Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gollob + Protasiewicz - znowu razem.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 15:08
    Właśnie przeczytałem poniższy tekst, który mówi o atmosferze jaka panowała
    podczas niedawnych DPŚ:

To dzień, który będziemy długo pamiętać. Będę płakał, wiem o tym mówił,
    próbując zatamować łzy, Tomasz Gollob. Animozje zostawiliśmy w domu, by
    stworzyć zespół dodał Piotr Protasiewicz.

Były obawy, że naszych zawodników podzielą niesnaski, bo nie wszyscy za sobą
    przepadają. Oni jednak potrafili skoncentrować się wyłącznie na sporcie.
    Polska drużyna Tomasz Gollob, Jarosław Hampel, Rune Holta, Piotr Protasiewicz
    oraz Grzegorz Walasek w fantastycznym stylu wygrała we Wrocławiu Drużynowy
    Puchar Świata. Nawet Szwedzi, którzy mieli być naszymi najgroźniejszymi
    rywalami, nie mieli absolutnie nic do powiedzenia.

Zastanawiam się czy to możliwe aby Tomek z Piotrkiem w przyszłości mogli się
    znowu razem ścigać w Polonii. Wiem, że zdania na temat Tomka są podzielone
    ale naprawdę z chęcią bym znów popatrzył jak śmiga po bydgoskiej zewnętrznej.
    Czy Tomek wg Was mógłby wrócić do Polonii?

Pozdrawiam
    Damian
    Obserwuj wątek
      • Gość: byzydura Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: *.tvgawex.pl 10.08.05, 15:12
        jeśli przyjdzie Tomek, to Protas odejdzie, bo nie będzie chciał oddać opaski
        kapitana (nie powiem, co myśle o nim jako o kapitanie drużyny).
        a na razie nie ma kasy na Tomka, niestety.
        • Gość: damian Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 15:24
          Z tą kasą to nie wiadomo. Inaczej może kosztować Tomek gdy mu nie zależy a
          inaczej gdy zależy na jeździe w Polonii. Słyszałem, że generalnie chce tutaj
          wrócić.
          • Gość: . Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:06
            Tylko nie Gollob x 3!!!
          • Gość: jack Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:16
            Tu nie chodzi o Tomka ani o kasę za kadencji Tylingera i Sawarskiego klan
            Gollobów nie zawita do Bydgoszczy i moim zdaniem dobrze.Kasa kasą ale są
            granice przyzwoitości Tomek z klanem wydoił Polonię z kasy i zwiał. Teraz wydoi
            jaskółki i też zwieje tylko ciekawe dokąd.
      • Gość: kibic Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: 83.238.70.* 10.08.05, 19:58
        nie... no stary... ile można w kółko dalej to drążyć... temat przewałkowany na
        maxa!!!
        i każdy tu piszący ma własne zdanie!
        również ja... nie chcę Gollobów, SLDowskiej mafii, i innych pasożytów co tylko
        sobie kabzę nabijają kibiców kosztem!
        zresztą widać że i bez Gollobów można zająć pierwsze miejsce w lidze, a z ich
        osobami ten sukces byłby pewnie o 50% droższy i więcej by było konfliktów w
        drużynie!!!
        • Gość: Iviiiii;] Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:10
          jeśli przebijecie ofertę Tarnowa, na pewno wróci.
          • Gość: Mario Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: *.inferno2.dyndns.org / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 20:48
            Myślę że możliwość jazdy Pepe z Golobami jest niemożliwa :) Jakby co to Pepe
            zawsze moze na jeden sezon zostać "100 % Krzyżakiem" :)
            Ale ciekawe co będzie po tym sezonie jak z Tarnowa odejdzie Rafineria
            Trzebinia, może dlatego Gollobowie spoglądają na Bydgoszcz gdzie jest już
            wieksza kasa ?
            • szczurek1983 Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. 10.08.05, 21:19
              Tomek to niewątpliwie świetny żużlowiec i potrafi jeździć tak że można wpaść w
              zachwyt. Z Protasiewiczem w jednym zespole...sam Tomek tak ale wiadomo że on
              porusza się z "teamem" a wtedy kolejne zadymy w klubie gotowe.
              Poza tym Gollobowi nie mogę jakoś zapomnieć odejścia, ale nie tego że poszedł za
              większą kasą tylko że zawsze mówił "kibice są dla niego najważniejsi" a kiedy
              chcieli składać się na jego kontrakt...
              W każdym razie nadal podziwiam jego piękną jazdę i klaszczę gdy wygrywa wyścig w
              SGP, niestety ostatnio to rzadkość.
              • Gość: bydgoszczanin Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: 212.122.214.* 11.08.05, 00:11
                jeżeli chodzi o golloba i team to niech sobie jeżdża nawet dla rosyjskich
                nafciarzy, byle by do bydzi nie wracali! za dużo afer, "meczów" w parkingu jest
                z nimi związanych! teraz w polonii jest spokój i niech tak zostanie!
                owszem polonia może zgodzic się aby w bydzi gollob zorganizował sobie
                pożegnalny turniej ale tylko i co najwyżej tyle!
                jest pewnym że protas odjedzie jak wrócą gollobowie - i jest tez faktem że
                relacje między tomkiem i protasem zepsuły się jak jacus wrócił z banicji
                pilskiej do bydzi w pakiecie z papą. wtedy w młodszego golloba wstapił diabeł!
                pamiętam jak na turnieju imp w bydzi podczas jednego z biegów po wyprzedzeniu
                protasa pokazywał mu jedną reką gest który angole nazywaja fuck you.
                a gollobomanom przypominam teksty papy z 2003 roku i 2004 roku, papy w których
                składał de facto polonie fo grobu - i nie czuł się z tego powodu nieszczesliwy!
                gollob jako jeździec by się przydał, gollob z pakietem w parkingu to smiertelne
                zagrożenie dla polonii! Zresztą słyszałem tu i ówdzie że prezes jest na
                szczeście niewrażliwy na gollobów nawet gdyby chcieli wrócic do bydzi. teraz
                trwa budowa ciekawego zespołu i niech tak zostanie!
                a gollobom życzę jak w jaskółkowie stanie się za biednie aby sobie poszli do
                maga ruskiego - wszak od ładnych paru lat wzdychał za naszym mistrzem
                kierownicy ale zawsze było cos nie tak! mag ruski ma problemy z zespołem i ....
                mistrzem ceremoni który mu zespoł rozpieprza od środka niczym jakiś konrad
                wallenrod. teraz mag ma dylemat wypieprzyć pół zespołu - wszak w ostatnim meczu
                najwyrazniej klej puścił - czy tez wypieprzyć mistrza ceremonii. przy tym
                pierwszym wariancie pakiet gollobów by pasił magowi!
                • cancro Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. 11.08.05, 08:17
                  Gość portalu: bydgoszczanin napisał(a):

> a gollobom życzę jak w jaskółkowie stanie się za biednie aby sobie poszli do
                  > maga ruskiego - wszak od ładnych paru lat wzdychał za naszym mistrzem
                  > kierownicy ale zawsze było cos nie tak!

Jeśli uchodzisz za takiego znawcę, to powinieneś wiedzieć to, co wie każdy
                  wrocławski wróbel. T. Gollob juz dawno jeździłby z plastronem Atlasu, ale nie
                  jeździ z tych samych przyczyn, dla których i Ty nie chcesz go w Polonii - ofset.
                  O ile jeszcze "żużlowca specjalnej troski" możnaby jakoś tolerować, to przywódcy
                  klanu nie może znieść nawet kreowany w Bydgoszczy i Toruniu na zbrodniarza
                  prezes Rusko.

> mag ruski ma problemy z zespołem i ....
                  > mistrzem ceremoni który mu zespoł rozpieprza od środka niczym jakiś konrad
                  > wallenrod. teraz mag ma dylemat wypieprzyć pół zespołu - wszak w ostatnim
                  > meczu najwyrazniej klej puścił
                  To prawda, że miniony (tak, tak, takim jest dla Wrocławia) sezon byl
                  przysłowiowym chudym rokiem we wrocławskim żużlu. Ale która z drużyn takiego nie
                  miała?

>- czy tez wypieprzyć mistrza ceremonii. przy tym
                  > pierwszym wariancie pakiet gollobów by pasił magowi!
                  Wina za tak cienkie wyniki leży po stronie zawodników, którzy nie potrafili
                  udźwignąć ciężaru jaki na nich złożono. Ubiegły sezon był tak udany, bo Sparta
                  jeździła bez obciążeń, tak jak w tym roku Polonia. Wubiegłym roku naszej
                  drużynie "fachowcy" nie dawali szans na utrzymanie w lidze, tak jak na początku
                  tego sezonu Polonii.
                  Co do pakietu (ja mówię ofsetu) patrz wyzej. Kibice we Wrocławiu chętnie
                  widziliby Tomka z plastronem Atlasu. Ale tylko jego!
                  PZDR!
                  • Gość: kibic Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: 83.238.70.* 11.08.05, 11:09
                    cancro napisał:

> Gość portalu: bydgoszczanin napisał(a):
                    >
                    > > a gollobom życzę jak w jaskółkowie stanie się za biednie aby sobie poszli
                    > do
                    > > maga ruskiego - wszak od ładnych paru lat wzdychał za naszym mistrzem
                    > > kierownicy ale zawsze było cos nie tak!
                    >
                    > Jeśli uchodzisz za takiego znawcę, to powinieneś wiedzieć to, co wie każdy
                    > wrocławski wróbel. T. Gollob juz dawno jeździłby z plastronem Atlasu, ale nie
                    > jeździ z tych samych przyczyn, dla których i Ty nie chcesz go w Polonii - ofset
                    > .
                    > O ile jeszcze "żużlowca specjalnej troski" możnaby jakoś tolerować, to przywódc
                    > y
                    > klanu nie może znieść nawet kreowany w Bydgoszczy i Toruniu na zbrodniarza
                    > prezes Rusko.

dobrze powiedziane! to, że Tomek już od ładnych kilku lat mógłby jeżdzić w
                    Atlasie to oczywiste, i pewnie przed sezonami 97, 98 czy 99 dostawał większe
                    pieniądze od Ruski, ale wtedy zostawał w Polonii, bo wiedział gdzie jest jego
                    miejsce (oczywiście gdzie jego kasa i SLDowskie układy też), aż widocznie w 2004
                    wypiął się na Polonię i wszystkich bydgoskich kibiców postanowił krótko mówiąc
                    "osr.."!!!

>
                    > > mag ruski ma problemy z zespołem i ....
                    > > mistrzem ceremoni który mu zespoł rozpieprza od środka niczym jakiś konra
                    > d
                    > > wallenrod. teraz mag ma dylemat wypieprzyć pół zespołu - wszak w ostatnim
                    >
                    > > meczu najwyrazniej klej puścił
                    > To prawda, że miniony (tak, tak, takim jest dla Wrocławia) sezon byl
                    > przysłowiowym chudym rokiem we wrocławskim żużlu. Ale która z drużyn takiego ni
                    > e
                    > miała?
                    >
                    > >- czy tez wypieprzyć mistrza ceremonii. przy tym
                    > > pierwszym wariancie pakiet gollobów by pasił magowi!
                    > Wina za tak cienkie wyniki leży po stronie zawodników, którzy nie potrafili
                    > udźwignąć ciężaru jaki na nich złożono. Ubiegły sezon był tak udany, bo Sparta
                    > jeździła bez obciążeń, tak jak w tym roku Polonia. Wubiegłym roku naszej
                    > drużynie "fachowcy" nie dawali szans na utrzymanie w lidze, tak jak na początku
                    > tego sezonu Polonii.

a tu chyba coś Ci się pokiełbasiło... w tym roku Polonii może nie dawano szans
                    na mistrzostwo, ale na sprawienie jakiejś przyjemnej niespodziewanki, natomiast
                    "lecieć" miał Apator!!! ale na tyle poleciał, że wzniósł się dosyć wysoko :)

> Co do pakietu (ja mówię ofsetu) patrz wyzej. Kibice we Wrocławiu chętnie
                    > widziliby Tomka z plastronem Atlasu. Ale tylko jego!
                    > PZDR!
                    >

ale w sumie po co Wam Gollob, skoro i tak nie zdobędziecie złota :)
                    tyle razy w ciągu ostatnich lat po frajersku oddawaliście tytuł DMP, że po co to
                    Wam? :)))
                    szkoda Waszych nerwów :)
                    • cancro Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. 11.08.05, 22:43
                      Gość portalu: kibic napisał(a):

> ale w sumie po co Wam Gollob, skoro i tak nie zdobędziecie złota :)
                      > tyle razy w ciągu ostatnich lat po frajersku oddawaliście tytuł DMP, że po co t
                      > o
                      > Wam? :)))
                      > szkoda Waszych nerwów :)

No właśnie, z zawodnikiem takiej klasy Atlas (Sparta) byłby nie do objeżdżenia.
                      Drużynie brakuje przywódcy. Zobacz kim był Drabik w ub. sezonie. Przyznam, ze ja
                      sam nie doceniałem jego roli :-( Niestety, Jarek Hampel mimo całej sympatii jaką
                      dla niego żywię, w tej roli nie potrafił zastąpić Drabola :-( Czy sprostałby jej
                      T. Gollob? Odpowiedz sobie sam - czym byłaby Unia T. bez niego?
                      PZDR!
                      • Gość: kibic Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: 83.238.70.* 11.08.05, 23:15
                        a ja z niewymowną radością widzę, czym jest moja ukochana Polonia bez
                        Gollobów!!! :)))
            • Gość: jack Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:23
              Trzebinia w 2006 już klanowi Gollobów tyle nie zapłaci , więc może do Rzeszowa
              albo lepiej do Piły ha ha ha . Bo ja ich w bydgoszczy już nie chcę.
            • Gość: jack Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 16:28
              Chłopie -Jełopie tylko nie krzyżakliem nie obrażaj pożądnych sportowców.PEPE
              jest pełnym profesjonalistą w przeciwieństwie na przykład do ĆPUNA JACKA G.
      • cancro Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. 11.08.05, 07:56
        Moim zdaniem podniecać się nie ma czym. Oczywiście piszę o tym jakoby nasi
        reprezentanci stanowili zespół. W sytuacji, w której w każdym z biegów
        występował tylko jeden reprezentant kazdego z zespołów, kazdy zawodnik musiał
        liczyc tylko na siebie. Dlatego uważam, że należy zachować ostrożność pisząc o
        naszej reprezentacji jako o zespole. Moim zdaniem do znakomitej jazdy naszych
        orłów motywowały:
        1. Kasa obiecana przez PZMot;
        2. Możliwość wynegocjowania lepszej kasy przy podpisywaniu nowych kontraktów.
        Tys prowda i tys dobze!
        • Gość: byzydura Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: *.tvgawex.pl 16.08.05, 10:46
          naprawde kibicu cieszysz sie, ze jezdzi u nas tylko jeden (mizerny niestety,
          ale moze jeszcze cos z niego bedzie) wychowanek, a prawie cały sklad wywodzi
          sie lub kiedy startowal dla klubu z Torunia (nie zebym teral miał jakies
          animozje, ale rywal zza miedzy to troche zazdrosc o wychowankow w mojej ekipie
          bierze)
      • Gość: RAZEM Re: Gollob + Protasiewicz - znowu razem. IP: *.torun.mm.pl 25.10.05, 21:47
        No to Gollob i PePe znów razem w.. GP :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka