Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Lech Poznan, i co teraz?

IP: *.icom.ca 12.06.01, 20:11
    Stalo sie! Sa grunty. Miasto w spolce. Czyli pierwsza czesci planu udana. Ale
    co teraz? Zarzad duzo godol ze jak beda grunty to bedzie nowy powazny inwestor,
    i ze Lech bedzie mial 15 mnl marek rocznie. Swietnie to brzmie, ale czy jest
    realne? Po pierwsze, czy na tych gruntach bedzie mozna wybudowa jakis
    supermarket, bo czytalem ze sa przeznaczone na inne cele. Jesli znajdzie sie
    jakis inwestor, powiedzmy ze bedzie to jakas duza siec supermarketow i beda tam
    chcieli posatwic swoj supermarket to czy beda mogli? A wogole czy sa jakies
    konkretne propozycje czy same plotki?

Ok, powiedzmy ze to nie sa bajki i znajduje sie taki inwestor. Lech nagle z
    biednego klubu staje sie bogatym, dobrze prosperujacym klubem. Jakich pilkarzy
    powinni kupic? Nazwiska podane w innym watku raczej mi nie imponuja. Nie robmy
    z Lecha drugiej Legii ktora kupowala beznadziejne "gwiazdy" i chciala cos
    wygrac. Mysle ze trzeba przedewszystkim kupic ambitnych, mlodych pilkarzy.
    Trzeba zatrzymac w Lechu Tyrajskiego, Slusarskiego, i jeszcze pare innych
    pilkarzy. Lech zawsze mial najlepszych juniorow, trzeba pracowac z mlodymi
    chlopcami, oni beda w przyszlosci sila Lecha. Owszem, pare gwiazd mozna kupic,
    ale ambitnych. Moze bylych pikarzy Lecha? Ciekawe czy Reiss wrcocilby do
    bogatego lecha, bo ten pilkarz jest ambitny i kocha Lecha.

Macie jakies propozycje?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Radost Re: Lech Poznan, i co teraz? tez o Kompani Piwowarskiej IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 23:04
        Jak powiedzial Radek Soltys to dopiero pierwszy krok!! a nalezy wykonac trzy
        tj. Pierwszy zrobiony:)) Drugi to zmiana planu zagospodarowania terenu a trzeci
        to wylonienie dobrego inwestora! Jest inweestor co moze wplacic zaliczke dosyc
        spora! Auchan ma podjac rozmowy na dalszy rozwoj wspolpracy:) nie mozna
        zapominac o deklaracji Elektrimu choc wiadomo ze firma przezywa klopoty(zmian
        prezesa awantura o ERE gsm:(( czy klopoty finasowe portalu Polan a swoja droga
        moze Elektrim moglby zostac inwestorem gruntow przy Bulgarskiej??? wycofal sie
        przeciez z Portu Praskiego... Mlodziez Lech ma zdolna:)) Zakrzewski ,
        Slusarski , Bialek , Jablonski:))! Wzomcnienia sa konieczne przede wszystkim
        obrona!!Zobaczym na razie pozostaje wierzyc w "nos" trenera Baniaka.ale
        Wegrzyna to bym nie chcial:(((
        P.S Drogi prezesie Kompani doprawdy ostatnie wydarzenia na stadionie Legi
        musialy pan ucieszyc bowiem nic lepszego nie moglo sie zdarzyc - wprost
        doskonale wyglaadaly Tablice reklamowe Kompani Piwowarskiej:))) na tle
        plonacego stadionu Legii , zamaskowanych chuliganow bijacych sie z policja i
        piknegoo napisu Wisla szmato co ty na to?? Cudownie mam nadzije ze owe zdjecie
        dotepne na wielu stronach Legii i gazetach oraz obrazki w Tv przyczynia sie do
        do oczywstych skojarzen ze Kompani Piwowarska trzyma z najlepszymi:))) Tak
        trzymac panie Pawle przeciez to panskie slowa "Kompania Piwowarska chce
        widowiska:))!!!!
      • Gość: salog Re: Lech Poznan, i co teraz? IP: 195.216.103.* 12.06.01, 23:34
        Trochę się boję, że nie stanie się cud, na który wszyscy nieco naiwnie liczymy.
        Ciągle nie wiem czt będzie potrzebna zmiana planu zagospodarowania. Nie wierzę
        w Elektrim, to już teraz będzie zupełnie inna firma.
        Sporo dziś czytałem o rzekomywch wzmocnieniach zawodnikami Wisły. To chyba dość
        kontrowersyjna sprawa: z jedenj strony Lech potrzebuje doświadczonych graczy, z
        drugiej boję sie ligowyej armii zaciężnej, którym może brakować serca do gry.
        Boję się, że np. Krzysztof Bukalski może być drugim Fedorukiem... Poza
        wszystkim cała sprawa jest chyba absolutnie nierealna - koszty. Wiem, że
        przemawia teraz przeze mnie kibic, a nie menadżer (którym nie jestem0 ale żal
        mi byłych graczy Lecha, którzy marnują się w innych klubach. Głowacki, Bosacki -
        to powinny być filary Reprezentacji, Piskuła gra w czwartej lidze o Wilku i
        Maćkiewiczu nie wspomnę. Wolałbym, aby pojawili się tu ludzie kochający Lecha.
        No,ale to jest głos kibica, a nie trenera / działacza...
        Trochę się boję, że wszyscy za bardzo liczymy na awans juz w przyszłym sezonie.
        W tym roku przerwa jest szczególnie krótka, a sprawy gruntów nie da się chyba
        przekuć tak szybko na złotówki..
        Co do Kompanii Piwowarskiej to myślę, że nie ma się co dziwić tej firmie. Oni
        chcą sprzedawać swe produkty ogólnopolsko i nie możemy liczyć, że zaangażują
        sie finansowo w lokalny sponsoring. Ja to rozumiem. Ich management jest
        rozliczany z wyników, a tego zaangażowanie w Lecha nie przyniosłoby. Mam
        natomiast pretenje do tej szacownej firmy, że nie potrafi powiedzieć bolesnej
        prawdy prosto w oczy tylko mami wszystkich od kilku lat.
        Mimo wszystko bądźmy dobrej myśli.
        W górę serca, niech zwycięża LECH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Radost Re: Lech Poznan, i co teraz?znow o Kompanii IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 23:46
          Musimy wierzyc!!!! Nasza wiara pomogla Lechowi !!! a bylo naprawde zle!!
          grozila trzecia liga czyli cos czego klub mogl nie przetrwac!! Zaswieci dla
          Lecha slonce!!!
          P.S Oczywiscie niech Kompani powie prawde!!! ale niech nie bedzie beszczelna !!
          Pawle Sudol i specjalisci opowiadja bzdury!!! Sponsoruja Legii(lokalny
          sponsoring???) uzywaj nazwy Lech!!! opowiadaj ze bradzo lezy im na srecu dobro
          poznaskiego sportu!!!bredza po prostu bredza!!! ale szczytem chamstwa byl mecz
          Lecha z Wisla!! otzo w tatmtym udany sezonie piec wielkich tablic reklamowych
          miala firma EB browary ale mecz z Wisla byl w TV i Pawelek wymyslil ze waro
          zaznaczy obecnosc Kompanii na stadionie! i co na jeden mecz ustawil reklamy
          zaslanijac EB!!! Lech musial na to pojsc poniewaz prawa do reklamy mial firma
          Bonka:))))) a ten jak wiadomo z Kompania zyje dobrze!!! Tak wiec firma Eb ktora
          wtedy wspomagla Lecha przez caly sezon , zostal "przykryta" przez
          kompanie...to bylo chamstwo!!!!!!!
      • troy Re: Lech Poznan, i co teraz? 12.06.01, 23:39
        Reis nie wroci tak szybko. Skoro podpisal kontrakt z jakims niemieckim klubem
        (czy to na pewno prawda?) to nie sadze zeby go wypozyczyli Lechowi nawet na
        miesiac. Niemieliby z tego zadnych kozysci, bo a noz jakas kontuzja itd. Mam
        nadzieje ze znajdzie sie pozadny inwestor i ze wreszczei zarzad Lecha podpisze
        rozsadna umowe i powstana korty, plywalnia i inne obiekty ktore moglyby
        przyniesc zysk dla klubu. Wg mnie najlepiej nie szukac daleko i znalezc jakas
        poznanska firme (albo taka ktora ma duze inwestycje na terenach Poznania), bo
        to moze przyniesc wieksze korzysci dla obu stron. Oby stalo sie to jak
        najszybciej, zebysmy juz w przyszlym sezonie swietowali awans.
        • Gość: misza Re: Lech Poznan, i co teraz?głównie do Radosta IP: *.elite.com.pl 13.06.01, 11:44
          Radost masz absolutną rację. Ale przecież nikt nie każe nam kupować piwa Lech.
          Może jak przestanie im się kasa zgadzać w Wielkopolsce to zmieniązdanie. Marzę
          o czasach, w których taki Sudoł będzie sie prosić Lecha o możliwość
          umieszczenia reklamy na stadionie (oczywiście to nierealne, choć w Anglii-
          Manchester Utd. tak jest). Ale wróćmy na ziemię. Niestety prawdą jest, że samo
          przekazanie gruntów może być kotem w worku, bez zmiany planu zagospodarowania
          przestrzennego te grunty mogą służyć jako pole biwakowe lub parking. Zmiana
          planu potrwa kilka miesięcy, oby nie dłużej. Poczekajmy zoptymizmem i
          wydawaniem pieniędzy, których jeszcze nie ma...
      • Gość: PRAC Re: Lech Poznan, i co teraz? IP: 195.117.73.* 13.06.01, 12:39
        Ciekawe jaki wariant wybiora działacze, czy zatrudnią starych ligowych
        wyjadaczy tak jak w Pogoni, czy będą budować przyszłość Lecha w oparciu o
        młodych ambitnych piłkarzy. Patrząc na tabelę rundy wiosennej (Pogoń na 15
        miejscu!) każdy zdrowo myślący wybierze drugi wariant. Dobry piłkarz to nie
        tylko umiejętności i doświadczenia, ale w równej mierze ambicja - pokazali to
        nasi piłkarze, którzy odpowiedni zmotywowani przez trenera i nas Kibiców Lecha
        tak wspaniale grali na wiosnę. A może warto postarać się o powrót byłych
        piłkarzy Lecha, takich, którzy kochają go tak jak my - np. Bosacki.

Pozdrowienia dla wszystkich fanów Kolejorza
        • Gość: misza Re: Lech Poznan, i co teraz? IP: *.elite.com.pl 13.06.01, 15:11
          Z doborem piłkarzy trzeba bardzo uważać. Osobiście wolałbym, aby nie popełniono
          tego błędu co w Pogoni czy Legii- zlepek pilkarzy z nazwiskami, którzy nie
          czują klubu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka