Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: 195.136.4.* 22.02.01, 09:58
    Kilka słów o relacjach z meczów koszykówki. Mam wielką nadzieję, że TVP nie wykupi na nowy sezon praw do meczów PLK. Przez ostatnie trzy lata można do znudzenia oglądać mecze drużyn z pierwszej ósemki. Tylko i wyłącznie. Pozostałe drużyny mogą tylko o tym pomarzyć. Mieszkam w Lublinie. Jak ma rozmawiać ze sponsorami AZS, kiedy nadzieja na pokazanie w telewizji nazwy sponsora jest znikoma. Ale w tej sytuacji są również AZS Toruń, SKK, Bobry czy Unia Tarnów. Może od razu okroić ligę do 8 drużyn i problemu nie będzie. Będą za to 4 mecze w kolejce i po pokazaniu dwóch TVP powie, że przekazuje 50% wszystkich meczów PLK.
    Obserwuj wątek
      • Gość: cygpiotr Re: TVP i PLK IP: 213.77.43.* 22.02.01, 12:08
        Jak pokazywać zespoły z dolnej części tabeli jeżeli te mecze kończą się "40-to punktową" różnicą,a kiedy grają między sobą to poziom jest trochę kiepski nawet jak na naszą ligę.
        A sponsorzy to najlepiej "dzisiaj dał pieniądze,a wczoraj liczył zyski".To nie jest Giełda Papierów Wartościowych gdzie można szybko zyskać.
        Drużyny buduje się nie na jeden mecz tylko na dłuższy czas,tak że jak będą wyniki to będzie transmisja w TVP.
        We wszystkich telewizjach jest tak że pokazuje się to co będzie oglądane przez większość.
        • Gość: maro Re: TVP i PLK IP: *.gazeta.pl 22.02.01, 12:13
          Słabym zawsze wiatr będzie wiał w oczy. Telewizje zawsze będą chciały pokazywać przede wszystkim dobre zespoły - to się nigdy nie zmieni.
          Jednak problem teraz jest taki, że telewizja nie pokazuje meczów prawie w ogóle ! Nawet najlepszych!
          jak można było nie pokazać ostatniego meczu Zepter - Anwil ? Przecież mecze finalistów, dwóch najlepszych drużn to największy skarb, jaki ma liga! To tak jakby w NBA nie pokazać meczu Lakers - Knicks albo Indiana!
          • Gość: tomek Re: TVP i PLK IP: *.dialog.net.pl 22.02.01, 12:47
            Bardzo współczuję kibicom drużyn z dolnej części tabeli,ale tak to już jest, że TV pokazuje zwykle mecze drużyn z czuba tabeli, bo są one atrakcyjniejsze dla szerszej publiczności. Nadzieja tylko w tym, że kiedy do Lublina przyjedzie Śląsk, lub Włocławek to TV to spotkanie pokaże. I jeszcze jedno. Co za palanci z TVP nie zdecydowali się pokazać meczu Śląsk-Włocławek w niedzielę. Szlagier PLK ale lepiej na "jedynce" pokazać Randkę w ciemno niż pojedynek odwiecznych rywali. To tak jakby nie pokazać w hiszpanii meczu piłkarskiego Real - Barcelona.
          • Gość: lb Re: TVP i PLK IP: *.ppp.polbox.pl 22.02.01, 14:44
            Telewizja pokazała już swoją kompetencję przerywają rok temu mecz, żeby pokazać Teleexpress. I to mówi wszystko. Więc nie dziwi mnie, że ramówka się zmienia, a mecze wypadają na rzecz Małysza i siatkówki.
            Wiem, że Małysz teraz rządzi, ale po cholerę 2 godz. transmisji, żeby zobaczyć 2 skoki Polaka, co trwa 4 min.
            • Gość: Cisiu Re: TVP i PLK IP: 212.153.190.* 22.02.01, 14:55
              Sport w TVP to jak zupa mleczna w barze szybkiej obsługi.
              Też na próżno szukałem tego meczu....
              Jeżeli chcecie sie delektować niestety ale trzeba płacić.(Cyfra, wizja i inne).
              Mnie tylko szkoda Szpakowskiego bo sie tam marnuje ale chyba ambicji mu nie brakuje więc go kasa trzyma lub kontrakt.
            • Gość: Bujo Re: TVP i PLK IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 22.02.01, 15:03
              Mecze Lech basket ligii zostały potraktowane przez państwową telewizję po macoszemu. Przyład ostatniego meczu na szczycie Zepter-Anwil. Najlepsze rozwiązanie dla kibiców i koszykówki w Polsce to wykupienie praw do transmisji LBL przez stację prywatną. Tam mecze traktowne są jak święto, tworzona jest wspaniała otoczka meczu (wywiady, statystyki, szczegółowy opis zawodników). Przerwanie meczu finałowego by w tym czasie nadać pas reklamowy i nieprzesunąć ramówki w ogóle nie wchodzi w rachubę.
      • Gość: Zohas Re: TVP i PLK IP: 200.34.243.* 22.02.01, 16:34
        Zohas,
        Ja tez jestem z Lublina i mocno kibicuje zarowno AZS jak i Startowi. Problem w tym, ze siedze w Meksyku,
        i za cholere nie moge znalezc wyniku wczorajszego meczu AZS z Toruniem. Jak znasz, to napisz koniecznie.
        A telewizja publiczna to jak to sie tu mowi
        pinche putos pendejos.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka