Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić

IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 02.08.05, 21:20
    I pewnie. Słuszna postawa. Jaka tam szlachetność. To sędziowie są od kontroli
    prawidłowego przebiegu wyścigu. Jeżeli coś było nie tak to ich wina, a nie
    zawodnika. Był czas na złożenie protestu, był czas na analizę i
    dyskwalifikację. Teraz jest już pozamiatane.
    Obserwuj wątek
      • krzszy1 Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić-GW 02.08.05, 21:27
        Otylio przeproś Gazete Koszerną -że byłaś najlepsza,pomimo że jestś Polką!
        • wlodwoz Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić-GW 02.08.05, 21:49
          Drogi Krzszy1.Masz niepotrzebne i,przyznam,głupie uprzedzenia.W naszym ,pięknym
          Kraju mieszkają różni obywatele.wszyscy mają prawo do swoich
          poglądów,religii.etc...,Nie można upierać się,że tylko radiomaryjny jest
          słuszny.Dajmy żyć też i innym.
          • krzszy1 Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić-GW 03.08.05, 00:37
            Nie na temat - co ma do tego RM - pie..s -może pracujesz w " Koszernej"
            przecztaj sobie " Rzeczpospolitą Kłamców,Salon" Łysiaka. GW przodowała w
            obrażaniu i podważaniu wyników Wielkiej Otylii - Nie dam żyć też innym -bo
            czerwone jest wredne i jego miejsce jest na księżycu ( bo tam nie ma warunków do
            życia)
            • turtlezzz STOP ANTYSEMITYZMOWI !! 03.08.05, 00:58
              • Gość: tow.Belech [...] IP: *.UNUSED.EPIX.NET 03.08.05, 01:24
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • turtlezzz Od indoeuropejczyka do ANTYSEMITY 03.08.05, 01:54
                  Wyraziłem się prawidłowo. I bardzo mi przykro, że nie każdy termin w języlu polskim ma w pełni logiczną etymologię..

Mam dość czytania tych rasistowskich bredni na forum GW. Od dziś będę Was piętnował, koledzy żydożercy, bo wstyd przynosicie mi i całemu narodowi polskiemu.
                  • Gość: PIPI NIECH ZYJE OTYLIA - bez wzgledu jakie pierdoly wyp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 09:24
                    owiadaja sie na tym forukm
              • Gość: OKI Re: STOP ANTYSEMITYZMOWI !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 09:20
                CHYBA CI SIE FORUM PORYPALO
                • Gość: marek Re: STOP ANTYSEMITYZMOWI !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:56
                  Tak czytam te wypociny i zastanawiam sie do jakiej partii (o ile jest
                  pelnoletni) ten chlopczyk nalezy. Jad i nienawisc do wszystkiego co sie rusza...
                  1 - nie czytaj wyborczej jak sie nie podoba
                  2 - pomyliles najwyrazniej fora - tu komentujemy sukces Otylii

bez pozdrowien faszystowski buraku
            • Gość: jj Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić-GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 08:16
              Na temat: chory jesteś czy co? Łysiaka czytałem: zawiera kłamstwa np. pisze że
              Pol Pot był absolwentem Sorbony co nie jest prawdą. Jest to krótko mówiąc
              tendencyjny paszkwil. Jeżeli piszeż że GW przodowała w obrażaniu Otylii to
              chyba nie umiesz czytać.
      • skun2 [...] 02.08.05, 21:34
        • Gość: marcin Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.sympatico.ca 02.08.05, 21:44
          Otylia nie ma za co przepraszac sedziowie uznali ze wygrala przepisowo i niech
          sie wszyscy odp..... To tyle jedyni ktorzy powinni przepraszac to niedorobieni
          dziennikarze ktorzy z pioskow australijczykow uczynili wielka rzecz. Gdzie byl
          protest australijczykow? Gadac ze ktos wygral nie slusznie kazdy umie
          popatrzcie barany dziennikarze na francuskich kolarzy, popatrzcie na niemal
          kazda kolejke pilkarska. Zamiast cieszyc sie z ogramnego sukcesy to szczujecie,
          sprubujcie sami przeplynac delfinem 200m chodzby i w piec minut a potem
          opowiadajcie pierdoly o stylu itd.
        • Gość: ats press wien Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.3.14.vie.surfer.at 02.08.05, 21:53
          skun-2 masz racje qu.. kogo przepraszac? nikogo.jest wielka i koniec
      • Gość: trejo Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.rzeszow.mm.pl 02.08.05, 21:53
        Otylia,wszyscy normalni ludzie w Polsce uznaja,ze jestes fantastyczna
        dziewczyna.Nie masz za co przepraszac,bylas swietna.Domyslam sie,ile wysilku
        trzeba ,zeby osiagnac to co ty zdobylas.Duzo wiecej,niz te pare literek,ktore
        dziennikarz wystuka w klawiature komputera.Rozumiem ,popieram i zycze
        wszystkiego najlepszego w przyszlosci.
      • Gość: Matylda Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.05, 22:40
        Motylku,
        jeszcze za II wojenkę proszę cały świat
        przeprosić i będzie spokój; śmieszne
        media przeżyją i III - tylko kto je
        będzie czytał? Wiem, Australijczycy.
        Jak narazie to zajmują się przewożeniem
        Góry Kościuszki na taczkach do Nowej Zelandii.
        Podobno zbyt duży cień rzuca na ich baseny.
        Jak się z tym piachem uporają, to z całą
        pewnością zaprenumerują GW. Kto czyta GW -
        ten wszystko najlepiej wie!

• Gość: Rob Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.evenlink.com 02.08.05, 22:40
        Moim zdaniem nie byloby problemu, gdyby Pani Otylia wygrala roznica 0.1 lub 0.2
        sekundy. Poniewaz bylo tylko 0.04 ktos probowal zabrac nalezny Jej medal i
        Rekord Swiata. Taka jest moja opinia. I nie ma za co przepraszac!!!
        • Gość: bzzzz Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:49
          Wychodzi na to , że leniarski osiągnął to co zamierzał. Pani Otylia ma poczucie wstydu że wygrała, No bo jakże mogła wygrać, poniosło ją na ostatnich metrach, a miała przystopować, zwolnić, rozważyć sytuację, porozglądać się, czy leniarski patrzy i czy aprobuje.
          • Gość: Matylda Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.05, 23:35
            Gość portalu: bzzzz napisał(a):

> Wychodzi na to , że leniarski osiągnął to co zamierzał. Pani Otylia ma
            poczucie
            > wstydu że wygrała, No bo jakże mogła wygrać, poniosło ją na ostatnich metrach,
            > a miała przystopować, zwolnić, rozważyć sytuację, porozglądać się, czy leniars
            > ki patrzy i czy aprobuje.

Piękne, brawo.
            Na następnych zawodach Otylia będzie
            musiała dotknąć ściany najpierw językiem,
            potem lewym a na końcu prawym uchem.
            A jeszcze najlepiej jak zrobi fikołka.
            Za ten wyczyn odejmą jej 2 sekundy.
            Leniarski już dzisiaj może ostrzyć
            swój ołowiany przyrząd do pisania:
            "Fikołek był podwójny, a powinien
            być niebieski w białe groszki!"
            • Gość: Kibic Re: Otylia oddaj medal bedziesz spac spokojnie IP: *.dip.t-dialin.net 02.08.05, 23:55
              Otylio , wiesz , ze przepisy mowia o 2 rekach a nie jednej , i jesli nie wiesz co robilas w wodzie przez ostatnie 15 m to popatrz na powtorke, , niestety tylko jedna reka .. a wiec wbrew przepisaom, kogo chcesz przepraszac???jesli masz duzo odwagi powinnas oddac zloto bo na nie zasluzylas ,i wtedy bedziesz WIELKA i NIESMIERTELNA w CALYM swiatowym sporcie, a tak pozostanie skaza do konca twojej kariery - to jest tak jakbys komu ukradla , ten medal nie bedzie cie cieszyl,oddaj co nie twoje jesli sedziowie przyznali ci Go, miej szacunek dla siebie, abys coodziennie mogla z duma spojrzec w lustro , pozdrawiam . PS Wiem , ze moje zdanie jest inne od powyzszych , ale szczere i pozbawione jakichkolwiek nacjonalistycznych pobudek, ....
              • turtlezzz Re: Otylia oddaj medal bedziesz spac spokojnie 03.08.05, 01:03
                To były ułamki sekund, nie sądzę by ona była pewna jak było w rzeczywistości. Skoro nawet sędzia tej pewności nie miał..
              • Gość: abram Re: Otylia oddaj medal bedziesz spac spokojnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:34
                Kibicu!
                Nareszcie ktoś ktoś normalnie tu myśli! Całe towarzystwo nie rozumie, ze medal
                i rekord ukradła Australijce. I nie dociera jakoś, ze ważne jest to co stało
                się naprawdę, a nie to co widzieli lub nie sędziowie. Skoro Otylia nic nie
                pamięta, może zobaczyć zapis video i wszystko będzie jasne.
                Pozdrawiam jednego z nielicznych uczciwych!
                • Gość: trejo Re: Otylia oddaj medal bedziesz spac spokojnie IP: *.rzeszow.mm.pl 03.08.05, 23:18
                  Kolejny z tych co siedza przed komputerem i sie madrza,a moze mamy do czynienia
                  z jakims wybitnym mistrzem,ktoremu akurat powinela sie noga i musi odreagowac
                  swoja nieudana kariere sportowa.
                  P.S.Wez sobie chlopie na wstrzymanie,nie udawaj ,ze jestes na moralnym topie,w
                  gruncie rzeczy kazdy czlowiek zrozumie,to co spotkalo Otylie.Wierze jej i ja
                  rozumiem.
      • Gość: wuuj Otylia, nie Twoja wina, ze nie jestes Zydowka i ze IP: *.npsp.com 03.08.05, 00:16
        sludzy Michnika rozpetali nagonke na Ciebie. Zmien nazwisko na Rosenbaum,
        poprzyj publicznie polityke Izraela, a nastepnym razem mozesz byc pewna
        zachwytow Zydorczej.
        • turtlezzz STOP ANYSEMITYZMOWI !! 03.08.05, 00:58
        • Gość: ala1958 Re: Otylia, nie Twoja wina, ze nie jestes Zydowka IP: 81.219.224.* 03.08.05, 07:48
          Czytajac komentarze niektórych "forumowiczów" dostaje gesiej skórki. Jezu!!!
          wtórni analfabeci (np. gosc nr 37) o antysemitach nie wspomne. Komus innemu
          wyraznie przeszkadzaja osiagniecia Otylii, nic prostszego, najlepiej samemu
          wystartowac i pokazac swiatu, ze ......nie umiemy plywac!
      • Gość: romano PRZEPROSIĆ? Zbyteczny gest! IP: *.UNUSED.EPIX.NET 03.08.05, 01:08
        Czyżby i tam w Australii nie pzenikło chamickie aj waj? Co tamta biedulsa może
        uzyskać? Jedynie musi czekać (jeżeli tylko chce) do następnej okazji wykazania
        wyższości, ale jedynie na basenie. Poza basenem, to może udać się na rozważania,
        medytasję pwiązaną z pokorą i modłami o pozyskanie szybkości i techniki. Aha!
        Niech prosi o dar skromności. Objawy wszelakiej pazerności już często
        obserwujemy na włesnym podwórku.
      • Gość: senior Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.magma-net.pl 03.08.05, 02:57
        Pani Motylio niech się Pani nie przejmuje zazdrosnymi złośliwcami i pływa tak dalej dopóki można. Nikt nie ma dowodu, że gdyby Pani przyłożyła obie ręce to by Pani przegrała. Moje gratulacje.
      • Gość: . [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 03:04
        • Gość: rzodkiewka Re: JAKĄ ONA MA DZIWNĄ TĄ MORDĘ! CHYBA MA ZESPÓŁ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 03:15
          tak a ja słyszałam że osoby upośledzone zawsze są w jakiejś jednej dziedzinie
          wybitne, ponadprzeciętne, potrafią np. zapamiętać tysiąc różnych liczb po
          koleji itp. A tej trafiło sie szybkie pływanie, no cóż w końcu w życiu trzeba
          umieć coś robić...
          • Gość: ur Rzodkiewka JEST CZERWONA I ROBACZYWA .... IP: *.49.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 03.08.05, 12:33
            jak komunizm,A TEN KALAFIOR przed toba jest zgnily i smierdzi.
      • Gość: ja Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 03:08
        Czy jak sedzia pilkarski nie odgwizda karnego, faulu czy reki to tez nie nalezy
        o tym mowic bo sedzia tam byl i widzal ? Sedzia jest tylko czlowiekim i tez moze
        popelnic blad.Skoro nie dotknela sciany to powinna miec tyle odwagi i honoru aby
        sie do tego przyzanac i oddac medal.Mysle taka postawa spotkala by sie z wieksza
        radoscia i szacunkiem niz udawanie ze nic sie nie stalo.
        • Gość: mnarcin Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.sympatico.ca 03.08.05, 04:01
          alepie..sz kolego ciekawe czy ty miales odwage przyznac sie patrolowi
          policji ze jewchales za szybko. Wygrala zrobila xrewkord swiata oficjalnychy
          protestow niew bylo na koksie niebyla to odpie..ie sie od nie albo
          sprobojcie plywac tak jak ona jerno z lepsza trechnika zeby sie nikt do was nie
          przyczepil
          bez pozdrowien z Montrealu wasz pieprzony rodak ktory ogladal to na zywo na
          basenie
        • Gość: donmanolo POLSKA MENTALNO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.05, 10:45
        • Gość: donmanolo POLSKA MENTALNOSC IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.05, 11:16
          Ogldajac powtórki z finiszu ewidentnie widac dotkniecie jedna reka. Przy calym
          szacunku dla tego co Otylia zrobila i robi dla polskiego sportu POWINNA MEDAL
          ODDAC. a apropos polskiej mentalnosci to wyobrazam sobie co by sie dzialo gdyby
          to Australijka zdobyla zloto jedna reka. pozdrowienia dla wszystkich ( z
          wyjtkiem tych palantow z rasistowskim zacieciem)
      • Gość: kangurek Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.08.05, 04:04
        Jako kangur rodem z RP zawsze kibicuje bialo-czerwonym i cieszy mnie kazde
        zwycieztwo bialo-czerwonych, ale badzmy w tym wypadku realistami: wyscig na
        200m to jest 200 m a nie 200.5m lub 199m. Tak samo, jesli przepisy wymagaja by
        dotknac czegos dwoma rekami, to nie to samo co jedna reka lub np. noga. Jesli
        sedziovie nie zauwazyli, no trudno. Ale kamera nie klamie. I jesli Sz.P. Otylia
        nie pamieta ostanich metrow, to nie dobrze. Niestety, potwierdza ona w ten
        sposob swoj brak kontroli nad swoim cialem i tym samum luki w technice. I samo
        przeproszenie nie wystarczy: takie "zwyciestwa" i cala polemika po nich, i
        zachwyty " wielka Polka Otylia" i "polskie zwycieztwo" sa po prostu zenujace i
        na na poziomie. Wielkosc budujemy na realnych podstawach, rztelnosci: na
        prawde, nie brakuje tego bialo-czerwonym, pokazalismy to sobie i innym wieke
        razy, nie rzucajmy sie wiec na watpliwe zaszczyty.
        Ale stalo sie: Pani Otylia przejdzie do historii sportu jako UZURPATORKA.
        Cazasem nalezy przelknac lzy i zrezygnowac z pozloty aby zablysnac.
        Serdeczne gratulacje dla pozostalych medalistow!
        • Gość: JELENIOGORSKI Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.08.05, 10:15
          Wyobrażam sobie teksty tu na forum jakby
          sprawa wygladała odwrotnie.
          Jakby nasza była druga a wygrała w taki
          sposób australijka.
          Ten nasz polski niepowtarzalny objektywizm.
          • aramba Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić 03.08.05, 13:51
            obiektywizm, OK?
        • aramba Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić 03.08.05, 13:02
          Drogi Kangurku (malutki),

po pierwsze, niestety, na powtorkach w zwolnionym tempie widac to co widac.
          Przy bardzo malych odleglosciach tak naprawde nic nie widac, bo taka jest
          natura powtorek telewizyjnych. Po drugie, sedziowie decyduja i zdecydowali, po
          trzecie australijski trener mogl byc wkurzony (ile razy nasi rozni trenerzy i
          komentatorzy telewizyjni wygaduja glupoty), ale protestu nie zlozyl, bo
          wiedzial, ze sie tylko osmieszy. Po czwarte, nagonka, ktora rozpetal pan
          Leniarski jest po prostu bezprzykladna. Dla wlasnej popularnosci taki facet
          gotow jest niszczyc czlowieka, ktoremu do piet nie dorasta i bez ktorego (i
          paru innych, o ktorych to i owo wypisuje) nie istnialby.

Pozdrawiam
      • Gość: daniel refleksja ogolna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 04:12
        25 listow jak dotad (nie liczac skasowanego), z czego w 8 pojawia sie problem
        Żydów, antysemityzmu, polskości/niepolskości gw itp. 5 listów "antysemickich",
        3 "słuszne", hmm nie policzyłem ile w ilu listach gazeta wyborcza pojawia się
        jako żydowska, komunistyczna czy jaka tam. Zaznaczam, że tematem komentowanego
        artykułu jest wynik wyścigu pływackiego. Kurcze, to moze ograniczyc sie do
        tematu. A jak, kurcze, sie uwaza gw za zrodlo ogolnego zla (zydy, komuna itp)
        to moze po prostu nie czytac dac spokoj i nie zasmiecac dyskusji o sporcie?
      • Gość: daniel Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 04:20
        Ja mysle, ze te wszystkie wielkie slowa oszustwo, uzurpatorka a w szczegolnosci
        wezwanai kierowane bezposrednio do O.J. zeby oddala medal itp sa nie na
        miejscu. Skad ta wielka pewnosc, ze bylo oszustwo. I dlaczego nazywac to
        oszustwem a nie bledem na przyklad. Moze moznaby to porownac troche z chodem,
        gdzie nikt wykluczonych w trakcie wyscigu nie nazywa oszustami a przeciez
        oni "podbiegaja" zamiast isc. Dlaczego nie wierzyc jej, ze nie pamieta. Jednak
        chyba sprawa nie jest tak oczywista, skoro nie bylo oficjalnego protestu. Dla
        mnie australijska ekipa jest nie w porzadku skoro krwi napsuli otylii,ale
        protestu nie zlozyli. Ja rozumiem, ze moze i protest nie mial szans, ale albo -
        albo...
        • Gość: kangurek Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.08.05, 04:29
          Ja nie wiem, na czy opierasz swoja ipinie, ja podam co sie dowiedzialaem z TV:
          1. P. Otylia Jedzejczak pobila rekord swiata.
          2. Kamera podwodna pokazala ja dotykajca brzegu basenu jedna reka
          3. ekipa australijska zlozyla protest, ten jednak nie zostal przyjety bo:
          4. w mistrzostwach plywackich opinia sedziego jest ostateczna, "sedzia filmowy"
          jest nieuznawany
          Nie wiem, czy polska TV pokazala ten fragment z kamery podwodnej.
          Reasumujac: byla najszybsza, nie dopelnila wszystkich kryteriow i tego
          uhybienia nie zauwazono.
          Sprawa jest prosta: jesli jest plywaczka swiatowej klasy, to powinna oddac
          medal i pokazac jeszcze raz na co ja stac.
          -------
          To zwycieztwo nie jest czyste jak zona Cezara.
          • Gość: daniel Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 04:45
            Nie wyrazalem opinii, ze wszystko bylo w porzadku. Nie wiedzialem o
            nieprzyjetym protescie. Przepraszam.
            Daleki jestem od mowienia dajcie sprawie spokoj, ona jest najlepsza, bo jest
            nasza. Z drugiej strony nie podobaja mi sie sformulowania typu jezeli jest
            naprawde wielka, uzurpatorka itp. Jak sie ma zachowac chodziarz (ze poworce do
            mojego poprzedniego przykladu) ma dwa ostrzezenia, a faceta ktory przed nim
            szedl zdyskfalifikowali. Przyjac medal bo ten przed nim oszukiwal bardziej? Tu
            podaje ten przyklad na to, ze wiecej jest zwyciestw nie takich czystych jak
            zona cezara...
            Ja intepretuje na korzysc otylii watpliwosci i przyjuje rowniez jej
            tlumaczenie, ze nie pamieta - np widac bylo, ze nie wie nawet ze byl rekord.
            Rozumiem rowniez, ze nie bierze pod uwage nieprzyjetego protestu.
            Chodzi mi o to, ze jakby oddala medal - byloby to cos choc musze powiedziec ze
            wydaje mi sie ze jednoczesnie wielkiego i ... no nie wiem, glupiego. Poniewaz
            sama nie wie, czy zrobila blad czy nie, sedzi amowi, ze bylo ok, analizy kamery
            nawet na tym forum czytalem rozne no to razem to wszystko nie daje silnych
            podstaw do rezygnacji z medalu, na ktory przeciez ciezko pracowala.
            Ale musze powiedziec, ze nei mam pojecia co sam bym zrobi, jakbym siebie na
            takiej podwodnej kamerze zobaczyl... :-), a co gorsza gdybym zobaczyl, ze
            zrobilem blad. Albo jakbym tego nie zobaczyl wyraznie, ale mialbym
            watpliwosci... Tak czy owak mysle, ze bez przesady z tymi wielkimi slowami.
            • Gość: kangurek Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.08.05, 04:53
              Wiem, ze to trudna decyzja.
              W Australii generalnie uwaza sie polskich sportowcow za ludzi z klasa,
              rzetelnych, kolezenskich i sprawiedliwych.
              Jest tylko jeden zgrzyt: zlekkoatletka z Melbourne 1956, ktora pozniej zostala
              zdyskwalifikowana bo nie byla kobieta.... poszykaj w archiowach, to smutne i
              ciekawe.
              I spojrz na to z boku: Pani Otylia Jedzejczak bedzie od tej pory medalistka i
              wlascicielka " watpliwego" tytulu. A to jest chyba gorsze, niz brak tytulu ( i
              medalu)
              • kerebron Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić 03.08.05, 05:03
                Gość portalu: kangurek napisał(a):

> lekkoatletka z Melbourne 1956, ktora pozniej zostala
                > zdyskwalifikowana bo nie byla kobieta....

O kim piszesz?
                • Gość: Matylda Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.05, 07:26
                  O ile dobrze pamiętam to był(a)Walasiewicz.
              • Gość: da Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 05:13
              • Gość: daniel Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 05:16
                Ale zauwaz, ze watpliwosci sa watpliwe :-). Czy zawsze, jezeli sa watpliwosci
                trzeba uznac sie za tego, kto nie ma racji? I czy rzeczywiscie trzeba tego
                oczekiwac, ba, nawet wymagac?

Jezeli chodzi o lekkoatletke bedaca mezczyzna, to nie wiem o kim piszesz, nie
                wiem co to moze miec do rzeczy.
              • Gość: johndoe Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.05, 12:27
                > Wiem, ze to trudna decyzja.
                > W Australii generalnie uwaza sie polskich sportowcow za ludzi z klasa,
                > rzetelnych, kolezenskich i sprawiedliwych.
                > Jest tylko jeden zgrzyt: zlekkoatletka z Melbourne 1956, ktora pozniej zostala
                > zdyskwalifikowana bo nie byla kobieta.... poszykaj w archiowach, to smutne i
                > ciekawe.
                > I spojrz na to z boku: Pani Otylia Jedzejczak bedzie od tej pory medalistka i forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=27095526&a=27107920
                > wlascicielka " watpliwego" tytulu. A to jest chyba gorsze, niz brak tytulu ( i
                > medalu)

chyba tylko w australii... co do przepisow i dotykania sciany obiema rekami, to

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=27095526&a=27107920
                na olimpiadzie tez byl watpliwy medal /chodzilo o nieprawidlowy nawrot/ wiec nie podniecajmy sie tak bardzo protestami australijczykow.
                A co do Klobukowskiej to Ty poszukaj w archiwach, zwlaszcza tych nowszych. Klobukowska byla kobieta jak najbardziej, tylko medycyna w roku 1952 byla troche inna niz obecnie.
                pzdr

• Gość: bazyliszek Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.chello.pl 03.08.05, 13:07
                coś ci się pomyliło z tą lekkoatletką z igrzysk z Melbourne. żadna polska
                sportsmenka nie została zdyskwalifikowana za to, że nie była kobietą...
                być może masz na mysli aferę z Ewą Kłobukowską, która oskarżona o to wycofała
                się ze sportu. tylko dziś już wiadomo, że panią Ewę skrzywdzono, opierając się
                m.in. na badaniach układu chromosomów, które nie są wiarygodne. co piąta
                kobieta na świecie ma taki układ jak Kłobukowska...
                www.olimpijski.pl/294_1668.html
                pl.wikipedia.org/wiki/Ewa_K%C5%82obukowska
              • Gość: trejo Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.rzeszow.mm.pl 03.08.05, 23:28
                Elzbieta Dunska nie byla kobieta?Baranie o kim ty piszesz? Faktem jest,ze
                Stanislawa Walasiewiczowna ,zdobywczyni zlota na 100 metrow z igrzysk w Los
                Angeles nie byla kobieta.Obdukcja w trakcie sekcji zwlok wykazala to w sposob
                bezdyskusyjny.Mowie tu o morderstwie dokonanym na Stelli Walsh w latach
                osiemdziesiatych,bodajze w Cleveland.Nie zdarzylo sie do tej pory aby za
                kobiete uwazac,osobnika homo sapiens,ktory posiada meskie narzady plciowe,a to
                wykazala sekcja zwlok niejakiej Stelli Walasiewicz.
                • Gość: bazyliszek Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.chello.pl 03.08.05, 23:45
                  Walasiewiczówna nie była mężczyzną! była obojniakiem.
            • aramba Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić 03.08.05, 13:06
              Zadnego protestu nie bylo.
          • aramba Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić 03.08.05, 13:05
            Kangurku (malutki),

zona cezara nie ma byc czysta tylko poza podejrzeniami. Nastepne mistrzostwa
            swiata beda dopiero za dwa lata, wiec trudno w ogole powaznie brac pod uwage
            Twoj postulat o ponownym sciganiu sie Otylii z reprezentantka tym razem
            gospodarzy za jakis czas.
      • Gość: MM Przeprosic za co???!!! IP: *.dyn.optonline.net 03.08.05, 04:31
        Tego nie bardzo rozumiem. Za co niby Otylia ma przepraszac? Za to, ze WYGRALA???!!

Panowie redaktorzy, kimze wy jestescie, do jasnej anielki? Jak nasi sportowcy
        przegrywaja w watpliwych okolicznosciach to piszecie, ze taki jest sport i
        trzeba sie z tym pogodzic. Jak nasza reprezentantka wygrywa i przegrany zaczyna
        powatpiewac (choc to nie zawodniczka wyrazila watpliwosci a jej trener), to
        pierwsi jestescie za tym, ze nasza powinna medal oddac. To kim wy w koncu
        jestescie? Skad taka niechec do sukcesow naszych sportowcow?

Jak nie macie o czym pisac, to napiszcie wiecej szczegolow o pozostalych
        plywakach, tych co moze nie zdobyli medali ale pobili rekordy Polski. Na pewno
        wielu by chetnie o tym poczytalo. Bo inaczej wasze motywy wydaja sie dosc
        nieciekawe.
        • Gość: kangur Re: Przeprosic za co???!!! IP: *.nsw.bigpond.net.au 03.08.05, 04:41
          Nie rozumiesz: nic tu nie jest do przepraszsania. Port powinien byc,
          przynajmniej w teorii, czysty. Powinna oddac medal, bo zwycieztwo musi byc bez
          watpliwosci co do czystosi ( jak zona Cezara).
        • samuraj_jack Re: Przeprosic za co???!!! 03.08.05, 08:34
          Polecam wszystkim ponizsza strone - kazdy moze sobie przeanalizowac czy Otylia
          ma przepraszac, a jak tak, to za co. Mozna rowniez sciagnac filmiki nagrywane z
          roznych pozycji itd.
          www.beerendonk.net/2005/07/wk05-jedrzejczak-had-gediskwalificeerd.html
      • Gość: Piotr Czemu taki tytul IP: *.kuins.net / *.kyoto-u.ac.jp 03.08.05, 08:19
        Wyrywanie z kontekstu to dziennikarska specjalnosc. W fachowej terminologii to
        sie nazywa zrobic malpe, zrobic swinie, faktom wbrew.
      • Gość: Lechu Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: 81.210.117.* 03.08.05, 09:12
        "Ale przecież sędziowie i przedstawiciele FINA uznali, że było w porządku."
        co za haniebna bzdura, lepiej powiedziec, ze piedoli fair play i tyle
      • makalon Polska mentalność - zamiast pochwalić - dopier...ć 03.08.05, 09:12
        ręce opadają
        • samuraj_jack Re: Polska mentalność - zamiast pochwalić - dopie 03.08.05, 09:59
          polska mentalnosc - niewazne czy zgodnie z zasadami - byle moje bylo na wierzchu ..
          • Gość: bokaj Re: Polska mentalność - zamiast pochwalić - dopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:21
            to nie jest taka prosta sytuacja...
            chyba nie jest mozliwe, żeby zawodniczka - jakakolwiek - w takim zmęczeniu finiszowym była w stanie panować nad wszystkimi odruchami. dla mnie jak najbardziej wiarygodne jest, że Otylia kompletnie nie wiedziała w tamtych ułamkach sekund co z nią sie dzieje - i nie Ona, a sędziowie maja sprawę rozstrzygać.
            nie wiem, co bym zrobił na Jej miejscu TERAZ. przecież z całą pewnością NIE OSZUKIWAŁA - bo taki finisz to nie jest siedzenie przed ekranem i chłodne kalkulowanie "zrobic tak, czy inaczej...?"
            zawodnik w takich wyczerpujących sportach jest jednak zdany na sędziego.
            • samuraj_jack Re: Polska mentalność - zamiast pochwalić - dopie 03.08.05, 11:35
              nie do konca bym sie z tym zgodzil, ogladajc zdjecia "podwodne" mozna odniesc
              wrazenie, ze specjalnie ulozyla w ten sposob cialo (jak do crowla) ze wydluzyla
              zasieg swoich ramion i dzieki temu "wygrala"
          • Gość: jej Re: Polska mentalność - zamiast pochwalić - dopie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.08.05, 10:23
            Właśnie, a co by to było, gdyby Australijka wygrała w ten sposób?
            • aramba Re: Polska mentalność - zamiast pochwalić - dopie 03.08.05, 13:09
              Jedyna mozliwa odpowiedz - nic by nie bylo. Co najwyzej jakis madrala
              wysmazylby artykul w druga strone, po czym bylibysmy swiadkami albo i
              uczestnikami rownie madrej dyskusji tylko w drugo strone.
      • Gość: milosc Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:31
        jasne ze przeprosic zrzekajac sie medalu stracilaby kupe kasy...pozdro
        milosc
      • Gość: swert Jak ona ma głos;) IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 03.08.05, 11:23
        widzialem z nia wywiad w tv i głos ma jak facet ,nie chcialbym nic sugerowac
        hehehe ale wcale bym sie nie zdziwił...;)
      • Gość: otylek Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.polkomtel.com.pl 03.08.05, 11:38
        co za wspaniały TYTUŁ atrykułu!
        BRAWO GAZETO!
      • Gość: ech... Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:57
        dyskusja pt. "co Otylia zrobić powinna" wydaje mi się bezprzedmiotowa. pomijam
        fakt, czy popełniła błąd. czy też nie.
        ona zrobi to, co uwaza za stosowne. każdy z nas powinien się rozliczyć z
        własnym sumieniem, a nie oceniać czy ktoś inny jest szlachetny i moralny.
        wszyscy zwolennicy tego, by Otylia oddała medal zastanówcie się:
        -ściągaliście kiedyś w szkole? oddajcie świadectwo dojrzałości, nie zdobyliście
        go w sposób czysty i moralny .
        -łamaliście przepisy drogowe, może przekoczyliście dozwoloną prędkośc lub
        zaparkowaliście nielegalnie? zgłoście się na policję, niech wam odbiorą punkty
        i wypisza mandaty.
        -zamiast pracować siedzicie na forum? oddajcie wypłatę szefowi. przecież nie
        pracujecie uczciwie, nie nalezy wam sie wynagrodzenie.
        - itd., itp.

w sporcie były, są i będą błędy i pomyłki. zamiast uderzać w nieswoją pierś,
        nadymać się, szukać dziury w całym i rozliczać innych z błędów (także tych
        domniemanych) radzę być uczciwym na codzień.
      • gedeon2 Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić 03.08.05, 13:25
        troche chyba niesmak i jakis cień niedosytu, że jednak nie na 100% uczciwie, że
        nie zaprzeczyła stanowczo.......
        • aramba Re: Otylia Jędrzejczak: Mogę tylko przeprosić 03.08.05, 14:28
          Pardon, ale jaki niedosyt. Plyniesz na 120% mocy, ostatnich 20 metrow w ogole
          nie pamietasz. Potem jakis trener z Australii cos tam mruczy pod nosem, pan
          dziennikarz publikuje artykul, Ty 10.000 razy puszczasz sobie tasme z zapisem
          video, bedac juz odpowiednio nakreconym przez artykul pana Leniarskiego, i
          jestes coraz mniej pewnym wszystkiego. To nie Otylia jest nie w porzadku, tylko
          nie w porzadku sa ci, ktorzy robia teraz burze w szklance wody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka