i w założonych specjalnie aż dwóch
          wątkach. No ale napiszę tu, że póki co to oczekujesz, że manna spadnie z nieba
          PKP, a to już, jak słusznie zauważyłeś, nie PRL, bo tam im nieustannie spadała,
          sama widziałam. I to bardzo gęsta i pożywna niestety.
          • radekhan1 Re: PKP etc WYJASNIENIE 29.04.05, 19:49
            Co do negocjacji to w obecnych warunkcach sa nieuniknione. Nie da sie
            przeskoczyc tego tematu w sposob pozytywny, gdy postepje sie w taki sposob jak
            wlodarze naszego miasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka