Gość: koles odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 22:57 Ja juz nie mogę ostatnio tylko giną ludzie Codziennie się musi coś złego dziać. [*] to dla was wszystkich którzy zgineliscie w tym miesiącu w wypadku. Otylio trzymaj się nie wiem jak cięzko ci jest ale moge to sobie wyobrazić trzymam za ciebie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
crashoverride24 Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! 01.10.05, 22:59 Na jej miejscu wolalbym sam zginac i nie miec poczucia winy prawdopodobnie do konca zycia. Straszna tragedia, czarny tydzien na polskich drogach. Na pewno bedzie sie jej trudno pozbierac i wrocic do sportu. Moze w ogole zrezygnuje z kariery, z drugiej strony co innego w zyciu pozostaje jej do robienia. Wyrazy wpolczucia dla Ciebie Otylio. Zapalam swieczke dla Twojego brata [*]. W takich chwilach zycie nie ma sensu. W jednej sekundzie jej zycie stalo sie koszmarem, a byla czlowiekiem sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na temat "w jednej sekundzie jej zycie stalo sie koszmarem" IP: *.fbx.proxad.net 01.10.05, 23:36 Z rachunku prawdopodobienstwa wynika ze jezdzenie po polskich drogach z szybkoscia przekraczajaca 150 km na godzine wczesniej czy pozniej konczy sie smiertelnie albo dla kierowcy albo, co jeszcze gorsze, dla innych niczemu niewinnych uzytkownikow drog. To nie "jej zycie stalo sie koszmarem" tylko ona je takim swoja nieostrozna jazda zrobila. Odpowiedz Link Zgłoś
crashoverride24 Re: "w jednej sekundzie jej zycie stalo sie koszm 01.10.05, 23:49 Pozostane przy swoim zdaniu, ze jej zycie stalo sie koszmarem. Niewazne czy byla to jej wina czy nie (do konca jeszcze tego nie wiemy). Pomysl o jej psychice. Bez psychologa raczej sie nie pozbiera. Jak bys jej tak powiedzial, dobilbys ja ostatecznie, w bardzo trudnej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Otylio! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:00 Otylio - badz silna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandarynka Abonenci Orange jej kupili narzędzi śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:06 Ciekawe czy nadal będzie występować w reklamach PTK Centertel ? Może jej przypadek dobrze by wykorzystać w kampanii prewencyjnej. Szkoda niewinnego brata, który jutro by obchodził urodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca kier Re: Abonenci Orange jej kupili narzędzi śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:08 nie ma idei, to i reklam pewnie nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melcox Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.qzyni / *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:04 Pani Otylio, szczerze współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atmat Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 01.10.05, 23:08 to ogromna tragedia. zginal mlody czlowiek... moze ta sytuacja i niedawna smierc Arka Golasia powinna uswiadomic niektorym ludziom, ze te wszystkie zabezpieczenia, ABSy, poduszki rzeczywiscie pomagaja, ale NIE ZWALNIAJA OD MYSLENIA... na zdjeciach widac jak wyglada samochod, ktorym Otylia jechala. co tu moglo pomoc?? moze mniejsza predkosc, troche mniej brawury ze strony malo doswiadczonego kierowcy... nie winie tutaj nikogo, ale moze ten wypadek ustrzeze choc jedna osobe przed popelnieniem takiego bledu... wyrazy wspolczucia [*] Odpowiedz Link Zgłoś
ex_is Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! 01.10.05, 23:23 Znamy już w zarysie przebieg wypadku i przyczyny ale nie wiemy i nie dowiemy się co się działo w samochodzie bezpośrednio przed wypadkiem. Być może brat ją prowokował? "Otylka wyprzedzaj, co się będziesz wlokła za tymi żółwiami?" czy coś w tym rodzaju. Jeżeli takie coś miało miejsce to oczywiście nie powinna go posłuchać ale zawsze istnieje prawdopodobieństwo że szaleńcza jazda Otylii miała miejsce przy pełnej akceptacji jej - już zmarłego niestety - brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tete Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: 193.29.205.* 02.10.05, 12:23 Pewnie sam jest sobie winien?! Czlowieku opanuj sie mozesz bronic Otylii ale sa pewne granice przyzwoitosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczynazbagien Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.chelm.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.05, 23:19 a ja chiałam tylko powiedzieć, że mi jest naprawde przykro.zasmuciło mnie to wszystko i bedę sie modlić za nich oboje.kochamy Cie Otylka.pozytywne fluidy płyną w Twoją stronę z całej Polski.E Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampir Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 01.10.05, 23:20 wracaj do zdrowia,jezeli chodzi o brata to wyrazy glebokiego zalu.PAMIETAJ,ZE MASZ JESZCZE NAS,nie zatrac sie w rozpaczy,prosimy.wieczne odpoczywanie racz mu dac PANIE a swiatlosc niechaj mu swieci niech odpoczywa w pokoju wiecznym AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inowrocław Wyrazy wspołczucia dla rodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:23 Dla Szymona [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kraków Re: Wyrazy wspołczucia dla rodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:46 [*] dla Szymona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: 212.122.214.* 01.10.05, 23:23 wspołczuje jej , mój kuzyn wjechał na tory nie zauwazył drezyny zgineło jego dziecko w samochodzie prokurator wołal dla niego 8 lat wiezienia jestem ciekaw ile bedzie wołał dla otylii, zycze jej duzo zdrowia ale jestem ciekaw czy sa w tym kraju równi i równiejsi Odpowiedz Link Zgłoś
obyw.kane równi i równiejsi 01.10.05, 23:48 Wiesz, racja - gdyby to anonimowa malolata jadaca limuzyna zabila wspolpasazera przy wyprzedzaniu na oslep, jakos inaczej brzmialyby naglowki gazet, a i reakcje ludzi bylyby inne. Wiem, ze Otylia jest duma narodowa, ogolnie wielbiona i aktualnie na topie (jej sportowe osiagniecia podziwiam rowniez), ale wobec niektorych postepkow nie ma zmiluj, niestety. Gdyby zginal nie jej brat, ale niewinna osoba trzecia (np jadaca prawidlowo swoim pasem) - to co ona powiedzialaby rodzinom takiej ofiary? Gorzka lekcja pokory w zyciu, ale niektorzy widac nie sa w stanie nauczyc sie jej na kursach korespondencyjnych, tylko na zajeciach praktycznych. [*] dla chlopaka. Rgds, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy ZABIŁA BRATA!!! Nie jesteśmy z nią!!! IP: *.crowley.pl 01.10.05, 23:27 Trzeba to nazwać po imieniu: zabiła własnego brata! 180km/h, wyprzedzanie na trzeciego sznura tirów. Do więzienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esther Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: 195.217.52.* 01.10.05, 23:27 Wyrazy wspolczucia ... to przede wszystkim. I trzymaj sie, Kobieto, mimo wszystko Staram sie nie myslec kategoriami "slawny i bogaty, niech ma lyzke dziegciu", ale _za_ czesto zdarzalo mi sie widywac "dzieciaki", ktore za szybko doszly do za duzej kasy ... nie zawsze konczylo sie az tak tragicznie, ale pieniadze nie na wszystkich dobrze dzialaja ... Ciekawe swoja droga, gdyby zginal nie brat, ale osoba postronna - co wtedy ? No comment ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny 35 180 km 1 rok prawka-stop wariatom drogowym IP: *.net.pulawy.pl 01.10.05, 23:29 Odpowiedz Link Zgłoś
cynek2003 Prędzej, prędzej, prędzej.... 01.10.05, 23:29 ...i takie są skutki szaleńczej jazdy. Wszystkim "spieszącym się" życze miłej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:32 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.chello.pl 01.10.05, 23:40 Przykro i cholernie smutno. Znów prowadziła kobieta młoda i znów ginie pasażer młody mężczyzna, jestem kobieta ale może baby lepiej niech nie prowadzą. Sama jestem kierowca i to zawodowym prowadzę tramwaj 5 lat bez jednej kolizji i to w Warszawie wiem jak jeżdżą młodzi koszmar dobry wóz i brawura a inni niech zazdroszczą i sie boją to ich filozofia chyba jednak głupia. Wyrazy współczucia dla wszystkich których dotknęła ta śmierć jak i ta wczorajsza w Białymstoku.Młodzi mają zdobywać świat ale chyba nie na tak krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Podano gdzieś z jaką szybkością jechała ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.home1.cgocable.net 01.10.05, 23:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRI$$ Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:44 Otylko! Nie załamuj się tym, co piszą na tym forum wszystkie przemądrzałe hieny. Przede wszystkim chciałbym wyrazić współczucie całej Waszej Rodzinie i zapewnić o modlitwie za Brata, Ciebie i Rodziców. Jeśli jeździłaś za szybko, przestaniesz. Nie nam Cię osądzać. Każdy z nas popełnił niejedno zło. Powtórzę za jednym z poprzedników: "Otylio, nawet z najgorszej zyciowej sytuacji mozna wyjsc. Ty tez z tego wyjdziesz..." Potęp swoją brawurę, wyspowiadaj się jeśli wierzysz w Boga, a potem - odrzuć popełnione zło i więcej nie wiń się za śmierć Brata, nawet jeśli jesteś jej winna. To nie może złamać Ci życia. Bóg przyjmuje nawróconego z miłością. Pływaj dalej i zwyciężaj. Nigdy nie przejmuj się hienami. Są i będą pożałowania godne. (Zajrzyjcie we własne sumienia - nikt z nas nie jest bez grzechu. Nie nam osądzać!) Jesteś silna, a my, Twoi bracia i siosry w człowieczeństwie jesteśmy z Tobą, Otylko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Wyspowiadaj się? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.10.05, 00:20 Czyli po zabiciu człowieka wystarczy sie wyspowiadac i juz wszystko jest w porządku? No nie wiedziałem że to takie proste. zaraz wezme nóż i zaszlachtuje pare osób na osiedlu, potem sie wyspowiadam i wszystko będzie gites. Hienami nazywasz ludzi wyrażających swoją dezaprobate dla piratów drogowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gresu Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.skynet.net.pl 02.10.05, 11:32 Posłuchaj świętoszku.. Może lepiej te wszystkie głupie dyrdymały osobiście Otylce opowiesz, kiedy się spotkacie razem gdzieś na drodze z Warszawki do Nieba.. Ty ze swoją rodziną: 60 serdeczności na godzinę, Otylka ze swoją 19-tnią kumpelką 180 uprzejmości na godzinę.. Może opowiesz nam wszystkim, czego cię to zdarzenie nauczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
inu1 Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! 01.10.05, 23:45 Z tego, co słyszałem od zaprzyjaźnionego dziennikarza sportowego, Otylia miała prawo jazdy od bardzo niedawna- półtora, czy dwóch miesięcy. Tym bardziej ta tragedia boli. Czy podniesie się z tego? Mam nadzieję, że wybitna psycholog sportowa, Beata Mieńkowska zrobi swoje. Ale czy po takiej tragedii chce się w ogóle myślec o sporcie, mimo, że ten sport był całym życiem? Mimo wszystko wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.home1.cgocable.net 01.10.05, 23:48 przepraszam... a kto prowadzil i wyprzedzal caly sznur samochodow chryslerem? zapomniala panienka, ze to nie plywalnia? mieli jej wszyscy zjezdzac z drogi? Nie mam poblazania dla ludzi, ktorzy prowadza samochod i wydaje im sie, ze wszyscy powinni im ustepowac z drogi. I co teraz? brat nie zyje. zawsze winien jest kierowca i kierowca zazwyczaj jakos sie tam wykaraska. to ONA wymijala sznur samochodow, nie odwrotnie, nikt w nia nie walnal. Nie wiem, dlaczego tutaj tak placzecie. Tragedia, i owszem, ale baba durna, niestety. Wcale mi jej nie zal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ania Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.chello.pl 01.10.05, 23:50 trochę racji ale to i tak strasznie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.home1.cgocable.net 01.10.05, 23:58 Mnie nie boli. nie mam poblazania dla idiotow, oni zabijaja innych, nie siebie.Wierzyc mi sie nie chce, ze wiekszosc postow wspolczuje babie, ktora swoja bezmyslnoscia spowodowala smierc wlasnego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.chello.pl 02.10.05, 00:11 Ciebie nie boli ale ten ból przyjdzie gdy pomyślisz o innych nie współczuję jej choć może trochę ale przede wszystkim tym co są na drodze i giną przez głupote innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Wariactwo drogowe popularne wciąż.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:56 Jakże śmieli nie ustąpić jej miejsca na drodze, że musiała biedna na drzewo wjechać przy szybkości 180 km/godz. Przecież to jechała mistrzyni olimpijska.. wiec należy się jej pusta droga. To skandal, trzeba odwołać zarząd dróg publicznych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wariactwo drogowe popularne wciąż.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.10.05, 00:05 czekamy...pomrocznosc ciemna zapewne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Uspokojcie sie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:15 Do cholery jasnej uspokojcie sie!!To byl wypadek!!A wypadek przewaznie spowodowany jest z czyjejs winy,z czyjejs nieodpowiedzialnosci!!Myslicie,ze ona w tym momencie nie obwinia siebie??Ze nie wie,ze swoja brawura zabila brata??Troche szacunku dla niej,dla jej rodziny a przede wszystkim sp.Szymona!!Ostatnie tygodnie sa tragiczne....zginelo mnostwo mlodych ludzi...dlaczego nikt nie obwinial Agnieszki Golas??Dlaczego nikt nie obwinial sp.kierowcy autokaru z wczorajszego wypadku??Dlatego,ze wypowiadali sie przede wszystkim ludzie rozsadni,z szacunkiem,ktorzy rozumieja powage chwili!!To nie jest czas na obwinianie!!Teraz nalezy sie dla niej spokoj,wsparcie psychiczne!!Jest mloda a osiagnela wiele - wszysycy sie cieszyliscie z jej medalow,byliscie dumni,byliscie z nia.... a teraz co??Ona pomaga chorym i potrzebujacym dzieciom!!Teraz ona jest potrzebujaca a wy ja obrzucacie kamieniami!!Wstydzcie sie,bo nie macie za grosz szacunku!!Ciekawe czy wy wszyscy zawsze grzecznie i zgodnie z przepisami jezdzicie po polskich,beznadziejnych drogach??!!Ludzie troche szacunku - na osady przyjdzie jeszcze czas,ale na pewno to nie wy powinniscie ja sadzic!!! Dla rodziny i Oti wyrazy wspolczucia i zalu a dla Szymona... <'> <'> <'> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USPOKÓJCIE SIĘ STOP WARIATOM NA FORUM!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:26 CISZEJ Z OBWINIANIEM. CISZEJ DLA SZYMONA.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <'><'><'> USPOKÓJCIE SIĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:29 STOP KOMENTOWANIU SMIERCI I TRAGEDII!! PROSZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S T O P A P E L IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:31 NIE KOMENTUJCIE TRAGEDII I SMIERCI. BEZ KOMENTARZA. SMIERC JEST OSTATECZNA. PO NIEJ MILCZYMY. ONA SIE BEDZIE Z TYM ZMAGAC. A WY CISZA. TO NIE WASZA SPRAWA. TYM RAZEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Piratów trzeba napiętnować IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.10.05, 00:45 Apeluj sobie do usranej smierci ale jesli ktos nie zgadza sie z bezmyslnościa na drogach to ma prawo do wyrażania swojej dezaprobaty dla piratów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerazona!! Uciszcie sie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 01:02 Wiekszosc z was krzyczacych tutaj - morderczyni,zabila - to piraci!!Zrobiliscie z tego sensacje,bo zawinila osoba znana,ktora sie zasluzyla,ktora pomaga innym!!To wy zastanowcie sie nad tym co robicie!!Czy jestescie tak czysci,zeby rzucac obelgami w innych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Mylisz się IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.10.05, 01:14 J tak samo napiętnowałem kierowcę autobusy w którym zgineło tyle dzieciakow. Tamten kierowca nie był 'kims znanym' więc Twoja teoria spisku mija się z prawdą. Każdego pirata należy wytknąć palcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczona Re: Mylisz się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 01:36 To zacznijcie od siebie......wytknijcie tutaj sobie bledy jakie popelniliscie na drogach!!Prosze bardzo - zaczynajcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Prosze bardzo IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.10.05, 01:45 Moje błędy na drogach to ... No własnie, mam prawko ponad sześć lat i ani jednego wypadku bo myslę kiedy prowadzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsjsj Re: Prosze bardzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 11:45 ale nie myslisz co piszesz i kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Prosze bardzo IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.10.05, 13:02 Ależ myślę co piszę. Teraz sobie myślę o piratach drogowych którzy co roku zabijaą tysiące ludzi na naszych drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jastan Re: Mylisz się IP: *.provider.legnica.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 03:14 STOP WARIATOM NA DRODZE,STOP WARIATOM NA DRODZE,STOP WARIATOM NA DRODZE,STOP STOP STOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrrr Re: Mylisz się IP: *.krakow.pl 02.10.05, 11:01 Chłe, chłe... czasem jeżdżę szybciej niż pozwalają przepisy ale przejechałem dotychczas około 150 tys. km. i nie miałem żadnego wypadku (dobra, raz wjechałem w drzewko... przy cofaniu :-). Tym niemniej, jeśli go spowoduję to będę odpowiadał przed sądem jak każdy - bez taryfy ulgowej. A w przypadku Otylii to bardzo wątpliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
abstrakt2003 Nawet gdy ktoś kogoś morduję!? 02.10.05, 11:28 W każdym przypadku tak bedziesz apelował czy tylko w przypadku "znanych i kochanych"? PS Brzydzi mnie taki realtywizm moralny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek A dlaczego ciszej!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 06:58 Wariatka jechała 180 km/h, wyprzedzała kolumne tirów przy braku dostatecznej widoczności! NIC TYLKO GŁUPOTA I BRAK WYOBRAŹNI!!!! PS Podobno prawko zrobiła kilka miesięcy temu!? Kto rozsądny przy tak nikłym doświadczeniu TAK jeździ!~? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniej Obłudna Re: Wariactwo drogowe popularne wciąż.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.05, 00:27 Ludzie, odpuście trochę. Też myślę,że głupio zrobiła, ale poniosła już straszną karę. I jeszcze poniesie - niezależnie od tego czy trafi za kratki czy nie. Co Wy tacy chętni do osądzania? Pewnie Ci co najwięcej jadu wylali na tym forum, sami nie raz zachowali się jak idioci, tylko mieli więcej szczęścia. Ona go nie miała. Ja tam nie raz jechałam jak wariatka, bo się spieszyłam na BARDZO WAŻNE SPOTKANIE. Żałosne co? I co się natrąbiłam i od żółwi nawyzywałam wlokących się 50/h. No co nikt z Was nie pamięta, jak klął na zawalidrogę, pędząc do roboty? Albo jak go szlag trafiał za kolumną TIRów w drodze nad słoneczne morze? Może lepiej wyciągnąć trochę wniosków po cichu i dla samych siebie, zamiast dobijać dziewczynę. Pomyślcie przez sekundę, jak Wy byście się czuli na jej miejscu. Kimkolwiek by była. Współczuję jej. I ciarki mnie przechodzą na myśl, że mogłabym być w jej skórze. Pani Otylio, mam nadzieję, że nie nikt Pani nie pozwoli czytać tego forum, ale jeśli już tak się zdarzy - życzę hartu ducha. Każdą tragedię da się przeżyć - to bezlitosne, a zarazem optymistyczne, prawo natury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cisza Re: Wariactwo drogowe popularne wciąż.... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.10.05, 01:10 "... Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień..." przeczytałam już ponad 150 waszych opini i nie wiem skąd te wypadki skoro tylu z Was moi drodzy doskonale wie jak prowadzić samochód, wie ponieważ wydaje osąd na ten temat.To bardzo smutne co spotkało dziś kolejnego człowieka, czlowieka zwykłego nie Otylię i jej brata,zginął człowiek i uszanujmy to. Proszę przynajmniej bez wulgaryzmów,te zachowajcie dla siebie przynajmniej przez kilka dni i zastanówcie się nigdy nie jechaliście z niedozwoloną prędkością? Nigdy, naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Gość: Gość Re: Wariactwo drogowe popularne wciąż.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 11:01 I pewnie spiesząc się do pracy też pędziłaś 180km/h. Jasne, prawie każdy łamie przepisy drogowe, ale skala tych wykroczeń bywa różna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tete Re: Wariactwo drogowe popularne wciąż.... IP: 193.29.205.* 02.10.05, 12:34 Po przeczytaniu Twojego postu stwierdzam, ze jestes idiotką! Jak wyrozumialosc dla piratow drogowych? Po to pan Bog dal nam rozum zebysmy go uzywali!!! Trobisz na ludzi i wyzywasz ze sie wloką?! A moze to sa poczatkujacy kierowcy i tlko zwiekszach ich stres? Chcesz zebysmy my byli wyrozumiali dla wyczynow Otylii za kierownicom a TY chwili nie wysiedzisz spokojnie bo nie potrafisz zrozumiec drugiego kierowcy, klniesz i wyzywasz! Mnie szlag trafia tylko jak czytam takie debilizmy jak Twoje, a nie jak jade wolno za kolumna tirow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Jacy wy wszyscy jestescie obludni!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 01:47 Jacy wy wszyscy jestescie obludni!!!Swieci sie znalezli i odzywaja na forum!!!Zycze wam,aby was nigdy nie spotkala taka tragedia jak tych ludzi!!!...obludnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malo wam krwi ? Re: Jacy wy wszyscy jestescie obludni!!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.10.05, 05:32 Masz racje. Kazdy cwany, bo jemu sie to nie przytrafilo. Stracila brata i musi z tym zyc. To gorsze jak wiezienie. Jaka odpowiedzialnosc karna zwroci jej brata ? Lubicie kopac lezacych co ? Jak by tam gliny warowaly dzien i noc, to by sie kierowcy nauczyli zwalniac i moze do tego by nie doszlo. Skarb panstwa by sie troche powiekszyl z mandatow za predkosc. Skoro wszyscy tam zawsze szybko jezdza to dlaczego nikt tam nie stoi z radarem ? Nie tacy jak Otylia sie rozbijali. Zostawcie ja w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Jacy wy wszyscy jestescie obludni!!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 03.10.05, 14:28 "Jak by tam gliny warowaly dzien i noc, to by sie kierowcy nauczyli zwalniac i moze do tego by nie doszlo" Jakby kierowcy myśleli to by gliny nie byli potrzebni i do wypadków by nie dochodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Superpn Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.ists.pl 02.10.05, 00:07 ['][']['][']['][']['][']['][']['][']['] Dla Szymona ['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati [...] IP: *.net.autocom.pl 02.10.05, 01:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsadna?? Re: dużo straci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 01:38 Duzy mati z malutenkim mozgiem!!Dziecko zastanow sie nad tym co napisales!!Rodzina przezywa tragedie a wy macie satysfakcje,ze zawinila osoba znana!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: effi Re: dużo straci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 01:52 kiedys, gdy o malo co w mojej obecnosci nie doszlo do ogromnej tragedii, zastanawialam sie nad tym, jak niewiele brakuje czesto do tego, by stalo sie cos nieodwracalnego. niby wszyscy wiemy, ze trzeba jezdzic wolno i ostroznie, ale jestem pewna ze 99% z was przekroczylo choc raz dozwolona predkosc. jesli sie nic nie stalo - to byla satysfakcja z jazdy. gdyby sie cos stalo - wyrzuty sumienia. i tak niewiele dzieli jedno od drugiego.... jak czesto przestrzegania przepisow bezpieczenstwa graniczy ze smiesznoscia w naszym spoleczenstwie... wszyscy wiedza, jak nalezy postepowac i wszyscy postepuja inaczej... sadze ze Otylia wraca teraz po 1000 razy mysla do tego momentu, kiedy jeszcze mogla zapobiec. i sadze, ze nie po raz pierwszy jezdzila brawurowo.... nie chciala - ale jednak godzila sie z mozliwoscia wypadku, skoro zdecydowala sie na tak szybko jazde. ale przeciez moglo sie nic nie wydarzyc.... zastanowcie sie nad tym. jechalam kiedys autobusem z kierowca, ktory nie spal od kilkudziesieciu godzin, a od 30 prowadzil bez chwili snu. Powinnam byla zaprotestowac, ale na to potrzeba bylo odwagi - sprzeciwienia sie innym osobom, ktore chcialy tylko dojechac szybko do celu. nic sie nie stalo. a niewiele brakowalo... wiele jest takich sytuacji, w ktorych dopiero po tragedii nabieramy odwagi do tego, by zachowac sie tak jak nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Otylia!!! Jesteśmy z Tobą!!! IP: *.toya.net.pl 02.10.05, 02:20 O Boże... Najpierw papież, potem licealiści, teraz Otylia! Co się dzieje z tym światem???? Dlaczego????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość grrry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 03:56 Kurde, ludzie..... Czytać się tego nie daje. Boga w to nie mieszajcie, nic nie poradzi. Ale jeśli takie rzeczy sie dzieją i pisze się o tym (także na forum) to może kilku debili zdejmie noge z gazu. Ja mam prawdo jazdy od około 3 lat, nie mam wypadku z własnej winy, bo mam STARY SAMOCHÓD!!!! Młodym kierowcom NIE POWINNO dawać się szybkich aut. Gadanie o ABSie i poduszkach to pierdoły. Przy 180/h drzewo zabija na miejscu. Pomyślcie.... Szkoda chłopaka, ale może "dzięki" jego śmierci kilku debili się opamięta.... choć nie wiem czy w to wierzę po ostatniej przejażce trasą Wawa-Płock.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToPoland 5 LAT W ZAWIASACH (?) ZA NIEUMYŚLNE SPOWODOWANIE IP: *.spray.net.pl 02.10.05, 04:12 .. ŚMIERCI + ODEBRANIE PRAWA JAZDY POWINNO DAĆ DO MYŚLENIA INNYM, NARWANYM MAŁOLATOM i DRECHOM (do myślenia że samochód to nie zabawka i że jakby co to sława nie pomoże !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarBel Re: 5 LAT W ZAWIASACH (?) ZA NIEUMYŚLNE SPOWODOWA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.10.05, 04:42 zawiasy??? za morderstwo??? Morderstwo powinno być karane od 10 lat bezwzględnego pozbawienia wolności po karę śmierci. Nie ma mowy o nieumyślnym spowodowaniu śmierci. Jeśli ktoś umyślnie łamie przepisy drogowe, to wszelkie konsekwencje jego czynów są umyślne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gildo Re: 5 LAT W ZAWIASACH (?) ZA NIEUMYŚLNE SPOWODOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:49 To będzie zapewne nieumyślne spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym - art. 177 par. 2 kk (pozbawienie wolności od 0,5 do 8 lat). Ale nie ma mowy o umyślnym zabójstwie w razie umyślnego łamania przepisów drogowych. Umyślność wymagałaby chęci zabicia kogoś w wynikłym z tego wypadku, albo świadomości, że to możliwe i równocześnie godzenia się z tym. A trudno uznać, że już jadąc 180 km/h człowiek godzi się z faktem, że może zabić współpasażera (no bo dlaczego jednak kierowca chce tego uniknąć np. hamując?). Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: 5 LAT W ZAWIASACH (?) ZA NIEUMYŚLNE SPOWODOWA 02.10.05, 11:05 Gość portalu: gildo napisał(a): > To będzie zapewne nieumyślne spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym - art > . > 177 par. 2 kk (pozbawienie wolności od 0,5 do 8 lat). Ale nie ma mowy o umyślny > m > zabójstwie w razie umyślnego łamania przepisów drogowych. Umyślność wymagałaby > chęci zabicia kogoś w wynikłym z tego wypadku, albo świadomości, że to możliwe > i > równocześnie godzenia się z tym. A trudno uznać, że już jadąc 180 km/h człowiek > godzi się z faktem, że może zabić współpasażera (no bo dlaczego jednak kierowca > chce tego uniknąć np. hamując?)????? a jaka jest droga hamowania przy 180 km na godz? lepiej w takim przypadku nie hamowac... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: 5 LAT W ZAWIASACH (?) ZA NIEUMYŚLNE SPOWODOWA IP: *.tvp.pl 02.10.05, 11:33 Swiete slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: downconversion Otylia!!! NieJestem z Tobą!!! IP: 166.111.26.* 02.10.05, 04:34 nie jetem z nikim kto gazujac naraz zycie innych! nie nalezy poblazac piratom drogwym, nawet gdy sa slawni w innych dziedzinach. sztuka jest byc naszybsza na swiecie na basemie olimpijkim, a nie na drodze pomiedzy dwoma miescinami. mam nadzieje, ze mimo twej slawy sad ukarze ciebie stosownie to twego przestepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarBel Re: Otylia!!! NieJestem z Tobą!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 02.10.05, 04:40 Podpisuję się obiema rękoma. Morderców należy karać. Bez względu na narzędzie przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś