Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lachowski - ciąg dalszy

09.07.02, 09:53
    Fragment wywiadu z Opola:

Mariusz Lodziński: W czwartek jechał pan podpisać kontrakt z Lechem Poznań, a w piątek
    trenował już w Warszawie. Dlaczego?
    Marcin Lachowski: Warunki, które zaproponował mi Lech, były nie do przyjęcia. Przede wszystkim
    oczekiwano kontraktu na 5 lat. Nie mogłem się na tak długi czas wiązać z tym klubem, nie chciałem
    być niewolnikiem Lecha. Co równie istotne, warunki finansowe, które mi zaproponowano w żaden
    sposób nie mogły mnie satysfakcjonować przy tak długiej umowie.
    Było jeszcze kilka innych problemów. Kontrakt indywidualny z poznańskim klubem podpisałem ponad
    miesiąc temu. Zrobiłem to sam bez pomocy żadnej osoby, która zna się na prawie. W czwartek
    pojechałem do Poznania z moim menedżerem. Dopiero on zauważył, że ta umowa ma niewiele
    wspólnego ze standardami PZPN i co ważne była sformułowana nieprawidłowo, więc siłą rzeczy
    nieważna. Wspólnie z menedżerem uznaliśmy, że w takiej sytuacji nie możemy poważnie traktować
    oferty poznańskiego klubu.

Jak znalazł się pan w Warszawie?
    - Dowiedziałem się, że trener Polonii Janusz Białek byłby zainteresowany moją osobą. Pojechałem
    tam na treningi i zagrałem w sobotnim sparingu. Skończyło się to jednak przykrą kontuzją, w efekcie
    przez tydzień będę nosił gips na nodze.

A jednak jest sprawiedliwość... hehe
    Obserwuj wątek
      • feelgood Re: Lachowski - ciąg dalszy 09.07.02, 10:08
        Opatrzność czuwa nad Lechem. Jednak w przyszłości lepiej nie liczyć wyłącznie na
        Nią i jakby się jeszcze kiedy pojawił z płaczem na Bułgarskiej, to kijem chama
        odgonić.

nARKA
        • misza01 Re: Lachowski - ciąg dalszy 09.07.02, 10:43
          niedawno się tu kilka osób oburzało na zbyt "dyplomatyczne" wypowiedzi Baniaka i
          Tyraja dla prasy szczecińskiej- to są dorośli ludzie, którzy wiedzą,że się nigdy
          nie pali za sobą mostów i nigdy nie mówi nigdy. Natomiast rozaryszone dzieciaki
          jak Lachowski czy Rachwał nie zdają sobie sprawy ,że lepiej powiedzieć mniej niż
          więcej, bo nigdy nie wiadomo co komu jest pisane.
          a swoją drogą jestem przekonany,że warunki finansowe w III ligowej Odrze Opole są
          w pełni satysfakcynujące przyszłą gwiazdę polskiej ligi.Śmiem twierdzić,że nigdy
          sie ponad poziom III, może II ligi nie wzniesie, bo do Polonii trafił zapewne
          tylko dlatego,że "Lech go chciał".
          P.S. porównajcie wypowiedzi tego gwiazdorka z wypowiedziami Ślusarskiego czy
          Nawrocika. Inna bajka.
      • Gość: Pcheła Re: Lachowski - ciąg dalszy IP: *.pkobp.pl 09.07.02, 10:32
        Starałem się bronić faceta. Ale nie było warto.
        • Gość: kondziu Re: Lachowski - ciąg dalszy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.02, 11:44
          a mi cos mowi ze jak by gral w lechu nabawil by sie kontuzj i mialby platne
          wakacje pozatym niech spier*** zobaczymy za pół roku co z nigo za gwiazdor
          bedzie niech baniak postawi na naszych mołodych wychowanków oni zeby sie
          pokazac dadza z siebie wszystko !!
          pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka